ZELDA Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2013 καλησπέρα και χρόνια πολλά , παιδιά υπάρχει καποιο πρόγραμμα που να προστατευει την μπαταρία του λάπτοπ αν το εχω συνέχεια στην πρίζα; Το έχω συνδέσει με την οθόνη και φοβάμαι να του βγάλω την μπαταρία μην κάνει κανενα τσαφ, εν ολίγης ψαχνω καποιο προγραμμα το οποίο να κοβει την παροχη ρευματος οταν αυτό φτάσει στο 100 % και να ξεκινάει η φόρτιση καπου στο 20% υπάρχει κατι τέτοιο;
nikomas50 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Δε νομίζω ότι υπάρχει τέτοιο πρόγραμμα. Αν δεν κάνω λάθος σ' αυτό, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα φθηνό ψηφιακό χρονοδιακόπτη πρίζας και να κάνεις περίπου τη δουλειά που θέλεις. (Αντί να έχεις το Laptop συνεχώς υπό τάση και να ταλαιπωρείς μ' αυτό τον τρόπο την μπαταρία του)
micos000 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Όταν η μπαταρία του laptop φτάσει στο 100% της φόρτισης σταματάει η διαδικασία και αυτόματα μεταφέρεται σε λειτουργία ρεύματος δικτύου. Αυτό σημαίνει ότι δεν ταλαιπωρείται η μπαταρία και δεν φορτίζει συνέχεια. Όταν το ρεύμα της μπαταρίας πέσει κάτω από ένα ποσό που ορίζει ο κατασκευαστής τότε η μπαταρία ξαναφορτίζει. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν υπάρχει τέλεια μπαταρία και όλες χάνουν ένα ποσό ρεύματος με την πάροδο του χρόνου, σε αργούς ρυθμούς αλλά χάνουν. Π.χ. στο amilo που έχω η φόρτιση αρχίζει στο 95% ενώ σε ένα dell που είδα η φόρτιση ξεκινάει στο 85%. Δεν νομίζω να μπορείς να επιλέξεις πότε θα γίνει η φόρτιση. Το συγκεκριμένο λάπτοπ το έχω πάνω από 5 χρόνια με την μπαταρία πάνω και στο ρεύμα και η μπαταρία του κρατάει λίγο πάνω από 1 ώρα ενώ όταν τον αγόρασα κρατούσε λίγο πάνω από 1,5 ώρα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στις μπαταρίες είναι η συχνή φόρτιση-αποφόρτιση, δηλαδή να το φορτίζεις και να το βγάζεις από το ρεύμα συνεχώς (αυτό που κάνουν όλα τα παιδιά με τα λάπτοπ). Τότε η μπαταρία θα τα παίξει σύντομα. Επίσης, αν βγάλεις τη μπαταρία ενώ το λάπτοπ είναι στο ρεύμα δεν θα γίνει κανένα "τσάφ". Βασικά το μόνο που θα γίνει θα είναι ότι θα σε ενημερώσει το σύστημα ότι η μπαταρία αποσυνδέθηκε.
ZELDA Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 λοιπον η πατέντα με το χρονοδιακοπτη δεν αξίζει αφου ειναι ποιο ευκολο να βγάζει κανεις το καλώδιο , micos οταν λεω τσαφ εννοώ οτι η μπαταρία παίζει το ρόλο ups φαντασου να σκασει μια υψηλή τάση κατευθείαν πάνω στο mobo .
micos000 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2013 Δεν παίζει κάτι τέτοιο γιατί το laptop παίρνει ρεύμα από τροφοδοτικό που βγάζει από 11v έως19v, όσο και η μπαταρία, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να "σκάσουν" παραπάνω βόλτ στην μητρική. Εκτός αν βάλει κάποιος μπαταρία ή τροφοδοτικό καραμαϊμού με 5€ από τα κινέζικα wholesales, οπότε είναι άξιος της μοίρας του.
ZELDA Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2013 ευχαριστώ , αρα το αφήνουμε στην πρίζα ως έχει να σε καλά!
micos000 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2013 Το κεφάλαιο συντήρηση και μακροβιότητα της μπαταρίας είναι τεράστιο. Αν ψάξεις στο google για "how to preserve laptop battery" ή με παρόμοιους όρους θα βρεις πολλά. Ένας μεγάλος εχθρός την μπαταρίας είναι η ζέστη οπότε μια βάση ψύξης βοηθάει και το λάπτοπ και τη μπαταρία. Επίσης, αν δεν χρησιμοποιείς την μπαταρία για μεγάλα χρονικά διαστήματα (μήνας και βάλε) καλά είναι να την έχεις φορτισμένη περίπου στο 55-60% και αποθηκευμένη σε δροσερό μέρος.
nikomas50 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2013 Στο Android υπάρχουν εφαρμογές όπως το DU Battery Saver με τις οποίες μπορείς να παρακολουθείς την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας ενός κινητού σε γράφημα. Αν υπάρχει κάτι αντίστοιχο για Windows θα μπορείς να παρακολουθήσεις την πορεία φόρτισης και να διαπιστώσεις πότε η μπαταρία ξεκινά να επαναφορτίζεται εάν μείνει στην τάση μετά την ολοκλήρωση της φόρτισης. Αν διαπιστώσεις ότι μένει μόνιμα στο 100% τότε πρέπει οπωσδήποτε να αφαιρείται από το Laptop εφ' όσον αυτό παραμένει σε συνεχή λειτουργία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα