Προς το περιεχόμενο

Push emails στο android

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απ ότι έχω καταλάβει, τα push emails είναι η μέθοδος με την οποία το πρόγραμμα που σε ενημερώνει για τα email σου δεν κάνει συνεχώς ανανεώσεις ανά κάποιο καθορισμένο χρόνο αλλά όταν έρχεται ένα νέο email στον server αυτός ενημερώνει αυτόματα το πρόγραμμα κι έτσι γλιτώνεις και τις συνεχείς ενημερώσεις (κόστος σε data) και ενημερώνεσαι άμεσα για το νέο email. Κάτι σαν sms δηλαδή.
Καλά κατάλαβα ή το έχω χάσει κάπου?

Το ερώτημά μου είναι πως μπορώ να αξιοποιήσω αυτή την δυνατότητα στο android.
Η εφαρμογή που χρησιμοποιώ για να βλέπω τα email μου είναι το K-9 mail. Απ όσο καταλαβαίνω υποστηρίζει push emails αλλά δεν ξέρω πως να τα ρυθμίσω. Εξαρτάται μόνο απ την εφαρμογή? Πρέπει να κάνω και ρυθμίσεις στους παρόχους των emails μου ή και κάτι άλλο?

• Like 1
Δημοσ.

<p>Απ ότι έχω καταλάβει, τα push emails είναι η μέθοδος με την οποία το πρόγραμμα που σε ενημερώνει για τα email σου δεν κάνει συνεχώς ανανεώσεις ανά κάποιο καθορισμένο χρόνο αλλά όταν έρχεται ένα νέο email στον server αυτός ενημερώνει αυτόματα το πρόγραμμα κι έτσι γλιτώνεις και τις συνεχείς ενημερώσεις (κόστος σε data) και ενημερώνεσαι άμεσα για το νέο email. Κάτι σαν sms δηλαδή.<br><strong>Καλά κατάλαβα ή το έχω χάσει κάπου?</strong><br>

<br><strong>Το ερώτημά μου είναι πως μπορώ να αξιοποιήσω αυτή την δυνατότητα στο android.</strong><br>

Η εφαρμογή που χρησιμοποιώ για να βλέπω τα email μου είναι το <a data-ipb='nomediaparse' href='https://play.google.com/store/apps/details?id=com.fsck.k9&hl=el'>K-9 mail</a>. Απ όσο καταλαβαίνω υποστηρίζει push emails αλλά δεν ξέρω πως να τα ρυθμίσω. Εξαρτάται μόνο απ την εφαρμογή? Πρέπει να κάνω και ρυθμίσεις στους παρόχους των emails μου ή και κάτι άλλο?</p>

Δεν ξέρω τη συγκεκριμένη εφαρμογή αλλά λογικά μέσα στις ρυθμίσεις της θα έχει intervals ή ρύθμιση του κάθε πότε να έρχονται οι ειδοποιήσεις. Προσωπικά χρησιμοποιώ την native εφαρμογή εμαιλ και μια χαρά ρυθμιστηκαν ολα

Δημοσ.

Δεν ξέρω τη συγκεκριμένη εφαρμογή αλλά λογικά μέσα στις ρυθμίσεις της θα έχει intervals ή ρύθμιση του κάθε πότε να έρχονται οι ειδοποιήσεις. Προσωπικά χρησιμοποιώ την native εφαρμογή εμαιλ και μια χαρά ρυθμιστηκαν ολα

Έχει intervals για να κάνει συμβατικό έλεγχο. Επίσης υπάρχει επιλογή για το ποιοι φάκελοι θα γίνονται push.

Δεν καταλαβαίνω όμως πως να του πω να μην κάνει καθόλου συμβατική ενημέρωση ανά το interval αλλά να δέχεται μόνο push notifications.

Επιπλεόν αναρωτιέμαι αν τα push notifications καταναλώνουν μπαταρία. Η λογική μου λέει πως δεν θα πρέπει να καταναλώνουν αφού περιμένουν το μήνυμα να τους έρθει ως ειδοποίηση ενώ με τον συμβατικό τρόπο γίνονται έλεγχοι ανά διαστήματα. Είναι έτσι?

Δημοσ.

Έχει intervals για να κάνει συμβατικό έλεγχο. Επίσης υπάρχει επιλογή για το ποιοι φάκελοι θα γίνονται push.

Δεν καταλαβαίνω όμως πως να του πω να μην κάνει καθόλου συμβατική ενημέρωση ανά το interval αλλά να δέχεται μόνο push notifications.

Επιπλεόν αναρωτιέμαι αν τα push notifications καταναλώνουν μπαταρία. Η λογική μου λέει πως δεν θα πρέπει να καταναλώνουν αφού περιμένουν το μήνυμα να τους έρθει ως ειδοποίηση ενώ με τον συμβατικό τρόπο γίνονται έλεγχοι ανά διαστήματα. Είναι έτσι?

Κανονικά τρώει περισσότερη μπαταρία όσο μικρότερο το χρονικο διάστημα γιατί ελέγχει το σέρβερ
Δημοσ.

Κανονικά τρώει περισσότερη μπαταρία όσο μικρότερο το χρονικο διάστημα γιατί ελέγχει το σέρβερ

Τότε δεν κατάλαβα εγώ την έννοια του push notification. Δεν υποτίθεται πως δεν γίνεται έλεγχος στον server ανά διαστήματα αλλά ο server στέλνει ειδοποίηση όταν ληφθεί νέο email? Σαν sms κάτι δηλαδή. Ενώ με την άλλη μέθοδο κάνει ανανεώσεις ανά διαστήματα άρα θα ξοδεύει και μπαταρία.

στους λογαριασμους εχεις βαλει να γινεται ανανεωση?

εκει που σου εχει για το google κλπ

Έχω βάλει να γίνεται ανανέωση ανά κάποιο διάστημα αλλά αυτό δεν είναι push notification.

Δημοσ.

Τότε δεν κατάλαβα εγώ την έννοια του push notification. Δεν υποτίθεται πως δεν γίνεται έλεγχος στον server ανά διαστήματα αλλά ο server στέλνει ειδοποίηση όταν ληφθεί νέο email? Σαν sms κάτι δηλαδή. Ενώ με την άλλη μέθοδο κάνει ανανεώσεις ανά διαστήματα άρα θα ξοδεύει και μπαταρία.

στους λογαριασμους εχεις βαλει να γινεται ανανεωση?

εκει που σου εχει για το google κλπ

Έχω βάλει να γίνεται ανανέωση ανά κάποιο διάστημα αλλά αυτό δεν είναι push notification.

To ένα είναι push και το άλλο fetch κανονικά αυτά που λες. Το ανά διαστηματα όσο πιο μικρό το διάστημα ναι τρώει μπαταρία πιο πολύ, για το real time δεν ειμαι εντελώς σίγουρη πόσο μπαταρία τρώει αλλά τι να σου πω

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...