Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γράφω ένα παραμύθι για τις κόρες μου -τρομάρα μου- αλλά ενώ είμαι (είμαι; ) καλός με τις λέξεις, είμαι ανίκανος να κάνω ευθεία ακόμα και με χάρακα.

Υπάρχει κανένας που εχει την ικανότητα αλλά και τον χρόνο να το ντύσει με εικόνες;

Δημοσ.

Γράφω ένα παραμύθι για τις κόρες μου -τρομάρα μου- αλλά ενώ είμαι (είμαι; ) καλός με τις λέξεις, είμαι ανίκανος να κάνω ευθεία ακόμα και με χάρακα.

Υπάρχει κανένας που εχει την ικανότητα αλλά και τον χρόνο να το ντύσει με εικόνες;

Φέρτο όσο προλαβαίνεις.

Δημοσ.

κοίτα αν είναι καλό, δώσε το σε εκδοτικό οίκο 

Αυτό δεν το ήξερα. Και εγώ έχω διάφορες ιδέες και για ταινιούλες και για βιβλία παιδικά αλλά από σχέδιο μόνο μηχανολογικό ξέρω...Ωραία ιδέα

Δημοσ.

Αυτό δεν το ήξερα. Και εγώ έχω διάφορες ιδέες και για ταινιούλες και για βιβλία παιδικά αλλά από σχέδιο μόνο μηχανολογικό ξέρω...Ωραία ιδέα

για βιβλίο δεν έχω ξανά ακούσει, δηλαδή να πουλήσεις ιδέα και να βγει βιβλίο.

για ταινία γίνετε, όσο πιο πολύ αναπτύξεις την ιδέα τόσο πιο καλό είναι,

αλλά αρχικές ιδέες ΔΕΝ κατοχυρώνονται και δεν μπορούν να πωληθούν, δηλαδή δεν μπορείς σαν ιδέα να πουλήσεις αυτό << έγινε ένα φυσικό φαινόμενο και ο πρωταγωνιστής απέκτησε υπερφυσικές δύναμης >> εφόσον έχεις κάτι τέτοιο σαν ιδέα απλά πρέπει να το αναπτύξεις να βάλεις κατά κάποιο τρόπο τους δικού σου κανόνες στην ιδέα. Και φυσικά το τελικό αποτέλεσμα πάντα το κατοχυρώνεις. είτε στα ελληνικά είτε στα αγγλικά, αν πρόκειται για εξωτερικό.

Δημοσ.

Καταρχάς ψάχνεις εικονογράφο όχι σχεδιαστή. Υπάρχουν αρκετοί εκδοτικοί μεταξύ των οποίων κι ο δικός μου που κάνουν αυτήν τη δουλειά, βρίσκουν δλδ εικονογραφο που να ταιριάζει με το στυλ γραφής σου και να κάνουν ακόμα και συγγραφή της αρχικής σου ιδέας (ονομάζεται ghost writing). <br>

Δεν δίνω τη διεύθυνση της ιστοσελίδας μας για ευνόητους λόγους.

• Like 1
Δημοσ.

Θενξ ολους για τις απαντησεις, ειδικα το Φωτη που με συγκινησε με την προθυμια του παρα την ασχετοσυνη του :P

Doc, τα λεμε με πμ εμεις ;)

• Like 1
Δημοσ.

Εδώ έκανε χαΐρι ο ΜΑΙΚ Ο ΦΑΣΟΛΑΚΗΣ, τι να λέμε τώρα!!!

(τι θές να πεις πως "έφαγε σπρώξιμο" η δημιουργός του;;;;  )

• Like 3
Δημοσ.

Εδώ έκανε χαΐρι ο ΜΑΙΚ Ο ΦΑΣΟΛΑΚΗΣ, τι να λέμε τώρα!!!

(τι θές να πεις πως "έφαγε σπρώξιμο" η δημιουργός του;;;;  )

Είστε κακοί άνθρωποι...απαπα :)

Εμένα  πέραν της πλάκας ,τα παιδιά μου με τις συμπεριφορές τους (καλές η όχι) μου έχουν δώσει ποικίλλες ιδέες για να γράψω κάτι . Πολλές φορές οι ταινίες η κάποιο βιβλίο τους δίνουν πιο πολύ γνώση για αντιμετώπιση καταστάσεων απότι να τους μιλάμε εμείς.

Και πολλές φορές δανειζόμαστε ατάκες από παιδικές σειρές όπως η Ντόρα

Αυτό δεν είναι ασφαλές παιδιά για να το κάνετε και άλλα τέτοια

Προσωπικά έχω καλό χέρι για σχέδιο. Αλλά δεν έχω την όρεξη να κάτσω να σχεδιάσω.

Ο γιος μου για παράδειγμα έχει κάποιες συμπεριφορές περίεργες όπως ότι θέλει να είναι πρώτος που θα μπει στο δωμάτιο του για να πάει για ύπνο (πριν την αδερφή του). Τρελαίνεται όταν φεύγω εγώ η η γυναίκα μου και δεν ανοίγει αυτός την πόρτα

Γενικά θέλει να κάνει πολλά πράγματα μόνος του. Και αν το κάνεις εσύ κλαίει και χτυπιέται σαν μωρό. Καλα 4 χρονών είναι ακόμα αλλά εμένα με αγχώνει. Αλλά και μου δίνει αφορμές για να σκεφτώ κάτι το οποίο μπορεί να βοηθήσει και τον ίδιο αλλά και άλλα παιδάκια και γονείς που μπορεί να έχουν παρόμοιες συμπεριφορές

• Super Moderators
Δημοσ.

Οι εκδοτικοί με τους οποίους συνεργάζομαι (όχι στο παιδικό βιβλίο, όμως) ξέρω ότι αναλαμβάνουν την εικονογράφηση και την αναθέτουν σε δικούς τους συνεργάτες.

Αυτό δε σημαίνει ότι αν τους προταθεί ένα βιβλίο ήδη εικονογραφημένο θα απορρίψουν την εικονογράφηση, όμως η σύμβαση που υπογράφεται τους δίνει αυτό το δικαίωμα. Το κατά πόσο θα το ασκήσουν είναι δική τους απόφαση.

Κάποιοι, από όσο γνωρίζω, προτιμούν δικούς τους συνεργάτες, για να έχουν σίγουρο αποτέλεσμα. Υπό τις παρούσες συνθήκες, ενδεχομένως η έτοιμη εικονογράφηση να περιορίζει αρκετά το κόστος έκδοσης ώστε να είναι περισσότερο θετικοί σε έτοιμη εικονογράφηση.

Κανείς δε θα το απορρίψει, εννοείται, αν έχει αντίρρηση για την εικονογράφηση. Μια καλή δουλειά, όμως, βοηθάει πολύ. 

• Like 2
Δημοσ.

Οι εκδοτικοί με τους οποίους συνεργάζομαι (όχι στο παιδικό βιβλίο, όμως) ξέρω ότι αναλαμβάνουν την εικονογράφηση και την αναθέτουν σε δικούς τους συνεργάτες.

Αυτό δε σημαίνει ότι αν τους προταθεί ένα βιβλίο ήδη εικονογραφημένο θα απορρίψουν την εικονογράφηση, όμως η σύμβαση που υπογράφεται τους δίνει αυτό το δικαίωμα. Το κατά πόσο θα το ασκήσουν είναι δική τους απόφαση.

Κάποιοι, από όσο γνωρίζω, προτιμούν δικούς τους συνεργάτες, για να έχουν σίγουρο αποτέλεσμα. Υπό τις παρούσες συνθήκες, ενδεχομένως η έτοιμη εικονογράφηση να περιορίζει αρκετά το κόστος έκδοσης ώστε να είναι περισσότερο θετικοί σε έτοιμη εικονογράφηση.

Κανείς δε θα το απορρίψει, εννοείται, αν έχει αντίρρηση για την εικονογράφηση. Μια καλή δουλειά, όμως, βοηθάει πολύ. 

Ισχύουν αυτά που γράφεις, σε ότι αφορά στην απόρριψη ή όχι ωστόσο εμπλέκονται κι άλλοι παράγοντες. Το παιδικό βιβλίο έχει μεγάλο κόστος παραγωγής (σε έντυπη μορφή). Η εικονογράφηση νομίζω είναι το μικρότερο ίσως από τα συγκριτικά μεγάλα κόστη της γραφιστικής επιμέλειας, παραγωγής του εντύπου και διακίνησης και οι εικονογράφοι έχουν a la carte τιμή. 

Πολλές φορές στα ήδη εικονογραφημένα γίνονται επεμβάσεις που βελτιώνουν το σχέδιο, συνήθως με τη μορφή προγράμματος επεξεργασίας. 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...