Dissector Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Καλημέρα forum!Έχω φτιάξει ένα gui στο eclipse και θέλω μέσω αυτού να χειρίζομαι ένα modem (ότι κάνει π.χ. και το PuTTY).Το κενό μου είναι στο λειτουργικό κώδικα όσον αφορά την επικοινωνία μέσω ethernet.Έχω διαβάσει για τη βιβλιοθήκη jpcaps. Έχει ασχοληθεί κανείς με κάτι παρόμοιο ή έστω μπορεί να βοηθήσει;
ChRis6 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Δεν γνωριζω την jpcaps,αλλα με ένα γρήγορο google search λέει οτι κάνει capture πακετα.Θα προσφέρει λογικά λειτουργίες όπως το tcpdump.Δεν ξέρω κατα πόσο θα σε βοηθησειΓια να στείλεις πακέτα από το ethernet,πρέπει να στείλεις τα δεδομένα σου από κάποιο ethernet interface ( πχ eth0 ).Για γίνει αυτό πρέπει η destination IP του πακέτου που στέλνεις να βρίσκεται στο ίδιο IP δίκτυο με την IP του interface.Αν έχεις κι άλλο interface ανοικτό (κεραία wifi ) πρέπει να βεβαιωθείς οτι δεν θα στείλεις απο εκείνο.Ο kernel ορίζει και ενα "default" network interface,δηλαδη όταν βλέπει οτι η destination IP δεν ταιριάζει με κανένα IP δικτυο από τα διαθέσιμα network interfaces,στέλνει από ένα προκαθορισμένο στο gateway,δηλαδή στην περίπτωση σου στο router.Στο linux συνήθως το προκαθορσιμένο interface ειναι το πρώτο ethernet.Δεν ξέρω αν βοηθησα ή τα έκανα χειρότερα
acid18 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Νομίζω πως αυτό που έχεις στο μυαλό σου είναι ένα Telnet client για να συνδεθείς στη συσκευή και να στείλεις εντολές, σωστά?
Dissector Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2013 Χρόνια πολλά σε όλους! @ChRis6 Θα κάνω σωστά τις επιλογές, το θέμα είναι από πού να ξεκινήσω. Θέλω κάπως να προσανατολιστώ.Ευχαριστώ πολύ πάντως! @acid18Σωστά!
acid18 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2013 http://stackoverflow.com/questions/6399557/java-simple-telnet-client-using-sockets
Timonkaipumpa Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2013 Και χωρίς βιβλιοθήκη γίνεται. Μπορείς με τα streams που παρέχει η γλώσσα να διαχειρίζεσαι πολύ καλά την επικοινωνία μέσω sockets. Θα πρέπει να προσέξεις λίγο το endianess που στέλνεις και που λαμβάνει η συσκευή. Ίσως είναι διαφορετικό. Από εκεί και πέρα, χρησιμοποιώντας streams και buffers θα μπορείς να στείλεις/λάβεις και να μετατρέψεις δεδομένα στην μορφή που θες (i.e. byte) αντιστοίχως.
Dissector Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 @acid18, TimonkaipumpaΕίστε ωραίοι! Θα το ψάξω όταν βρω χρόνο λοιπόν. Αφήνω το θέμα ανοιχτό για feedback.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα