Προς το περιεχόμενο

Access Point ερώτηση

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Έχω το συγκεκριμενο access point ( Linksys WAP610N Wireless-N Access Point)

και θέλω να το συνδεσω με το router ασυρματα καθως θέλω να ενισχύσω το σήμα για να πιάνω στον επάνω όροφο

το θέμα είναι οτι ενω κάνω την εγκατάσταση μια χαρα οταν βγάζω το καλώδιο ethernet (που συνδει το access point με το router)

βρίσκω το δίκτυο αλλά δεν γίνετε να κάνω σύνδεση στο ιντερνετ.

Τι μπορώ να κάνω?

Δημοσ.

To WAP610N, δεν έχει τη δυνατότητα να δουλέψει ως ασύρματο repeater/extender. Μόνο ως Access Point.

Θα πρέπει να είναι πάντα συνδεδεμένο ενσύρματα με την συσκευή που δίνει Internet, ώστε να την μοιράζει στη συνέχεια ασύρματα.

Δημοσ.

Έχω το συγκεκριμενο access point ( Linksys WAP610N Wireless-N Access Point)
και θέλω να το συνδεσω με το router ασυρματα καθως θέλω να ενισχύσω το σήμα για να πιάνω στον επάνω όροφο
το θέμα είναι οτι ενω κάνω την εγκατάσταση μια χαρα οταν βγάζω το καλώδιο ethernet (που συνδει το access point με το router)
βρίσκω το δίκτυο αλλά δεν γίνετε να κάνω σύνδεση στο ιντερνετ.
Τι μπορώ να κάνω?

οπως ειπε ο φιλος απο πανω αν κατι ειναι μονο access point και οχι Repeater σημαινει οτι πρεπει να παρει με καλωδιο και να δωσει ασυρματα ειτε 2,4 ειτε 5 ghz που παιζει.απο εκει και περα και Repeater να παρεις να ξερεις οτι θα χασεις (ΛΟΓΙΚΑ)λιγακι σε ταχυτητα σε οποιο pc συνδεεται στο repeater.κοινως αν μπορεις να ριξεις καλωδιο μεχρι εκει που θες καντο.

Δημοσ.

Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις...

Κατά πάσα πιθανότητα θα τραβήξω καλώδιο εφόσον είναι κάτι απλό και θα κάνω την δουλειά μου μια χαρά.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπερα ψάχνω access point που να λειτουργεί ως repeater. Ξέρετε κάποιο να έχει καλη εμβέλεια γιατι παρεμβάλλονται δυο όροφοι :)

Δημοσ.

σε απλο φτηνο Repeater tp link 701nd,801nd,901nd.τωρα για την εμβελεια δεν μπορω να πω κατι γιατι εξαρτατε το σπιτι.αν εχεις εστω και λιγο οριακο σημα στον πρωτο οροφο τοτε το βαζεις στον δευτερο και θα πρεπει να παιξεις μια χαρα.εν τω μεταξυ πριν 2 μερες παλι σε καποιον απανταγα για ακριβως το ιδιο θεμα.

http://www.insomnia.gr/topic/512375-αγορά-access-point-range-extender/

Δημοσ.

Ευχαριστώ πουλινε θα το κοιτάξω, είναι για το σπίτι ενός φιλοκυ

Δοκίμασα με ένα δικο μου -παλιό μοντελο-tp link και πιάνει μια δυο γραμμές. Τα db της κεραίας κοιτάω για να συγκρίνω αν θα πιάνει καλύτερα με ένα πιο καινούργιο ?

Και ένα αλλο πρόβλημα που συνάντησα, στο δικο μου το tp link υποστηρίζει μόνο wep ως repeater.. Να φανταστώ θα πρέπει να ψάξω τα manual κάθε μοντέλου για να τι υποστηρίζει.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πουλινε θα το κοιτάξω, είναι για το σπίτι ενός φιλοκυ

Δοκίμασα με ένα δικο μου -παλιό μοντελο-tp link και πιάνει μια δυο γραμμές. Τα db της κεραίας κοιτάω για να συγκρίνω αν θα πιάνει καλύτερα με ένα πιο καινούργιο ?

Και ένα αλλο πρόβλημα που συνάντησα, στο δικο μου το tp link υποστηρίζει μόνο wep ως repeater.. Να φανταστώ θα πρέπει να ψάξω τα manual κάθε μοντέλου για να τι υποστηρίζει.

δεν ειναι μονο τα db της κεραιας ειναι και ο τυπος της κεραιας οπως και τα ποσα mw ειναι ενα ρουτερ.το νομιμο ειναι 100 mw και συνηθως καπου εκει τα βαζουν να παιζουν .αλλα αφου εχεις μια δυο παυλες αν και δεν καταλαβα σε ποιο οροφο τις εχεις τοτε καλα ειμαστε.αν πιανει το tp link εστω και λιγο σημα θα το δυναμωνε και θα πιανεις καλυτερα.αμα ειναι 3 οροφοι και εχεις το ρουτερ στον τριτο και πιανεις μια δυο παυλες στο δευτερο τοτε βαλτο εκει ωστε να αναμεταδιδει και να πιανεις και στον πρωτο.αν εχεις 1 -2 παυλες στον πρωτο τοτε μπορεις να το βαλειις εκει.αν δεις οτι δεν εχεις καλη ταχυτητα τοτε δοκιμασε το και στον δευτερο.αν πιανεις με το Repeater πολυ οριακο σημα απο το πρωτο ρουτερ θα δεις οτι θα πηγαινει λιγο αργα.

γενικοτερα παντως λιγο ταχυτητα θα χασεις λογω Repeater.

επισης πλεον τα περισσοτερα υποστηριζουν κανονικα wpa στο universal repeater>αυτο που εχεις εσυ ισως ειναι πολυ παλιο.δεν ξερω αν με firmware update θα αλλαξει κατι.αλλα ναι αν ειναι να παρεις αλλο μπορεις να δεις και στο site και στο manual τι υποστηριζει.καπου ειχαν σηκωσει τα παιδια απο το site της tp link μια σελιδα που λεει το Mode Υποστηριζει το καθε access point,repeater κτλ σε καθε λειτουργεια.αλλα και να μην το βρεις αυτο αν κατεβασεις το manual και δεις και στο site στο λεει.γενικα η Tp link αν παρεις tp link εχει καλο site.απο εκει και περα υπαρχουν και πιο ακριβα.netgear,dlink.draytek

Δημοσ.

Ωραία ευχαριστώ και πάλι πουλινε. :)

το ρουτερ είναι στο πρώτο όροφο, μεσολαβεί το ισόγειο και θέλουμε να πιάνει σήμα στο υπόγειο. Μια δυο γραμμές πιάνει όταν έχω το tp link στο ενδιάμεσο (ισόγειο).

Δημοσ.

ωραια οποτε το repeater που θα παρεις θα μπει στο ισογειο και πιστευω οτι θα εισαι οκ.λογικα το νεο repeater μπορει να πιασει και καλυτερο σημα απο το παλιο σου repeater

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...