koumos Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2013 Καλημερα παιδια και καλές γιορτές!Προσφατα πηρα μια smart tv και ηθελα να streamαρω περιεχομενο απο το mac μου στην tv ασυρματα. Γι αυτο το λογο βρηκα ενα Linksys WAG160N καθως το παλιο μου Linksys δεν ηταν N και σε περιεχομενο πανω απο 720p είχα προβληματα.Δυστυχως ομως...το 160Ν βγηκε τρελη μουφα. Τρελα ασταθες, συχνοτατες επανεκκινησεις, πολυ αργο ιντερνετ χωρις λογο ανα διαστηματα, και φυσικα...δεν εχω δει ουτε μιση ταινια χωρις προβληματα. Απλα τραγικο! (με απογοητευσε εντελως η Linksys μετα απ αυτο)Πρεπει να παω σε αγορα νεου λοιπον δυστυχως...Πρεπει να ειναι Ν το λιγοτερο, budget το πολυ 100 (και οσο το δυνατον λιγοτερα φυσικα), και να ειναι σταθερο οσο το δυνατο ρε παιδια...Δεν σκαμπαζω πολλα απο δικτυακα και σκεφτομαι να παρω ενα Airport Express. Ομως προβληματιστικα..οσο και να εψαξα online δεν καταφερα να παρω απαντηση αν μπορει να χρησιμοποιηθει σαν router μονο του ή απλα κανει τη δουλεια του range extender...Αν γνωριζει καποιος θα ημουν ευγνωμων...και μια προταση για ενα ρουτερακι θα ηταν ευπροσδεκτη.Ευχαριστώ πολύ!
poulinos Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2013 γενικοτερα θα ελεγα οτι η Linksys Εχει μεινει πισω.του εκανες κανα firmware update μπας και στρωσει?δες και σε draytek αμα θες αλλα ξεπερναμε τα 100 ευρω δυστυχως κατα πολυ.απλα μπορεις να το παρεις και vdsl γιια μελλοντικη χρηση.δευτερον αν μπορεις κατι να το βαλεις με ethernet καντο και μην στηριζεσε στο wireless. και συμφωνα με αυτο http://www.apple.com/gr/airport-express/ κανει και τα 2 οπως βλεπω .και ap να παιξει και repeater.εχει wan Θυρα οπως βλεπω
koumos Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2013 Ευχαριστώ για την απαντηση κατ αρχας!Μετα απο αρκετο ψαξιμο διαπιστωσα οτι τα 2 airport "things" που κυκλοφορουν απο την Apple (express & extreme) ΔΕΝ είναι modem routers. Δηλαδη δεν μπορουν να κατσουν μονα τους. Απαιτουν ενα υπαρχον ADSL modem και συνδεονται πανω του και δημιουργουν νεο δικτυο. Τρατζικ αλλα ετσι είναι.Η ερωτηση μου είναι τωρα...Αν εγω παρω ενα τετοιο και το συνδεσω πανω στο ρουτερ μου...και παω να στριμαρω ταινια εχοντας συνδεσει τηλεοραση και mac στο wifi του Airport θα γινει δουλεια? Θεωρητικα δε θα πρεπει να εχω προβλημα καθως δε θα εμπλεκεται το Linksys καθολου. Σωστα σκεφτομαι ή οχι?Και δευτερον...κανενα link εχουμε απο αυτα τα ADSL Modem Routers που μου λες να ριξω μια ματια? Draytek ειπαμε?Ευχαριστώ ξανά!
poulinos Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2013 Ευχαριστώ για την απαντηση κατ αρχας! Μετα απο αρκετο ψαξιμο διαπιστωσα οτι τα 2 airport "things" που κυκλοφορουν απο την Apple (express & extreme) ΔΕΝ είναι modem routers. Δηλαδη δεν μπορουν να κατσουν μονα τους. Απαιτουν ενα υπαρχον ADSL modem και συνδεονται πανω του και δημιουργουν νεο δικτυο. Τρατζικ αλλα ετσι είναι. Η ερωτηση μου είναι τωρα...Αν εγω παρω ενα τετοιο και το συνδεσω πανω στο ρουτερ μου...και παω να στριμαρω ταινια εχοντας συνδεσει τηλεοραση και mac στο wifi του Airport θα γινει δουλεια? Θεωρητικα δε θα πρεπει να εχω προβλημα καθως δε θα εμπλεκεται το Linksys καθολου. Σωστα σκεφτομαι ή οχι? Και δευτερον...κανενα link εχουμε απο αυτα τα ADSL Modem Routers που μου λες να ριξω μια ματια? Draytek ειπαμε? Ευχαριστώ ξανά! δεν θεωρειται tragic.και ναι ειναι σκετο ρουτερς.για αυτο εχουν wan υποδοχη.αλλα δενσε πειραζει διοτι μπορεις να κανεις το adsl router σου bridge και μετα το ρουτερ να κανει τα υπολοιπα.για μενα tragic ειναι που ειναι apple αλλα μην μαλωσουμε για αυτο.προτιμω αλλες εταιρειες σε δικτυακα και οχι apple.ναι σωστα το σκεφτεσαι.εφοσον το wifi του Linksys Θα ειναι κλειστο η δεν θα συνδεεσαι σε αυτο το Linksys δεν θα εμπλεκετε στο wifi.το Linksys Θα ειναι μονο για οτι περναει απο το ιντερνετ. δες στο Skroutz για draytek 2760n kai draytek 2710n.Λιγο ακριβα βεβαια. http://www.draytek.com/index.php?lang=en προσωπικα θεωρω την draytek σε δικτυακα κλασεις καλυτερη απο την apple>δευτερον μπορεις να παρεις Modem router.το dual band το θεωρω λιγο αχρηστο γiα home use.μετα για σκετο ρουτερ αλλα και σε adsl router υπαρχουν τα λιγο πιο φτηνα Netgear που εχει παλι διαφορα μοντελα.εννοειται οτι αν παρεις πχ ενα N300 router οτι θα πρεπει και η συσκευη να ειναι n300 για να εκμεταλευτεις την ταχυτητα.
koumos Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2013 Ευχαριστώ πολύ!Κατι τελευταιο για το FW update (μπας και δω λιγο προκοπη για την ωρα!)Βαση του site της Linksys δεν υπαρχουν firmware για το ρουτερ μου πρωτον...και δευτερον...το δικο μου εχει το 1.00.16 firmware το οποιο ουτε με αναζητηση στο google ας πουμε δεν το βρισκω καπου να δω αν ειναι το τελευταιο. Καμια βοηθεια εδω?
poulinos Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2013 Ευχαριστώ πολύ! Κατι τελευταιο για το FW update (μπας και δω λιγο προκοπη για την ωρα!) Βαση του site της Linksys δεν υπαρχουν firmware για το ρουτερ μου πρωτον...και δευτερον...το δικο μου εχει το 1.00.16 firmware το οποιο ουτε με αναζητηση στο google ας πουμε δεν το βρισκω καπου να δω αν ειναι το τελευταιο. Καμια βοηθεια εδω? υπαρχει 1.00.16.δεν ξερω αν εχει βγει κανα Open wag firmware για αυτο το ρουτερ η κανα custom.Στο site της Linksys αστα να πανε.θα πρεπε να το κλεισουν.δεν σου δινουν τιποτα.επισης υπαρχουν 2 versions για το wag160n.οτι βλεπεις firmware 2.κατι ειναι για το version 2.δεν φορανε τα ιδια firmware.για μενα η Linksys ασχετα που θεωρητικα ειναι division της cisco στην πραξη εχει παρει την κατω βολτα.πολυ καλο hardware που δεν παθαινει κατι αλλα σαν software/firmware πολυ πισω.πλεον ολες οι εταιρειες τις βλεπω σε draytek kai σπανια σε zyxel.linksys σχεδον ποτε.το πιο επιτυχημενο μοντελο ισως να ηταν και το wag200 που φτιαχτηκε μεχρι και Custom firmware για αυτο.(open wag)
koumos Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Ευχαριστώ πολύ! Κατι τελευταιο για το FW update (μπας και δω λιγο προκοπη για την ωρα!) Βαση του site της Linksys δεν υπαρχουν firmware για το ρουτερ μου πρωτον...και δευτερον...το δικο μου εχει το 1.00.16 firmware το οποιο ουτε με αναζητηση στο google ας πουμε δεν το βρισκω καπου να δω αν ειναι το τελευταιο. Καμια βοηθεια εδω? υπαρχει 1.00.16.δεν ξερω αν εχει βγει κανα Open wag firmware για αυτο το ρουτερ η κανα custom.Στο site της Linksys αστα να πανε.θα πρεπε να το κλεισουν.δεν σου δινουν τιποτα.επισης υπαρχουν 2 versions για το wag160n.οτι βλεπεις firmware 2.κατι ειναι για το version 2.δεν φορανε τα ιδια firmware.για μενα η Linksys ασχετα που θεωρητικα ειναι division της cisco στην πραξη εχει παρει την κατω βολτα.πολυ καλο hardware που δεν παθαινει κατι αλλα σαν software/firmware πολυ πισω.πλεον ολες οι εταιρειες τις βλεπω σε draytek kai σπανια σε zyxel.linksys σχεδον ποτε.το πιο επιτυχημενο μοντελο ισως να ηταν και το wag200 που φτιαχτηκε μεχρι και Custom firmware για αυτο.(open wag) Κι εγω ο εξυπνακιας πηγα και το δωσα το wag200g για να παρω τη μπουρδα. Εμμμ δεν ηταν n ομως...streaming απλα δεν επαιζε με την καμια.Δοκιμασα airport express. Ολα κυλανε εκπληκτικα καλα! 1080p 3D με dts 5.1 ηχο και δεν εχω το παραμικρο προβλημα!! Και τα κολληματα στο φορτωμα των site στο ιντερνετ εξαφανιστηκαν...!Apple ή οχι...καλη ή οχι...it works!! (Συνδεδεμενο με καλωδιο πανω στο 160N) Sent from my iPhone using Insomnia
poulinos Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Κι εγω ο εξυπνακιας πηγα και το δωσα το wag200g για να παρω τη μπουρδα. Εμμμ δεν ηταν n ομως...streaming απλα δεν επαιζε με την καμια.Δοκιμασα airport express. Ολα κυλανε εκπληκτικα καλα! 1080p 3D με dts 5.1 ηχο και δεν εχω το παραμικρο προβλημα!! Και τα κολληματα στο φορτωμα των site στο ιντερνετ εξαφανιστηκαν...!Apple ή οχι...καλη ή οχι...it works!! (Συνδεδεμενο με καλωδιο πανω στο 160N) Sent from my iPhone using Insomnia καποιους τους εχουν καθισει καλα τα linksys σε αλλους οχι.το wag200 ειναι αρκετα καλο απλα ναι ειναι g και επισης δεν την παλευει με τις χαλια γραμμες.σιγουρα το hardware τους θα μπορουσε να κανει καλυτερα πραγματα πιστευω αν το ψαχναν παραπανω.αφου δεν εχεις προβλημα που ειναι σκετο ρουτερ γιατι οχι.σιγουρα θα το εχουν προσεξει.απλα υπαρχουν και αλλες εταιρειες σε δικτυακα που θα προτιμουσα εγω.πχ θα προτιμουσα να παρω ενα draytek και να τα εχω ολα σε μια συσκευη και να ειναι και vdsl.
koumos Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 Τελικά έμεινα με το airport. Εντυπωσιακα γρηγορο και αξιοπιστο. Ειλικρινα δεν το περιμενα. Streaming μουσικη και συγχρονως 1080p ταινια και wireless downloading full speed απο το λαπτοπ...το παραμικρο κολλημα! Ισως ειναι και η default συμβατοτητα με apple "things" αλλα οπως και να χει...ολα καλα!!Ευχαριστω για τις συμβουλες! Καλη χρονια να εχουμε!
poulinos Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 Τελικά έμεινα με το airport. Εντυπωσιακα γρηγορο και αξιοπιστο. Ειλικρινα δεν το περιμενα. Streaming μουσικη και συγχρονως 1080p ταινια και wireless downloading full speed απο το λαπτοπ...το παραμικρο κολλημα! Ισως ειναι και η default συμβατοτητα με apple "things" αλλα οπως και να χει...ολα καλα!! Ευχαριστω για τις συμβουλες! Καλη χρονια να εχουμε! καλα ναι σιγουρα θα υπαρχεικαι συμβατοτητα.απλα καντου και update για να ειναι Uptodate.δεν ξερω πως κανει αλλα θα το βρεις εσυ. αλλωστε 802.11n ειναι τι κολληματα να σου κανει?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα