Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Θα ήθελα τα φώτα σας σχετικά με τη σύνδεσμολογία ADSL router και unmanaged switch.

Έχω ένα switch Link.png Site: TL-SG1008 καθώς και ένα ADSL modem router Link.png Site: TD-W8961ND . Το modem router εκτελεί χρέη ADSL modem, gateway, ασύρματου access point, NAT, UPnP και όλα τα σχετικά. Σε αυτό είναι επίσης συνδεμένο μέσω straight through καλωδίου στη θύρα 1 και των δύο το switch. Στο switch είναι συνδεδεμένες όλες οι 6 ενσύρματες συσκευές (Η/Υ, NAS, media players και σχετικά).

Το πρόβλημαπου αντιμετωπίζω είναι άμεσα ή μετά απο κάποια ώρα οι συσκευές μου χάνουν την επικοινωνία με το TD-8961ND. Μου δίνει IP και έχω internet κανονικά αλλά δεν έχω NAT, UPnP, web interface και όλα τα σχετικά. Σε ping απαντάει κανονικά. Αυτό συμβαίνει για για όλες τις συσκευές ασύρματες και ενσύρματες ακόμα και αν είναι συνδεμένες άμεσα με το TD-8961ND

Δοκίμασα crossover καλώδιο, στατικές ip (με ενεργό DHCP) με τα ίδια αποτελέσματα. Άμεσα ή μετά απο κάποια ώρα έχω το ίδιο πρόβλημα

Έχει κανείς καμιά ιδέα για το τι μπορεί να φταίει. Υπάρχει κάποιος τρόπος παραμετροποίησης ενός unmanaged switch. Δεν έχει τύχει να χρησιμοποιήσω switch στο παρελθόν και δεν ξέρω αν έχω κάνει καμια πατάτα.

Οποιαδήποτε βοήθεια δεκτή. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

α.ειναι Unmanaged Οποτε δεν μπορεις να κανεις τιποτα.ειναι dummy.αν δεν παιρνεις ip και ασυρματα η γενικα δεν βλεπεις ip ασυρματα δεν φταιει το switch αλλα το ρουτερ.εκει δοκιμασε να αλλαξεις firmware στο ρουτερ.

• Like 1
Δημοσ.

Παίρνω IP κανονικά (οπότε λογικά δουλεύει το DHCP) και έχω internet και ασύρματα και ενσύρματα. Με όλα τα άλλα έχω θέμα.

Δεν μπορώ πχ να μπω στο να interface να αλλάξω μια ρύθμιση, μια εφαρμογή ή κάποιος NAS δεν μπορεί μέσω UPnP να ανοίξει μια πόρτα, κάποιες συσκευές (media players πχ) σταματάνε να ανακοινώνουν την παρουσία τους εντός του δικτύου και γενικά  έχω  τέτοιου είδους  θέματα.

Firmware έχω το τελευταίο και το πρόβλημα αυτό συμβαίνει μόνο όταν έχω συνδεμένο το switch και όχι άμεσα πάντα. Μπορεί για 3-4 ώρες να δουλεύουν όλα ρολόι και μετά να παρουσιάζεται το πρόβλημα. Μετά διορθώνεται μόνο αν αποσυνδέσω το switch και κάνω επανεκκίνηση. Λίγο που έψαξα δε φάνηκε να αντιμετωπίζει κάποιος άλλος παρόμοιο πρόβλημα με κάποια από τις συγκεκριμένες συσκευές. Στη συνεργασία τους ίσως να στραβώνει κάτι

Δημοσ.

Παίρνω IP κανονικά (οπότε λογικά δουλεύει το DHCP) και έχω internet και ασύρματα και ενσύρματα. Με όλα τα άλλα έχω θέμα.

Δεν μπορώ πχ να μπω στο να interface να αλλάξω μια ρύθμιση, μια εφαρμογή ή κάποιος NAS δεν μπορεί μέσω UPnP να ανοίξει μια πόρτα, κάποιες συσκευές (media players πχ) σταματάνε να ανακοινώνουν την παρουσία τους εντός του δικτύου και γενικά  έχω  τέτοιου είδους  θέματα.

Firmware έχω το τελευταίο και το πρόβλημα αυτό συμβαίνει μόνο όταν έχω συνδεμένο το switch και όχι άμεσα πάντα. Μπορεί για 3-4 ώρες να δουλεύουν όλα ρολόι και μετά να παρουσιάζεται το πρόβλημα. Μετά διορθώνεται μόνο αν αποσυνδέσω το switch και κάνω επανεκκίνηση. Λίγο που έψαξα δε φάνηκε να αντιμετωπίζει κάποιος άλλος παρόμοιο πρόβλημα με κάποια από τις συγκεκριμένες συσκευές. Στη συνεργασία τους ίσως να στραβώνει κάτι

μονο αν βρεις αλλο switch για δοκιμη.επισης κανε port forward και κλεισε το cursed upnp

• Like 1
Δημοσ.

Από ότι φαίνεται αν δε δοκιμάσω με άλλες συσκευές δύσκολα θα βγει άκρη. Από χτες τώρα που το έχω κάνεις reset φαίνεται να δουλεύει κανονικά. Ίσως όταν το φορτώνω με torrents και πολλές συσκευές τα βλέπει όλα και σταματάει να δουλεύει σωστα

Παρατηρώ από πολλούς μια αντιπάθεια προς το upnp. Πέρα από το κάποιο κενό ασφαλείας που δημιουργεί και το μικρό ποσοστό του φόρτου που μπορεί να δημιουργεί στο router τι άλλο τόσο κακό έχει;

Είναι 6-7 συσκευές πολλών τύπων με δυναμικές απαιτήσεις και το upnp σου λύνει πολύ τα χέρια όσο αφορά το port forwarding. Επίσης πολλές συσκευές (τηλεοράσεις, NAS, media players, δικτυακοί εκτυπωτές) είναι σχεδιασμένοι να δουλεύουν με αυτό και εκμεταλλεύεσαι πολύ πιο εύκολα τις δυνατότητες τους. Ανοίγω κάθε μέρα 3-4 εφαρμογές που αλλάζουν από μέρα σε μέρα μόνο απο το δικό μου pc οι οποίες χρειάζονται port forwarding. Πρέπει να ανοίγεις πόρτες κάθε  φορά και εκτός αυτού αυτές οι πόρτες όταν τελειώσεις τη δουλειά σου αν δεν τις κλείσεις μένουν ανοιχτές. Για όλες τις συσκευές του δικτύου πρέπει να έχω δηλαδή μόνιμα 20-30 πόρτες ανοιχτές. Αυτό δεν είναι κενό ασφαλείας; Νομίζω είναι η φυσική εξέλιξη το upnp

Δημοσ.

απλα προτιμω να κανω Port forward οταν θελω κατι παρα να εχω κατι στο αυτοματο να το πω ετσι.μερικα ρουτερ κανουν και Port triggering που δεν ειναι το Port συνεχεια ανοιχτο.οπως θα δεις και πολλες φορες οτι αμα δεν χρησιμοποιεις το Port εκεινη την στιγμη στοβγαζουν κλειστο τα διαφορα τεστς.απλα το ειπα.το προβλημα μας δεν ειναι αυτο αλλωστε.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...