Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας σχτικά για αυτό το θέμα έχω ακούσει ένα πλήθος διαφορετικών απαντήσεων. θα μπορούσε κάποιος ειδικός η κάποιος έμπειρος η έστω και κάποιος που έχει γνώση του θέματος αυτού να μου πει ποια είναι η καλύτερη χρήση της μπαταρίας του laptop?

Παράδειγμα με έχουνε πει πως κάθε φορα που παίζω κάποιο game να βγάζω την μπαταρία και να έχω το laptop στο ρεύμα, αλλα από το πολύ βάλε βγάζε την μπαταρία δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα? Επιπλέον μερικοί βγάζουν την μπαταρία του laptop τους το βραδυ (όταν δεν το χρησιμοποιούν). Τελικά ποιος είναι ο σωστότερος τρόπος χρήση?

Να έχω την μπαταρία στο laptop πάντα με συνεχόμενη φόρτιση στο ρεύμα?

η να βγάζω την μπαταρία κάθε φορα που μπαίνω σε κάποιο game(π.χ. lol) και να το έχω στο ρεύμα?

Δημοσ.

Κατι standar δεν θα διαβάσεις ουτε νομιζω οτι υπάρχει η ειναι λάθος η σωστό , προσωπικά δεν βγάζω ποτε την μπαταρία σε ενα netbook και laptop που εχω χρόνια τώρα και δεν εχουν πάθει τιποτα οι μπαταρίες , εχει μειωθεί σίγουρα ο χρόνος ζωής, τους ποσο αντέχουν αλλα αυτο θα συμβεί ετσι και αλλιως.

Δημοσ.

Η μπαταρία σε ένα φορητό σύστημα είναι σημαντική παράμετρος λειτουργίας. Ενας φορητός δίχως μπαταρία είναι στην ουσία σταθερός δίχως επιδόσεις και κανείς δεν θέλει σταθερό δίχως επιδόσεις. Η συμβουλές μου είναι οι εξής:

1. Φορτίζεις στο max την μπαταρία και την χρησιμοποιείς όταν χρειαστεί.

2. Δεν την βγάζεις από τον φορητό εάν δεν αδειάσει εντελώς ή τουλάχιστον αν δεν φτάσει στο 5%.

3. Οταν δεν θα την χρησιμοποιήσεις για καιρό την φορτίζεις στο max και την βγάζεις από τον φορητό.

4. Ποτέ δεν την αφήνεις επάνω στον φορητό για μέρες και συνεχίζεις να την φορτίζεις.

5. Καμία μπαταρία ακόμα και αν δεν την χρησιμοποιήσεις αρκετά δεν αντέχει πάνω από 4 χρόνια. (άρα μετά τα 2 χρόνια χτύπα την δίχως οίκτο αφού άλλωστε δεν θα ζήσει και για πολύ ακόμα).

6. Το πότε θα τα φτύσει η μπαταρία σου είναι συνάρτηση α. Των απαιτήσεων του φορητού σου (ένα hp mini 110 δεν έχει τις ιδιες ενεργειακές ανάγκες με ένα 17άρι της Fujitsu). β. Των κύκλων φόρτισης που θα υποστεί (όσο περισσότερες φορές φορτίσεις την μπαταρία τόσο πιο σύντομα θα έρθει η ώρα της αντικατάστασης της). γ. Των χαρακτηριστικών της μπαταρίας δηλαδή πόσα κελιά διαθέτει, πόσα Ah έχει και βέβαια τι κελιά έχουν χρησιμοποιηθεί. (μια μπαταρία με 6 κελιά είναι σαφώς χειρότερης ποιότητας από μια με 8 κελιά καθώς και μια μπαταρία με 10Ah είναι σαφώς δυνατότερη από μια με 6Ah).

7. Η καλύτερη συντήρηση σε μπαταρίες που δεν χρησιμοποιούνται για καιρό είναι να αποθηκευτούν σε δροσερό - σκιερό μέρος (αν μπορείς να την βάλεις και στο ψυγείο ακόμα καλύτερα). Ας μην ξεχνάμε οι μπαταρίες έχουν μέσα χημικά και αυτά μπορούν να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση μόνο σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Οι μπαταρίες των φορητών δεν είναι μπαταρίες μολύβδου οχημάτων ούτε μπαταρίες κινητών τηλεφώνων και θέλουν τον τρόπο τους (κάποιοι τα έχουν μπερδέψει αυτά).

Οι περισσότερες μπαταρίες φορητών είναι πολύ κακής ποιότητας (ειδικά οι ανακυκλωμένες) και για αυτό μεγαλύτερη αξία συνήθως έχουν οι original.

Αν δεν προτιμώ τα φορητά της hp και τα παλιά μοντέλα της acer πλην ορισμένων μοντέλων είναι γιατί έχουν τις χειρότερες μπαταρίες.

Άριστα σε μπαταρίες θεωρώ τα toshiba και τα sony! (δεν χρησιμοποιώ πλέον κανέναν φορητό από αυτές τις δυο εταιρίες).

Οσο για το gaming αυτοί που λένε όχι μπαταρια το λένε γιατί όταν παίζεις παιχνίδια η μπαταρία δέχεται μεγάλη πίεση λόγω των μεγάλων ενεργειακών απαιτήσεων από πλευράς γραφικών και σίγουρα αυξάνονται οι κύκλοι φορτίζεως της. Όλα όμως είναι σχετικά αν η μπαταρία σου είναι δυνατή με πολλά κελιά δεν έχεις φόβο να παίξεις παιχνίδι.

Ολα τα παραπάνω είναι προσωπική μου άποψη η οποία αποκτήθηκε μετά από πολύχρονη χρήση φορητών υπολογιστών και και δεν αποτελούν πανεπιστημιακή έρευνα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...