King Of Breath Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2013 Καλησπέρα και καλά Χριστούγεννα σε όλους.. Θα ήθελα την συμβουλή σας σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω με τον υπολογιστή μου. Exw 2 GPU σε crossfire.. Κατά διαστήματα το σύστημα δεν αναγνωρίζει την δεύτερη GPU με αποτέλεσμα να αποσυνδέει το CROSSFIRE. Όταν κάνω restart το pc αναγνωρίζει ξανά την δεύτερη GPU και ενεργοποιώ manual το CROSSFIRE από το catalyst. Μετά από λίγο - αν όχι άμεσος - το pc κολλάει χωρίς να ανταποκρίνεται καθόλου, με αποτέλεσμα να το κάνω restart. Αν δεν κολλήσει, μετά από 10 λεπτά max, μου αποσυνδέει την δεύτερη GPU ξανά.. Έχω κάνει format και εγκατέστησα διαφορετικά windows. Έχω κάνει update όλα τα drivers και πάλι το ίδιο. Έχω κάνει uninstall τις GPU και ξανά install 1 by 1.. Έχω βάλει τις ρυθμίσεις συστήματος σε high performance.. Αναποδογύρισα τις GPU και παρόλα αυτά εξακολουθεί το ίδιο πρόβλημα. Να σημειωθεί ότι το πρόβλημα αυτό δεν το έκανε παλιά παρά μόνο με την πάροδο του χρόνου.. Tο pc είναι σχεδόν 3 χρονών και το πρόβλημα ξεκίνησε περίπου τους τελευταίους 9-10 μήνες. Επίσης κάτι που έγινε πρόσφατα - περίπου πριν από 5 μέρες - όταν ξεκίνησα το pc παρατήρησα ότι το CROSSFIRE ήταν disable όμως η θερμοκρασία της 2ης gpu ήταν 510c.. Έκανα αμέσως restart το pc όμως και πάλι η θερμοκρασία έδειχνε 510c.. Ξέρω ότι δεν είναι λογικό και ούτε υπάρχει περίπτωση να είχε ανεβεί τόσο η θερμοκρασία της 2ης gpu. Αμέσως μετά πήγα στο catalyst για να κάνω enable το crossfire και μόλις το ενεργοποίησα τότε πείρα μια υπεροχή Blue Screen, και το pc έκανε reboot!! Όταν ξεκίνησε το άφησα λίγο AFK στο desktop και έκανε restart μόνο του έχοντας desable την 2η gpu και 510c.. Με αποτέλεσμα?? Να αφαιρέσω την 2η gpu και να τρέχω στα forum για βοήθεια... Υπάρχει περιπτώσει να μην με φτάνει το power supply μου? Θέλω την δική σας συμβουλή αν μπορείτε.. Aν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες για το pc μου παρακαλώ ενημερώστε με.. - KINGSTON KHX1333C9D3B1/2G 2GB HYPERX DDR3 BLU x4 - AMD PHENOM II X4 965 3.4GHZ QUAD CORE BLACK BOX EDITION - SAPPHIRE RADEON HD6870 1GB PCI-E RETAIL x2 - WESTERN DIGITAL WD7500AADS 750GB CAVIAR GREEN SATA2 - GA-890GPA-UD3H MOTHERBOARD - CORSAIR HX SERIES HX750 POWER SUPPLY - 750 WATT 80 PLUS GOLD CERTIFIED MODULAR PSU Ευχαριστώ εκ τον προτέρων..
artshadows Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2013 μια μια τις gpu ξεχωριστα τις τσεκαρες ? με furmark κτλπ /,
King Of Breath Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2013 μια μια τις gpu ξεχωριστα τις τσεκαρες ? με furmark κτλπ /, Συγνώμη δεν είμαι και παρά πολύ καλός στους υπολογιστές γι αυτό αν έχετε την καλοσύνη να με καθοδηγείτε για το τη να κάνω
Xristaras12 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2013 βαζεις μια μια τις καρτες(οχι και τις 2 ταυτοχρονα)και τσεκαρεις οτι δουλευεουν και οι 2 χωριστα.
King Of Breath Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2013 Έχω τσεκάρει τις γιου μου με το furmark και πήρα σχεδόν τα ίδια αποτελέσματα. Δεν είμαι σίγουρος για το πως δουλεύει το συγκεκριμένο πρόγραμμα γι αυτό σας κάνω upload τα αποτελέσματα των 2 καρτών και της ρυθμίσεις που επέλεξα.. [/url]
WalkerSW Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2013 Κατα 99,9% μια απο τις δυο καρτες έχει προβλημα... τις βγαζεις απο το μηχανημα και τις δοκιμαζεις μια μια χωρις να ειναι η αλλη πανω στον υπολογιστη,
King Of Breath Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2013 Μα αυτό ακριβώς έχω κάνει. :/ Αποστολή από το GT-I9100 με τη χρήση Insomnia App
WalkerSW Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2013 Τις δοκιμασες και τις δυο σε παιχνιδια ή bechmarks για αρκετες ώρες και δεν εβγαλε καμια πρόβλημα?
King Of Breath Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2013 Όχι σε παιχνίδια δεν τις έχω δοκιμάσει. Έχω κάνει απλά ένα τεστ των 2 καρτών με το πρόγραμμα που μου είπαν τα παιδιά πιο πάνω. Όμως μια γρήγορη βόλτα σε ορισμένα παιγνίδια που έχω στον υ/στη δεν φαίνεται να μου βγάζουν κάποιο πρόβλημα!! Θα ανοίξω όμως παιγνίδια και να τα αφήσω αρκετή ώρα να το τεστάρω και αυτό αλλά σας λέω δεν νομίζω να έχει κάποια κάρτα πρόβλημα, γιατί στο παρελθόν είχα μόνο την 1η κάρτα για αρκετό καιρό μέχρι που αγόρασα και την 2η. Όταν άρχισε να μου κάνει νερά το CrossFire είχα αφαιρέσει την 1η κάρτα και έμεινα για κανα μήνα μόνο με την 2η.. Τώρα 2 μέρες ήμουν με την 1η μόνο και τις υπόλοιπες 3 μέρες με την 2η.. Τις έχω αλλάξει αρκετές φορές και τις έχω αφήσει να δουλέψουν μόνες τους, γι αυτό πιστεύω ότι οι κάρτες δεν έχουν κάποιο πρόβλημα.
WalkerSW Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2013 Μήπως έκανες κανένα update του drivers την περίοδο που άρχισε το πρόβλημα πάνω κάτω?
King Of Breath Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2013 Οχι τίποτα. . Εξάλλου όταν πρώτο εμφανίστηκε το πρόβλημα ειχα τοτε αφαιρεσει και τις δύο κάρτες και τις έκανα uninstall και ξανα install μία μία, και φτιάχτηκε για κάνα μήνα αλλα μετά επανήλθε το ίδιο πρόβλημα. Αποστολή από το GT-I9100 με τη χρήση Insomnia App
WalkerSW Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Κοιτα ως τελική προσπάθεια θα σου προτείνω να κάνεις ένα φορματ αλλα για αρχη θα εγκαταστησεις μόνο drivers και τα απολυτως αναγκαια προγράμματα συν κανένα βαρυ παιχνίδι για δοκιμές. Αν δουμε ότι δεν στο ξανακάνει θα σημαίνει ότι πρόβλημα είναι στο λογισμικό. Κάνε και ένα reset στο bios. Αλλιώς μετά μιλάμε η για προβληματική μητρική η για προβληματικό τροφοδοτικό.
King Of Breath Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Κάποιο Link που να με βοηθήσει να κάνω ένα reset τα BIOS υπάρχει? ευχαριστώ!
WalkerSW Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Βγαζεις τον υπολογιστή απο το ρεύμα και αφαιρείς την μπαταρία της μητρικής για κανένα λεπτό.
artshadows Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 episis κανε update bios μπασ και στρωσει αν δεν εχεις το FF( http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3516#bios )(τa test τι θερμοκαρασιες βγαλανε?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα