selianx Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Καλησπέρα και χρόνια πολλά!Εδώ και 5-6 μήνες έχω αρχίσει σιγά-σιγά να αναβαθμίζω τον υπολογιστή μου.Τα specs μου είναι:CPU: AMD Phenom II X4 965 BE @3.8Ghz MOBO: Gigabyte GA-970A-UD3 RAM: G.Skill Ripjaws 8GB DDR3-1333MHz (F3-10666CL9D-8GBRL) PSU: CoolerMaster GX-Bronze 550W GPU: Gigabyte HD7950 WF3HDD: Seagate Barracuda 7200RPM 500GBSSD: Samsung 840 EVO 120GBCASE: GMC H-80 Τους τελευταίους αυτούς μήνες έχω προσθέσει τον SSD, από GT640->HD7950, έχω βάλει ποιοτικά φουρφούρια στο κουτί ώστε να έχω καλές θερμοκρασίες αλλά και "θόρυβο".Πρόσφατα άλλαξα το ποντίκι μου απ'ένα απλό της logitech σε sensei raw (COD version), αν και δεν παίζω cod, το είχαν στα 30 ευρώ και είπα να του ρίξω μια ματιά . Τώρα μετά τα χριστούγεννα περιμένω και το μηχανικό πληκτρολόγιο μου.Ποσό που διαθέτουμε : Ανοιχτό. Εξηγώ παρακάτω.Χρήση υπολογιστή : Gaming, Browsing, Videos etc.Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Dota2, Skyrim, Assassin's Creed IV: Black Flag, Battlefield 3 (ίσως και 4 σύντομα) κ.αΑν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. : Έχω την Philips 227E4LSB και καμιά φορά προσθέτω την 23" 1080P LedTV-Monitor για multitasking καθώς παίζω. Δε σκοπεύω να αγοράσω κάτι στο άμεσο μέλλονΑν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?: Έχω Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).: ΑθήναΑν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?: Δεν έχω θέμα για μαγαζιά, απλά δε μπορώ να αγοράσω από εξωτερικό. Γενικά μετά τις αναβαθμίσεις η εμπειρία μου πάνω στον υπολογιστή έχει ανέβει αρκετά, όμως θα ήθελα να είμαι κάπως σίγουρος ότι αυτό το σύστημα θα μου κρατήσει χρόνια ακόμη. Γενικά πιστεύω ότι τα πράγματα που θα ήθελαν αλλαγή είναι το PSU, η RAM και η CPU.To budget μου είναι ανοιχτό. Αυτή τη στιγμή (και μετά την αγορά του μηχανικού) δεν έχω χρήματα απλά θα ήθελα να έχω μια ιδέα ως προς το πόσο μεγάλο είναι το ποσό που πρέπει να μαζέψω ,ώστε να βγάλω όσο περισσότερο μπορώ απ'αυτό το σύστημα.Εσείς στη θέση μου τι αλλαγές θα κάνατε;Ευχαριστώ για το χρόνο σας!
dimpa16 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Εχεις πραγματικά ανάγκη αναβάθμισης ή σε τρώει να ρίξεις χρήμα? Εάν σε καλύπτει το σύστημά σου,για την χρήση που του κάνεις,τότε,εγώ, δεν βρίσκω κάτι που χρήζει αναβάθμιση. Μια χαρά ισοροπημένο το βλέπω...
Thanos1972 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 μια χαρα ειναι το συστημα σου.το cpu_nb το εχεις ανεβασει καθολου?
dimpa16 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Α! Επειδή το βλέπω να σε γαργαλάει η τσέπη σου και μιας και δεν το`χεις αναφέρει,πάρε να`χεις να προβληματίζεσαι... http://www.eworld.com.gr/products/details/2766/Akasa-Venom-Medusa-CPU-Cooler--(AK-CC4010HP01)
selianx Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Ναι η αλήθεια είναι ότι με γαργαλάει η τσέπη μου . Το κουτί με περιορίζει πολύ σε θέμα CPU Cooler, ακόμα και το TX3 EVO απέχει πολυ λίγο απο το side fan. Και αυτά τα φουρφούρια τα 92μμ, είναι και θορυβώδη γμτ .Θα άλλαζα κουτί αλλά έχει "στρογγυλοποιηθεί" μια βίδα απ'τη MOBO και δε μπορώ να τη βγάλω, ούτε πιάνουν τα χέρια μου για να κάνω modες και να "κόψω" το standoff από πίσω.Όσο για τον thano.Δυστυχώς πάνω στο overclock δεν είμαι τίποτα παρά μόνο ένας αρχάριος. Θα δω διαφορά αν ανεβάσω το northbridge;Στα 3.8 με multi ανεβασμένο μόνο, πιάνω 51-53 βαθμούς σε primetest (χειμώνα) και καλοκαίρι πάει κανα 57-59. Πάνω από 3.8 και με max voltage τρωω BSoD είτε στο boot, είτε failαρει κάποιος πυρήνας απ'τα πρώτα λεπτά του τεστ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα