qsis Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2013 απλά εγώ βλέπω την καλή ευκαιρία που μπορεί να πετύχει κάποιος σήμερα και να πάρει ένα κινητό σαν το note 2 στα 350, αντί για ένα μεταχειρισμένο iphone ας πούμε (άλλη κατηγορία συσκευών, αλλά ας το παραβλέψουμε) , χωρίς να έχει να ζηλέψει τρομερά πράγματα από το note 3, παρά να κάτσω να νιώσω άσχημα για αυτόν που πήρε το note 2 στα 700 και δε μπορεί να το πουλήσει σε καλή τιμή. δε νοιάζομαι για τον 2ο γιατί προσωπικά δεν ανήκω στην κατηγορία του 2ου, αλλά στην κατηγορία του πρώτου που θα προτιμούσα να το έπαιρνα τώρα αν ήθελα κάτι τέτοιο στο κουτί του στη μισή τιμή από ότι έκανε πριν ένα χρόνο και δε θα ένιωθα ότι χάνω κάτι φοβερό σε σχέση με το πιο πρόσφατο μοντέλο, όσο εντυπωσιακό και αν είναι επίσης μιας και το θέμα είναι για tablet, δε θα σκεφτόμουν κάτι άλλο για μικρό tablet (που τα προτιμώ τελικά πολύ περισσότερο από τα μεγάλα) από το nexus 7 που πωλείται ακόμα και στη χώρα μας σε φοβερή τιμή για αυτά που προσφέρει από τη πρώτη μέρα σε όλα τα καταστήματα και όχι μόνο στα σκρουτζομάγαζα το ζητούμενο για πολλούς είναι οι καλές τιμές, παρά τι θα γίνει όταν θα πουλήσουν το nexus 7 και μετά από 2 χρόνια 100 ευρώ θα τα πιάσει, είμαι σχεδόν βέβαιος, οπότε κλάιν το gnex μου που το πήρα 350 (και όχι 600 που έκανε όταν βγήκε) κάτι λιγότερο από 200 τα πιάνει, και 150 θα το πούλαγα εγώ να φύγει στο 24ωρο οπότε δε μου ακούγεται τόσο φοβερό να δίνεις 700 και να παίρνεις 300 πίσω
dali13gr Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2013 Εννοείται! Απλά αναλύουμε για ποιό λόγο γίνεται αυτό. Κι εγώ για 2+ χρόνια έτσι αγόραζα (φαίνεται και από τις αγγελίες μου). 1
Αδιαφορος Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2013 Δεν λέμε κάτι διαφορετικό, δεν μπορώ, όμως, να κάτσω να κάνω ανάλυση κάθε περίπτωση αγοραπωλησίας. Ανέφερα συσκευές με μια γενιά διαφορά μεταξύ τους. Όσο για τα 400€ σε δύο χρόνια, πόσο θα έπρεπε να πουληθεί δηλαδή για να θεωρηθεί καλή η μεταπωλητική αξία; Αντίστοιχη σύγκριση είναι απογοητευτική για Galaxy S2 του '11 με το Galaxy S4 του '13. Πώληση στα 180-200€ και αγορά 700€. Αναλογως πως τα συγκρινεις, το ενα η το αλλο κερδιζεις. Αν αγορασεις το s4 τωρα που ειναι στα 400 και το πουλησεις σε 1 χρονο που το s5 θα εχιε και αυτο τοσα περιπου, εχεις δαπανησει λιγοτερα χρηματα για s3 + s4 απο οτι για i5s και i6. Εσυ σαν πονηρος, περνεις τιμες day one οταν μιλαμε για αγορα και τιμες 1 ετους οταν μιλαμε για πωληση μεταχειρισμενου. Εδώ θα διαφωνήσω. Δεν κρατάει καμία Apple τις τιμές ψηλά. Πως μπορεί να το κάνει στα μεταχειρισμένα; Το να μην πέφτει η τιμή του 5S κάθε μήνα και 50αρικο είναι το φυσιολογικό και όχι αυτό που συμβαίνει με τα άλλα flagship ειδικά όταν δεν έχει βγει κάποιο καλύτερο μοντέλο. Το φυσιολογικο ειναι η τιμη να πεφτει, για 1002 λογους, το αναποδο ειναι ΑΝΩΜΑΛΟ και τιποτα παραπανω. Και ειναι λογικο η τιμη να πεφτει γιατι 1)Πεφτει το κοστος κατασκευης 2)Μειωνεται το κοστος r&d, μιας και διαιρειται με τις συνολικα διαθεσιμες συσκευες. 3)Παλιωνει το hw (αφου βγαινει καινουργιο) αρα το hw που καποτε η apple αγοραζε X ευρω τωρα το αγοραζει x / 2 Πως γινεται να λεμε ειναι φυσιολογικο να μη πεφτουν οι τιμες οταν ουτως η αλλος πεφτουν, απλα αντι να γινει 20 ευρω το μηνα γινεται 300 ευρω το χρονο. Για παραδειγμα μια κονσολα (και φερνω το παραδειγμα κονσολας γιατι κολλαει γαντι, μιας και παραμενει το ιδιο hw για πολυ καιρο) θα ηταν φυσιολογικο να κραταει την ιδια τιμη καθολη τη διαρκεια ζωης της με τη λογικη σου. Αρα το ps3 θα πρεπε μεχρι προτινος (πριν την ελευση του ps4) να κοστιζει 700 ευρω!! ειδικά όταν δεν έχει βγει κάποιο καλύτερο μοντέλο. Δηλαδη εσυ λες οτι ακομα και αν βγει ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ iphone, δεν θα ηταν παραλογο η τιμη του παλιου να παραμεινει ως εχει. Μαλιστα... Το κινητό που πήρες τον Μάιο 700€ και έχει τις x δυνατότητες, τώρα κοστίζει 400€ με τις ίδιες δυνατότητες παρόλο που δεν έχω κυκλοφορήσει κάποιο καλύτερο. Η Apple σου λέει ότι το 5S με τις x δυνατότητες κοστίζει τόσο και σε 6 μήνες θα κοστίζει πάλι τόσο γιατί είναι το ίδιο δυνατό. Δεν με απασχολεί αν η Samsung βλέπει άλλα flagship να την προσπερνάνε επειδή βγαίνουν κάθε 2 μήνες νέες συσκευές. Γι αυτό η τιμή του iPhone είναι πάντα η ίδια και πέφτει (όσο πέφτει) όταν βγει κάποιο καλύτερο. Η samsung λεει το κινητο που πηρες τον Μαιο 700 ευρω ειχε την τελευταια λεξη της τεχνολογιας, και τα εξαρτηματα του μαζι με την κατασκευη και το r&d μου κοστιζαν Χ ευρω. Τωρα που εχουν βγει καλυτεροι επεξεργασετς κλπα κλπα, που εχω μικροτερο κοστος κατασκευης (λογω αποσβεσης μηχανηματων / εργοστασιων), που το r&d αποσβεστηκε και αυτο, μου κοστιζει λιγοτερο να το παραγω, αρα το πουλαω και λιγοτερο, διατηρωντας το ιδιο περιθωριο κερδους. Πραγμα που ειναι και λογικο Σορρυ αλλα αμα ολοι οι κατασκευαστες σε καθε τεχνολογικο ειδος ακολουθουσαν την apple, τωρα θα αγοραζες την full hd 40" σου γυρω στα 3000, τον Core 2 duo σου μια 500αρα (σκετο επεξεργαστη), το ps3 σου 700 κλπα κλπα. Ωρες ωρες ειναι να απορεις πως μερικοι δικαιολογουν τετοιες πρακτικες! Και μαλιστα, τις λετε και μπραβο γιατι "σεβεται τον καταναλωτη". Οχι ματακια μου, απλα δεν τις φτανει να κρατησει τα περιθωρια κερδους της σταθερα, θελει να τα αυξησει, γιαυτο κραταει τις τιμες ενω το κοστος κατασκευης πεφτει στο μισο. 2
Ntinaras Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 Η μόνη -με το μάτι- διαφορά που θα μπορούσε να δει κάποιος σε απόδοση από το 4S σε επόμενη γενιά είναι το μέγεθος της οθόνης γιατί το 4S ήταν και είναι ακόμα πολύ γρήγορο. Πόσο πιο γρήγορο να γίνει για να μπορεί να το καταλάβει ο χρήστης; Στο 5 μεγάλωσαν την οθόνη (όσο και όπως την μεγάλωσαν, κάθε ένσταση είναι δεκτή, γούστα είναι αυτά) και διπλασίασαν τη RAM μειώνοντας το βάρος και το πάχος διατηρώντας την ίδια αυτονομία περίπου. Συμφωνώ ότι δεν είναι ορατή διαφορά ή κάποιους μπορεί να τους ενδιαφέρει το βάρος ή το πάχος, αλλά δεν παύει το iPhone 5 να είναι ένα καλύτερο τηλέφωνο από το 4S. Αντίστοιχα το 5S παρέμεινε ΙΔΙΟ με το 5 αλλά με μια CPU που είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει αυτή τη στιγμή σε mobile πλατφόρμα. Το ίδιο θα ισχύσει πλέον και με τις υπάρχουσες ναυαρχίδες στο Android. Δεν υπάρχουν τεράστια περιθώρια βελτίωσης για καμία top συσκευή και θα έπρεπε να κρατήσουν την τιμή τους αλλά δεν γίνεται αυτό. Και είναι πάρα πολλοί οι λόγοι που χρειάζεται άλλο thread για να αναλυθεί. Το ανοίγουμε αν θέλετε να το συζητήσουμε εκεί χωρίς trolling. Αυτό είναι το θέμα, ότι δεν απαξιώνονται με ταχύτατους ρυθμούς παρά μόνο τεχνητά. Γιατί δεν μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι σε έναν χρόνο το Note 3 που έχει θα είναι για πέταμα και δεν θα καλύπτει τις ανάγκες του. Τι παραπάνω θα σου προσφέρει το Note 4 από το Note 3; Και μιλάω αποκλειστικά για τις φετινές συσκευές που έχουν πλέον 2+GB RAM και FHD οθόνες. Τίποτα απολύτως. Να μου πεις για συσκευές που βγήκαν το '11 σε σχέση με τις φετινές να πω ναι, η μέρα με τη νύχτα. το ιδιο πραγμα λεμε δεν βρισκει κανεις το λογο να προτιμησει τα τελευταια Iphone Και παιρνει τα προηγουμενα γιατι οι διαφορες ειναι ασημαντες.γι αυτο τα καινουρια ειναι πιο φτηνα και τα παλια εχουν κρατησει αξια
yiannis_1 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2013 Αντε να πω τη βλακεία μου.. Ειχα 3 tablet android, το ένα το χάρισα.Για web surfing καλο είναι. Το τι σημαίνει για δουλεια προφανως είναι διαφορετικο για τον καθένα. Οκ και εχω παρουσιασει σε πελάτη κλπ δουλεια με tablet. Παρόλο που δεν έχω πρόβλημα να πάρω tablet και 1.000 ευρώ ( και 2-3 ) δεν το κάνω γιατι το θεωρώ κοροίδια. (αν οι άλλοι θέλουν no problem) Αν πραγματικα είναι για τη δουλεια μου που σημαίνει να μπορω να τρέξω visual studio, eclipse αλλα ακομα και adobe master collection,αλλάζει το πράγμα. Αλλα λεφτα για tablet για να τρέχω εφαρμογές επιπέδου angry birds δεν πάιρνω που να με πληρώνουν. Ο καθένας όμως για τις ανάγκες του. Για μένα λοιπόν windows pro, χωρίς να θέλω να πείσω κανεναν. Αυτά τα ωραία κόλπα που δείχνεις δεν ενδιαφέρουν και πάρα πολύ κόσμο. Πόσοι απο μας νομίζεις ότι κάνουμε Design, 3D Rendering και video encoding ή παίζουμε ότι πιο βαρύ υπάρχει σε στύλ Battlefield, Metro, Crysis. Η ίδια η ms σκοτώνει το surface και τα RT για να κρατήσει τα Mobile 8. Άλλη η λειτουργία των tablet. Να κάνεις ότι απλό κάνεις στο pc χωρίς να ανοίξεις PC. Internet - facebook - messaging - online orders δε χρειάζεται να εχεις hardware για pc για να τα κάνεις. Το 99.9 % της χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών στο σπίτι τέτοιες δουλειές είναι. Τα mobile λειτουργικά Ios - Android είναι πολύ καλύτερα και πολύ πιο διαισθητικά για κάποιον που δεν εχει καλή σχέση με την τεχνολογία. Μην κοιτάς εσύ και εγω που εχουμε φάει τα windows (κάποιοι και το linux) απο τα γεννοφάσκια τους και μας φαίνεται απλό να μπούμε στο device manager και να κατεβάσουμε οδηγούς που να εκμεταλλεύονται στο έπακρο το hardware. Στις ταμπλέτες όλα αυτά δουλεύουν out of the box και πολλοί χρήστες ούτε καν τα αναβαθμίζουν.
slammingr Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2013 Να έχεις το laptop σου στην τσάντα σου όπως εγω. εγω το εκανα μεχρι που με επιασε η μεση...
Super Moderators billdanos Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Super Moderators Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 εγω το εκανα μεχρι που με επιασε η μεση... Να πληρώσεις κάτι παραπάνω και να πάρεις κάτι που να είναι πιο ελαφρύ!
ektor7 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Αυτά τα ωραία κόλπα που δείχνεις δεν ενδιαφέρουν και πάρα πολύ κόσμο. Πόσοι απο μας νομίζεις ότι κάνουμε Design, 3D Rendering και video encoding ή παίζουμε ότι πιο βαρύ υπάρχει σε στύλ Battlefield, Metro, Crysis. Η ίδια η ms σκοτώνει το surface και τα RT για να κρατήσει τα Mobile 8. Άλλη η λειτουργία των tablet. Να κάνεις ότι απλό κάνεις στο pc χωρίς να ανοίξεις PC. Internet - facebook - messaging - online orders δε χρειάζεται να εχεις hardware για pc για να τα κάνεις. Το 99.9 % της χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών στο σπίτι τέτοιες δουλειές είναι. Τα mobile λειτουργικά Ios - Android είναι πολύ καλύτερα και πολύ πιο διαισθητικά για κάποιον που δεν εχει καλή σχέση με την τεχνολογία. Μην κοιτάς εσύ και εγω που εχουμε φάει τα windows (κάποιοι και το linux) απο τα γεννοφάσκια τους και μας φαίνεται απλό να μπούμε στο device manager και να κατεβάσουμε οδηγούς που να εκμεταλλεύονται στο έπακρο το hardware. Στις ταμπλέτες όλα αυτά δουλεύουν out of the box και πολλοί χρήστες ούτε καν τα αναβαθμίζουν. Δεν ειναι η ms που σκοτωνει την RT,για χαρη των windows phone! Αυτο που σκοτωνει την RT ειναι ο κοσμος και οι κατασκευαστριες εταιριες που επιλεγουν για windows tablet τα windows 8 και τους x86 socs! Mπορεις να εξηγησεις γιατι συμβαινει αυτο,αφου ο κοσμος δεν ενδιαφερεται για desktop δυνατοτητες στο tablet του,που πλεον εχει καταληξει να ειναι το pc του on the go?
maria82gr Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Λαθος συγκριση αλλα εννοειτε android δαγκωτο! Η apple μονη της,παρα την πτωση κατεχει το 38% σε αυτη τη μετρηση..Ολες οι εταιριες google lg samsung kindle κτλ ανεβαζουν μεν το android αλλα παλι ειναι πολυ λιγοι στα tablet και κινητα Δεν νομιζω η apple να φτιαξει κατι φτηνο ακομα..Ουτε να δωσει ios αλλου.Εχει το μεγαλυτερο μεριδιο στην αγορα Αν πεσει και αλλο τοτε θα κανει κατι φτηνοτερο αλλα παλι εκεινο το φτηνο θα μπορει να τρεχει και την "βαρυτερη" εφαρμογη στο apple store,καμμια σχεση με τα κινεζικα tablet των 50 ευρω εγω το εκανα μεχρι που με επιασε η μεση... με το ups μαζι τα ειχες? 1
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Καμια αναγκη δεν εχει η apple. Ειναι μια εταιρεια και εχει το 38% απεναντι σε 10δες (100δες) εταιρειες που πουλανε tablets εως και 10 φορες φθηνοτερα. Κατα διαολου θα ελεγα οτι παει, τρεχουν και δε φτανουν εκει στο Κουπερτινο να γλυτωσουν τη χρεωκοπια...
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Eιρωνικα το ειπα προς τερψιν πολλων εδω μεσα που πιστευουν οτι παει για κλεισιμο η apple μετα απο αυτο Aν παρακολουθεις δε το φορουμ εδω και μηνες, θα εχεις διαπιστωσει ποσες φορες πολλα μελη εχουν "κλεισει" την apple "το πολυ σε 3-4 χρονια". 1
Αδιαφορος Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Eιρωνικα το ειπα προς τερψιν πολλων εδω μεσα που πιστευουν οτι παει για κλεισιμο η apple μετα απο αυτο Aν παρακολουθεις δε το φορουμ εδω και μηνες, θα εχεις διαπιστωσει ποσες φορες πολλα μελη εχουν "κλεισει" την apple "το πολυ σε 3-4 χρονια". Λογικα trollaroun. Αν και ποτε δεν ξερεις τι σου ξημερωνει, για τα επομενα 10+ χρονια δεν νοειται καν τετοιο θεμα
Grey Warden Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Δεν ειναι η ms που σκοτωνει την RT,για χαρη των windows phone! Αυτο που σκοτωνει την RT ειναι ο κοσμος και οι κατασκευαστριες εταιριες που επιλεγουν για windows tablet τα windows 8 και τους x86 socs! Mπορεις να εξηγησεις γιατι συμβαινει αυτο,αφου ο κοσμος δεν ενδιαφερεται για desktop δυνατοτητες στο tablet του,που πλεον εχει καταληξει να ειναι το pc του on the go? Ως χρήστης ταμπλετ, σου λέω οτι δεν ενδιαφέρομαι να έχω desktop δυνατότητες. Οι desktop δυνατότητες σε ταμπλετ αφορούν όσους θέλουν να κάνουν βαριά επαγγελματική χρήση παρά εμένα έναν τυπικό χρήστη ταμπλετ που γουστάρει παιχνιδάκια, fb, emails και διάφορα φρου φρου. Για σοβαρό gaming έχω την κεντρική μονάδα. Και αν θυμάμαι καλά το είχα ξαναγράψει και παλαιότερα και είχες πάλι απορήσει. Συγχώρεσε με αν κάνω λάθος. ΔΕΝ θέλω να βλέπω τα windows που βλέπω κάθε μέρα, γουστάρω κάτι διαφορετικό που μου δίνει τη δυνατότητα να κάνω απλές βασικές λειτουργίες χωρίς κανένα πρόβλημα για το οποίο δεν μου χρειάζεται x86 αρχιτεκτονική.
ektor7 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Ως χρήστης ταμπλετ, σου λέω οτι δεν ενδιαφέρομαι να έχω desktop δυνατότητες. Οι desktop δυνατότητες σε ταμπλετ αφορούν όσους θέλουν να κάνουν βαριά επαγγελματική χρήση παρά εμένα έναν τυπικό χρήστη ταμπλετ που γουστάρει παιχνιδάκια, fb, emails και διάφορα φρου φρου. Για σοβαρό gaming έχω την κεντρική μονάδα. Και αν θυμάμαι καλά το είχα ξαναγράψει και παλαιότερα και είχες πάλι απορήσει. Συγχώρεσε με αν κάνω λάθος. ΔΕΝ θέλω να βλέπω τα windows που βλέπω κάθε μέρα, γουστάρω κάτι διαφορετικό που μου δίνει τη δυνατότητα να κάνω απλές βασικές λειτουργίες χωρίς κανένα πρόβλημα για το οποίο δεν μου χρειάζεται x86 αρχιτεκτονική. Εσυ αν θες μη τα βλεπεις!Υπαρχουν πολλοι ομως που θελουν να εχουν τα προγραμματα της δουλειας τους 24ωρες το 24ωρο μαζι τους και να μην αναγκαζονται να εχου ΔΥΟ συσκευες(netbook&tablet) να κουβαλουν απλα για να εχουν και τις δυο εμπειριες χρησεις! Ετσι λοιπον αγοραζεις μια συσκευη και κανεις και τα δυο! Αν το θεμα μας ειναι να δωσει καποιος 500+ για mobile gaming και να εχει μειωμενες δυνατοτητες και μηδαμινη προσβαση στα προγραμματα της δουλεια του και να ψαχνετε στο store για ενα παιδικου/αναπηρου τυπου office και στο ebay για bluetooth keyboard&mouse για να δουλεψουν σε ενα touch περιβαλλον με 0(Μηδεν) desktop εφαρμογες και δυνατοτητες,τοτε πραγματικα δεν αξιζει καποιος να ασχοληθει καν με τα windows tablet και ας απολαυσει τη ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ "εξυπνη" επιλογη του! Ο κοσμο πλεον δε συμβηβαζεται με ενα browsing λιγο gaming fb και email!Αρχισε να ζηταει πολυ περισσοτερα απ'αυτα και θελει η moble συσκευη του,που την εχει συνεχεια μαζι του,να ειναι κατι περισσοτερο απο ενα interno-GADGET!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα