tasaras77 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Γεια σε ολους,είμαι δευτεροετής φοιτητής του τμήματος ηλεκτρολόγων μηχανικών-ΤΕ. Μου ζήτησαν από το σπίτι να αλλάξω όλη την εγκατάσταση της κεραίας και να τοποθετήσω καινούργια, οι γνώσεις μου είναι απειροελάχιστες αλλά δεν θέλω να απογοητεύσω τους δικούς μου. Μένω στο Μαυροχώρι Καστοριάς , κέντρο εκπομπής έχω τον άγιο αθανάσιο εκτός απο ένα τοπικό κανάλι που εκπέμπει σε διαφορετική περιοχή πολύ λίγο μακρύτερα. Μένω σε μονοκατοικία. Έχω μπροστά μου 3 δυόροφα σπίτια μετά περίπου 5 χιλιόμετρα είναι η επιφάνεια της λίμνης και μετα ακριβώς είναι το βουνό με τις κεραίες. Από μια γωνία του σπιτιού έχω οπτική επάφη με τις κεραίες εκπομπής.Πρόθεση μου είναι να βάλω στην εγκατάσταση 4 τηλεοράσεις 3led και μια από τις παλιές (με τον κόλο που λέμε εμείς).Υπάρχει ένα προβλημα: όταν θα έρθει η ψηφιακή τηλεοράση σε έμας ο εκπομπός της digea θα μπει σε εντελώς ανάποδο σημείο από το σημερινό κεντρο εκπομπής.Ένας φίλος από εδώ μου πρότεινε να αγοράσω την καλή Fracarro Sigma 6HD για να γλιτώσω από κάθε ενδεχόμενο. Σε περίπτωση που έρθει η ψηφιακή τηλεόραση βάζω και δεύτερη στον ιστό προς την άλλη κατεύθυνση; Εσείς μου προτείνεται να βάλω στον ιστό μία γιατί ως τώρα είχα 2 κεραίες.Θέλω να μου πειτε συγκεκριμένα ποιον ενισχυτη να αγοράσω αλλά και τι καλώδιο χρειάζομαι γιατί όπως σας είπα και πριν είμαι καινούργιος στο χώρο.Σας ευχαριστώ πολύ.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
arc Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2013 Share Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2013 Αφου έχεις οπτική επαφή με τον πομπό (που επιπλέον βρίσκεται στα 5 χλμ) δεν θα έχεις προβλήματα λήψης του αναλογικού σήματος. Αν ήθελες μόνο αναλογικό σήμα θα χρειαζοσουν δυο κεραίες (μια UFH ΚΑΙ ΜΙΑ VHF - την vhf μπορείς να την παραβλέψεις αν δεν εχεις καναλι σε αυτή την περιοχή συχνοτήτων ), ένα μίκτη (που μπαίνει στον ιστό), μπολικα μετρα καλώδιο και όσους σταυρους χρειάζεσαι (αν δεν υπάρχει ήδη εγκατάσταση). Εσυ όμως ενδιαφέρεσαι και για το ψηφιακό σήμα, οπότε όταν έρθει, απλώς θα γυρίσεις την κεραία προς το νεο κεντρο εκπομπής. Έτσι κι αλλιώς θα κοπεί το αναλογικό σήμα (εκτός ίσως από κανενα περιεργο τοπικό καναλι). Δεδομένου οτι θες να δώσεις σήμα σε 5 τηλεοράσεις και η αποσταση του νέου κέντρου, θα σου έλεγα απο τώρα να επενδύσεις στα παρακάτω: Μια κεραία uhf Ένα σύστημα ενισχυτή (ένας ενισχυτής ιστου και ένα τροφοδοτικό) μπολικα μετρα καλώδιο και όσους σταυρους χρειάζεσαι (αν δεν υπάρχει ήδη εγκατάσταση) Με αυτό το πακέτο καλύπτεις και τις μελλοντικές σου ανάγκες οταν ερθει το ψηφιακό σήμα και το μόνο που θα εχεις να κανεις ειναι να γυρίσεις την κεραία Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα