Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝΑ ΝΟΜΟ:

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ 56%

ΔΡΑΜΑ 50%

ΡΟΔΟΠΗ 46%

ΣΕΡΡΕΣ 43%

ΞΑΝΘΗ, ΈΒΡΟΣ 40%

ΦΛΩΡΙΝΑ 38%

ΒΕΡΟΙΑ, ΚΟΖΑΝΗ 36%

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, ΈΔΕΣΣΑ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ Θεσσαλονίκη 35%

Αθήνα 27%

Σε μια Θεσσαλονίκη βέβαια που μένουν και πάνω απο 100.000 φοιτητές που όλο και κάποιος χρήμα θα κινούν στην πόλη.

Επίσης η Ελλάδα έχει μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής παροχής υπηρεσιών στο ΑΕΠ της ( ο τριτογενής τομέας της οικονομίας που είπες) από την Γερμανία και όλες της προηγμένες χώρες...δεν βλέπω να την πολυβοηθάει αυτό...και όταν λέμε για ποσοστό βαριάς βιομηχανίας δεν λέμε να είναι η πλειοψηφία του ΑΕΠ μια χώρας...αλλά να είναι ένα σεβαστό ποσοστό...στην Γερμανία πχ είναι 30% στις ΗΠΑ στο 25%. Ν. Κορεά 40%.Tουρκία 29%. Βρεταίνα 22% στον Καναδά 28,5 ..στην ελλάδα είναι μόλος 15% με πτωτική πορεία...φεύγουν οι βιομηχανίες και οι μεγάλες εταιρείες απ'την χώρα.

Το πρόβλημα με την Ελλάδα είναι ότι δεν μπορεί να εξάγει τις υπηρεσίες της λόγω αστοχίας επενδύσεων (κυρίως μικρομεσαίων επιχειρήσεων) και κορεσμού κλάδων, όχι ο τριτογενής τομέας αυτός καθ' αυτός. Υπάρχουν και άλλα πράγματα πέρα από τον τουρισμό που μπορούμε να κάνουμε, πάντως το να κυνηγάμε βιομηχανίες να έρθουν στην χώρα δεν είναι λύση που θα αποφέρει τίποτα το σημαντικό, ούτε στοιχείο ανάπτυξης.

• Like 1
  • Απαντ. 92
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

<p>Θα γίνω κακός τώρα, αλλά πόσα από αυτά (αν τελικά πουληθούν) θα βγουν μέσα σε δυο ώρες στη μαύρη αγορά;</p>

Θεωρητικά όπως γίνετε και σε δωρεές τέτοιων αντίστοιχων συσκευών που σε υποχρεώνουν να τις κρατάς για ένα Χ χρονικό περιθώριο δεν νομίζω να μην το έχουν στο πλάνο τους.

Sent from my iPhone 4

Δημοσ.

εάν αυτή η παραγγελία λύνει το βοιωτικό επίπεδο του λαού της Τουρκίας μπράβο της  :-D

αρκεί να την υλοποίηση διότι από λόγια και εκεί είναι μανούλες  

Δημοσ.

Λεφτά στην Αpple και στην MS

Γέμισε σχολεία η γειτονα χώρα (όπως και η δική μας)

τα ταμπλετ τους λείπανε!!!

• Like 2
Δημοσ.

Εφετζιλικια ψευτονεοπλουτισμου απο την Τουρκια που προσπαθει να πεισει πως ειναι Ευρωπαικη χωρα, αμ δε.

• Like 3
Δημοσ.

Η εισαγωγή του iPad στην εκπαίδευση θα ειχε τεραστια πλεονεκτηματα. Δεν θα κατσω να τα απαριθμήσω.

Δυστυχως, στην Ελλάδα (και ρισκαρω να πω και στην Τουρκια, χωρίς να έχω απόλυτη γνώση της κατάστασης εκεί), μια τετοια διαδικασία, θα εχει παταγωδη αποτυχία, γιατί:

1. Οι πολιτικοί θα το κάνουν είτε για ψηφοθηρικούς λόγους, είτε για να πάρουν καμια μίζα από την προμήθεια. Και η εισαγωγή στην εκπαίδευση θα γίνει χωρίς την αντίστοιχη οργάνωση από το Υπουργείο. Που σημαίνει δεκάδες εφαρμογές για κάθε τάξη και μάθημα, (Γεωγραφία σε Google Maps, πειράματα Φυσικής, κλπ) σεμιναρια στους καθηγητες, και σύστημα επίβλεψης που να μεριμνεί ότι τα iPad δεν θα εξαφανιστούν σε κάποιο συρτάρι.

2. Οι εκπαιδευτικοί θα βαρεθούν να κουνήσουν τον ποπό τους και να  ασχοληθούν σοβαρά, διαβάζοντας, ψάχνοντας και αφιερώνοντας τον χρόνο που απαιτείται. Ό,τι έγινε με τα netbooks, τους διαδραστικούς πίνακες, κλπ. "Για 800 € δεν ασχολούμαι", "στη Γερμανία οι δάσκαλοι παίρνουν 1800", κλπ, κλπ. Τα έχω ακούσει όλα (έχω σόι δασκάλων και ξέρω τί ακούγεται στα σχολεία).

3. Οι γονείς επίσης δεν θα καταλάβουν τι τους βρήκε, και αντί να εγκαταστήσουν καμια εγκυκλοπαίδια, θα εγκαταστήσουν Facebook, Angry Birds, και το Kool του Κωστόπουλου για να βλέπουν καμια γκομενίτσα.

Η τέταρτη συνιστώσα (παιδιά) θα μείνουν αδικημένα και είναι κρίμα, βλέποντας από το δικό μου παιδί και τη λαχτάρα για μάθηση μέσα από μία ζωντανή διαδραστική εφαρμογή (σε σχέση με κάτι βαρετά βιβλία του 80).

ΥΓ. Και μετά μας φταίει η τρόικα. Μόλις τους διώξουμε, όλα τα παραπάνω θα αλλάξουν και θα γίνουμε η Ελβετία που είμασταν το 2009.

• Like 2
Δημοσ.

Θα προτιμούσα να ερχόταν κάποιος και να μοίραζε ουσιαστική παιδεία, ελληνικό πολιτισμό / πνεύμα και πνευματική εξέλιξη, ανθρωπιά - παρά iPad.

Χορτάσαμε ψευτοπροοδευτισμό και θολοκουλτούρα παίδες. 

Καλά Χριστούγεννα. 

• Like 6
  • Super Moderators
Δημοσ.

Η εισαγωγή του iPad στην εκπαίδευση θα ειχε τεραστια πλεονεκτηματα. Δεν θα κατσω να τα απαριθμήσω.

Δυστυχως, στην Ελλάδα (και ρισκαρω να πω και στην Τουρκια, χωρίς να έχω απόλυτη γνώση της κατάστασης εκεί), μια τετοια διαδικασία, θα εχει παταγωδη αποτυχία, γιατί:

1. Οι πολιτικοί θα το κάνουν είτε για ψηφοθηρικούς λόγους, είτε για να πάρουν καμια μίζα από την προμήθεια. Και η εισαγωγή στην εκπαίδευση θα γίνει χωρίς την αντίστοιχη οργάνωση από το Υπουργείο. Που σημαίνει δεκάδες εφαρμογές για κάθε τάξη και μάθημα, (Γεωγραφία σε Google Maps, πειράματα Φυσικής, κλπ) σεμιναρια στους καθηγητες, και σύστημα επίβλεψης που να μεριμνεί ότι τα iPad δεν θα εξαφανιστούν σε κάποιο συρτάρι.

2. Οι εκπαιδευτικοί θα βαρεθούν να κουνήσουν τον ποπό τους και να  ασχοληθούν σοβαρά, διαβάζοντας, ψάχνοντας και αφιερώνοντας τον χρόνο που απαιτείται. Ό,τι έγινε με τα netbooks, τους διαδραστικούς πίνακες, κλπ. "Για 800 € δεν ασχολούμαι", "στη Γερμανία οι δάσκαλοι παίρνουν 1800", κλπ, κλπ. Τα έχω ακούσει όλα (έχω σόι δασκάλων και ξέρω τί ακούγεται στα σχολεία).

3. Οι γονείς επίσης δεν θα καταλάβουν τι τους βρήκε, και αντί να εγκαταστήσουν καμια εγκυκλοπαίδια, θα εγκαταστήσουν Facebook, Angry Birds, και το Kool του Κωστόπουλου για να βλέπουν καμια γκομενίτσα.

Η τέταρτη συνιστώσα (παιδιά) θα μείνουν αδικημένα και είναι κρίμα, βλέποντας από το δικό μου παιδί και τη λαχτάρα για μάθηση μέσα από μία ζωντανή διαδραστική εφαρμογή (σε σχέση με κάτι βαρετά βιβλία του 80).

ΥΓ. Και μετά μας φταίει η τρόικα. Μόλις τους διώξουμε, όλα τα παραπάνω θα αλλάξουν και θα γίνουμε η Ελβετία που είμασταν το 2009.

Θα σου πω την προσωπική μου εμπειρία από πρόσωπο του προσωπικού μου περιβάλλοντος που απασχολείται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση: αγόρασε ιδίοις πόροις ένα μεταχειρισμένο iPad Cellular με το καλώδιο για σύνδεση σε HDMI, για να συνδέει το iPad στον προτζέκτορα του σχολείο και πληρώνει σύνδεση Data στην Cosmote γιατί στο σχολείο που δουλεύει δεν έχουν WiFi στις τάξεις (η σύνδεση στο Internet περιορίζεται στην αίθουσα των καθηγητών).

Κι όλα αυτά με τα 800 ευρώ του μισθού, χωρίς καμία ενίσχυση του Υπουργείου.

Θα προτιμούσα να ερχόταν κάποιος και να μοίραζε ουσιαστική παιδεία, ελληνικό πολιτισμό / πνεύμα και πνευματική εξέλιξη, ανθρωπιά - παρά iPad.

Καλά Χριστούγεννα. 

Έτσι. Γιατί ο ελληνικός πολιτισμός μας λείπει. Είμαστε μέρος ενός ευρύτερου συνόλου και αποζητάμε ακόμη την μιζέρια του ελληνικού "πολιτισμού"... 

• Like 1
Δημοσ.

Καλά Χριστούγεννα. 

Ένα sieg heil όμως το ξέχασες :P

Ελληνικό πολιτισμό ...αυτόν τον γ....το πολιτισμό που δεν τον ξέρουμε πραγματικά οι περισσότεροι, αλλά επειδή στο σχολείο μας τον "έχωσαν" όπως μπαίνει η γέμιση στην γαλοπούλα; Όλα αυτά για να γίνουμε καλά oug ...εε συγνώμη...καλοί Έλληνες πατριώτες !!

Τεσπα

http://fatihproject.com/?p=17

tablet_fatih.jpg

κάτι samsung βλέπω :D

• Like 1
Δημοσ.

Οχι δεν μας λειπει η παιδεια και ο πολιτισμος τα ipad μας λειπουν φιλε....μολις μπουνε στη ζωη μας θα γινουμε μια συγχρονη και Ευρωπαικη κοινωνια και θα ξεφυγουμε απο τη "μιζερια" του Ελληνικου πολιτισμου!

• Like 2
Δημοσ.

Οι "έξυπνοι" που μιλάνε για κινήσεις αποπροσανατολισμού του Ερντογάν να μάθουν πρώτα ότι πρόκειται πρότζεκτ του 2011 πολύ πριν τα σκάνδαλα αυτής της εβδομάδας ή τις εξεγέρσεις του καλοκαιριού...επίσης αυτοί που μιλάνε για το "Εσωτερικό της Τουρκίας" έχουν πάει ποτέ σε πόλεις τύπου Άρτα,Σέρρες,Φλώρινα,Σητεία,Πύργο,Δράμα και άλλες πολλές να δούνε επίπεδα ανεργίας και μέσα εισοδήματα? 

Μην βγάζετε κόμπλεξ...αφήστε την Τουρκία πάει ξέφυγαν εδώ και καιρό αυτοί...Βουλγαρία,Ρουμανία,Κροατία είναι τώρα οι ανταγωνιστές και τα συγκρινόμενα με την Ελλάδα μεγέθη...

Υ.Γ. Καλά το ότι μιλάμε για οικονομικές φούσκες στην Ελλάδα.ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ μάλλον είναι αδιαμφισβήτητη απόδειξη ότι ο Νταλί ήταν Έλληνας...

Διάβασα όλα τα σχόλια που έχεις κάνει και δεν άντεξα, είπα θα απαντήσω. Πραγματικά "διαβάζεις" πολύ καλά την Τουρκία. Είμαι Τούρκος και ξέρω καλά την Τουρκία. Αυτά που γράφεις ισχύουν κατά γράμμα. Χαίρομαι που υπάρχουν και άτομα που μπορούν και βλέπουν τα πράγματα αντικειμενικά.

Καλά Χριστούγεννα. 

Παιδεία, πολιτισμός, πνευματική εξέλιξη, ανθρωπιά δεν μοιράζονται όπως τα iPad. Πρέπει να προσπαθήσεις για να τα αποκτήσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Ένα sieg heil όμως το ξέχασες :P

Ελληνικό πολιτισμό ...αυτόν τον γ....το πολιτισμό που δεν τον ξέρουμε πραγματικά οι περισσότεροι, αλλά επειδή στο σχολείο μας τον "έχωσαν" όπως μπαίνει η γέμιση στην γαλοπούλα; Όλα αυτά για να γίνουμε καλά oug ...εε συγνώμη...καλοί Έλληνες πατριώτες !!

Τεσπα

http://fatihproject.com/?p=17

tablet_fatih.jpg

κάτι samsung βλέπω :D

Που κολλάει το sieg heil; Τι δουλειά έχει ενα τέτοιο ναζιστικό σύνθημα με τα λεγόμενά μου; Είσαι τουλάχιστον ανόητος και ανίδεος. Όσον αφορά τα σχολεία που λες... μόνο Ελληνικό Πολιτισμό δεν διδάσκουν - αλλά βέβαια όταν μιλάς για ελληνικό πνεύμα σε κολλάν αμέσως ταμπέλες. Άξιοι της κατάντιας μας λοιπόν.

Θα σου πω την προσωπική μου εμπειρία από πρόσωπο του προσωπικού μου περιβάλλοντος που απασχολείται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση: αγόρασε ιδίοις πόροις ένα μεταχειρισμένο iPad Cellular με το καλώδιο για σύνδεση σε HDMI, για να συνδέει το iPad στον προτζέκτορα του σχολείο και πληρώνει σύνδεση Data στην Cosmote γιατί στο σχολείο που δουλεύει δεν έχουν WiFi στις τάξεις (η σύνδεση στο Internet περιορίζεται στην αίθουσα των καθηγητών).

Κι όλα αυτά με τα 800 ευρώ του μισθού, χωρίς καμία ενίσχυση του Υπουργείου.

Έτσι. Γιατί ο ελληνικός πολιτισμός μας λείπει. Είμαστε μέρος ενός ευρύτερου συνόλου και αποζητάμε ακόμη την μιζέρια του ελληνικού "πολιτισμού"... 

Ακριβώς φίλε μου. το "ενος ευρύτερου συνόλου" μπορείς να το μεταφράσεις κιόλας σε "Μια άβουλη, αναλώσιμη - μελλοντική μάζα". Αφου ο Ελληνικός πολιτισμός και τα παλαιά ιδεώδη - έθιμα κτλπ αποτελούν μιζέρια, απόλαυσε τα ευρωπαικά του πλαστικού χρήματος, της μοντερνιάς και του δήθεν προοδευτισμού της ανθρώπινης εξέλιξης. Η μόνη εξέλιξη στην υδρόγειο, είναι η τεχνολογική. Live with it. 

• Like 4
Δημοσ.

Μια ερώτηση στους φίλους μας που γνωρίζουν καλύτερα το τι γίνεται στους γείτονες.

Σαφέστατα είμαι υπέρ της συγκεκριμένης κίνησης. Γνωρίζω βέβαια το τεράστιο βάρος που θα υπάρχει με την διαχείριση όλων αυτών των εργαλείων. Μαζί όμως με το βάρος έρχεται και η δυνατότητα πλήρους ελέγχου της διδασκαλίας σε κάθε αίθουσα. Υπάρχει θέμα σήμερα ή μπορεί να προνοούν για συγκεκριμένες γραμμές εκπαίδευσης, αντιρρησίες καθηγητές κλπ;

Δημοσ.

@@ μέντολες, χεστήκανε για την εκπαίδευση και το λαό.

Μιζες παιζουν από πίσω και ψηφοθηρία.
Αρχισε να κάνει η Τουρκια τα κόλπα του παπαντρέα του αντρικου, εξευρωπαίζεται και καλά όπως η Ελλάς πριν ερκετά χρόνια...

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...