caveneo Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Πρόσφατα μου είχε καεί η 9800GT που είχα και αναγκαστικά έπρεπε να πάρω μία καινούργια. Πήρα μια ASUS και παρατήρησα πως το σύστημά μου την κράταγε πίσω. Core2Duo E8400 με 4 γίγα μνήμη DDR2. Έτσι πήγα στο Κωτσόβολο (γιατί μόνο αυτός κάνει δανειοδότηση) και πήρα τα εξής καλούδια:CPU: AMD FX6300, Μ/Β: ASUS και RAM: Kingston. 290€ βγαίνει και κάτι ψιλά, με 12 δόσεις από 24,23 το μήνα. Μια χαρά! Αυτό που θα ρωτήσω είναι το εξής (αν και είναι χαζομάρα), θα πρέπει να κάνω format τον υπολογιστή ή λέτε να δουλέψει κανονικά (λίγο περίεργο); Δεν τα έχω στα χέρια μου τα πράγματα. Λογικά σήμερα ή αύριο ή από εβδομάδα.
Thanos1972 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να κανεις format απο την στιγμη που αλλαζεις και μητρικη για να μην αντιμετωπισεις τυχον προβληματα αργοτερα. καλοριζικα αν και ξερεις οτι τα χρυσοπληρωσες τα συγκεκριμενα Parts ετσι?
VasKag Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Επειδη αλλαζεις τη μητρικη, το σωστο ειναι να κανεις. το πιθανοτερο παντως ειναι να δουλεψει. edit μας προλαβαν 2
caveneo Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να κανεις format απο την στιγμη που αλλαζεις και μητρικη για να μην αντιμετωπισεις τυχον προβληματα αργοτερα. καλοριζικα αν και ξερεις οτι τα χρυσοπληρωσες τα συγκεκριμενα Parts ετσι? Το γνωρίζω, αδερφέ, αλλά τι να κάνουμε οι υπόλοιποι δεν έχουν δανειοδότηση. Ο Κώτσος από το Βόλο με βολεύει περισσότερο. Μακάρι να δουλέψει πάντως,απλώς βαριέμαι να κάνω format τώρα. Δεν έχω όρεξη. Γιατί πρέπει να κάθομαι να εγκαθιστώ πάλι Windows και Ubuntu. Αργότερα που θα βρω την όρεξη θα το κάνω τότε αν είναι. Η μητρική πάντως ήταν πιο φθηνή από το eshop. Έχεις να μου προτείνεις κάποιο άλλο κατάστημα για μελλοντική χρήση;
Thanos1972 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 για μελλοντικη χρηση πολλα καταστηματα περα του κωτσοβολου.βεβαια εσυ θελεις με δοσεις οποτε λιγο δυσκολο. αλλα το καλυτερο που εχω να σου προτεινω ειναι οτι κατασταλαζεις στα κομματια που θελεις και τα περνεις οπου τα βρεις φθηνοτερα απο διαφορετικα καταστηματα και τα στηνεις μονος σου. ενδεικτικα,ακομη και παο το eshop μπορεις να αγορασεις εαν το εχει σημαντικα φθηνοτερο απο τα αλλα.και κανεις τον σταυρο σου να μην χρειαστεις εγγυηση.
Demon Lord Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 πάντως και το e gate και το msystems νομίζω πως έχουν δόσεις... για το πρώτο σίγουρο για το δεύτερο δεν είμαι 100% σίγουρος
Millennium Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Και το visionstudio έχει δόσεις πχ αλλά όχι άτοκες.
Xristaras12 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Το γνωρίζω, αδερφέ, αλλά τι να κάνουμε οι υπόλοιποι δεν έχουν δανειοδότηση. Ο Κώτσος από το Βόλο με βολεύει περισσότερο. Μακάρι να δουλέψει πάντως,απλώς βαριέμαι να κάνω format τώρα. Δεν έχω όρεξη. Γιατί πρέπει να κάθομαι να εγκαθιστώ πάλι Windows και Ubuntu. Αργότερα που θα βρω την όρεξη θα το κάνω τότε αν είναι. Η μητρική πάντως ήταν πιο φθηνή από το eshop. Έχεις να μου προτείνεις κάποιο άλλο κατάστημα για μελλοντική χρήση; οταν εκανα αναθμιση απο intel σε amd μονο σε safe mode μπορουσα να μπω. Αν καταφερεις απο εκει να πεταξεις ολους τους drivers θα εισαι αρκετα τυχερος να γλυτωσεις το format. 1
Bspus Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Αν και μαλλον βολευοσουν και με την απλη 650 να γλυτωνες κανα 30ρι, δεν μπορω να καταλαβω γιατι να την κραταγε πισω ο επεξεργαστης. Μπορεις να εκμεταλλευτεις την καρτα ανεβαζοντας αναλυση, η αν εισαι στο μεγιστο, ανεβαζοντας την ποιοτητα Δε λεω, καλα εκανες και αγορασες αλλο συστημα εφοσον ηθελες, αλλα ο λογος δεν θα επρεπε να ειναι η καρτα
Zaknafein Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Εγώ απ'την ανάποδη (amd -> intel) δεν χρειάστηκε να κάνω τίποτα, σε win7 x64, μετά την αλλαγή απλά χρειάστηκε ένα reboot. Πάντως δόσεις ξε-δόσεις, 134€ για fx6300 είναι 20%+ πάνω... ενδεικτικά τον 6300 τον βρίσκεις 105-110€, επίσης πήρες 8gb ram σε ένα dimm άρα χάνεις και το dual channel αν δεν κάνω λάθος (και αυτήν την πλήρωσες ακριβά επίσης). Η κριτική είναι καλοπροαίρετη, για μελλοντική χρήση.
caveneo Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Εγώ απ'την ανάποδη (amd -> intel) δεν χρειάστηκε να κάνω τίποτα, σε win7 x64, μετά την αλλαγή απλά χρειάστηκε ένα reboot. Πάντως δόσεις ξε-δόσεις, 134€ για fx6300 είναι 20%+ πάνω... ενδεικτικά τον 6300 τον βρίσκεις 105-110€, επίσης πήρες 8gb ram σε ένα dimm άρα χάνεις και το dual channel αν δεν κάνω λάθος (και αυτήν την πλήρωσες ακριβά επίσης). Η κριτική είναι καλοπροαίρετη, για μελλοντική χρήση. Είχα την εντύπωση πως το Dual Channel ισχύει για Intel μόνο. Αυτό τουλάχιστον ήξερα παλιότερα. Ας μας δώσει κάποιος τα φώτα του. Είναι απίστευτοι πάντως στον Κωτσόβολο. Τους πήρα να τους πω πριν παραγγείλω για τους επεξεργαστές ότι είναι ακριβοί και πως γράφουν λάθος ταχύτητα, αλλά τίποτα. Μία τύπισσα μου έδωσε το τηλέφωνο της Oktabit (ό,τι να 'ναι)!!! Και ένας άλλος είπε ότι αυτή είναι η τιμή! Τέλος πάντων. Αν παρατηρήσετε στον FX6300 γράφει την Turbo ταχύτητα 4,1 γίγα. Ενώ η κανονική του είναι 3,5. Και το ίδιο κάνουν για όλους τους AMD τουλάχιστον.
poihths Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 εννοειται θα κανεις φορματ.... καινουριο μηχανακι ειναι... ασε που αν το πας χωρις φορματ 99%θαχεις χαμηλοτερες επιδοσεις απ τις κανονικες.. 1
OMGA Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Κανε φορματ. Δεν εχεις καμια αλλη επιλογη. 1
Xristaras12 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Είχα την εντύπωση πως το Dual Channel ισχύει για Intel μόνο. Αυτό τουλάχιστον ήξερα παλιότερα. Ας μας δώσει κάποιος τα φώτα του. Είναι απίστευτοι πάντως στον Κωτσόβολο. Τους πήρα να τους πω πριν παραγγείλω για τους επεξεργαστές ότι είναι ακριβοί και πως γράφουν λάθος ταχύτητα, αλλά τίποτα. Μία τύπισσα μου έδωσε το τηλέφωνο της Oktabit (ό,τι να 'ναι)!!! Και ένας άλλος είπε ότι αυτή είναι η τιμή! Τέλος πάντων. Αν παρατηρήσετε στον FX6300 γράφει την Turbo ταχύτητα 4,1 γίγα. Ενώ η κανονική του είναι 3,5. Και το ίδιο κάνουν για όλους τους AMD τουλάχιστον. αυτο ναι ισχυει.
caveneo Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Παίδες από του χρόνου θα τα έχω τα καλούδια. Υπομονή. Λοιπόν, ερώτηση. Έχω ένα φίλο μου που λέω να του δώσω τις μνήμες RAM που έχω τώρα. Έχω 4 μνήμες από 1GB η κάθε μία. Έχουν και ψύκτρες πάνω τους και είναι της Kingston. Αυτός στη μητρική του έχει 4 slots, εκ των οποίων το ένα είναι "πιασμένο" με 2 γίγα μνήμη. Ίδιες μνήμη με τις δικές μου είναι. Στα 3 διαθέσιμα slots που έχει αν βάλω 3 από τις δικές μου, τι θα γίνει; Θα τις αναγνωρίσει; Δηλαδή, το σύστημά του θα έχει 2γίγα + 1 γίγα + 1 γίγα +1 γίγα. 5 γίγα σύνολο. Να μην ρωτήσω καν αν θα δουλεύει σε dual channel, ε; γιατί αν δε κάνω λάθος πρέπει να είναι ακριβώς ίδιες και στα γίγα οι μνήμες για να δουλέψει. Τέλος πάντων, αυτός ούτε παιχνίδια παίζει, ούτε ταινίες βλέπει στον υπολογιστή. Μόνο για ιντερνετ το έχει και να καίει ταινίες σε dvd για να τις βλέπει στο dvd player. Πιστεύω πως ακόμη και σε single channel να δουλέψουν (αν δουλέψουν) θα δει διαφορά, σωστά;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα