Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα!

Θα ήθελα να πάρω έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο 1TB και είμαι μεταξύ Toshiba Basics και Seagate. Ποιόν θεωρείται καλύτερο σαν κατασκευαστή? Επίσης εάν έχετε καμία άλλη πρόταση είμαι όλος αυτιά!

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

εγω παραγγειλα παντως απο το εξωτερικο (κινα) εναν WD 1 ΤΒ με usb3... 43 ευρω..τυγχανει να δουλευω με ατομα που ειναι απο κινα και αυτοι με υποψιασαν για τις τιμες και το εψαξα...δεν υπαρχει μετρο συγγρισης ακομα και σε επωνυμα προιοντα

Δημοσ.

εγω παραγγειλα παντως απο το εξωτερικο (κινα) εναν WD 1 ΤΒ με usb3... 43 ευρω..τυγχανει να δουλευω με ατομα που ειναι απο κινα και αυτοι με υποψιασαν για τις τιμες και το εψαξα...δεν υπαρχει μετρο συγγρισης ακομα και σε επωνυμα προιοντα

δωσε μας το link απο το προιον

Δημοσ.

Αν τυχόν και χρειαστεί να κάνεις χρήση της εγγύησης αντικατάστασης μέσα (στα μόλις...) 2 χρόνια, να προσπαθήσεις να τον δώσεις στον Σαμαρά όμως (...μιας και κάνει συχνά ταξίδια προς τα εκεί) :

sshot_1.jpg

Καλημέρα!

Θα ήθελα να πάρω έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο 1TB και είμαι μεταξύ Toshiba Basics και Seagate. Ποιόν θεωρείται καλύτερο σαν κατασκευαστή? Επίσης εάν έχετε καμία άλλη πρόταση είμαι όλος αυτιά!

Ευχαριστώ!

ΜΑΚΡΥΑ από "έτοιμους εξωτερικούς". Κάνε αυτό που πρότεινε ο silverado : σκληρό σε δική σου θήκη = 5 χρόνια εγγύηση σκληρού, πιθανώς καλύτερης ποιότητας σκληρός (από ό,τι βάζουν στα κουτιά μόνοι τους), σίγουρα ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ "ανθεκτικότερος" σκληρός (εξ' ου και τα 5 χρόνια εγγύησης ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ αν τελικά χαλάσει πριν της ώρας του), δυνατότητα να ανοίγεις την θήκη ό,τι ώρα θες (πχ αν πάθει ζημιά και θες να βγάλεις τον σκληρό για να δεις αν αυτός είναι εντάξει, ΧΩΡΙΣ να διακινδυνεύεις την εγγύηση του σκληρού - πράγμα που ΔΕΝ έχεις με έναν ετοιματζίδικο, ο οποίος έρχεται με "γενική" εγγύηση για το όλον=αν πάθει ζημιά η θήκη, ή χάνεις την εγγύηση ανοίγοντάς τον για να βγάλεις τον σκληρό, ή τον δίνεις και αποχαιρετάς τα αρχεία σου. Και μάλιστα χωρίς να ξέρεις πριν τον ανοίξεις, αν τελικά φταίει η θήκη ή ο σκληρός, οπότε έρχεσαι σε δίλλημα) και να βάζεις πχ και ό,τι άλλο σκληρό ό,τι ώρα θέλεις.

Ο μόνος λόγος να μην το κάνεις, είναι να είναι περιορισμένα τα λεφτά σου (και να πάρεις ετοιματζίδικο γύρω στο 65άρι).

Aν όντως είναι, προτίμησε καλύτερα έναν 2.5άρη Scorpio Black WD σκληρό στα 750GB, και μια σχετική θήκη να τον έχεις portable (χωρίς "μετασχηματιστή, σύνδεση μόνο στη USB). Θα σου βγει 75€, και θα έχεις τα παραπάνω οφέλη.

Αν σε παίρνει για 1ΤΒ, δώσε γύρω στο κατοστάρι (εξαρτάται από πού σε βολεύει να αγοράσεις), και πάρε έναν 3.5άρη WD Caviar Black (επίσης 5χρονη εγγύηση=σειρά "black") και μία σχετική θήκη.

Εναλλακτικά (πάντα με δεδομένο ότι τα λεφτά σου είναι πολύ περιορισμένα), πάρε έναν WD 3χρονης, ΕΣΤΩ, εγγύησης, + θήκη = κοντά στο 80άρι.

ΑΝ ενδιαφέρεσαι για τα αποπάνω, πες να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι με λινκς (και πες αν θες οπωσδήποτε ή 2.5άρη ή 3.5άρη όπως και σε ποιά πόλη/περιοχή βρίσκεσαι για να δούμε τί σε συμφέρει. Όπως και αν σκοπεύεις να τον έχεις για "αρχική αποθήκευση" ή για αντίγραφα (ή και για μεταφορά αρχείων γενικώς και όχι για να τα διατηρείς ντε και καλά - αν και χλωμό το κόβω 1ΤΒ δίσκο να τον θες μόνο για "μεταφορές"...).

ΟΠΩΣ και να 'χει, το συμφέρον σου είναι μακρυά από έτοιμους εξωτερικούς. Στο ξαναλέω, και λάβε το υπ' όψη.

• Like 1
Δημοσ.

Πολύ καλή λύση silverado και washcloud. Αυτά που λέτε είναι σωστά και σίγουρα αυτό θα δω να κάνω, απλά μένει να δω πόσα λεφτά θα δώσω. Μάλλον για 2.5 άρι scorpio το σκέφτομαι με ανάλογη θήκη.

Από Ξάνθη είμαι και εάν μπορείτε θα ήθελα κάποια links. Θα δώσω το πολύ 80€ - 85€.

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Aν όντως είναι, προτίμησε καλύτερα έναν 2.5άρη Scorpio Black WD σκληρό στα 750GB, και μια σχετική θήκη να τον έχεις portable (χωρίς "μετασχηματιστή, σύνδεση μόνο στη USB). 

Μπορεις να το δικαιολογήσεις αυτό; Χωρις μετασχηματιστή; 

Δημοσ.

Ότι αλλο θες εκτός toshiba διέγραψε αυτήν την εταιρία από τ μυαλό σ αν θές ν τ έχεις υσηχο φίλε μου

Δημοσ.

Μπορεις να το δικαιολογήσεις αυτό; Χωρις μετασχηματιστή; 

Tί να "δικαιολογήσω"...; Οι 2.5άρηδες εξωτερικοί, στην πλειονότητά τους με 5 Βολτ απ' τις USB δουλεύουν. 

Πολύ καλή λύση silverado και washcloud. Αυτά που λέτε είναι σωστά και σίγουρα αυτό θα δω να κάνω, απλά μένει να δω πόσα λεφτά θα δώσω. Μάλλον για 2.5 άρι scorpio το σκέφτομαι με ανάλογη θήκη.

Από Ξάνθη είμαι και εάν μπορείτε θα ήθελα κάποια links. Θα δώσω το πολύ 80€ - 85€.

Ευχαριστώ!

Συντοπίτη, απ' ό,τι βλέπω, το από πού συμφέρει να πάρεις σκληρό και θήκη, έχει επίσης να κάνει και με το αν θες είτε USB2.0 θήκη, είτε USB3.0 (ανάλογα τί δυνατοτήτων μηχάνημα έχεις).

Πάντως μάλλον το καλύτερο είναι να τα πάρεις από το e-shop (μιας και δεν πληρώνεις μεταφορικά - παραλαμβάνεις από το e-shop point που είναι στην αρχή της Ανδρέου Δημητρίου) :

USB2.0 θήκη, με εγγύηση μάλιστα 2 ετών (οι τόσο φθηνές συνήθως έχουν 1 χρόνο) στα 10.40€ : http://www.e-shop.gr/product?id=PER.572049.

Αν δεν έχεις (ή δεν υπολογίζεις να πάρεις μέσα σε πχ 2 χρόνια) μητρική με USB3.0 δυνατότητες, πάρε αυτή. Είναι η πιο φθηνή επιλογή.

USB3.0 θήκη με επίσης 2 έτη εγγύησης (οι με 1 χρόνο έχουν μικρή διαφορά τιμής στο e-shop) στα 17€ : http://www.e-shop.gr/product?id=PER.800098.

Σε περίπτωση που δεν έχεις μητρική USB3.0 (ή δεν παίζει να έχεις "σύντομα") κι αν σ' ενδιαφέρουν οι μεταφορές προς ή/και από τον εν λόγω σκληρό να γίνονται πολύ γρηγορότερα από ό,τι με την USB2.0 σύνδεση, και τέλος με την προϋπόθεση ότι έχεις ελεύθερη PCI-e (πρόσεχε, όχι PCI) θύρα ελεύθερη στον υπολογιστή, σκέψου την περίπτωση (έστω κάποια άλλη στιγμή) να πάρεις και μια PCI-e controller card (από e-shop και πάλι, μιας και δεν έχει μεταφορικά, όπως αυτή : http://www.e-shop.gr/product?id=PER.801044 με 11€).

Σε κάθε περίπτωση, την USB3.0 θήκη μπορείς ούτως ή άλλως να την χρησιμοποιήσεις και σε USB2.0 μηχάνημα (δεν τίθεται θέμα συμβατότητας - απλά θα έχεις τις USB2.0 ταχύτητες του μηχανήματος. Οπότε σκέψου να την πάρεις από τώρα μήπως...(με προοπτική να βάλεις και μία controller card που είπα).

Και τέλος ο σκληρός στα 67€ : http://www.e-shop.gr/product?id=PER.304726

Δημοσ.

Tί να "δικαιολογήσω"...; Οι 2.5άρηδες εξωτερικοί, στην πλειονότητά τους με 5 Βολτ απ' τις USB δουλεύουν. 

Εσυ ο ίδιος έγραψες χωρις μετασχηματιστη... Εκει με μπερδεψες αφου ελαχιστοι(μερικα hign end μοντελα) 2.5αρηδες έχουν εν αντιθέσει με τους 3.5αρηδες.

Αυτο που δε συζητηθηκε καθόλου βεβαια είναι το 2.5 vs 3.5 και την χρήση που θέλει να κάνει ο αγοραστής... Για παράδειγμα στην εποχη μας που οι περισσότεροι έχουν στο σπίτι 2-3 υπολογιστές, μια θύρα ethernet και η μετατροπη του δίσκου σε δικτυακό ίσως να ηταν μια πιο ολοκληρωμένη λύση. 

Δημοσ.

To "χωρίς μετασχηματιστή" το έγραψα για να καταλάβει ο ενδιαφερόμενος σε περίπτωση που το "2.5άρης/3.5άρης" δεν του λέει κάτι (μιας και δεν είχε γράψει ποιόν από τους 2 τύπους θέλει).

Η αλήθεια είναι ότι δεν φαντάστηκα ότι μπορεί να μπερδευτεί κάποιος νομίζοντας ότι κάνω διάκριση μεταξύ 2.5άρηδων σε "έχοντες μετασχηματιστή και μη έχοντες" (ενώ ήθελα απλά να τους ξεχωρίσω έτσι από τους 3.5άρηδες).

Για τους παραπάνω λόγους, δεν άνοιξα κι όλας κουβέντα για 3.5άρηδες - απλά μιας και οι πριν από 'μένα μίλησαν για portable, να του πω για το καλύτερο που μπορεί να κάνει.

Τη στιγμή δε που βγήκε και είπε και το budget του, νομίζω ότι η κουβέντα για 3.5άρηδες, περιττεύει πια, καθώς πρέπει να πάει γύρω στο 20άρι πάνω από αυτό (100-105€).

Όσο γα το "δικτυακό δίσκο", αυτό κι αν δεν το συζήτησε, οπότε εξίσου φυσιολογικό να μην αναφερθεί κανείς. Αν αφού δει το ποστ σου ενδιαφερθεί, καλώς...

Δημοσ.

Καλημέρα και καλή χρονιά!
Ψάχνομαι για εξωτερικό σκληρό με πρόθεση να διαθέσω μέχρι 60€. Ως πιο έμπιστες μάρκες έχω στο μυαλό μου κυρίως τη western digital και τη seagate. Βρήκα μια ενδιαφέρουσα προσφορά και θέλω γνώμη...
http://www.e-shop.gr/product?id=PER.301971
Ευχαριστώ!

Δημοσ.

^ ...δεν υπάρχουν "έμπιστες μάρκες" (...άσε που δεν υπάρχουν καν...μάρκες : δύο είναι, πλέον κατά βάση οι κατασκευάστριες σκληρών -που είναι και το πιο ουσιαστικό κομμάτι ενός "εξωτερικού"- και είναι αυτές που είπες. Άντε και φτωχός συγγενής η Toshiba). Οι λοιπές εταιρίες "εξωτερικών" που βλέπεις (A-DATA, Verbatim LaCie κτλκτλ) δεν "κατασκευάζουν" παρά μόνο τα κουτιά και οι δίσκοι που περιέχουν είναι κατά 90% των 2 προαναφερθέντων...

Διάβασε όλη την σελίδα, και βγάλε συμπέρασμα εάν θες όντως έτοιμο εξωτερικό ή προτίθεσαι να δώσεις γύρω στο 70άρι με 75άρι για να πάρεις κάτι που θα αξίζει τουλάχιστον τα λεφτά του...

(Επίσης, δεν αναφέρεις καν τί χωρητικότητα θες να έχει, για ποιά ακριβώς χρήση τον προορίζεις, κλπ...)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...