funbreaker Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Έχω φτιάξει ένα ext2 partition στην εξωτερική sd μου και έχω μεταφέρεi εκεί εκατοντάδες εφαρμογές συνδεδεμένες με το link2sd. Τελικά όμως ο αρχικός χώρος που δημιούργησα δεν αποδείχθηκε αρκετός και θέλω να μεγαλώσω το partition. Η αρχική διαμόρφωση έγινε με το MiniTool Partition wizard. Το άλλο partition είναι fat32.Αν βάλω την sd στο pc και αυξήσω την χωρητικότητα του ext2 partition με το ίδιο πρόγραμμα και την βάλω πίσω στο κινητό θα χάσω τα δεδομένα?Πώς μπορώ να κάνω αυτό που θέλω με τον πιο εύκολο και ασφαλή τρόπο?
Superuser Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) copy τούς φακέλους ext2 partition, copy τους φακέλους Fat 32 σε δύο φακέλους στο pc,διαμόρφωση(format)της κάρτας σε primary Fat 32 και secondary ext 2 στο μέγεθος που θες. Paste τους φακέλους του Fat 32 στο Fat 32 και paste τους φακέλους του ext 2 στο ext 2 Και θα είσαι κομπλέ.. *Πριν κάνεις διαμόρφωση να σιγουρευτείς ότι έχεις κάνει copy ότι υπάρχει στο fat32 κ ότι υπάρχει στο ext2.. Επεξ/σία 22 Δεκεμβρίου 2013 από Superuser
funbreaker Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2013 copy τούς φακέλους ext2 partition, copy τους φακέλους Fat 32 σε δύο φακέλους στο pc,διαμόρφωση(format)της κάρτας σε primary Fat 32 και secondary ext 2 στο μέγεθος που θες. Paste τους φακέλους του Fat 32 στο Fat 32 και paste τους φακέλους του ext 2 στο ext 2 Και θα είσαι κομπλέ.. *Πριν κάνεις διαμόρφωση να σιγουρευτείς ότι έχεις κάνει copy ότι υπάρχει στο fat32 κ ότι υπάρχει στο ext2.. Το πρόβλημα στην προφανή αυτή λύση είναι πως τα ext partitions δεν είναι αναγνώσιμα σε windows. Πώς θα κάνω backup λοιπόν τα αρχεία του ext partition? Επιπλέον υπάρχει περίπτωση να υπάρξει κάποια διένεξη συστήματος όταν αναδιαμορφώσω τα διαμερίσματα και ξαναβάλω την κάρτα στο κινητο?
Superuser Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2013 1. http://www.google.com/search?q=tools+to+access+and+copy+linux+partitions+from+windows&btnG=&client=ms-opera-mini-android&channel=new&gws_rd=cr 2. Όχι 3. Μπορείς και μέσω CWMrecovery να κάνεις backup & restore του ext αλλά είναι λίγο μπελαλιδικος Μπουταρεις σε cwm/κάνεις backup όλη την rom(το cwm θα κάνει backup και ότι υπάρχει στο ext) στην sd(στο fat)/αντιγράφεις στο pc μόνο το fat(μαζί μετο backup)/διαμορφώνεις/μεταφέρεις τα αρχεία/μπουτάρεις παλι σε cwm/restore/advance restore/restore ext/reboot
funbreaker Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2013 Δεν μπορούσα να κάνω με τίποτα resize του ext4 partition με όποιο πρόγραμμα κι αν δοκίμασα. Τελικά αναγκάστηκα να το σβήσω και να το δημιουργήσω απ την αρχή. Τα αρχεία τα έκανα restore με το cwm και λειτούργησε κανονικά.
Superuser Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Απλά πράγματα Επεξ/σία 25 Δεκεμβρίου 2013 από Superuser
funbreaker Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2013 Έχεις κι εσύ ext partition? Έχεις παρατηρήσει διαφορές σε επιδόσεις?
Superuser Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2013 Όχι χρησιμοποιώ το native "app to sd" της rom Δεν έχω πολλές εφαρμογές και τις πιό σημαντικές τις έχω στην εσωτερική 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα