H2Ogr Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Γεια σας παιδιά, πριν ανοίξω το θέμα έψαξα αρκετά στο ίντερνετ χωρίς να βρω συγκεκριμένη απάντηση, ασχολούμαι χρόνια με τους υπολογιστές είμαι 21 και ασχολούμαι από τα 14 , ασχολήθηκα με subbing encoding μοντάζ με vegas και camtasia λίγο adode after effects και photoshop/gimp αυτόδίδακτος όλα, ο υπολογιστής είναι το στοιχείο που κατέχω περισσότερο από όλα και ασχολούμαι αρκετές ώρες την ημέρα το λιγότερο 9 ώρες έως και 14 ώρες θέλω να ασχοληθώ με τον προγραμματισμό εδώ και καιρό και τώρα έχω τον χρόνο δεν έτυχε να σπουδάσω πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο λόγω αρκετών ατυχιών στην μαθητική και μη πορεία μου. Εκτενέστερα θέλω να φτάσω για αρχή στο επίπεδο να μπορώ να φτιάξω μια android εφαρμογή αλλά δεν θέλω να μάθω προγραμματισμό ΜΟΝΟ για αυτό αλλά και για άλλα πράγματα. (Ξέρω πως θα πάρει χρόνο αλλά θα τον διαθέσω) Διάβασα πως για να φτιάξεις μια android εφαρμογή χρειάζεσαι γνώσεις java + κάτι λίγα από κάτι άλλα. Αυτό που ψάχνω και θέλω να με βοηθήσετε είναι :Για να φτάσω να μπορώ να γνωρίζω και να χειρίζομαι την java, ποιες γλώσσες προγραμματισμού πρέπει να μάθω πρώτα με την σειρά [είτε γιατί είναι απαραίτητες, είτε γιατί θα με διευκολύνουν να μάθω καλύτερα την γλώσσα.(πχ c++ και κάτι τέτοια που διάβαζα λίγο στο ίντερνετ).] επίσης αν έχετε να μου προτείνετε κάποιους οδηγούς-tutorials από το site αυτό ή άλλα κατά προτίμηση ελληνικά (Και μετά αγγλικά) ή κάποιο καλό και ευκολοδιάβαστο βιβλίο πάνω στις γλώσσες που θα πρέπει να μάθω θα το εκτιμούσα πάρα πολύ. Σας ευχαριστώ ΟΛΟΥΣ πάρα πολύ που διαβάσατε το ποστ μου και ενδιαφερθήκατε προκαταβολικά και γενικά ευχαριστώ γιατί αυτός ο ιστότοποςμε την βοήθεια των μελών του με έχει βοηθήσει πάαααααρα πολύ σε αρκετά προβλήματα παντώς είδους πάνω στους υπολογιστές . Υ.Γ. : Να σας πω επίσης πως δεν έχω την παραμικρή γνώση προγραμματισμού παρά μόνο μια αμυδρή ιδέα της C από το λύκειο και της html που νομίζω δεν πιάνετε καν ως γλώσσα προγραμματισμού. Υ.Γ. 2 : Συγνώμη για τον μεγάλο μου πρόλογο.
Star_Light Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Θες να μαθεις Java? βρες ενα καλο βιβλιο και μάθε Java. Μπορεις πιο πριν να ξεκινησεις να διαβαζεις τα βασικα για την αντικειμενοστρεφη φιλοσοφια που χρησιμοποιει η Java διαβασε λιγη θεωρια να μπεις στο πνευμα πρωτα και μετα ξεκινας. Εγκατεστησε το Eclipse ή τον javac για να μπορεις να εργαστείς με την Java. 1
Moderators Kercyn Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Moderators Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Η Java αποτελεί μια καλή γλώσσα για να ξεκινήσεις να μαθαίνεις προγραμματισμό, οπότε θα μπορούσες να ξεκινήσεις από εκεί. Δες το βιβλίο Εισαγωγή στην Java από το Γιώργο Λιακέα. Όσο για το android, καλύτερα άφησέ το προς το παρόν (και για αρκετό καιρό ακόμα ). Ναι, όντως οι (περισσότερες) εφαρμογές του android είναι γραμμένες σε Java, αλλά το android, ως framework, έχει δικό του τρόπο να διαχειρίζεται τα προγράμματα και το πώς πρέπει να συμπεριφέρονται. Γι' αυτό, μάθε πρώτα καλά Java και μετά κοιτάς και το android. 1
ZAKKWYLDE Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Ναι μπορείς να ξεκινήσεις απευθείας απο Java, αν και δεν θεωρείται starter γλώσσα. Για μένα θέλεις τουλάχιστον 1 χρόνο ενασχόλησης με τη Java(με object oriented programming να πω καλύτερα) πριν πιάσεις το Android. Αν έχεις ένα υπόβαθρο σε Object Oriented Programming μετά μπορείς με ευκολία να πιάσεις και C# για WP programming αν με κάποιο μαγικό τρόπο η MS καταλάβει την αγορά . 1
gon1332 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Για να ξεκινήσεις να γράφεις σε Java θα σου πρότεινα το Netbeans IDE. Σε αυτό έκανα τα πρώτα μου βήματα και με βοήθησε πολύ. 1
Mr.Etherium Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 Αν είσαι καλός με τα αγγλικά θα σου προτείνω αυτό το βιβλίο. http://amzn.to/1eOTYMU Απλά αριστούργημα, τι να λέμε. Λεπτομερέστατο, φιλικό προς αρχάριους, και γεμάτο παραδείγματα. Γνώμη μου να μην ασχοληθείς με Ελληνικές εκδόσεις. Μακρυά. Θα σε μπερδέψουν περισσότερο. 1
kwstas77 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Αν ενδιαφέρεσαι μόνο για java πάρε ένα καλό βιβλίο και ξεκίνα να διαβάζεις, ψάξε σε forums για tutorials και δούλεψε netbeans ή eclipse...πάντως αν θέλεις να μάθεις καλό προγραμματισμό με όλη την σημασία της λέξης δες πρώτα c/c++ είναι πολύ πιο ολοκληρωμένες γλώσσες κατά την γνώμη μου από την java. Καλή αρχή!!!
nakayama Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Εαν τα αγγλικά σου είναι καλά δες και αυτό το βιβλίο από Site: Amazon
Mr.Etherium Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Εαν πάλι δεν ξέρεις πολύ καλά αγγλικά υπάρχει και εναλλακτική... ΜΑΘΕ ΑΓΓΛΙΚΑ!!!!! Sorry φίλε μου είναι μονόδρομος. 1
Xvipes Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 (επεξεργασμένο) Θα συμφωνήσω για το βιβλίο του Λιακέα αν θες κάτι στα Ελληνικά. Γνώμη μου είναι πως δεν υπάρχει χρυσή τομή για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι θέλει χρόνο και να μη τα βάλεις κάτω. Πράγματα που τώρα θα σου φαίνονται στη κυριολεξία κινέζικα, την επόμενη μέρα θα σου είναι ξεκάθαρα και με τη λογική αυτή τίποτα δε θα υπάρχει που να ΜΗ μπορείς να κάνεις και τίποτα που να γίνεται από τη πρώτη μέρα. Θα σου έλεγα να ξεκινήσεις με Site: αυτό όπως λέω συχνά σε κάποιον που θέλει να δει android αλλά αν δεν έχεις καμία επαφή με προγραμματισμό ίσως τρομάξεις και τα παρατήσεις γρήγορα, αλλά αν βγάλεις και τα 200 βίντεο, τελειώνοντας, θες δε θες θα έχεις μάθει πάρα πολλά. Επεξ/σία 3 Ιανουαρίου 2014 από Xvipes 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα