Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

750€ για τη μετατροπή από VHS και εγγραφή σε DVD και μάλιστα χωρίς να έχεις δυνατότητα επεξεργασίας;

Δεν θα τα έδινα ποτέ.

• Like 1
  • Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

750€ για τη μετατροπή από VHS και εγγραφή σε DVD και μάλιστα χωρίς να έχεις δυνατότητα επεξεργασίας;

Δεν θα τα έδινα ποτέ.

750ευρω εχει τωρα γιατι εχουν σταματησει να βγαινουν τετοια μηχανηματα και επισης εχει ενσωματωμενο σκληρο δισκο οπου περνας τις vhs, τις επεξεργαζεσαι κ μετα τις καις σε dvd

Δημοσ.

Το γνωρίζω πολύ καλά το μηχάνημα αφού το έχει αγοράσει φίλος που ασχολείται και αυτός με το video editing και έχουμε μετατρέψει αρκετές κασέτες σε ψηφιακή μορφή.

Το πήρε γύρω στα 200€ πριν από χρόνια από Ελλάδα, και έχει το μειονέκτημα, κατ' εμέ, ότι δεν μπορείς να επεξεργαστείς το ψηφιακό υλικό..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με καρτα τηλεορασης 10€ και ψαχνεις για καλο capture software.

edit

Μπορει να χρειαστει μετατροπεας απο scart σε rgb αναλογως το βιντεο και την καρτα

Μια τυχαια σελιδα με τετοια προγραμματα ,θα βρεις και αλλα φυσικα

https://www.thefreecountry.com/utilities/free-pvr-tv-recording.shtml

Επεξ/σία από KyrGR
Δημοσ.

Με τα μηχανήματα του τύπου (ολα σε ενα) vhs-dvd δε κάνεις και την καλύτερη δουλεια!

Είναι προσαρμοσμένα σε default ρυθμίσεις και η ποιότητα τους εξαρτάται απο την διάρκεια και μόνο.

Το να κάνεις ενα dvd χρειάζεται να εχεις πληρη ελευθερία στα settings που θα βαλεις στον encoder καθώς εικόνα απο εικόνα εχει άλλες ιδιαιτερότητες.... και ειδικά εφόσον μιλάμε για VHS κασσέτες που ίσως εχουν να παιχτούν τουλάχιστον 20ετία!!!

Για να πάρεις την max εικόνα χρειάζονται πολύ καλύτερα μηχανήματα.

Μια ματιά στο youtube για vhs conversion resolution θα σου βγάλει αποτελέσματα που δε θα το πιστεύεις οτι ήταν απο vhs!

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Γεια  σας. Μήπως  μπορεί κανείς να βοηθήσει και εμένα; Κάνω χαμηλή ποιότητα σύλληψης  (χρώματα άτονα), ενώ η παλιά κάμερά μου εμφανίζει πολύ καλά  τις  παλιές  μου  βιντεοκασέτες Hi8, που είναι πολλές.  Λογικά, πρέπει να  επιτυγχάνεται ψηφιακή σύλληψη ίσης ποιότητας με την αναλογική πηγή μου.  Κάνω λάθος; Συνδέω τη Sony CCD-TRV48E με το  PC μου, μέσω  του υλικού Magix (Σώστε τις Βιντεοκασέτες σας, έκδοση  9) που αγόρασα από Πλαίσιο έναντι 65,00 ευρώ.  Μόνο κίτρινο και λευκό καρφί σε  αντάπτορα USB.Όσο και να προσπαθώ με τις διάφορες ρυθμίσεις, δε μπορώ να ζωντανέψω τα χρώματα. Είμαι και μεγάλος και ψηφιακά αναλφάβητος. Μπορεί να με βοηθήσει κανείς. Με κάποιες που μετέτρεψα  σε φωτογραφείο στο παρελθόν, δεν έμεινα ευχαριστημένος. Ευχαριστώ, όπως  και να έχει.

Δημοσ.

Γεια  σας. Μήπως  μπορεί κανείς να βοηθήσει και εμένα; Κάνω χαμηλή ποιότητα σύλληψης  (χρώματα άτονα), ενώ η παλιά κάμερά μου εμφανίζει πολύ καλά  τις  παλιές  μου  βιντεοκασέτες Hi8, που είναι πολλές.  Λογικά, πρέπει να  επιτυγχάνεται ψηφιακή σύλληψη ίσης ποιότητας με την αναλογική πηγή μου.  Κάνω λάθος; Συνδέω τη Sony CCD-TRV48E με το  PC μου, μέσω  του υλικού Magix (Σώστε τις Βιντεοκασέτες σας, έκδοση  9) που αγόρασα από Πλαίσιο έναντι 65,00 ευρώ.  Μόνο κίτρινο και λευκό καρφί σε  αντάπτορα USB.Όσο και να προσπαθώ με τις διάφορες ρυθμίσεις, δε μπορώ να ζωντανέψω τα χρώματα. Είμαι και μεγάλος και ψηφιακά αναλφάβητος. Μπορεί να με βοηθήσει κανείς. Με κάποιες που μετέτρεψα  σε φωτογραφείο στο παρελθόν, δεν έμεινα ευχαριστημένος. Ευχαριστώ, όπως  και να έχει.

Ο μόνος τρόπος να το κάνεις σωστά, είναι να βρεις μια κάμερα Digital 8, χρησιμοποιώντας την DV έξοδό της. Η κάμερα που έχεις όμως είναι Video 8 και όχι Hi 8. Είσαι σίγουρος ότι οι κασέτες είναι Hi 8;

Το κίτρινο καρφί (composite) είναι ό,τι χειρότερο υπάρχει αλλά αν είναι Video 8 και όχι Hi 8 οι κασέτες σου, δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

Δημοσ.

Καλημέρα.  Σε ευχαριστώ για  την απάντηση.  Ναι, όλες οι κασέτες μου  είναι Hi8. Ακριβούτσικες  αλλά καλές.  Έγραφα με την τότε κάμερά μου Sony CCD-TR707E,  video Hi8. Χάλασε και αγόρασα τη μόνη που βρήκα  τότε, ακριβά και μεταχειρισμένη,  αλλά σε  άριστη κατάσταση,  την προαναφερόμενη Sony CCD-TRV48E για να κάνω τη μετατροπή,  όσο  γίνεται καλύτερα,  απευθείας. Κρίμα είναι  να βλέπεις  στην οθόνη  της κάμεράς  σου ολοζώντανα τα  χρώματα και στη σύλληψη  θαμπά. Λέω,  μήπως είναι θέμα ρυθμίσεων στο Magix, που ο συνδυασμός  τους τείνει στο...  άπειρο.

Δημοσ.

Η κάμερα σου πρέπει να έχει και svideo out. Αν το magix έχει svideo in πάρε ένα καλώδιο svideo και σύνδεσε την κάμερα με αυτό. Θα έχει τουλάχιστον δύο φορές καλύτερη εικόνα ή αν δεν έχει πάρε έναν μετατροπέα που να έχει svideo in.

Αν βέβαια μπορείς να βρεις κάμερα hi8 με dv out που αναφέρεται και ως firewire ή IEEE1394 (δε ξέρω αν υπάρχει κάτι τέτοιο) θα ήταν το βέλτιστο. Πάντως οι digital8 κάμερες νομίζω ότι παίζουν hi8 κασέτες (μόνο SP, όχι LP) και με μια καρτούλα firewire θα πάρεις τα βέλτιστα από τις κασέτες σου.

Μια λίστα με κάμερες είναι παρακάτω:

DCR-TR7000
DCR-TRV103
DCR-TRV110
DCR-TRV203
DCR-TRV210
DCR-TRV310

και ένα pdf με τις δυνατότητες...

DigitalCamcorderFeatures_20050311.pdf

Η επόμενη λύση είναι να πας σε έναν επαγγελματία φωτογράφο και να πάρεις προσφορά για μετατροπή των κασετών σου σε ψηφιακά αρχεία. Δε χρειάζεται να στα κάνει dvd, απλά να στα βγάλει σε dv-avi και να στα περάσει σε εξωτερικό δίσκο (πιάνουν πολύ χώρο τα αναθεματισμένα, περίπου 12gb για κάθε ώρα βίντεο).

• Like 1
Δημοσ.

Η κάμερα σου πρέπει να έχει και svideo out. Αν το magix έχει svideo in πάρε ένα καλώδιο svideo και σύνδεσε την κάμερα με αυτό. Θα έχει τουλάχιστον δύο φορές καλύτερη εικόνα ή αν δεν έχει πάρε έναν μετατροπέα που να έχει svideo in.

Αν βέβαια μπορείς να βρεις κάμερα hi8 με dv out που αναφέρεται και ως firewire ή IEEE1394 (δε ξέρω αν υπάρχει κάτι τέτοιο) θα ήταν το βέλτιστο. Πάντως οι digital8 κάμερες νομίζω ότι παίζουν hi8 κασέτες (μόνο SP, όχι LP) και με μια καρτούλα firewire θα πάρεις τα βέλτιστα από τις κασέτες σου.

Μια λίστα με κάμερες είναι παρακάτω:

DCR-TR7000

DCR-TRV103

DCR-TRV110

DCR-TRV203

DCR-TRV210

DCR-TRV310

και ένα pdf με τις δυνατότητες...

attachicon.gif DigitalCamcorderFeatures_20050311.pdf

Η επόμενη λύση είναι να πας σε έναν επαγγελματία φωτογράφο και να πάρεις προσφορά για μετατροπή των κασετών σου σε ψηφιακά αρχεία. Δε χρειάζεται να στα κάνει dvd, απλά να στα βγάλει σε dv-avi και να στα περάσει σε εξωτερικό δίσκο (πιάνουν πολύ χώρο τα αναθεματισμένα, περίπου 12gb για κάθε ώρα βίντεο).

Bold 1: Εξ όσων γνωρίζω, μόνο οι Digital 8 έχουν έξοδο DV.

Bold 2: Αρκεί ο επαγγελματίας να το κάνει μέσω DV, αλλιώς δεν λέει.

Το πρόβλημα που περιγράφει ο Γιώργος, τα άτονα χρώματα δηλαδή, μάλλον είναι θέμα ρυθμίσεων. Συνήθως, το πρόβλημα του Composite έναντι του DV, είναι η ευκρίνεια της εικόνας και όχι τα άτονα χρώματα. Μάλιστα το πιο συνηθισμένο φαινόμενο είναι το αντίθετο, η μεταγραφή μέσω composite προκαλεί over saturated εικόνα, λόγω της διάχυσης των χρωμάτων, μια που το composite δεν έχει καθόλου διαχωρισμό χρωμάτων.

• Like 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ.

Φίλε, micos000,

το Magix έχει Svideo in, αλλά δεν έχει Svideo out η 48E κάμερά μου. Πάνω από τις υποδοχές των καρφιών έχει ένα στρογγυλό ανάγλυφο, που σε κάνει να πιστεύεις ότι είναι καπάκι, που καλύπτει υποδοχή  Svideo. Μέχρι να πειστώ ότι ήταν ανάγλυφο, το έξυνα άδικα. Καταλαβαίνω ότι πρέπει να προμηθευτώ μια κάμερα Digital 8, που θα παίζει Hi8 και θα έχει έξοδο DV.  Αν δεν βρω κάμερα, δε θα αναπαράγονταν  οι Hi 8 και σε κάποιο video player;

Φίλε, CheOnWeb

προσπαθώ και θα προσπαθήσω και πάλι, να βελτιώσω με τις ρυθμίσεις. Αν κρατάς σταθερές τις άλλες μεταβλητές, μπορείς να  παίξεις με  μία και να δεις το αποτέλεσμά σου, όταν στο  δίνει ταυτόχρονα. Αν  όμως πρέπει να  μεταβάλεις 2-3 μεταβλητές ταυτόχρονα, χάνεσαι στο πλήθος των πιθανών συνδυασμών.Πάντως παρατηρώ ότι, όταν πειράζεις τη μορφή εισερχομένων, φαίνεται καλύτερα η συγκεκριμένη  σκηνή, αλλά  όχι η αμέσως επόμενη.

Σας ευχαριστώ και πάλι.

Δημοσ.

Κρίμα που δεν έχει svideo, θα σου έβγαζε καλή εικόνα.

[...] Αν δεν βρω κάμερα, δε θα αναπαράγονταν  οι Hi 8 και σε κάποιο video player;

Θέλεις hi8 ή digital8 player. Δεν υπάρχει αντάπτορας από hi8 σε vhs.

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Έχω από το 2007 ένα FUNAI DRV-A2631 που μπορούσα να κάνω μετατροπή vhs σε dvd και το αντίστροφο.

To πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι πως δεν μπορώ να αντιγράψω vhs σε dvd. Ξεκινάει και στα 3 δευτερόλεπτα μου βγάζει μήνυμα πως δεν μπορεί να γίνει εγγραφή.
Παίζει κανονικά όταν βάζω dvd για να δω ταινία. 

Χρησιμοποίησα CD καθαρισμού, αλλά δεν μπόρεσα να λύσω το πρόβλημα και έχω τρελαθεί γιατί έχω βρει αρκετές κασέτες αγώνων μπάσκετ και ποδοσφαίρου από ένα φίλο και ήθελα να τις μετατρέψω σε dvd.

funai_drv-a2631_dvd_vhs_recorder.jpg

Δημοσ.

Προφανώς, κάτι έχει χαλάσει, κολλήσει κλπ στο μηχάνημα και παρουσιάζει το πρόβλημα.

Το συνηθισμένο πρόβλημα με τα μηχανήματα αναπαραγωγής vhs κασετών είναι τα λαστιχάκια που κινούν διάφορα μέρη.

Αν μπορείς να το ανοίξεις, ίσως εντοπίσεις το πρόβλημα και να αποκαταστήσεις.

Υπάρχει αυτό το forum,  στο οποίο πιθανόν να πάρεις βοήθεια αν γνωρίζει κάποιος.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...