sylvester73 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2013 Καλησπερα σαςΕνδιαφερομαι να ασχοληθω με το wordpress, και σκεφτομαι να παρω καποιο βιβλιο.Ετσι βρηκα αυτο εδω http://www.klidarithmos.gr/main/index.php?dispatch=products.view&product_id=33185 Ενα demo εδω http://media.myebooks.gr/images/stories/virtuemart/product/wordpress_previews.pdf Τι λετε ειναι καλο? ειναι για την εκδοση 3.3.1, τωρα ειμαστε στην εκδοση 3.8. Αν το παρω θα εχω προβλημα στο μελλον? Δηλαδη αν μαθω την 3.3.1 θα μπορω και την 3.8? Φυσικα οχι αμεσως, να ασχοληθω και να το δω.Απλως θελω ενα βιβλιο γιατι με βολευουν καλυτερα, δεν ξερω αγγλικα για να δω βιντεο η online οδηγους, και γενικα δεν με βουλευουν...Σας ευχαριστω
elis88 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2013 Το wordpress έχει τόοοοοοσο καλό documentation στο ιντερνετ που δεν χρειαζεσαι κάποιο βιβλίο, αρκεί να ξέρεις βασικά πράγματα της php. 1
sylvester73 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2013 Το wordpress έχει τόοοοοοσο καλό documentation στο ιντερνετ που δεν χρειαζεσαι κάποιο βιβλίο, αρκεί να ξέρεις βασικά πράγματα της php. Σε ευχαριστω για την απαντηση. Αλλα τα περισσοτερα ειναι αγγλικα και δεν ξερω. Ξερεις καποιο που να εχει αναλυτικες οδηγιες απο το 0 και στα ελληνικα?
chrism4111 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Συμφωνώ με τον Elis88 για το ο,τι το Wordpress έχει ένα πολύ καλό Documentation.Τώρα όσον αφορά το βιβλίο: Με μια ματιά στα περιεχόμενά του, κατάλαβα ο,τι είναι ένα Tutorial σχετικά με τις είδη υπάρχουσες λειτουργίες που σου προσφέρει το Wordpress. Ουσιαστικά μια καλή αρχή για όποιον θέλει να ξεκινήσει το Wordpress από το 0(μηδέν).Δεν νομίζω όμως να σε βοηθήσει ώστε να αναπτύξεις τα δικά σου Plugins ή να μπορείς να φτιάξεις τα δικά σου θέματα, κοινώς να επεκτήνεις το Wordpress με την δική σου πινελιά.Οπότε το βιβλίο αυτό είναι καλό για να κάνεις τα πρώτα βήματά σου στο Wordpress και να στήνεις απλά Site με την βοήθεια έτοιμων Plugins και Θεμάτων. Όσον αφορά για τις εκδόσεις του Wordpress από την 3.3 μέχρι την 3.8 δεν έχουν αλλάξει και πολλά σε ότι αφορά την λειτουργικότητα.Με την τελευταία έκδοση άλλαξε βέβαια το Theme του administrator του Wordpress και έγινε Responsive για να είναι εύκολο και σε Ταμπλέτες αλλά και σε Mobile συσκευές.Αν από εκεί και πέρα εσύ θες να επεκτήνεις το Wordpress με δικές σου πινελιές, τότε για μένα το Codex και οι ερωτήσεις στο Google του τύπου (How to get.....in Wordpress και γενικά το How to....in Wordpress ) είναι μονόδρομος.Πάντα Φιλικά
geomagas Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 2 Ιανουαρίου 2014 Εξαρτάται τι θέλεις να μάθεις για το WP. Για τη διαχείριση, αρκεί να κάνεις μια βόλτα στο admin, και θα πάρεις μια καλή γεύση. Σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεσαι βιβλίο γι αυτό. Αν τώρα θέλεις να αναπτύξεις plugins και themes, νομίζω ότι η έλλειψη γνώσης Αγγλικών θα σου σταθεί ούτως ή άλλως εμπόδιο... Σε κάθε περίπτωση, για να μάθεις ένα cms σαν το WP, το βιβλίο είναι πεταμένα λεφτά. Εγώ λέω, στήσε το, παίξε, κι αν δυσκολευτείς, ζήτα βοήθεια.
sylvester73 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2014 Εξαρτάται τι θέλεις να μάθεις για το WP. Για τη διαχείριση, αρκεί να κάνεις μια βόλτα στο admin, και θα πάρεις μια καλή γεύση. Σε καμία περίπτωση δεν χρειάζεσαι βιβλίο γι αυτό. Αν τώρα θέλεις να αναπτύξεις plugins και themes, νομίζω ότι η έλλειψη γνώσης Αγγλικών θα σου σταθεί ούτως ή άλλως εμπόδιο... Σε κάθε περίπτωση, για να μάθεις ένα cms σαν το WP, το βιβλίο είναι πεταμένα λεφτά. Εγώ λέω, στήσε το, παίξε, κι αν δυσκολευτείς, ζήτα βοήθεια. Σε ευχαριστω για την απαντηση. Τελικα το αγορασα, και βλεπω και κατι οδηγους απο το ιντερνετ.. Το μονο που δεν εχω καταλαβει ειναι σχετικα με τα themes, την επεξεργασια κ.τ.λ.
geomagas Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2014 Όταν λες "επεξεργασία" εννοείς παραμετροποίηση; Ή να φτιάξεις ένα δικό σου; Το κάθε theme έχει τις δικές του παραμέτρους, πέρα από κάποιες κοινές (core). Για να κατασκευάσεις ένα δικό σου, θέλεις γνώσεις προγραμματισμού (php, js) και html, css. require "Αγγλικα.lang";
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα