Προς το περιεχόμενο

Modem-router ή σκέτο router για wake over internet

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 2 μήνες μετά...
  • Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Επανέρχομαι....για μια βοήθεια!!

βλεπω το router στην 192.198.1.1....

Πως μπορώ να "δω" το linksys που εχω και δουλευει ως σκετο modem?  εχει κολήσει το μυαλό μου....!!! :wacko:

Δημοσ.

Για να μπούμε στο modem, που βρίσκεται μπροστά από τον κύριο router, αρκεί να συνδέσουμε τις 2 συσκευές (μέσω LAN θυρών) με ένα επιπλέον καλώδιο δικτύου.
Υπό φυσιολογικές συνθήκες (αν και αλλάζει αυτό) οι 2 συσκευές βρίσκονται σε διαφορετικό εύρος διευθύνσεων. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να ορίσουμε στην κάρτα δικτύου ενός υπολογιστή και δεύτερη ΙΡ (όχι Gateway & DNS) που να είναι στο ίδιο εύρος με το modem.

Άλλη λύση είναι με ορισμό static route αλλά σε bridge mode δεν υποστηρίζεται από όλα τα modem/router.

Π.χ. Netfaster IAD1 σε Bridge mode με ΙΡ 192.168.20.254, Fritz!Box 7270 ως κύριο router με ΙΡ 192.168.10.1 και υπολογιστής ρυθμισμένος σε 2 διαφορετικές διευθύνσεις.

post-157145-0-82712200-1395521110_thumb.png

Δημοσ.

jkoukos Καποιες φορες ενω εχω δει το adsl router να ειναι σε bridge mode πχ 10.0.0.138 και το router να ειναι 192.168.1.1 για παραδειγμα εχω δει οτι το ρουτερ που ειναι σε bridge mode παιρνει και μια δευτερη ip απο τον dhcp του ρουτερ του στυλ 192.168.1.10 οποτε και μπορεις και μπαινεις και με αυτην.το ειχα δει με router belkin εδω και πολλα χρονια.

και εχω δει και λυσεις με δευτερο Utp επιστροφη απο τον ενα ρουτερ στον αλλον.

περα απο την κλασσικη μεθοδο να αλλαξει καποιος Ip.

αλλα για το α ειναι το ολο ερωτημα.

Δημοσ.

Για την πρώτη περίπτωση, δεν το έχω δει ακόμη σε κάποιο από τα ADSL router που έχουν πέσει στα χέρια μου.

Βασικά δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί να γίνει αυτό, να πάρει το πρώτο router (σε bridge mode) διεύθυνση από τον DHCP του δεύτερου, διότι κανονικά δεν επιτρέπεται η επικοινωνία μεταξύ θυρών LAN και WAN.

Αυτός είναι ο βασικός λόγος που για να επικοινωνήσουν οι υπολογιστές πίσω από ένα router μέσω της WAN με το αρχικό modem, πρέπει να εφαρμόσουμε ένα από τα παρακάτω:

α. Ορίσουμε κατάλληλους κανόνες static route.

β. Εφόσον και οι 2 συσκευές έχουν διευθύνσεις στο ίδιο εύρος, να τα συνδέσουμε με ένα επιπλέον καλώδιο στις θύρες LAN, οπότε όλοι οι υπολογιστές θα έχουν πρόσβαση στο modem.

γ. Εφόσον οι 2 συσκευές έχουν διευθύνσεις σε διαφορετικό εύρος, τα συνδέουμε με ένα επιπλέον καλώδιο στις θύρες LAN, οπότε όσοι υπολογιστές θέλουν πρόσβαση στο modem, θα πρέπει είτε να έχουν 2 διευθύνσεις είτε 2 ξεχωριστές κάρτες δικτύου.

Δημοσ.

Για την πρώτη περίπτωση, δεν το έχω δει ακόμη σε κάποιο από τα ADSL router που έχουν πέσει στα χέρια μου.

Βασικά δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί να γίνει αυτό, να πάρει το πρώτο router (σε bridge mode) διεύθυνση από τον DHCP του δεύτερου, διότι κανονικά δεν επιτρέπεται η επικοινωνία μεταξύ θυρών LAN και WAN.

Αυτός είναι ο βασικός λόγος που για να επικοινωνήσουν οι υπολογιστές πίσω από ένα router μέσω της WAN με το αρχικό modem, πρέπει να εφαρμόσουμε ένα από τα παρακάτω:

β. Εφόσον και οι 2 συσκευές έχουν διευθύνσεις στο ίδιο εύρος, να τα συνδέσουμε με ένα επιπλέον καλώδιο στις θύρες LAN, οπότε όλοι οι υπολογιστές θα έχουν πρόσβαση στο modem.

γ. Εφόσον οι 2 συσκευές έχουν διευθύνσεις σε διαφορετικό εύρος, τα συνδέουμε με ένα επιπλέον καλώδιο στις θύρες LAN, οπότε όσοι υπολογιστές θέλουν πρόσβαση στο modem, θα πρέπει είτε να έχουν 2 διευθύνσεις είτε 2 ξεχωριστές κάρτες δικτύου.

εκανα και εγω ενα λαθος.αυτο που ειδα με το belkin και το αλλο adsl router δεν ηταν σε bridge mode.τωρα το θυμηθηκα.αλλα παλι μπορουσα να μπω κανονικα και στα 2 παρολοο που ημουν συνδεδεμενος στο belkin.απλα δεν εμπαινα με την 10.0.0.138 αλλα με 192.168.1.χ που εδινε ο dhcp του belkin

Δημοσ.

εσπαγα το κεφαλι μου πανω απο ενα μηνα γιατι δεν εχω επικοινωνια με το μοντεμ απο το pc μου παρολο που ειναι στο ιδιο ευρος διευθυνσεων μεχρι που δοκιμασα αυτο με το extra καλωδιο που να το φανταστω  thanks jkoukos

Δημοσ.

εσπαγα το κεφαλι μου πανω απο ενα μηνα γιατι δεν εχω επικοινωνια με το μοντεμ απο το pc μου παρολο που ειναι στο ιδιο ευρος διευθυνσεων μεχρι που δοκιμασα αυτο με το extra καλωδιο που να το φανταστω  thanks jkoukos

αν γυρισεις ολη την κινηση προς τα πισω με τον τροπο που ειπε ο Jkoukos τοτε συνηθως μπορεις μετα να χρησιμοποιησεις και το wireless κανονικα.δηλαδη να γινει και σαν access point το adsl router ενω πριν τα συνδεσεις δεν γινεται να το κανεις;)

ετσι αν ειναι μακρυα το ενα απο το αλλο μπορεις να εχεις καλυτερη καλυψη

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Χθες μας άφησε χρόνους το tp link....

Το έστειλα για έλεγχο στο service, και περιμένω λογικά....αντικατασταση.

Το πρόβλημα που έχει είναι ότι κάνει συνεχώς μόνο του επανεκκίνηση!!

Δημοσ.

Χθες μας άφησε χρόνους το tp link....

Το έστειλα για έλεγχο στο service, και περιμένω λογικά....αντικατασταση.

Το πρόβλημα που έχει είναι ότι κάνει συνεχώς μόνο του επανεκκίνηση!!

αν το εχεις κανει Hard reset και δεν στρωνει μαλλον τοτε ή προβλημα στο ιδιο το ρουτερ ή μπορει καποιο προβλημα στο τροφοδοτικο δηλαδη να μην μπορει να δωσει σωστο ρευμα, οποτε οταν το ρουτερ χρειαστει λιγο παραπανω να μην επαρκει και να κανει Reboot.λογικα θα στο αλλαξουν.οτι και αν σου δωσουν ειτε το ιδιο ειτε αλλο καντου και ενα firmware update.απλα καλο ειναι πριν το πας για ελεγχο να του κανεις και ενα Hard reset τυπικα μηπως και εχει φαει καποιο σκαλωμα αν και γενικα ειναι δυσκολο και σπανιο και κανα firmware update.επισης αν εχεις ιδιο τροφοδοτικο απο καποιο αλλο ρουτερ η κατι παρομοιο μπορουσες να το δοκιμασεις.

Δημοσ.

Έκανα hard reset, και δοκίμασα. Και άλλο τροφοδοτικό... Αλλά τίποτα.

Πάντως 6 μήνες, τώρα on line 24ωρο δεν είχε κάνει κιχ.

• Like 1
Δημοσ.

αυτα τα tplink αν σου κατσουν ειναι οτι καλυτερο αλλα το παιζεις 50-50 παντα.

πραγματι σε μερικα tp link τραβας τα μαλλια σου.στο 5210 που οταν βαλεις το τελευταιο Firmware σου μειωνει τα dbm και μετα δεν μπορεις να αλλαξεις firmware .μεχρι ενα αλλο μοντελο που δεν κραταει τις ρυθμισεις.μετα απο reboot χανει σχεδον τα παντα.

Έκανα hard reset, και δοκίμασα. Και άλλο τροφοδοτικό... Αλλά τίποτα.

Πάντως 6 μήνες, τώρα on line 24ωρο δεν είχε κάνει κιχ.

α οκ τα ειχες κανει ολα οποτε μια χαρα.κατι χαλασε στο ρουτερ.το firmware το ειπα προληπτικα αλλα αφου επαιζε τοσο καιρο με το ηδη υπαρχον...

ε μαλλον ηταν η ωρα του να τα παιξει.καλα ρουτερακια και φτηνα αλλα μεχρι καποιο σημειο.vfm τα θεωρω

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

καλημέρα παιδιά ...

Απλά προς ενημερωση ...και το δευτερο που μου έστειλαν, προχθες έκανε ακριβως τα ίδια (επανεκκινησεις) . Τωρα εχω την 3η αντικατασταση!! 

Εχω βάλει πλώρη για draytek...αλλα δεν ξέρω ποιο να διαλέξω....πείτε καμια ιδέα.

Επίσης για να μην ανοίγω αλλο θέμα έχετε να προτείνετε και καποιο access point wireless αλλα που να έχει οπωσδήποτε παραπάνω απο μια θυρες ethernet?

Αν ενδιαφέρει καποιον το tplink , ας μου στειλει pm 

Ευχαριστώ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...