meymigrou Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2013 Καλησπέρα, Αγόρασα πρόσφατα το Site: Samsung λαπτοπ το οποίο είχε αρχικά Windows 8 προ-εγκατεστημένα, τώρα θέλω να εγκαταστήσω (μάλλον σαν dualboot) το Ubuntu η Mint, παρόλα αυτά όμως και ενώ πέρασα το λειτουργικό μέσω Unetbootin (δοκίμασα και με άλλα προγράμματα) στο φλασάκι μου το BIOS μου δεν λέει να το δει με τίποτα. Με CD/DVD κάνω εγκατάσταση κανονικά, παρόλα αυτά είναι πολύ πιο βολικό να μπορώ να εγκαθιστώ μέσω usb. Καμιά ιδέα γιατί δεν βρίσκει το φλασάκι;
thelos257 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2013 Πιστευω πως θα ναι καθαρα δικαιωμα σου αν θες να περασεις Linux αλλα να ξερεις οτι χανετε η εγγκηση και η ανακτηση απο το διαμερισμα του σκληρου σου δισκου. Δοκιμασες να μπεις στο bios με f2 f11 f10 del f1 ; απο εκει λογικα θα πρεπει να υπαρχει επιλογη για το που θα κανει bootable απο το dvd απο usb ή απο σκληρο δισκο.; Φερνει πρωτο εκεινο που θες να κανει bootable και μετα πατας save as και εξοδος.
Bakxos Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2013 Πιστευω πως θα ναι καθαρα δικαιωμα σου αν θες να περασεις Linux αλλα να ξερεις οτι χανετε η εγγκηση και η ανακτηση απο το διαμερισμα του σκληρου σου δισκου. Δοκιμασες να μπεις στο bios με f2 f11 f10 del f1 ; απο εκει λογικα θα πρεπει να υπαρχει επιλογη για το που θα κανει bootable απο το dvd απο usb ή απο σκληρο δισκο.; Φερνει πρωτο εκεινο που θες να κανει bootable και μετα πατας save as και εξοδος. Γιατι χάνεται η εγγυηση; Αν εχει πάρει πριν image του σκληρού με πχ acronis και το επαναφέρει πως χάνεται η εγγυηση;
thelos257 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2013 Γιατι χάνεται η εγγυηση; Αν εχει πάρει πριν image του σκληρού με πχ acronis και το επαναφέρει πως χάνεται η εγγυηση; Καλημερα κοιταξε το σωστο ηταν να κανεις τα recovery disks με το αναλογο προγραμμα που σου δινει η Samsung (προσωπικα δεν εχω laptop Samsung εχω δυο HP και ενα Acer και ξερω πως παιρνουμε εργοστασιακα dvd για ασφαλεια σιγουρα οχι με acronis) θα χαθει η εγγυηση γιατι οταν χαλασει (μην κακο) θα πας εκει και θα σου πουν Κυριε εβαλες τα Linux αλλο Λ/Σ απο αυτο που ειχε λοιπομαστε αλλα δεν μπορουμε να στο φτιαξουμε.
Bakxos Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2013 Καλημερα κοιταξε το σωστο ηταν να κανεις τα recovery disks με το αναλογο προγραμμα που σου δινει η Samsung (προσωπικα δεν εχω laptop Samsung εχω δυο HP και ενα Acer και ξερω πως παιρνουμε εργοστασιακα dvd για ασφαλεια σιγουρα οχι με acronis) θα χαθει η εγγυηση γιατι οταν χαλασει (μην κακο) θα πας εκει και θα σου πουν Κυριε εβαλες τα Linux αλλο Λ/Σ απο αυτο που ειχε λοιπομαστε αλλα δεν μπορουμε να στο φτιαξουμε. Σωστά αλλα αν το επαναφέρει στη πρότερη κατάσταση δεν χάνεται η εγγυηση. Ξέρω για τα recovery γιατι έτσι ειναι και στα sony που εχω και εγω. Απλα νομίζω (χωρίς να ειμαι σίγουρος) οτι το acronis καταγράφει πλήρως όλα τα δεδομένα του δίσκου
meymigrou Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Παιδιά δεν με ενδιαφέρει αν θα χαθεί η εγγύηση η όχι Ωστόσο το πρόβλημα λύθηκε, τα BIOS δεν μπορούσαν να αναγνωρίσουν τα USB, είχα δοκιμάσει με τρία διαφορετικά και τίποτα. Τελικά αυτό που έκανα ήταν να απενεργοποιήσω το "Fast boot" και μια ακόμη ρύθμιση και τώρα τα βλέπει κανονικά και έκανα dualboot μια χαρά. Σας ευχαριστώ! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα