Moderators Malthador Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Moderators Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Παίδες, τα φώτα σας. Θέλω να στείλω σήμα στην TV μου χωρίς το καλώδιο της κεραίας. Υπάρχει κάποιος τρόπος; Γίνεται π.χ. να το περάσω μέσω του δικτύου του ρεύματος, με κάποιο μπιχλιμπίδι τύπου powerline; Μήπως υπάρχει κάποιος τρόπος να στείλω το σήμα ασύρματα;
VasKag Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 υπαρχουν αυτα εδω. αν θες ομως δωσε λιγες λεπτομερειες σχετικα με το γιατι δε μπορεις με τον κλασσικο τροπο. http://www.stavrianos-dw.gr/index.php?cPath=4_92
washcloud Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Yπάρχει ζεύγος συσκευών-"επιτραπέζιων κεραιών" που ακριβώς αναμεταδίδουν ασύρματα (και στέλνουν και λαμβάνουν σήμα. Συνδέεις τη μία με την εξωτερική κεραία και την άλλη στην τηλεόραση) το τηλεοπτικό σήμα. Φέρνει 1-2 φορές το χρόνο και το Lidl τέτοιες. Αλμυρούτσικη λύση βέβαια (χοντρικά κανένα πενηντάρι, φαντάζομαι - εκτός κι αν πετύχεις τις του Lidl που παίζει να 'ναι μισοτιμής).
NikosKallithea Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2013 Παίδες, τα φώτα σας. Θέλω να στείλω σήμα στην TV μου χωρίς το καλώδιο της κεραίας. Υπάρχει κάποιος τρόπος; Γίνεται π.χ. να το περάσω μέσω του δικτύου του ρεύματος, με κάποιο μπιχλιμπίδι τύπου powerline; Μήπως υπάρχει κάποιος τρόπος να στείλω το σήμα ασύρματα; Εκει που ειναι η TV δεν εχεις καθόλου τηλεοπτικό σήμα?
washcloud Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2013 Προφανώς του απαγορεύουν να απλώσει/ανοίξει τρύπες για να περάσει - καλώδιο εκεί που βρίσκεται...(ή και να μη θέλει ο ίδιος να το κάνει).
Moderators Malthador Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Moderators Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2013 Το πρόβλημα είναι ότι το σαλόνι μου έχει πάρα πολύ κακή διαρύθμιση όσον αφορά τη θέση της τηλεόρασης. Ένα ενδεικτικό σχεδιάγραμμα, μπας και σκεφτεί κάποιος κάτι διαφορετικό, μιας και εγώ έχω σπάσει το κεφάλι μου και δεν μπορώ να λύσω την άσκηση: Το μπλε τετραγωνάκι είναι η μοναδική πρίζα κεραίας που έχει το σπίτι. Η θέση 1 είναι εκεί που είχα πριν την τηλεόραση (και επρέπε να κάνεις ζιγκ ζαγκ για να βγεις στο μπαλκόνι), η θέση 2 είναι εκεί που θέλω να την πάω και εκεί που έχω καταλήξει ότι πρέπει να πάει (έστω κι αν αυτοί που θα βλέπουν TV θα έχουν πλάτη στο τζάκι). Η τραπεζαρία δεν μπορεί να πάει κάπου αλλού, καθώς πρέπει να είναι κοντά στην κουζίνα και η TV δεν μπορεί να πάει πάνω από το τζάκι γιατί από κάτω έχει πράγματα (Wii, PS3, σύντομα PC). Εξάλλου δεν ξέρω αν γίνεται τεχνικώς να μπει η TV πάνω από το τζάκι. Πώς θα βάλω λοιπόν την τηλεόραση στη θέση 2, χωρίς να γεμίσω το σαλόνι με κανάλια; Γιατί εάν βάλω κανάλια θα πρέπει να υπερπηδήσω τρεις πόρτες και θα φαίνεται αρκετά άκομψο. :/ Γι' αυτό κοιτάζω μπας και γίνεται να μεταφέρω το τηλεοπτικό σήμα με κάποιον εναλλακτικό τρόπο. 1
adi32 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2013 Η μονη λυση ειναι να μετακομισεις Πως τους ηρθε να βαλουν την πριζα στη γωνια διπλα στην πορτα της κουζινας ? 1) Μπορεις να κατεβασεις αλλο καλωδιο απο την ταρατσα ή να το περασεις απο τον τοιχο πισω απο τη θεση 2 απο τα υπνοδωματια ? 2) Με εσωτερικη κεραια δεν πιανεις τα ψηφιακα ?
TheELF Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2013 Μόνο με αυτά τα ζευγάρια που σου λένε τα παιδιά μπορείς να κάνεις δουλειά,με την διαφορά ότι εκεί που είναι η πρίζα θα πρέπει να βάλεις και έναν δέκτη digea ή ένα vhs αν δεν έχετε ακόμα ψηφιακό σήμα,όπου θα μπει ο πομπός αν πάρεις ζεύγος που μεταφέρει και σήμα τηλεχειριστηρίου θα μπορείς να βάλεις τον αισθητήρα κοντά στην tv και να κάνεις τον έλεγχό σου φυσιολογικά χωρίς να πρέπει να γίνεσαι λάστιχο.
washcloud Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2013 Εγώ πάλι λέω -αφού σε λίγο καιρό θα μας πάρουν τα σπίτια (και πριν από αυτά, τις τηλεοράσεις)- να μην ξοδεύεσαι/παιδεύεσαι... 1
magic force Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Εγώ πάλι λέω -αφού σε λίγο καιρό θα μας πάρουν τα σπίτια (και πριν από αυτά, τις τηλεοράσεις)- να μην ξοδεύεσαι/παιδεύεσαι... χαχαχαχ!! ορθή παρατήρηση!! ωστόσο έχω να προσθέσω,οτι πρίν μας πάρουν τα σπίτια,θα μπορούσες να κάνεις μια προσπάθεια με εσωτερική κεραία,πολλών db. οσο περισσότερα γίνεται βασικά... κάνα 50άρι πρέπει να είδα μερικές στον κωτσόβολο...ή τελικά αυτό που σου γράφουν πιο πάνω τα παιδιά...
magic force Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Το πρόβλημα είναι ότι το σαλόνι μου έχει πάρα πολύ κακή διαρύθμιση όσον αφορά τη θέση της τηλεόρασης. Ένα ενδεικτικό σχεδιάγραμμα, μπας και σκεφτεί κάποιος κάτι διαφορετικό, μιας και εγώ έχω σπάσει το κεφάλι μου και δεν μπορώ να λύσω την άσκηση: Το μπλε τετραγωνάκι είναι η μοναδική πρίζα κεραίας που έχει το σπίτι. Η θέση 1 είναι εκεί που είχα πριν την τηλεόραση (και επρέπε να κάνεις ζιγκ ζαγκ για να βγεις στο μπαλκόνι), η θέση 2 είναι εκεί που θέλω να την πάω και εκεί που έχω καταλήξει ότι πρέπει να πάει (έστω κι αν αυτοί που θα βλέπουν TV θα έχουν πλάτη στο τζάκι). Η τραπεζαρία δεν μπορεί να πάει κάπου αλλού, καθώς πρέπει να είναι κοντά στην κουζίνα και η TV δεν μπορεί να πάει πάνω από το τζάκι γιατί από κάτω έχει πράγματα (Wii, PS3, σύντομα PC). Εξάλλου δεν ξέρω αν γίνεται τεχνικώς να μπει η TV πάνω από το τζάκι. Πώς θα βάλω λοιπόν την τηλεόραση στη θέση 2, χωρίς να γεμίσω το σαλόνι με κανάλια; Γιατί εάν βάλω κανάλια θα πρέπει να υπερπηδήσω τρεις πόρτες και θα φαίνεται αρκετά άκομψο. :/ Γι' αυτό κοιτάζω μπας και γίνεται να μεταφέρω το τηλεοπτικό σήμα με κάποιον εναλλακτικό τρόπο. μου ήρθε μια ιδέα,αλλά μάλλον θα χάσεις σε ποιότητα εικόνας(χωρίς να είμαι σίγουρος απόλυτα για αυτό,οπότε μπορείς να ρωτήσεις και κάποιον άλλο) Αγοράζεις έναν αποκωδικοποιητή,και ένα media sender.βάζεις τον αποκωδικοποιητή εκεί που είναι η κεραία σου,και την τηλεόραση όπου θές. συνδέεις το media sender στην έξοδο του αποκωδ. και το receiver στην tv,και ωπ..έγινε!
Moderators Malthador Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Moderators Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2014 μου ήρθε μια ιδέα,αλλά μάλλον θα χάσεις σε ποιότητα εικόνας(χωρίς να είμαι σίγουρος απόλυτα για αυτό,οπότε μπορείς να ρωτήσεις και κάποιον άλλο) Αγοράζεις έναν αποκωδικοποιητή,και ένα media sender.βάζεις τον αποκωδικοποιητή εκεί που είναι η κεραία σου,και την τηλεόραση όπου θές. συνδέεις το media sender στην έξοδο του αποκωδ. και το receiver στην tv,και ωπ..έγινε! Το έχω σκεφτεί κι αυτό αλλά παραείναι μπελαλίδικο. Το θέμα είναι να μην φαίνεται σκατά το σαλόνι. Προτιμότερο είναι να περάσω κανάλια τελικά, παρά να το γεμίσω συσκευές. :/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα