Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια. Εχω εναν 500αρι wd με 7αρια 32bit. Λογω αναβαθμισης ραμ θα περασουμε τα 64αρια, αλλα ταυτοχρονα θα πρεπει να καρατηθουν και τα παλια (χ32) λογω μερικων σημαντικων αρχειων αλλα και λιγων προγραμματων που δεν τρεχουν στα 64αρια. Το θεμα μου ειναι πως θελω να χωρισω τον δισκο σε 2 partitions και στο αδειο να κανω εγκατασταση τα καινουργια windows. Υστερα μολις ανοιγει το pc θελω να επιλεγω εγω σε ποιο θα μπω. (dual boot με απλα λογια.) Εχω την εντυπωση οτι την δυνατοτητα επιλογης την δινετε αυτοματα με την εκκινηση. Ποιο προγραμμα να χρησιμοποιησω για τον χωρισμο? Επισης κατα την εγκατασταση των χ64 δεν πρεπει να πειραχτουν τα αρχεια που βρισκονται στο αλλο partition (χ32) πως θα γινει αυτο? Υπαρχει πιθανοτητα να χαθουν αρχεια? Επισης τον χωρισμο πως τον κανω? Βλεπω ποσα Gb εχουν χρησιμοποιηθει και οσα ειναι τα gb τοσα βαζω να εχει το πρωτο partition?

Δημοσ.

Ο δίσκο σου ειναι μικρος για δυο λειτουργικα

Παρε εναν αλλον και βαλε εκει το δεύτερο λειτουργικο

Αν ειναι λαπτοπ και δεν παίρνει δευτερο τοτε σώσε οτι αρχεια εχεις και βάλε μονο το 64αρια, ολα τα προγράμματα μπορούν να τρεξουν στα 64, εκτος αν μιλάμε για καποια ειδικά προγράμματα.

Πειράζοντας το δισκο ειναι πολυ πιθανόν να τα χάσεις ολα, ετσι και αλλιώς λοιπον, πριν κανεις κατι με τον δισκο μετεφερε οτι χρειάζεσαι για παν ενδεχόμενο

Δημοσ.

500Gb,λίγα για δυο λειτουργικά;;;;

Όλα τα λειτουργικά του κόσμου χωράνε,αρκεί να έχει αρκετό ελεύθερο χώρο,το μόνο κακό είναι ότι το νέο διαμέρισμα θα γίνει στο τέλος του δίσκου που θα έχει επιπτώσεις στην απόδοση.

Μπορείς ακόμα και από την διαχείριση δίσκων  τον windows να σμικρύνεις το διαμέρισμα που έχεις τώρα,40gb είναι το μίνιμουμ που θα συμβούλευα και καλύτερα 50-60 για να μην σου εμφανιστεί πρόβλημα χώρου μελλοντικά,αν και δύσκολα.

Μόλις το φτιάξεις ξεκινάς από το δισκάκι με τα windows,θα σου βγάλει επιλογή για αναβάθμιση ή καθαρή εγκατάσταση,διάλεξε το καθαρή εγκατάσταση και πρόσεξε να επιλέξεις το νέο διαμέρισμα,ναι θα σου βγάλει αυτόματα επιλογή όταν θα ξεκινάς τον Η/Υ. 

Όπως λέει και ο νίκος,υπάρχει κίνδυνος να γίνει η στραβή και να χαθούν τα πάντα οπότε κάνε αντιγραφές ασφαλείας.

Δημοσ.

Λιγα? 100 gb χρησιμοποιω τωρα με τα 32αρια... Δεν ειναι πολλα απλα υπαρχουν μεσα σημαντικα μεγαλα αρχεια, και δεν εχω 2 δισκο για backup. Ισως προβω σε αγορα ενος μικρου ισα-ισα για 2ο λειτουργικο, η καποιον ssd αργοτερα, αλλα για προσωρινα θα προσπαθησω το χωρισμα. Γνωριζετε κανενα καλο προγραμμα? Των windows δεν τα πολυεμπιστευομαι.

Δημοσ.

Λιγα? 100 gb χρησιμοποιω τωρα με τα 32αρια... Δεν ειναι πολλα απλα υπαρχουν μεσα σημαντικα μεγαλα αρχεια, και δεν εχω 2 δισκο για backup. Ισως προβω σε αγορα ενος μικρου ισα-ισα για 2ο λειτουργικο, η καποιον ssd αργοτερα, αλλα για προσωρινα θα προσπαθησω το χωρισμα. Γνωριζετε κανενα καλο προγραμμα? Των windows δεν τα πολυεμπιστευομαι.

:shock:

Αφού δεν έχεις δίσκο για backup μην κάνεις τίποτα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...