VAG222 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Καλημέρα, έστησα πρόσφατα ένα μηχάνημα με τα εξής χαρακτηριστικά : CPU: FX-8350 Mobo : Gigabyte 990XA-UD3 Rev 1.1 Ram : Geil Veloce Evo 2x4GB 2400Mhz 1.65v cl 11-13-13-30 Psu : 950watt Cpu Cooler : Coolermaster 212+ Case : Thermaltake Xaser 3 Το πρόβλημα τώρα... -> Ανοίγω το pc πρώτη φορά και λέω δεν κάθομαι να το stressαρς λίγο να δώ τι θερμοκρασίες πιάνει γενικά? Κατεβάζω prime 95 , ένα coretemp και το amd overdrive για να παρακολουθώ.. Το coretemp δείχνει 10C idle και το overdrive 22C.. Με το που τρέχω το prime μέσα σε 20δεύτερα η θερμοκρασία έχει αναίβει στους 60 και ανεβαίνει...Οπότε το σταματάω επιτόπου... Λέω κάτι δεν πάει καλά...Δοκιμάζω να βγάλω την ψύκτρα και να την βάλω πάλι τπτ.. Να μην τα πολυλογώ μετά από καμιά 10αρια βάλε βγάλε ανοίγω το Pc και μου δείχνει 18C idle και στο prime 95 μετά από 1 ώρα συνεχόμενη η θερμοκρασία δεν πέρασε τους 40C...Λέω και γώ ωραίο το βρήκαμε... Αμ δε....Μετά από 4 ώρες αφού σέρφαρα στο net και είδα και 1 ταινία λέω δεν ξανατρέχω ένα prime έτσι για να είμαι σίγουρος...? Θερμοκρασία σε idle 20C (λογικό λέω τόση ώρα το δουλεύω έχουν ζεσταθεί τα πάντα μέσα στο κουτί..) Με το που ξεκινάω το prime να σου πάλι... 50-60++ Μόλις πιάνει 50+C στο prime ακουμπάω την βάση της ψύκτρας και ζεματάει... Το θέμα είναι τί γίνεται και έχω τέτοιες θερμοκρασίες?Και πως γίνεται να παίζει κανονικά για αρχικά και μετά μόνο του να τρελαίνεται πάλι χωρίς να πειράξω τίποτα?? Καμία ιδέα γιατί έχω σκάσει με το θέμα...?
SPANK Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Εγω δεν μπορω να καταλάβω γιατι πρέπει να το στρεσάρεις άδικα , επειδη οι θερμοκρασίες σου ειναι λιγο περίεργες (10 βαθμούς που λες δεν γίνεται ....) , ρίξε μια ματια στο bios και δες τι λεει εκει απο θερμοκρασίες επισης δες και το hwmonitor τι σου δίνει. Κανε αρχικά μια δοκιμή να παίξεις και καποιο βαρύ παιχνίδι να δεις ποσο ανεβάζεις εκει , φαντάζομαι εχει βάλει σωστά την ψύκτρα και θερμοαγώγιμη πάστα
VAG222 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Έχω βάλει και βγάλει 10 φορές την ψύκτρα μέχρι τώρα...Τι με πολύ πάστα,τι με καθόλου,τι με λίγη , Την ψύκτρα έτσι ώστε ο ανεμιστήρας να φυσάει προς τα πάνω ,ξανά ώστε να φυσάει προς τα πίσω στο case τίποτα... To Hw Monitor λέει ότι και το amd overdrive και συμφωνούν με αυτά που λέει το bios.. Δοκίμασα να τρέξω 3d mark vantage για να στρεσάρω την κάρτα γραφικών και έκλεισε το σύστημα από θερμοκρασίες cpu... Ή κάνω κάτι τελείως λάθος και δεν μου περνάει καν από την σφαίρα της φαντασίας ή κάτι παίζει και δεν ξέρω με τί??
VasKag Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Τι με πολύ πάστα,τι με καθόλου κανενα απο τα 2 δεν ειναι σωστο. αμα ετρεξες το 3dmark με καθολου παστα λογικο θα ηταν να σου εκλεισε. Γενικα εχεις παρατηρησει καποιο προβλημα? πριν αρχισεις να κοιτας θερμοκρασιες.
VAG222 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Ρε παιδιά μόλις συναρμολόγησα το pc και πέρασα windows κτλπ το άνοιξα και κατέβασα το core temp ,hwmonitor,amd overdrive και prime95 για να τεσταρω cpu ,και ένα 3d mark για να τεστάρω vga.. Ε είδα αυτά που είδα...Έκανα bios update, πείραξα settings στα Bios τοποθέτησα πολλές φορές την ψύκτρα και δοκίμασα πολλούς τρόπους και ποσότητες επάλειψης της πάστας....και τίποτα...Υπάρχει περίπτωση να μην δουλεύει σωστά η ψύκτρα ?(μέταλλο είναι βέβαια και δεν νομίζω να παθαίνει κάτι...αλλά λέμε τώρα...) Αυτή τη στιγμή που μιλάμε γύρισα το pc ξάπλα στο πάτωμα και τοποθέτησα ξανά την ψύκτρα ώστε να φυσάει τον αέρα στο πάνω μέρος του case... Το αποτέλεσμα είναι αποδεκτό μπορώ να πώ...Αν και πολλοί λένε πως θα έπρεπε να είμαι 10-20βαθμούς πιο κάτω με αυτή την ψύκτρα..τεσπα.. Αυτή τη στιγμή βλέπω 20C σε idle και 50C σε Load στο prime95 κάνοντας τα 5 πρώτα test (10-15λεπτά) αλλά μένει εκεί καρφωμένη και δεν ανεβαίνει άλλο πάνω...Προς το παρών τουλάχιστον γιατί όπως είπα το έχει ξανακάνει ,να δουλεύει καλά για μερικές ώρες και μετά να αρχίζει τα κουλά του...)
SPANK Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Προσωπικά την ψύκτρα την εχω να βγάζει αέρα στο πισω μέρος του κουτιού και δούλευει μια χαρα ετσι , θα σου έλεγα να βάλεις πάστα με βάση αυτες τις οδηγίες http://www.arcticsilver.com/methods.html και μια καλή πάστα οπως την arctic silver 5 , επισης καθάρισε το κουτί απο σκόνες κτλπ
VAG222 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Το κουτί είναι πεντακάθαρο γιατί έχει φίλτρα στα fans τους τα οποία τα καθαρίζω κάθε βδομάδα.Στο πίσω μέρος το κουτί έχει 2 χ80mm fans και είναι σχετικά κοντά στην ψύκτρα ενώ στο πάνω μέρος έχει 1χ120mm+1x80mm fans και αρκετό χώρο..+ότι ο ζεστός αέρας πάει προς τα πάνω με αυτή τη λογική την έβαλα έτσι...Όχι ότι έχει καμιά διαφορά βέβαια γιατί όπως και να την έχω βάλει δεν έχω δεί κάτι... Για την πάστα που λές artic silver 5 χρησιμοποίησα αρχικά και αφού τελείωσε το σωληνάριο έπιασα να βάλω αυτή που είχε μέσα η ψύκτρα... Έχω απλώσει την πάστα και με τον τρόπο κουκκίδα στο κέντρο,Και με πολύ μικρές κουκκίδες σε όλη την επιφάνεια του cpu και με επάλειψη με τηλεκάρτα για να βγεί ένα λεπτό film. Μέχρι που ζέστανα και την βάση της ψύκτρας και άπλωσα την πάστα πάνω στη βάση μπας και απλωθεί πιο ομοιόμορφα και σωστά... Τίποτα... Τώρα έπαιξα με τα ρεύματα στο bios και από κεί που είχε 1,36v εργοστασιακό και 1,42v με το turbo..Έκλεισα το turbo για να μην ανεβαίνει πάνω από 4ghz η συχνότητα και έδωσα 1,3v στο cpu λιγότερο δλδ από εργοστασιακό ρεύμα... Αυτό που έχω πετύχει τώρα είναι να μην ανεβαίνει πάνω από 55C μέχρι στιγμής...(Καλό μεν σε σχέση με πριν δεν δικαιολογείται δε με τέτοια ψύκτρα...) Ελπίζω να μείνει εκεί και να μην αλλάξει πάλι...
AiWaaa Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2013 Χμμ. Κανονικά πρέπει το φαν να πεταει τον αέρα στην γραφικών εαν δεν μπορείς να το βάλεις κατα τέτοιο τρόπο ωστε το φαν να ειναι απο την μερια των μνημών. Οι θερμοκρασίες που έχεις για χειμώνα δεν είναι λογικές. Αν τώρα εχεις 55 το καλοκαιρακι τι θα έχεις ? Στο bios τι θερμοκρασία σου δείχνει ?
VAG222 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2013 Στο bios δείχνει ότι και το amd overdrive και ναι αν ήταν καλοκαίρι θα ήμουν ΟΚ με τις θερμοκρασίες αλλά όταν το δωμάτιο έχει 15C και ο cpu σε load πήγαίνει 60++ ε κάτι τρέχει... Προς το παρών έτσι όπως έχω βάλει τώρα την ψύκτρα μετά από 1 ώρα prime και το δωμάτιο στους 25C δεν περνάει τους 58C... Όχι ότι είναι καλές θερμοκρασίες αλλά είναι τεράστια πρόοδος σε σχέση με πριν που δεν σταμάταγε πουθενά...
Heatspreader Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2013 Μισό λεπτό, να τα πάρουμε λίγο από την αρχή. 1) Οι FX δυστυχώς αδυνατούν να δείξουν σωστές θερμοκρασίες σε Idle ή Semi-Idle κατάσταση. Σωστές θερμοκρασίες (ο θεός και η ψυχής της της AMD) βλέπεις υποτίθεται σε Full Load. 2) Θερμοαγώγιμη βάζεις μία μικρή ποσότητα στο κέντρο, περίπου ίση με ένα σπυρί ριζιού. Η πάστα μετά από μερικές ώρες λειτουργίας θα απλώσει σωστά. Με Overclock ή αλλιώς με ανεβασμένα ρεύματα είναι λογικό να πιάνεις κοντά στους 60C. Εγώ στα 1.4V με την H100i φτάνω κοντά 50C-55C.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα