orck Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Τα FTTC και FTTH ξεχνα τα δεν γινεται ακομη, ειναι διελευση οπτικης ινας μεχρι το σπιτι σου. Εαν εχεις μονοκατοικια το FTTB και το FTΤΗ ειναι το ιδιο πραγμα. Poulinos το VDSL δεν μπορει να δωθει σαν υπηρεσια μεσω της οπτικης;
poulinos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Ξεχνα το δεν γινεται, ειναι διελευση οπτικης ινας μεχρι το σπιτι σου. Εαν εχει μονοκατοικια το FTTB και το FTΤΗ ειναι το ιδιο πραγμα. Poulinos το VDSL δεν μπορει να δωθει σαν υπηρεσια μεσω της οπτικης; καπου πρεπει να μπει dslam vdsl.το οποιο δεν εχει νοημα.γιατι του πας οπτικη ινα και απλα με switch την κανεις σε χαλκο.το vdsl εχει την ιδια λογικη με το adsl.ενα ζευγαρι χαλκο απλα η διαφορα ειναι παραπανω συχνοτητες στο καλωδιο οποτε πρεπει να εισαι πιο κοντα.ριχνοντας οπτικη μεχρι το Kv ειναι σαν να φερνεις το dslam πιο κοντα.με την ιδια λογικη θα μπορουσαν να δωσουν και adsl απο Kv.απλα κανουν που κανουν τον κοπο δινουν και vdsl.αν ειναι να πας οπτικη μεχρι το σπιτι του αλλου το το δινεις σαν οπτικη. απλα το dslam του adsl ειναι το ιδιο με το vdsl.απλα η καρτα αλλαζει.στο guide κατι εχω γραψει για vdsl .απλα στο ιδιο το dslam κουμπωνεις voice καρτα,adsl Καρτα,vdsl καρτα,shdsl Καρτα και δινεις οτι θες στον πελατη.η υπολοιπη υλοποιηση is the same απλα διαφορετικο εξοπλισμο και λιγο διαφορετικη καλωδιωση.αλλα στο τελος της οπτικης να βαλεις vdsl dslam για ενα πελατηδεν εχει νοημα.του δινεις οπτικη κατευθειαν.mini dslam παιζουν αλλα και παλι δεν ειναιγια εναν πελατη αλλα για παραπανω.πχ ολυμπιακο χωριο κτλ.
Κραστι Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 καταλαβα,το ξεχναω το adsl παντως εχω ενα θειο εδω κοντα που ειχα τραβιξει παλια για τηλ που χρειαζοταν...μπορω να το κανω και τωρα για adsl?και ποσο θα παει?
poulinos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 καταλαβα,το ξεχναω το adsl παντως εχω ενα θειο εδω κοντα που ειχα τραβιξει παλια για τηλ που χρειαζοταν...μπορω να το κανω και τωρα για adsl?και ποσο θα παει? λογικα εφοσον εχει τηλεφωνο ηδη ή εστω ειχε και διεκοψε αν του βαλουν adsl απλα θα πληρωσει κανονικα τιμη οσο θα πληρωνε πχ εδω στην αθηνα.αυτο γιατι δεν χρειαζεται νεο καλωδιο.θα παιξει με το υπαρχον.δηλαδη διαλεγει προγραμμα που θελει και το βαζει.δες τα πργραμματα του οτε για τηλεφωνο και ιντερνετ.εκτος αν του πουν και αυτου οχι.αν δεν του πουν οχι ισως να πετυχαινε και με σενα το ιδιο trick>αυτο που εγραψα πιο πανω να βαλεις πρωτα τηλεφωνο.
Κραστι Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 ειχε ιντερνετ και τωρα το εχει αλλαξει μονο σε τηλεφωνο.αλλα πως θα ερθει απο εκει μεχρι εδω?δεν ειναι μεγαλη αποσταση βεβαια,αλλα για ερωτηση
poulinos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 αν υπαρχει οπτικη επαφη γινεται με Link απο σπιτι σε σπιτι.εχει ενα χ κοστος αλλα θα ειναι σαν να το ειχες δικο σου
Κραστι Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 σε εχασα λιγο μπορω να πω στο τεχνικο συνεργειο του οτε,να μου φερει απο το σπιτι του θειου μου,στο δικου μου;
poulinos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 σε εχασα λιγο μπορω να πω στο τεχνικο συνεργειο του οτε,να μου φερει απο το σπιτι του θειου μου,στο δικου μου; οχι .θα μπει στου θειου σου και εσυ απο εκει μεχρι το σπιτι σου θα παιξεις ασυρματα απο ταρατσα σε ταρατσα σαν να λεμε αν υπαρχει οπτικη επαφη. το αλλο που σου ειπα ειναι οτι αμα στον θειο σου βαλουν ιντερνετ και δεν πουν κατι για 4 Km τοτε δες και εσυ για τηλεφωνο και ζητα μετα ιντερνετ μηπως και τους ξεγελασεις ετσιι.
Κραστι Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 εκει υπαρχει ηδη γραμμη,οπωτε δεν του λενε τιποτα.και τι εξοπλισμο χρειαζεται για αυτο; και θα εχει της ιδιες ταχυτητες?
poulinos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 εκει υπαρχει ηδη γραμμη,οπωτε δεν του λενε τιποτα.και τι εξοπλισμο χρειαζεται για αυτο; και θα εχει της ιδιες ταχυτητες? αν εχεις οπτικη επαφη και εισαι σε νορμαλ αποσταση και οχι σε 5-6 Km ναι θα εχει τις ιδιες ταχυτητες.εξοπλισμο πας σε ubuquiti.υπαρχουν ηδη αρκετα θεματα εκει.το βασικο ειναι να υπαρχει οπτικη επαφη και να μπορει να φτασει καλωδιο απο το ρουτερ του θειου σου μεχρι το σημειο που θα μπει το access point που θα εχει οπτικη επαφη με το δικο σου και μετα απο το δικο σου access point/repeater να φτασει Utp μεχρι μεσα το σπιτι.
Κραστι Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 ουφ,τι να πω..αφου δεν με θελει,τοτε τι να κανω ουτε ενα κοστολογιο ακριβες δεν μπορουν να μου κανουν ...
orck Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Ασε τους περιεργους εξοπλισμους και παρε ethernet καλωδιο, στηστο ψηλα στα δεντρα. Και κρεμα και τα ρουχα εαν θες. 1
poulinos Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2014 Ασε τους περιεργους εξοπλισμους και παρε ethernet καλωδιο, στηστο ψηλα στα δεντρα. Και κρεμα και τα ρουχα εαν θες. xaxa.αν ειναι πανω απο 100 μετρα θα εχουμε θεμα ουφ,τι να πω..αφου δεν με θελει,τοτε τι να κανω ουτε ενα κοστολογιο ακριβες δεν μπορουν να μου κανουν ... μακαρι να ξερα τι να σου πω.
sphinxgr Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Τελικά τι απόσταση είναι το σπίτι σου απο το επόμενο που εχει Ιντερνετ? Τόση ώρα μιλάμε, δεν βάζεις μια δορυφορική Photo απο google earth να έχουμε αποψη?
poulinos Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2014 Τελικά τι απόσταση είναι το σπίτι σου απο το επόμενο που εχει Ιντερνετ? Τόση ώρα μιλάμε, δεν βάζεις μια δορυφορική Photo απο google earth να έχουμε αποψη? εχει σηκωσει μια φωτο που δειχνει που ειναι οι γειτονες και που νομιζω εχουν ιντερνετ και δεν ειναι ουτε 100 μετρα.ειναι σαν παραλληλο στενο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα