Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Εδώ και 3 μέρες μου εμφανίστηκε , ξαφνικά, στον σταθερό μου PC το παρακάτω πρόβλημα:

Όταν ανοίγω το pc μου εμφανίζεται η πρώτη εικόνα που σας επισυνάπτω, στην συνέχεια περνάει στην σημαιούλα των windows 7 και κατόπιν σε κενή οθόνη  . Δοκιμάζοντας να μπω με ασφαλή λειτουργία κατάφερα και μπήκα . Έκανα επανεκκίνηση με το cd των windows , έκανα διαμόρφωση και εγκατάσταση, αλλά η εικόνες με το πρόβλημα παραμένουν με την μόνη διαφορά ότι η μαύρη οθόνη έγινε μπλε με εμφάνιση του  ποντικιού.Επίσης  έχω βγάλει και ξανατοποθετήση την κάρτα γραφικών όπως και έχω βάλει την τελευταία έκδοση του οδηγού.

Έκανα ξανά εκκίνηση με το Windows Defender Offline , έκανε αναζήτηση αλλά δεν διορθώθηκε το πρόβλημα. Επίσης έκανα εντοπισμό προβλήματος μέσω το cd των windows, εγκατάσταση των ΧP αλλα και πάλι τίποτα.

Αν έχετε κάποια ιδέα για το πρόβλημα όπως και πιθανές λύσεις θα με βοηθούσατε πάρα πολύ, γιατί δυστυχώς είμαι άνεργος και η όποια επίσκεψη σε τεχνικό θα ήτανε δύσκολη αυτήν την περίοδο.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!post-206962-0-57681100-1388076235_thumb.jpg

Δημοσ.

Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό ειναι η κάρτα γραφικών , δοκίμασε ομως με μια αλλη οθόνη αρχικά να δεις αν κανει το ιδιο και εκει , αν κανει το ιδιο λοιπον δοκιμάζεις και με μια αλλη κάρτα γραφικών αν και πιστεύω αυτη ειναι ο υπαίτιος , δυστηχώς πρέπει να κανεις αυτες τις δοκιμές για να σιγουρευτείς

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Δυστυχώς δεν έχω άλλη κάρτα για δοκιμή ενώ έχω κάνει την δοκιμή με την οθόνη. Άρα πρέπει να γίνει αλλαγή μάλλον. Όμως το ότι δουλεύει σε ασφαλή λειτουργία δεν είναι σημάδι για τυχών επιδιόρθωση και όχι αλλαγή;

Δημοσ.

δουλευει σε ασφαλη λειτουργια επειδη δεν εχει "ανοιξει" ο driver ωστε να παρει το 100% της καρτας.

Η επιδιορθωση θελει ειτε μάγκα τεχνικο(με τα αναλογα λεφτα η επιδιορθωση-η οποια δεν ξερεις και τι αποτελεσμα θα εχει,μπορει να δουλεψει 1 ωρα και μετα νεκρη ξανα)ειτε φουρνο που δεν τον χρησιμοποιεις για να φας(να φουρνισεις την καρτα για λιγο).

Δημοσ.

Και μονο οτι σου κανει αυτα τα νερά πριν καν μπει σε λειτουργικό σύστημα αυτο τα λεει ολα για το τι ειναι μαλλον , αν μπορεις να κανεις τις δοκιμές θα εισαι ακομα πιο σίγουρος

Δημοσ.

1. Η μητρική έχει ενσωματωμένη κάρτα. Υπάρχει τρόπος να την χρησιμοποιήσω;

Αυτό για τον φούρνο όντος ισχύει;

Δημοσ.

1. Ναι βγαζεις την χαλασμενη καρτα και συνδέεις την οθόνη στις εξοδους εικονας που έχει η μητρική. Περνας drivers και τελος.

2. Σε καποιες ελαχιστες περιπτώσεις ναι καει δουλεια.

Δημοσ.

Ενεργοποίησε πρώτα την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών από το bios εάν την έχεις απενεργοποιήσει και μετά κλείσε τον υπολογιστή και βγάλε την άλλη για να σιγουρευτείς ότι το πρόβλημα είναι από την κάρτα γραφικών.

Δεν ξέρω και πόσο καιρό την έχεις.

Αλλά αυτό που πρέπει να γνωρίζουν και να ξέρουν στο εξής πολλοί είναι ότι και η gpu χρειάζεται αλλαγή στην πάστα για να μειώνεται η θερμοκρασία όπως και η cpu.

Αν την έχεις καιρό πιθανόν η πάστα είχε ξεραθεί εξαφανιστεί η κάρτα ανέβαζε θερμοκρασίες που της προκάλεσαν πρόβλημα σε κυκλώματα.

Τώρα αν είναι μόνιμο πρόβλημα στα κυκλώματα αυτό είναι άλλη ιστορία.

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι εάν έχεις ήδη πάστα ( όχι του ζαχαροπλαστείου ) για τον επεξεργαστή που να κάνει και για την gpu να δεις κάνα βίντεο στο youtube πως να ανοίξεις την συγκεκριμένη κάρτα και να αλλάξεις πάστα.

Πιθανόν όμως εξαιτίας την θερμοκρασίας να έπαθε μόνιμη βλάβη.

Για να μην πληρώνεις λοιπόν πάστες επεξεργαστή στο τσάμπα θα σου έλεγα να μαζέψεις κάνα 35άρι ευρώ και να πάρεις μια φθηνή κάρτα γραφικών σε περίπτωση που δεν σου κάνει η ενσωματωμένη από πλευράς επιδόσεων.

Αν δεν μπορείς να διαθέσεις τα λεφτά τότε μια καλή ιδέα είναι να βάλεις αγγελία σε διάφορα φόρουμ και εδώ να σου δώσει κάποιος που έκανε αναβάθμιση την κάρτα από το παλιό του σύστημα αν δεν την χρειάζεται.

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις μέχρι τώρα αναλυτικές απαντήσεις.

Έχω βρει οδηγίες για να κάνω Enable την ενσωματωμένη κάρτα από το BIOS και θα δοκιμάσω όσα μου είπατε.

Να είστε και να περνάτε καλά!

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ψήσε την κάρτα σου και θα διορθωθεί το προβλημά σου.Έφοσον δεν έχεις εγγύηση,και με την προυπόθεση ότι έχεις καλή κάρτα γραφικών.ψαξε το oven vga trick youtube.

Δημοσ.

Καλημέρα,η θερμοκρασία του φουρνου λιώνει το "καλαϊ" ,την αγώγημη κολλα μεταξυ γραμμών πλακέτας(traces) και ολοκληρωμένου(microchip).Η αιτία του προβλήματος είναι η ανεπαρκής ψύξη ακόμα και ακριβών υλοποιήσεων.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...