GIORGARAS Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2003 Γεια σας, θέλω να βάλω μια έκδοση Linux και να αρχίζω να μαθαίνω σιγά σιγά. Ποια έκδοση προτείνεται? Βασικά η πρώτη κάνει 92 euro ενώ η άλλη 60 euro. Η red hat professional είναι πολύ ακριβή. Απλώς μου έχουν πει ότι η red hat είναι καλύτερη για να μάθει κάποιος linux απλώς σκέφτομαι ότι το Suse έχει πολύ software μέσα.Έχει κανείς να μου προτείνει κάτι? Ευχαριστώ πολύ!!
ChrisAce Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2003 Mandrake 9.1 Εγώ εχω βέλει σε 2 μηχανάκια linux. Στο ένα Mandrake 9.1 και στο άλλο Red Hat 9.0 και εγώ για να μάθω. Δεν ξέρω πολλά απο linux αλλά ολοι αυτές τις 2 λέγανε για τις πιό εύκολες. Τζάμπα όπως και αυτές που ανέφερες, στο ftp του ntua.
Aligator21 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2003 Όποια διανομή και να διαλέξεις να είσαι σίγουρος πως θα μάθεις το ίδιο καλά. Η διαφορές που έχουν, είναι κυρίως στην εύκολη εγκατάσταση, στον εύκολο χειρισμό τους, στα προγράμματα που "έρχονται" μαζί. Αρχικά σου προτείνω να βάλεις το Mandrake 9.1 διότι είναι πάρααααα πολύ εύκολο στην εγκατάστασή του και πολύ εύκολο στον χειρισμό του, εδώ να πούμε πως πλέον όλες - σχεδόν - οι διανομές είναι πολύ εύκολες στον χερισμό τους, χάρης στα X-Windows (KDE - Gnome). Στην αρχή θα βρείς πολλές δυσκολίες και θα αργήσεις να καταλάβεις την "δομή" του λειτουργικού και την δομή των φακέλων... θα διαπιστώσεις ένα μικρό χάος στον σκληρό σου, αλλά όταν καταλάβεις το τι ακριβώς παίζετε... θα αλάξεις γνώμη στο λεπτό... Να προσθέσω επίσης πως καλό θα ήταν να διαθέσεις αρκετά μεγάλο χώρο (6-7 GB) φτάνουν και προς Θεού ΜΗΝ παραλείψεις να εγκαταστήσεις τα documentations, θα σου φανούν πολύ χρήσιμα! Δες μια και αυτό : http://www.tldp.org/tldp-redirect.php?url=/HOWTO/Installation-HOWTO.html και φυσικά και αυτό : http://howto.hellug.gr/
GIORGARAS Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2003 Ευχαριστώ πολύ παιδιά. Λέω να το αγοράσω για να είναι μια πιο <<έτοιμη>> λύση. Μπορώ να το κατεβάσω από το ntua αφού από το πανεπιστήμιο πιάνει τρελές ταχύτητες, θα δω βέβαια ως τότε γιατί ό,τι κάνω θα το κάνω μετά την εξεταστική. Ευχαριστώ πάντως. Να ρωτήσω ξέρει κανείς σε εταιρείες τι προτιμούν στα μηχανήματα τους από Linux?
Maniakos Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2003 GIORGARAS, sovares etaireies i ellinikes? Ti eidous etereies? Webhosting & Services , gia internal use? gia kati allo ?
Aligator21 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2003 Να ρωτήσω ξέρει κανείς σε εταιρείες τι προτιμούν στα μηχανήματα τους από Linux? Για Webhosting κυρίως RedHat, από τις ποιό σοβαρές, αξιόπιστες και σταθερές διανομές.
NeTd4mN Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2003 Tha sou protina to SuSE kai an prwtovazeis linux kalo einai na pareis mia apo magazi gia na exeis kai ta vivliarakia pou dinei. Epidei trexw SuSE sou lew oti ta books pou dinei einai arketa kala. 8)
GIORGARAS Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2003 Γενικά μιλάω για εταιρείες. όχι κάτι συγκεκριμένο. Μου είπανε ότι το red hat έχει από τα πιο εύκολα installation. Είχα βάλει παλιότερα το mandrake δεν θυμάμαι ποια έκδοση αλλά δεν είχα ασχοληθεί σοβαρά. Βέβαια το Suse θα θέλει και αρκετό δίσκο γιατί εγώ έχω 40GB για windows και το linux που θα βάλω. Απλώς το όλο θέμα είναι ότι το Suse προσφέρει πολλά προγράμματα σε σχέση με το red hat και η διαφορά τιμής είναι αμελητέα.
nazgul Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2003 Sorry gia ta greeklish alla akoma den perasa ypostiri3i gia ellinika sto Mandrake 9.1. Agorasa prin kamposo kairo to SUSE 8.2 Professional kai opws 8a exeis katalabei apo thn prwti mou protasi den emeina ka8olou euxaristimenos.Antimetwpisa anari8mita problimata me to SUSE kai etsi apofasisa na katebasw to Mandrake 9.1 apo to ntua kai malista apo to spiti mou(1 ebdomada olomerous downloading!!!).Tosh htan h apelpisia mou. Kai gia na min lew aerologies idou merika apo ta problimata pou sinantisa: 1) Exw tin Soundblaster Live 5.1 Player. Me tous driver pou pernaei to SUSE h karta den antapokrinetai se kanena meikti. Auto mou sunebei kai me to SUSE 8.1 kai isxuei gia thn 5.1. An exeis aplh Live den parousiazetai kanena problima. 2) Apo tote pou allaksa thn karta grafikwn mou apo NVIDIA se ATI to eprepe na apoxairetisw to 3D Accelaration. Opote ksekinaga ena paixnidi h krasare to mhxanima h sthn kaluterh periptwsh den ksekinouse h efarmogh. Auto sumbainei kai me tous driver pou parexei h idia h SUSE sto site ths! Anti8eta sto Mandrake me ton idio driver den sunantisa kanena problima kai mporw kai paizw Tuxracer epitelous! 3) O gcc 3.3 pou einai o compiler tou SUSE 8.2 einai arketa neos akoma kai parousiazei problimata sto compilation merikwn programmatwn (px sta emu-tools gia mena). 4) To Mainactor pou diafimizei h SUSE toso entona gia thn epeksergasia video einai mia paparia! Tis dunatotites tou stis prosferei kai o Windows Movie Maker. 5) To YAST einai ena uperbaro kai polles fores anapotelesmatiko ergaleio. 8a egrafa kai alla exw elleiyh xronou. Sou proteinw na katebaseis to Mandrake 9.1 to opoio mexri stigmhs mou douleuei ayoga kai oso gia Documention h Mandrake prosferei ta biblia twn paketvn ths se morfh html kai pdf sto site ths.
GIORGARAS Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2003 φίλε ευχαριστώ πολύ, αλλά μίλησα με έναν φίλο του πατέρα μου που ασχολείται πολλά χρόνια με linux και μου είπε να βάλω το red hat. Οπότε λέω να τον εμπιστευτώ. Χαρά στο κουράγιο σου που έκανες τόσο καιρό να το κατεβάσεις, εγώ από το πανεπιστήμιο κατεβάζω από ntua με 400-500kb/sec. Ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια. Το μόνο που με απασχολεί είναι να κάνω το modem να δουλέψει γιατί έχω εσωτερικό (σε φορητό θα τα βάλω τα linux) και δεν έχω όρεξη να δίνω λεφτά για εξωτερικό modem αλλά από την άλλη θα βαριέμαι να κάνω reboot για να τρέξω windows και να μπω internet.
nazgul Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2003 Τι 400 τι 4,2 . Και εμείς στην ΑΣΟΕΕ μια χαρα bandwidth έχουμε αλλά οι υπολογιστές μας είναι τόσο σύγχρονοι που ούτε οδηγούς CD-ROM δεν έχουν, πόσο μάλλον CD-Recorders. Eξαίρεση οι φοιτητές του τμήματος Πληροφορικής που έχουν πραγματικά σύγχρονο εργαστήριο. Όσον αφορά το modem σου (που φαντάζομαι πως είναι winmodem) πιστεύω πως θα τα καταφέρεις να το κάνεις να λειτουργήσει μιας και ολοένα και περισσότερες συσκευές αυτού του είδους συνεργάζονται με Linux. Κοίτα και στη διεύθυνση http://www.linmodems.org για πληροφορίες.
GIORGARAS Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2003 Εμάς (μαθηματικό Ιωαννίνων) μια χαρά είναι οι υπολογιστές αλλά ούτε cd-rom έχουν ούτε cd-rw. Εγώ απλώς έχω εξωτερικό δίσκο. θα το ψάξω για το modem. thanks...
crAss Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2003 Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2003 re sou lene oti einai protarides kai proteineis slack??? Pame kala? to proto linux pou eixa valei itan to suse 5 apo oti thimame kai itan arketa euxristo, kai eidika to yast gia consola pou eixe gia tin epoxi tou itan tromero. Apo kapoio simeio kai meta omos epapse i suse na dinei tsampa dianomi (dinei mia ekdosi piso se iso) opote tin paratisa kai piga redhat. Stin arxi mou pire ligo kairo na ti sinithiso alla meta ola ok. Slack exo dokimasei, ontos einai poli euelikto ktl, alla thelei xrono kai gnoseis (mou pire mia evdomada na stiso ta programmata pou ithela eno me redhat mesa se 1 to poli 2 imeres eimai etoimos). Fisika xanagirisa sto redhat. Makria apo slack gia protarides. crAss
GIORGARAS Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2003 Μέλος Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου 2003 Ευχαριστώ παιδιά, εγώ έχω αποφασίσει να βάλο το red hat. Θα το βάλω σε φορητό υπολογιστή, ελπίζω να μην έχω πρόβλημα. όταν είχα βάλει το mandrake στον παλιό μου φορητό μόνο το modem δεν δούλευε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.