Προς το περιεχόμενο

[laptop]Lenovo Essential G505s 15.6'' (A8-5550/8GB/1TB)-399€/ You.gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 244
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

εγω χρησιμοποιω το hwinfo

τωρα ομως που αναφερθηκε και το hwmonitor το δοκιμασα

και εχω να κανω την εξης παρατηρηση

το hwinfo σε idle δειχνει 30-40 που ψιλοσυμφωνει με τη θερμοκρασια που ανεφερε o silenzio πιο πριν (και μοιαζει και για normal θερμοκρασια σε idle)

το hwmonitor τωρα, se idle δειχνει περιπου 90.

τελος, οταν το hwinfo ειναι ανοιχτο και ανοιγω το CPUZ, η ενδειξη της θερμοκρασιας πηγαινει απο 30-40 σε 90 αμεσως.

οποτε το συμπερασμα που βγαζω εγω ειναι κατι δεν παει καλα με τον/τους αισθητηρες.

τωρα σε σχεση με το ποια ενδειξη ειναι η σωστη, δεν ξερω, αλλα θα μαντευα η χαμηλη. αν ειχε 90 σε idle δεν θα εκαιγε το καλυμα/καπακι του laptop?

ps. αναφερομαι σε εναν amd a8-4500m

Δημοσ.

Λοιπόν έκανα και frimware update αλλά δε φαίνεται να άλλαξε κάτι.

Όμως με το hwinfo η θερμοκρασία είναι cpu 0 στους 40 βαθμούς όταν cpu package είναι στους 90 και το HWMONITOR δείχνει και αυτό 90 την ίδια στιγμή που το laptop είναι παγωμένο και ακούγεται ελάχιστα ο ανεμιστήρας.

Αντιθέτως ο acer έχει τις ίδιες ενδείξεις παντού στους 38 βαθμούς.

Δημοσ.

Να κανω κι εγω μια (πιθανως) χαζη ερωτηση (με δυο σκελη).

Eφοσον τα λαπτοπ δεν ερχονται πλεον με cd με το λειτουργικο κλπ

1)Πως βλεπουμε στο συγκεκριμενο το serial number των windows που φοραει? και

2)Σε περιπτωση που παθει τιποτα και χρειαστουν επανεγκατασταση, τι κανουμε?

Δημοσ.

Να κανω κι εγω μια (πιθανως) χαζη ερωτηση (με δυο σκελη).

Eφοσον τα λαπτοπ δεν ερχονται πλεον με cd με το λειτουργικο κλπ

1)Πως βλεπουμε στο συγκεκριμενο το serial number των windows που φοραει? και

2)Σε περιπτωση που παθει τιποτα και χρειαστουν επανεγκατασταση, τι κανουμε?

1) ειναι σε ενα αυτοκολλητο πανω στο laptop

2) εχουν recovery partition στο σκληρο δισκο

Δημοσ.

Λοιπόν έκανα και frimware update αλλά δε φαίνεται να άλλαξε κάτι.

Όμως με το hwinfo η θερμοκρασία είναι cpu 0 στους 40 βαθμούς όταν cpu package είναι στους 90 και το HWMONITOR δείχνει και αυτό 90 την ίδια στιγμή που το laptop είναι παγωμένο και ακούγεται ελάχιστα ο ανεμιστήρας.

Αντιθέτως ο acer έχει τις ίδιες ενδείξεις παντού στους 38 βαθμούς.

Πιθανόν να δείχνει λάθος θερμοκρασίες το HWMonitor και hwinfo.Το AMD Overdrive το δοκίμασες;

Δημοσ.

Aν τυχον και ειχες 90 βαθμους, το λαπτοπ θα εκαιγε και ο ανεμιστηρας θα δουλευε στο φουλ και θα ακουγοταν πολυ εντονα.

συμφωνω.

ηθελα κι εγω να γραψω, σημασια εχει αν το λαπτοπ ειναι ζεστο, αν δουλευει ο ανεμιστηρας συνεχεια, ή αν κολλαει απο θερμοκρασιες.

Αν εχει κατι απο αυτα, τοτε ναι ειναι προβλημα, αν δεν εχει, τοτε μη σκατε τι δειχνει το καθε προγραμμα.

• Like 1
Δημοσ.

Πιθανόν να δείχνει λάθος θερμοκρασίες το HWMonitor και hwinfo.Το AMD Overdrive το δοκίμασες;

το δοκιμασα εγω, δειχνει χαμηλες οπως και το hwinfo

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Πριν 4 χρόνια αγόρασα το εξής laptop: Acer ASPIRE 5738ZG ( http://www.cnet.com/laptops/acer-aspire-5738zg-424g25mn/4507-3121_7-35301184.html )

ενδεικτικά: cpu: Intel Pentium T4200 / 2.0 GHz dual core

ram: 4GB DDR3 SDRAM

HDD: 250GB

GPU: NVIDIA GeForce G105M - 512.0 MB DDR2 VRAM TurboCache supporting 2303MB (αν και αυτό το τελευταίο δεν ξέρω τι σημαίνει)

Αυτό το laptop το αγόρασα 500 ευρώ. Θέλω να ρωτήσω αν αγοράσω το lenovo αυτό που συζητάμε θα μου πάει τόσο (αν υποθέσουμε πως η τεχνολογία αναπτύσσεται με τον ίδιο ρυθμό); Αξίζει δηλαδή να το αλλάξω; Σημείωση, ότι το χρησιμοποιώ μόνο για τη σχολή (phtoshop και τέτοια) και επίσης παίζω ορισμένα παιχνίδια, αλλά δεν τρελαίνομαι( π.χ αυτό το διάστημα παίζω prince of persia, αλλά οκ αν μπορούσα θα δοκίμαζα και πιο καινούργια)

ΥΓ αυτό που έχω ζεσταίνεται υπερβολικά πχ όταν βλέπω ταινίες όταν παίζω κανένα παιχνίδι, όταν βλέπω κανέναν αγώνα online

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...