Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

Είχα προβλήματα με αποσυνδέσεις με το modem router του τίτλου από όταν αναβαθμισα την σύνδεσή μου από 2Mbps σε 24Mbps (conn-x). Λέγοντας αποσυνδέσεις εννοώ ότι δεν μπορούσα να κατεβάσω τίποτα αν και όλα τα λαμπάκια στο ρούτερ παρέμεναν πράσινα σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Για να ξανασυνδεθώ έπρεπε να κάνω restart το ρούτερ.

Πήγα στον ΟΤΕ να παραπονεθώ και μου έδωσαν ένα δικό τους ρούτερ (ΖΤΕ Η108NS). Παρόλο που φαινόταν να είναι της πλάκας δουλεύει προς το παρόν αρκετές μέρες σερί χωρίς πρόβλημα. Συμπέρανα άραγε ότι έφταιγε το ρούτερ, οπότε αντέγραψα όλες τις ρυθμίσεις του ZTE μήπως υπήρχε κάτι λάθος στο Asus μιας και το είχα σετάρει μόνος μου. Δεν κατάφερα να εντωπίσω όμως κάτι λάθος. Καλού κακού έκανα και ένα firmware upgrade αλλά δεν λύνει το πρόβλημα.

Θα μου πείτε "και γιατί δεν κάθεσαι με το ΖΤΕ αφού δουλεύει"; Το θέμα είναι ότι το Asus το χρησιμοποιούσα και ως printer server, και λόγω αυτού του χαρακτηριστικού το είχα πληρώσει καλά. Μήπως υπάρχει κάποια ρύθμιση που παίζει ρόλο στις αποσυνδέσεις; Η μήπως π.χ. το ρούτερ είναι προβληματικό και δεν μπορεί να δουλέψει καλά σε αυτή την γραμμή; Δυστυχώς είμαι άσχετος από δικτυακά και δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει.

Δημοσ.

εφοσον οπως λες τα λαμπακια πανω στο ρουτερ δεν σβηνουν δεν κανει αποσυνδεση τοτε.απο εκει και περα οταν δεν εχεις ιντερνετ πρεπει να δεις

α.αν μπορεις να μπεις στο Interface του ρουτερ.

β.αν κανεις ping σε ip και μετα σε domain

px ping 194.219.227.2

ping www.insomnia.gr και να δεις αν απανταει καποιο.

αν εισαι με wifi και κολλαει δοκιμασε και με καλωδιο.

Δημοσ.

Καλησπέρα και καλές γιορτές.

Άργησα να απαντήσω λόγω εορτών αλλά είχα αφήσει το ρούτερ ανοιχτό και όπως ήταν αναμενόμενο δεν έμπαινε στο ίντερνετ.

Στο interface του ρούτερ μπαίνω κανονικά. Δινω δύο screenshot από το log and statistics μήπως βγαίνει κάποιο συμπέρασμα από κει. Επίσης δίνω και ένα screenshot από ping και tracert στο google.com. Το ping πετυχαίνει μόνο 2 στις 4 φορές.

Ευχαριστώ για την όποια βοήθεια.

post-255540-0-93942000-1388341653_thumb.png

post-255540-0-53642400-1388341656_thumb.png

post-255540-0-27322300-1388341657_thumb.png

Δημοσ.

Καλησπέρα και καλές γιορτές.

Άργησα να απαντήσω λόγω εορτών αλλά είχα αφήσει το ρούτερ ανοιχτό και όπως ήταν αναμενόμενο δεν έμπαινε στο ίντερνετ.

Στο interface του ρούτερ μπαίνω κανονικά. Δινω δύο screenshot από το log and statistics μήπως βγαίνει κάποιο συμπέρασμα από κει. Επίσης δίνω και ένα screenshot από ping και tracert στο google.com. Το ping πετυχαίνει μόνο 2 στις 4 φορές.

Ευχαριστώ για την όποια βοήθεια.

βλεπω παρα πολλα errors.20.000.000 errors ειναι αρκετα και ισως δικαιολογει αυτο που γινετε και χανεις Pings

κανε ενα ping καπου και βαλε ping -t για να κανει συνεχεια και δες τι γινεται.δοκιμασε το ιδιο και με το αλλο ρουτερ που σου εδωσαν.για να δουμε αν το κανουν και τα 2.αλλιως περα απο firmware update δοκιμασε να γυρισεις το ρουτερ σε pppoa/vcmux απο Pppoe/llc μηπως στρωσει.αλλα για αρχη δες για firmware update.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Με το Asus κάποια ping χάνονται, περίπου το 1%. Με το zte όχι. Το asus όπως έγραψα το έχω αναβαθμίσει στο τελευταίο firmware (3.0.0.8.A). Σε κανένα από τα δύο ρούτερ δεν υπάρχει η επιλογή pppoa, μόνο το vcmux. Και το zte όμως έχει πολλά errors:

post-255540-0-79150800-1389110599_thumb.png

post-255540-0-21771400-1389110602_thumb.png

Δημοσ.

Με το Asus κάποια ping χάνονται, περίπου το 1%. Με το zte όχι. Το asus όπως έγραψα το έχω αναβαθμίσει στο τελευταίο firmware (3.0.0.8.A). Σε κανένα από τα δύο ρούτερ δεν υπάρχει η επιλογή pppoa, μόνο το vcmux. Και το zte όμως έχει πολλά errors:

πολυ παραξενο να μην εχει pppoa.δεν μπορω να θυμηθω ρουτερ να μην το εχει.του οτε πες οτι δεν το εχει επειδη ειναι του οτε με custom firmware αλλα να μην το εχει ουτε το asus?απο εκει και περα δοκιμασε αμα θες να βγαλεις τηλεφωνα να βγαλεις φιλτρα να βγαλεις τα παντα απο πανω και να αφησεις μονο το router να δεις αν συνεχιζει.αλλως δεν μπορεις να κανεις κατι.μετα το μονο που μπορει να γινει ειναι η να μιλησεις με τον οτε για τα πολλα errors που ισως να μην στο πιασουν βλαβη.η αλλιως να βαλεις το asus πισω απο το zte ωστε το asus να κανει την δουλεια του ασυρματου αλλα και να κανει και την δουλεια του Print server.

τα χαρακτηριστικα της γραμμης δεν μας εχεις γραψει.margin ,attenuation,συγχρονισμο.μπορει η γραμμη να μην ειναι πολυ καλη οποτε και το asus να μην μπορει να την κρατησει σταθερη.

αν βεβαια δεν εισαι μακρυα απο το αστικο κεντρο και εχεις πολλα errors οπως εχεις και πχ χαμηλο sync εκει ναι μπορει να το δεχτουν σαν βλαβη.

Δημοσ.

πολυ παραξενο να μην εχει pppoa.δεν μπορω να θυμηθω ρουτερ να μην το εχει.του οτε πες οτι δεν το εχει επειδη ειναι του οτε με custom firmware αλλα να μην το εχει ουτε το asus?απο εκει και περα δοκιμασε αμα θες να βγαλεις τηλεφωνα να βγαλεις φιλτρα να βγαλεις τα παντα απο πανω και να αφησεις μονο το router να δεις αν συνεχιζει.αλλως δεν μπορεις να κανεις κατι.μετα το μονο που μπορει να γινει ειναι η να μιλησεις με τον οτε για τα πολλα errors που ισως να μην στο πιασουν βλαβη.η αλλιως να βαλεις το asus πισω απο το zte ωστε το asus να κανει την δουλεια του ασυρματου αλλα και να κανει και την δουλεια του Print server.

τα χαρακτηριστικα της γραμμης δεν μας εχεις γραψει.margin ,attenuation,συγχρονισμο.μπορει η γραμμη να μην ειναι πολυ καλη οποτε και το asus να μην μπορει να την κρατησει σταθερη.

αν βεβαια δεν εισαι μακρυα απο το αστικο κεντρο και εχεις πολλα errors οπως εχεις και πχ χαμηλο sync εκει ναι μπορει να το δεχτουν σαν βλαβη.

Το πως να βαλω το ένα ρούτερ πίσω από το άλλο δεν το ξέρω αλλά θα το ψάξω. τα χαρακτηριστιστικά της γραμμής είναι στο δεύτερο ποστ.

Δημοσ.

Το πως να βαλω το ένα ρούτερ πίσω από το άλλο δεν το ξέρω.

εχεις δυο ρουτερ.το asus και το zte.to zte το αφηνεις οπως ειναι οταν ειναι μονο του.δεν πειραζεις τιποτα.

το δευτερο το asus θα του βαλεις μια Ip στο ιδιο δικτυο που ειναι το zte>αν πχ το zte ειναι 192.168.1.254 τοτε βαλε το asus 192.168.1.253.Και θα κλεισεις τον dhcp του asus.μετα εισαι ετοιμος.αν δεν θες το wireless του zte το κλεινεις και αφηνεις μονο το wireless του asus.ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΕΝΩΝΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΜΕ ΚΑΛΩΔΙΟ ETHERNET.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...