georgescreta Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Καλημέρα παιδιά, Το γνωστό πρόβλημα με τις 8400M GS και γενικά με τη σειρά 8xxx της nVidia. Έχω το aspire 7720g με MXM 2 slot και την 8400m gs 256mb. Έχω εικόνα κανονικά, αλλά μόνο με το βασικό driver των windows 7 που τη βλέπει ως τυπικό προσαρμογέα vga. Αν περάσω κανονικά τους drivers ανεξαρτήτου έκδοσης, κατά την επανεκκίνηση και πριν μπω στο λειτουργικό, τρώω μπλε οθόνη. Από όλες τις προσπάθειες που έκανα, μόνο μια φορά` κατά την εκκίνηση, στο bios post, η εικόνα με το λογότυπο της acer, ήταν πεντακάθαρη (Όλες τις άλλες φορές παρουσίαζε γραμμές σε όλη την έκταση του πανελ). Κατόπιν μπήκε στα 7, κράτησε για λίγα δεύτερα και ξανά BSOD. Έβγαλα την κάρτα, χρησιμοποίησα ειδικό διηλεκτρικό αντιοξειδωτικό spray και αφού καθαρίστηκε καλά με πινέλο και αέρα, έβαλα θερμό αέρα μήπως και πετύχω καλύτερη εφαρμογή του chip με το pcb. Δυστυχώς δεν άλλαξε κάτι. Ίσως θα 'πρεπε να την έβαζα στο φούρνο απ' την αρχή. Βαριέμαι πάλι την ίδια διαδικασία. Σχετικά με αντικατάσταση συμβατής από ati μεριά, τι προτείνετε? Τα πάνε καλύτερα με τις θερμοκρασίες?
gepafav Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2013 Εχω το ίδιο μοντέλο με το ίδιο πρόβλημα. Δοκίμασε αν έχεις κανέναν φίλο με κάποιο άλλο μοντέλο της nvidia κυρίως της σειράς 9xxx είναι δυνατές κάρτες και μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του 7720. Εχω ψάξει πολύ και δεν έχω βρει πουθενά επιτυχημένη αναβάθμιση αυτού του μοντέλου με κάρτα γραφικών της ati. Αν καταφέρεις να δουλέψει με κάρτα ati πιθανόν θα είσαι και ο πρώτος που θα το έχει καταφέρει. Ακόμα ετοιμάσου για πατέντα στην λύση της ψύξης γιατί το υπάρχον σύστημα ψύξης ήταν ανίκανο να σώσει την 8400 που δεν έχει επιδόσεις φαντάσου τι έχει να πάθει μια ati που εκ ων πραγμάτων ψήνεται! Αύριο θα δοκιμάσω μια 9600 αν δουλέψει σωστά θα κοιτάξω να βρω νέα λύση στην ψύξη με χρήση ψύκτρας από μοντέλα άλλων εταιριών.(πατέντα!!!).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα