Renobatio Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Καλησπερα παιδια προσφατα αγορασα μια καινουργια μητρικη για τν q9550 που καθοταν, μετα απο ψαξιμο και την συνδρομη μερικων μελων του insomnia κατεληξα και εχω στα χερια μου την ep45t-ud3lr. To θεμα ειναι απ οσο διαβασα πως το socket 775 δεν προοριζοταν για ddr3 και εγιναν μερικα "κολπa" για να μπορει να υποστηριζει. Ετσι πολλοι που πηγαν και αγορασαν οποια ram τους βολευε ειχαν προβλημα. Η gigabyte βγαζει μια λιστα για υποστηριζομενες μνημες αλλα απο αυτες πλεον στην αγορα υπαρχει μονο ενα σετ των 3 x 4GB το οποιο με αφηνει αδιαφορο. Οποτε , εχει καποιος αυτη την μητρικη και αν ναι ποιες μνημες φοραει?!? Αν δεν υπαρχει καποιος και πρεπει απλα να πω οτι δεν θα μου "κατσει" προβλημα με τις μνημες αξιζει να παω για μνημες στα 2133MHz με υψηλο latency για να αξιοποιηθει το 2200+ που η μητρικη η να παω στα 1333 me cl7? Η χρηση του υπολογιστη ειναι ερασιτεχνικα προγραμματισμος, 3ds max (ελαφρια πραγματακια για αρχη) και . Ασχολουμαι αρκετες ωρες ομως με ArcGIS , autocad οπως και παιχνιδια. Δεν ψαχνω απλα ενα value for money αλλα κατι που να με καλυπτει και ολα αυτα να μην ξεπερασουν τα 100 ευρω.
Donatos Diamantis Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 29 Δεκεμβρίου 2013 http://www.e-shop.gr/product?id=PER.549146 Αυτές εδώ είναι συμβατές σύμφωνα με την λίστα υποστηριζόμενων μνημών της μητρικής σου, αλλά θα τρέχουν σε 1333mhz. Μην δοκιμάσεις να πας μνήμες 2000mhz γιατί μπορεί να έχεις προβλήματα συμβατότητας, και δεν θα δεις μεγάλη διαφορά στις επιδόσεις.
blitzNikos Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 1 Ιανουαρίου 2014 Πάνω από 1600mhz δεν βλέπεις ουσιαστικές διαφορές, πολύ περισσότερο σε 775 ... Μην δώσεις ούτε ευρώ για μνήμες ddr3 πάνω από 1600mhz για το συστηματάκι σου. Προτίμησε αντί να αγοράσεις υψηλές ονοματικές ταχύτητες, χωρίς αντίκρυσμα, να αγοράσεις ποιοτικότερες μνήμες, με χαμηλότερα latency settings. Μπορείς να βρεις σχετικά εύκολα, ακόμα και στις αγγελίες, kingston/gskill 1333-1600mhz. Είναι από τις πιο "φιλικές" μνήμες. Απόφυγε, αν μπορείς, τις corsair, είναι πιό δύστροπες. Προσοχή: Σε κάθε περίπτωση, τσέκαρε απαραίτητα ότι παίζουν default στα 1,5 volt. Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό περιπτώσεων ασυμβατότητας αφορά περιπτώσεις με μνήμες που χρειάζονται 1,65 volt για να λειτουργήσουν σωστά. Γενικά πάντως η "χημεία" μεταξύ μητρικής και μνήμης είναι αρκετά ταλαιπωρημένη υπόθεση, κάθε φορά που αλλάζω μνήμες και δεν έχω ξαναπαίξει κάποιες συγκεκριμένες μνήμες σε συγκεκριμένη μητρική, πάντα είμαι έτοιμος για λαχτάρες ... καλή τύχη και καλή χρονιά!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα