cvaix Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2003 Η Universal Music μειώνει το MSRP(Manufacturer Suggested Retail Price) στα περισσότερα CD της στα 12.98$ ΗΠΑ(από 18.98$ ΗΠΑ που ήταν προηγουμένως). Μία πολύ σημαντική κίνηση από τη μεγαλύτερη δισκογραφική εταιρία και ένα σημάδι ότι οι εταιρίες άρχισαν να καταλαβαίνουν γιατί δεν αγοράζουμε CD και κατεβάζουμε μουσική από το Internet. Υποστηρίξτε την κίνηση αυτή και οι υπόλοιπες εταιρείες θα ακολουθήσουν. Θερμά συγχαρητήρια στη Universal.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2003 Και 5 ευρα να πανε τα cd εγω δεν ξανααγοραζω παντως.
spock Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2003 Το δύσκολο θα είναι να βρούμε τρόπο να τους δώσουμε να καταλάβουν οτι ναι μεν βρίσκονται σε σωστό δρόμο, αλλά πρέπει να μειώσουν κι άλλο τις τιμές. Αν ξαφνικά αρχίσουμε να αγοράζουμε Universal, μπορεί να σκεφτούν οτί τα $13 είναι εντάξει και να μείνουν εκεί. Προσωπικά, πιστεύω πως πάνω από €8 δε νοείται CD, και ειδικά για κάποια albums ή και συγκροτήματα ηλικίας άνω των 20 ετών (πχ Deep Purple - The wall) με τα οποία ξεζουμίζουν τον κόσμο και θησαυρίζουν.
Reginald Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2003 Πιστεύω ότι η μείωση των $6 που έγινε είναι μια πολύ καλη κίνηση.Δύσκολο το βλέπω να πέσει και άλλο σύντομα,το θέμα τώρα είναι να ακολουθήσουν και οι άλλες εταιρίες.Εγώ θα είμουν ευχαριστημένος με $10 το CD.
The_Judas Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2003 Πάντως η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα παλιά CD κάνουν γύρω στα 10 ευρώ (βλέπε Nice price). Οσον αφορά τα νέα CD το πρόβλημα δεν είναι μόνο η τιμή αλλά και η ποιότητα των συγκροτημάτων που μας πλασάρουν οι εταιρίες. Ασε που τώρα πια τα συγκροτήματα είναι δημιούργημα της ίδιας της εταιρίας , παίρνουν 5-6 ωραία αγοράκια ή κοριτσάκια και τους φτιάχνουν CD.
pseira Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2003 To 8ema einai na meiwsoun tis times kai oi dikoi mas oi ksypnioi giati ws gnwstoi ellines den nomizw na tous noiaksei to suggested price tis USA....
kavaliotis Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2003 Βασικα εχουμε συνηθισει ολοι να βρισκουμε τα παντα στο ιντερνετ και δεν μας κανει με τιποτα κεφι να αγορασουμε πλεον CD μουσικα... Ιδιως τωρα που θα γινει χαμος στην Ελλαδα με τις γρηγορες συνδεσεις να ειστε σιγουροι οτι θα εχουμε αρκετα προβληματα στην Ελλαδα με τους μουσικους.. Αντε να δουμε τι θα γινει, παντως σαν κινηση ειναι πολυ καλη...
DJ_XLR8 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2003 Βασικα εχουμε συνηθισει ολοι να βρισκουμε τα παντα στο ιντερνετ και δεν μας κανει με τιποτα κεφι να αγορασουμε πλεον CD μουσικα... Ιδιως τωρα που θα γινει χαμος στην Ελλαδα με τις γρηγορες συνδεσεις να ειστε σιγουροι οτι θα εχουμε αρκετα προβληματα στην Ελλαδα με τους μουσικους.. Αντε να δουμε τι θα γινει, παντως σαν κινηση ειναι πολυ καλη... Κοίτα, αν οι τιμές πέσουν αισθητά τότε εγώ προσωπικά θα προτιμήσω να δώσω κάποια χρήματα για να πάρω το cd του αγαπημένου μου καλλιτέχνη απο το να το κατεβάσω απο internet. Έτσι νοιώθω εγώ τουλάχιστον. Όσον αφορά τις γρήγορες συνδέσεις που λες, έχεις απόλυτο δίκιο. Στη χώρα μας όλοι θα αρχίσουν να κατεβάζουν τα cds απο internet, απο την άλλη όμως αυτό ίσως αυξήσει τα μέτρα προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων & ίσως δυσκολέψουν τα πράγματα.
kavaliotis Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2003 DJ_XLR8 εισαι σιγουρος οτι θα το κανεις ομως? Δηλαδη αν ειναι μπροστα σου το λινκ ολοκληρου του καινουργιου αλμπουμ που σε 20 λεπτακια ας πουμε θα το εχεις να το ακουσεις, θα πας να δωσεις 10-15 ευρω (λεμε στην περιπτωση που τα φθηνηνουν τοσο πολυ Ελλαδα, πραγμα απιθανο!) ή θα το κατεβασεις και θα ξοδεψεις τα λεφτα αλλου???? Προσωπικα εγω δεν θα το εκανα γιατι εχουμε μαθει στο δωρεαν και στο ευκολο..Ισως αν προκειται για καλο αλμπουμ να το αγοραζα κιολας αφου το ειχα κατεβασει, αλλα για την πλειονοτητα των αλμπουμ δεν θα τα αγοραζα ποτε..
Cue Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2003 Αν και πιστεύω βγαίνουμε εκτός θέματος... Προσωπικά, αν οι εταιρίες φτιάχνανε ένα online service για downloading με πληρωμή (συνδρομητικό π.χ.) εγώ ευχαρίστως θα το δεχόμουνα (τώρα για κόστος μη με ρωτήσετε, δε το έχω υπολογίσει). Γιατί εκτός απο τις τιμές, με αποθαρρύνει επίσης το γεγονός πως πρέπει να αγοράσω ένα ολόκληρο album για 2-3 κομμάτια π.χ. Digital music is the way forward πιστεύω. :roll:
kavaliotis Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2003 Προσωπικά, αν οι εταιρίες φτιάχνανε ένα online service για downloading με πληρωμή (συνδρομητικό π.χ.) εγώ ευχαρίστως θα το δεχόμουνα (τώρα για κόστος μη με ρωτήσετε, δε το έχω υπολογίσει). Για να σου ανταπαντησω (δεν νομιζω οτι ειμαστε εκτος θεματος, ισα ισα..), αν γινει αυτο, τοτε θα μαζευτουν 5-10 ατομα καθε φορα και θα πληρωνουν μια συνδρομη και θα αντιγραφουν μετα τα τραγουδια.. Αλλα ξεχνας και κατι σημαντικο...Τραγουδια σε ποιοτητα CD να υπολογιζεις 600-700ΜΒ το καθε CD..Και αν ειναι διπλο το CD? 4πλο? Βλεπεις οτι ειναι δυσκολο τουλαχιστον για τωρα.. Εγω πιστευω οτι στο μελλον θα γινεται ετσι, οι ταχυτητες στο μελλον δεν θα ειναι προβλημα και τα παντα θα γινονται απο ενα κουτακι που θα μοιαζει με τηλεοραση...
wraeththu Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2003 Παρένθεση: Η κίνηση αυτή έγινε στην Αμερική επειδή έχασαν τη δίκη για τις "φτιαγμένες" τιμές. Παρένθεση 2: Για να πάμε σε διανομή digital content θα πρέπει πρώτα να έχουν συμφωνήσει στο σύστημα προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων. Προσωπική εκτίμηση: θα χρησιμοποιηθούν watermarks και αν το κάνουν σωστά δε θα είναι εύκολο για τον πολύ κόσμο να αντιγράψει οτιδήποτε για κάποιον άλλο.
dim_b Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2003 DJ_XLR8 εισαι σιγουρος οτι θα το κανεις ομως? Δηλαδη αν ειναι μπροστα σου το λινκ ολοκληρου του καινουργιου αλμπουμ που σε 20 λεπτακια ας πουμε θα το εχεις να το ακουσεις' date=' θα πας να δωσεις 10-15 ευρω (λεμε στην περιπτωση που τα φθηνηνουν τοσο πολυ Ελλαδα, πραγμα απιθανο!) ή θα το κατεβασεις και θα ξοδεψεις τα λεφτα αλλου???? Προσωπικα εγω δεν θα το εκανα γιατι εχουμε μαθει στο δωρεαν και στο ευκολο..Ισως αν προκειται για καλο αλμπουμ να το αγοραζα κιολας αφου το ειχα κατεβασει, αλλα για την πλειονοτητα των αλμπουμ δεν θα τα αγοραζα ποτε..[/quote'] Την πλειονότητα των άλμπουμς δε θα την αγόραζες ακόμη κι αν δε μπορούσες να τα βρεις δωρεάν στο internet, επειδή πολύ απλά, είναι σαβούρες. Κι εγώ προτιμώ να αγοράζω κάποια καλά άλμπουμς, κυρίως από συγκροτήματα ή τραγουδιστές που εκτιμώ και πιστεύω ότι αξίζει να έχω στη δισκοθήκη μου τα πρωτότυπα CD. Βέβαια τα CD τα αγοράζω από το play.com και μου στοιχίζουν μόνο 8-9 λίρες το ένα (δηλαδή στην πολυδιαφημισμένη νέα τιμή της Universal ). Προσωπικά' date=' αν οι εταιρίες φτιάχνανε ένα online service για downloading με πληρωμή (συνδρομητικό π.χ.) εγώ ευχαρίστως θα το δεχόμουνα (τώρα για κόστος μη με ρωτήσετε, δε το έχω υπολογίσει).[/quote'] Για να σου ανταπαντησω (δεν νομιζω οτι ειμαστε εκτος θεματος, ισα ισα..), αν γινει αυτο, τοτε θα μαζευτουν 5-10 ατομα καθε φορα και θα πληρωνουν μια συνδρομη και θα αντιγραφουν μετα τα τραγουδια.. Αλλα ξεχνας και κατι σημαντικο...Τραγουδια σε ποιοτητα CD να υπολογιζεις 600-700ΜΒ το καθε CD..Και αν ειναι διπλο το CD? 4πλο? Βλεπεις οτι ειναι δυσκολο τουλαχιστον για τωρα.. Εγω πιστευω οτι στο μελλον θα γινεται ετσι, οι ταχυτητες στο μελλον δεν θα ειναι προβλημα και τα παντα θα γινονται απο ενα κουτακι που θα μοιαζει με τηλεοραση... Όχι ρε συ και 600-700ΜΒ/CD. Δε θα μοιράζουν iso οι εταιρίες αλλά συμπιεσμένα tracks σε πολύ καλή ποιότητα. Αυτή τη στιγμή ένα άλμπουμ σε καλής ποιότητας mp3 δεν ξεπερνάει τα 150MB, αλλά και η φιλοσοφία των digital downloads δεν είναι να κατεβάζεις ολόκληρα άλμπουμς (που ούτως ή άλλως, ελάχιστα θα υπάρχουν στο μέλλον) αλλά μεμονωμένα κομμάτια. Υπολόγισε και ταχύτητες download της τάξης του 1 Mbps (που αν δεν κάνω λάθος είναι πολύ συνηθισμένη οικιακή σύνδεση στο εξωτερικό) και θα δεις ότι το download, ακόμη και αν το κομμάτι δεν είναι καθόλου συμπιεσμένο, είναι υπόθεση μερικών λεπτών. Η μέρα που θα αγοράζουμε τα mp3 δεν είναι μακριά. Στην Αμερική λειτουργεί ήδη υπηρεσία digital downloads από την Apple με κόστος $0.99/track.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2003 Και παλι ενα δολαριο το τραγουδι ειναι ακριβα.
Sonam Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2003 Ena dolario den einai apla akriba... Einai panakribo... Dhladh ena diplo cd pou exei 20 tracks... 60$!!!!!!! noway. An xrewnan 0.3 me 0.8 kati ginotan ;p Epeidh psiloksefeugoume apo to thema... Einai ontws kalh kinhsh alla thelei ki allo. Pantws to prwto bhma egine. Kati einai kai auto...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.