navagos72 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Καλησπέρα, Χρόνια Πολλά και Καλά Χριστούγεννα σε όλους! Έχω παραγγείλει έναν Samsung 840 EVO 120Gb για να αναβαθμίσω το ACER ASPIRE 7730G-644G32MN της γυναίκας μου. (Είναι σαν να τις παίρνω δώρο καινούριο λάπτοπ, δεν είναι; ) Έχει Vista Home Basic 32-bit και θα του περάσω Win7 Pro 64-bit. Κατέβασα τους drivers από το site της Acer και είδα ότι έχει και Intel SATA AHCI Driver. Επειδή δεν έχω πολυκαταλάβει τη διαδικασία (πχ στο desctop απλά άλλαξα στο bios από IDE σε AHCI), στο laptop θα εγκαταστήσω windows, drivers, και κατόπιν θα μπω στο bios να αλλάξω το IDE σε AHCI, ή θα πρέπει να κάνω το άλλο δηλ. πρώτα πειράζω registry, μετά εγκαθιστώ τους συγκεκριμένους drivers μετά restart και μπαίνω στο bios για την αλλαγή από IDE σε AHCI. (http://www.sevenforu...ws-7-vista.html) ; Παρακαλώ τα φώτα σας! Ευχαριστώ και καλές γιορτές
SPANK Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Πρώτα περνάς τους drivers για το laptop Intel SATA AHCI Driver μετα κανεις αυτο με την registry και αφου κανεις restart αλλάζεις το bios 1
navagos72 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Ευχαριστώ SPANK, δικιά σου απάντηση διάβασα από αλλού αλλά δεν ήμουν σίγουρος, έπρεπε να σου κάνω απευθείας την ερώτηση Αλήθεια, μιας και το χεις, στο desctop πρέπει να κάνω την ίδια διαδικασία. Εγώ έκανα migrate OS to SSD με το Paragon Drive Copy 11 (νομίζω) και μετά απλά την αλλαγή στο bios (σε GIGABYTE GA-Z68X-UD3H-B3 και Asus P8Z77-V LE)
SPANK Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Και στο Dekstop η ιδια διαδικασία ειναι ναι , εντάξει αφου το έκανες με αυτον τον τρόπο που λες και προφανώς δούλεψε κομπλε
navagos72 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Ναι δούλεψε, απλά ο ένας είναι ο Kingstone HYPERX 3K 120GB χτυπάει 450+ (ακριβώς δε θυμάμαι) read, ενώ ο άλλος είναι o MUSHKIN CHRONOS 90Gb (MKNSSDCR90GB) και πάει με το ζόρι 190 read. Βέβαια πολύ τον θάβουν το συγκεκριμένο (όχι ότι καταλαβαίνω τη διαφορά σε καθημερινή χρήση), απλά με προβλημάτισε αν είναι φόλα ο δίσκος ή αν πρέπει να κάνω τη διαδικασία. Εννοείτε ότι όταν αναβάθμισα από έναν 80άρι μηχανικό που είχα μου έπεσε η μασέλα από τη διαφορά που είδα και φορτώνει win7 με κάποιες κάρτες επέκτασης που έχω σε 17".
SPANK Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 χμμμ υποτίθεται οτι ο συγκεκριμένος mushkin http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16820226290 εχει 560 read η τεσπα οχι 190 που λες , οποτε αν δεν βαριέσαι κανει την κλασσική διαδικάσια δεν χάνεις τιποτα
navagos72 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 I will try it προφανώς, αφού δε θα το αποφύγω και στο λαπτοπ!!! Ευχαριστώ και καλά Χριστούγεννα!!! 1
navagos72 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Καλημέρα και Καλή Χρονιά!!! Ήρθε επιτέλους ο SSD (επαρχία βλέπετε, άργησε λίγο). Πάω να κάνω την εγκατάσταση χθες (clear install), το bios τον βλέπει κανονικά, αλλάζω το boot sequence σε cd αλλά δυστυχώς παρά της φιλότιμες προσπάθειες δε bootάρι από τo dvd. Απλά συνέχεια φέρνει στροφές χωρίς να διαβάζει (εννοείτε ότι τσέκαρα το δισκάκι αν έχει πρόβλημα). Συνδέω τον ssd στο desctop, και εγκαθιστώ εκεί τα windows 7 x64. Βάζω ξανά τον ssd στο laptop, και μου εμφανίζει τα εξής: Broadcom UNDI PXE-2.1 v11.0.6 Copyright © 2000-2008 Broadcom Corporation Copyright © 1997-2000 Intel Corporation All rights reserved. PXE-E61: Media test failure, check cable PXE-M0F: Exiting Broadcom PXE ROM. Operating System not found Το googlάρω και βλέπω ότι αναφέρεται σε φόρτωση OS μέσω δικτύου (επειδή δε βρίσκει στο σκληρό και στο cd), οπότε το κάνω exclude από το boot sequence. Την επόμενη φορά που μπουτάρω απλά μου εμφανίζει: Operating System not found Ο ssd πάντως είναι μια χαρά, στο pc δουλεύει κανονικά, μπουτάρει κανονικά κλπ (βέβαια εδώ προέκυψε άλλο πρόβλημα, θα σας συμβουλευτώ και γι αυτό). Το θέμα είναι τι παίζει με το laptop, ξαναλέω ότι το bios τον βλέπει κανονικά και επίσης γιατί δε διαβάζει το cd. Πάμε στο δεύτερο τώρα (και συγνώμη αν σας κουράζω) Όταν έκανα την εγκατάσταση στο pc, στο πρώτο restart μου έδωσε επιλογή να φορτώσει windows setup ή windows 7 (τα ήδη εγκατεστημένα) και αυτό εξακολούθησε μέχρι να τελειώσει η εγκατάσταση. Αφού ολοκλήρωσε και αφαίρεσα το δίσκο για να τον βάλω στο laptop εξακολουθεί να δίνει επιλογή αλλά τα ήδη εγκατεστημένα είναι η δεύτερη επιλογή και αν δε πατήσει κάποιος το κάτω βελάκι, όταν τελειώσει το μέτρημα βγάζει σε οθόνη error. Το πρόβλημα δεν είναι τόσο σημαντικό αλλά δε χρησιμοποιώ μόνο εγώ τον υπολογιστή οπότε.... Υπάρχει τρόπος να αλλάξω τη σειρά ή να παρακαμφθεί η επιλογή και να μπουτάρει απευθείας από το C: το παλιό λειτουργικό; Ευχαριστώ για το χρόνο σας και είμαι σίγουρος πως ο φίλος SPANK έχει σίγουρα μια λύση!
SPANK Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Κοιτα το operating system not found που σου λεει ειναι εν μέρη λογικό μιας και το format και η εγκατάσταση των windows εγινε σε αλλο hardware απο το laptop. Τώρα απο εκει και πέρα οπως το περιγράφει το ολο πρόβλημα ειναι οτι δεν φορτώνει το cd των windows για να σου κανει το format setup κτλπ. Αν και δεν πρέπει να εχει σημασία σε αυτο το σημείο άλλαξε την ρύθμιση του δίσκου μεσα στο bios αν ειναι σε AHCI σε ide και δοκίμασε παλι , επισης για να σιγουρευτούμε οτι δεν ειναι το δισκάκι 100 % χρησιμοίησε αν μπορεις και ενα αλλο cd των windows να δουμε αν κανει boot η γυρίζει παλι οπως λες σαν τρελό
navagos72 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Ευχαριστώ για την άμεση απόκριση!!! Ξέχασα να αναφέρω ότι το sata mode είναι εξ ορισμού σε AHCI και δεν αλλάζει κάτι όταν το γυρνάω σε IDE. Επίσης όταν είναι σε IDE δεν μπουτάρει καν ο μαμίσιος (WD3200BEVT), αλλά εμφανίζει στιγμιάια BSOD και κάνει restart. Όσον αφορά το δισκάκι, δοκίμασα και άλλα (δισκάκια) με το ίδιο αποτέλεσμα και τα τσέκαρα και στο πισί για να δω αν έχουν πρόβλημα. Ωστόσο όταν μπουτάρει από τον παλιό σκληρό, το drive δουλεύει κανονικά. Μόνο στο boot το κάνει
SPANK Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Περίεργο αυτο δηλαδή με τον καινούργιο δίσκο το drive δεν φορτώνει ενω με τον παλιο δίσκο ειναι οκ .... Μπορεις να περάσεις τα windows και με usb stick (δες εδω τον οδηγό για το πως http://www.insomnia.gr/wiki/_/windows/windows-7-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CF%8C-usb-stick-r63 ) αλλα πρέπει να εχεις το iso των windows 7 Edit : Μπορεις να κατεβάσεις το iso απο εδω http://www.askvg.com/direct-download-links-download-official-original-and-untouched-windows-7-iso-32-bit-and-64-bit/ (δεν ειναι torrent η παράνομα links)
navagos72 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Το σκέφτηκα και αυτό και θα ήταν η επόμενη κίνηση, αν και δεν το έχω ξανακάνει. Αλλά δυστυχώς δε μπορώ να το κάνω τώρα, θα γίνει μάλλον το βράδυ! Ευχαριστώ πάντως, το πρόβλημα λογικά δεν έχει να κάνει με τον ssd προφανώς ε;
SPANK Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Με τον ssd δεν νομιζω αφου λες οτι σε αλλο pc λειτουργεί κανονικα
navagos72 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Άκυρο τελικά με το drive. Το ξαναδοκίμασα με το μαμίσιο δίσκο και δε δουλεύει, οπότε πάμε για εγκατάσταση με usb το βράδυ και βλέπουμε πάλι , είμαι αισιόδοξος πάντως, θα ενημερώσω! Ευχαριστώ και πάλι! Για το άλλο θέμα στο pc με το dual boot, έχουμε λύση;
vision Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 για δοκίμασε να εγκαταστήσεις το "EasyBCD 2.2" και σβήνεις όποια επιλογή θέλεις από εκεί. Μπορεί να δουλέψει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα