Προς το περιεχόμενο

HP Photosmart 7280 - Διαρροή μελάνης


kostas28

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω έναν εκτυπωτή HP Photosmart 7280 All In One, τον οποίο αγόρασα πριν από 5 χρόνια περίπου. Έχει τυπώσει γύρω στις 2000 σελίδες .  Ο εκτυπωτής δούλευε άψογα μέχρι πριν από 2 μήνες που αποφάσισα να βάλλω επαναγεμισμένα μελάνια. Αρχικώς έβαλλα επαναγεμισμένο μελάνι magenta και μαύρο από το πλαίσιο. Μετά άλλαξα και το μπλε. Στην αρχή τύπωνε καλά. Μετά από λίγες μέρες άρχισε να εκτυπώνει με κενά. Κάνοντας καθαρισμό μελανιών μου γέμισε την σελίδα με υπερχειλισμένο μελάνι χωρίς να τυπώνει κανένα χρώμα σε αυτή. Συνέχισε να υπερχειλίζει μελάνι (χωρίς να τυπώνει) σε κάθε καθαρισμό κεφαλής, καθώς και σε κάθε σβήσιμο και επαναεγεργοποίηση του εκτυπωτή.

Ανοίγοντας τον εκτυπωτή, είδα ότι έχει γεμίσει την θέση παρκαρίσματος της κεφαλής με μελάνι (μαύρο και μπλέ), ενώ έχει υπερχειλίσει μελάνι κατά μήκος της διαδρομής της κεφαλής, πάνω στα ροδάκια και το σασί του εκτυπωτή.

Έβγαλα την κεφαλή και την καθάρισα με ζεστό νερό αρκετές φορές. Καθάρισα και τον υπόλοιπο εκτυπωτή.

Καθαρίζοντας την κεφαλή παρατήρησα ότι πιέχοντας την κεφαλή στο κάτω τμήμα της, εκεί που έχει του αυλούς της μελάνης, βγάζει μελάνι από 12 μικρές τρύπες που έχει περιμετρικά από την διαφανή μεμβράνη, εκεί όπου καταλήγουν οι τριχοειδείς κυσματοειδείς αυλοί (φαίνεται σαν να λειτουργούν σαν βαλβίδες ασφαλείας- αλλά δεν είμαι σίγουρος για την λειτουργία τους).

Κατά την δοκιμή μετά την επανασυναρμολόγηση, αφήνοντας το άνω κάλυμα εκτός εκτυπωτή έτσι ώστε να βλέπω την λειτουργία της κεφαλής, παρατήρησα ότι ενεργοποιώντας τον εκτυπωτή λειτουργεί η αντλία μελάνης για αρκετά δευτερόλεπτα. Επίσης βλέπω την μελάνι να ρέει από τις διαφανείς θυρίδες στο πάνω μέρος της κεφαλής, μαζί με αρκετές φυσαλίδες, και τελικά να υπερχειλίζει στο κάτω μέρος της κεφαλής, από τα μπεκ, αλλά και από τις 12 τρύπες που έχει περιμετρικά η κεφαλή στο κάτω μέρος της. Το αποτέλεσμα είναι πάλι ένας εκτυπωτής πλημμυρισμένος στο μελάνι, χωρίς να τυπώνει ούτε ένα χρώμα.

Φυσικά τα μελάνια άδειασαν και τα αντικατέστησα με νέα γνήσια, αλλά συνέχισε να κάνει ακριβώς τα ίδια.

Στο Πλαίσιο που ρώτησα, μου είπαν ότι δεν έχει απολύτως τίπτοτα παρά μόνο άδεια μελάνια, αλλά αυτό προφανώς δεν ισχύει.

Είναι η κεφαλή κατεστραμένη ή πιθανώς έχει άλλη βλάβη.

Εάν έχει κανείο οποιαδήποτε ιδέα θα ήταν πολύ χρήσιμη μιας και έχω κολλήσει.

 

post-179727-0-05920600-1388060106_thumb.jpg

post-179727-0-26506600-1388060127_thumb.jpg

post-179727-0-12690800-1388060139_thumb.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...