honoluluman Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2013 Πρόσφατα ηρθε για format στην κατοχη μου ενα παλιο λαπτοπ Toshiba Tecra 10ετιας μοντελο που φοραει Windows Xp! Μαζι με το λαπτοπ εχω και το recovery DVD-ROM του,που αναγραφει πανω πως εχει τα windows XP Professional Edition SP2. το προβλημα με το λαπτοπ ,ειναι πως εχει χαλασμενο DVD-ROM και αναγκαστηκα ,για να δουλεψω το recovery DVD να χρησιμοποιησω εξωτερικο DVD-ROM. Στην αρχη με βαζει το DVD σε περιβαλλον Windows 98 , περναει κατι drivers και καπου εκει μου βγαζει αυτο το error <cdr101 not ready reading drive x>. Abort, Retry, Fail? Φανταστικα πως ισως φταιει το DVD-ROM και δοκιμασα άλλο,μα παλι τα ιδια,δοκιμασα να φτιαχω ενα bootable usb μα παλι τα ιδια. Παρατηρησα λοιπον πως στην μονη περιπτωση που περναει αυτο το σημειο και δεν βγαζει καθολου error , προχωραει κανονικα και περναει απο το περιβαλλον 98 στην εγκατασταση , ειναι οταν βαζω το DVD να το διαβασει εσωτερικο DVD-ROM καποιων αλλων λαπτοπ! Ειμαι σιγουρος πως ειναι θεμα drivers αλλα δεν εχω ιδεα πως θα το κανω να δουλεψει στην περιπτωση μου! Παρακαλω πολυ δωστε τα φωτα σας! Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων και ευχομαι καλες γιορτες σε ολη την κοινοτητα!
SPANK Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2013 Βασικά αυτο που θα κανεις ειναι boot με το cd των xp και θα κάνεις εγκατάσταση , μηπως δεν σου κανει boot καθόλου και για αυτο δεν βγάζει κατευθείαν στα windows
honoluluman Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2013 το recovery DVD που παρεχεται μαζι με το λαπτοπ ειναι bootable,ξεκιναει κανονικα απλα στην αρχη περναει καποιους drivers σε περιβαλλον 98.εκει εμφανιζεται το error.
honoluluman Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2013 σιγουρα αν δοκιμασω καποιο αλλο cd tων windows θα δουλεψει κανονικα,αλλα εθεσα το ερωτημα γιατι προτιμαω να κανω εγκατασταση με το DVD που μου παρεχεται εφοσον εχει γνησιο λειτουργικο και προεγκατεστημένα τα παντα,και για μελλοντικη χρηση.
SPANK Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2013 Θα δουλέψει ομως ? το λεω απλα για να δοκιμάσεις μονο να δεις αν κανει boot γιατι και το recovery που εχεις κανονικο ειναι αλλα boot δεν φαίνεται να κανει
honoluluman Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2013 ναι βεβαια θα το δοκιμασω και θα σου πω!
honoluluman Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2013 Δοκιμασα bootable windows xp apo εξωτερικο DVD-ROM και δουλευουν κανονικα!το recovery που εχω ειναι bootable και ειναι του ιδιου του λαπτοπ, αφου οταν το τοποθετω σε καποιο εσωτερικο DVD-ROM αλλου λαπτοπ δουλευει κανονικα,περνα το αρχικο post με τους drivers σε περιβαλλον 98 και μπαινει στην διαδικασια ανακτησης!μηπως εχει πεσει αυτη η περιπτωση του error <cdr101 not ready reading drive x> σε καποιον αλλον,γιατι αποτι εψαξα google εχει να κανει με drivers floppy η κατι τετοιο..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα