doomer Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Καλησπέρα σε όλους είμαι Video Editor και ενδιαφέρομαι για στήσιμο Επαγγέλματικου Υπολογιστη για την δουλεια μου παρακάτω έχω συμπληρώσει την φόρμα οποιαδήποτε πρόταση ευπρόσδεκτη με ενδιαφέρει η απόδοση, ταχύτητα (το θέμα του rendering ειναι αρκετα χρονοβόρο και θα ήθελα να γίνει όσο ποιο γρήγορα!) και η αξιοπιστία μιας και αυτο που στηθεί θα ειναι για εργασία. <br><br> Θα προτιμούσα Intel επεξεργάστη μιας και υπερτερούν σε multitasking χρήση!<br><br> Γνωρίζω ότι το ποσό δεν ειναι αρκετα μεγάλο για κανα τέρας pc, άρα θα ήθελα με αυτο το πόσο να έχω όσο το δυνατόν την καλύτερη του αξιοποίηση ώστε να έχω και απόδοση στη δουλειά μου!<br><br> Ποσό που διαθέτουμε : 1000-1200€<br><br> Χρήση υπολογιστή : <br> -επεξεργασία Video, δημιουργία 3d γραφικών και επεξεργασία φωτογραφίας<br><br> Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε:<br> -Edius, Premier, After Effects, C4D, Photoshop <br><br> Στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη; <br> -ΟΧΙ <br><br> Στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι; <br> -ΟΧΙ <br><br> Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε. <br> -Αθήνα<br><br> Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα; <br> -Απο ένα κατάστημα θα ήταν προτιμότερο! <br><br> Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο;<br> -Θα στηθεί απο εμένα <br><br> Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο; <br> -ΟΧΙ<br><br> Σας ευχαριστω καλές γιορτές σε όλους!<br><br> Sent from my iPhone using Insomnia
zak3 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Στην θεση σου θα πηγαινα σε socket 2011. Μια προταση απο μενα: Απο digital master παιρνεις επεξεργαστη 3820 http://www.digital-master.gr/el-gr/Products.aspx?ElementID=e3915c06-3ee1-4522-8823-7de0988793f0 μητρικη extreme 6 http://www.digital-master.gr/el-gr/Products.aspx?ElementID=7ce3afbf-d83f-40cf-bcc6-7647ae0596f7 μνηνες 32gb http://www.digital-master.gr/el-gr/Products.aspx?ElementID=221294ba-e070-49bc-b81f-d4efdc347e48 καρτα γραφικων 660 http://www.digital-master.gr/el-gr/Products.aspx?ElementID=1bd2a3d3-fb35-48c6-a5cb-30f070d0b732 ψυκτρα http://www.digital-master.gr/el-gr/Products.aspx?ElementID=102fb5b1-0eb3-41a5-bcd0-55602260200c dvd http://www.digital-master.gr/el-gr/Products/%CE%9F%CF%80%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC%20Drives%7CCD%20DVD-ROM%20Samsung%20SH-118AB-BEBE%2018x(%20SH-118AB-BEBE%20) Απο eshop παιρνεις ssd 240gb http://www.e-shop.gr/product?id=PER.345376 σκληρος 2tb http://www.e-shop.gr/product?id=PER.333624 τροφοδοτικο 530 tt http://www.e-shop.gr/product?id=PER.650917 κουτι http://www.e-shop.gr/product?id=PER.807677 Συνολο 1250
The_Colonel Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Εγώ θα διαφωνήσω με τους προλαλήσαντες.. για τον λόγο του ότι ναι μεν είναι ικανοποιητικά τα συστήματα που αναφέρουν και θα κάνουν την δουλειά τους αλλα έχουν περισσότερο χαρακτήρα γενικής χρήσης.. Αλλα ζητάς κάτι συγκεκριμένο επεξεργασία video οποτε ο στόχος στην επιλογή του υλικού θα πρέπει να είναι στο να έχει τις καλύτερες επιδόσεις σε αυτόν τον τομέα και γιαυτο δεν θα επέλεγα τους παραπάνω συνδυασμούς στο hardware αυτό που προτείνω εγώ είναι Για οικονομικό σύστημα με αυτόν τον σκοπό: επεξεργαστής θες κάτι με τις τελευταίες τεχνολογίες και όσο το δυνατόν περισσότερα threads (οποτε 4core επεξεργαστές τους ξεχνάμε) η οικονομικότερη πρόταση που όμως θα έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα στο video editing είναι η εξής: i7-3930k επίσης είναι και lga 2011 οποτε έχεις μεγαλύτερο ορίζοντα αναβάθμισης για το μέλλον Μητρική οποιαδήποτε με chipset X79 κάπου στα 100 euro (αν θες να κανεις overclocking τότε πρέπει να επενδύσεις περισσότερα -200 euro και πάνω- το overclocking θα σου χαρίσει καλύτερους χρόνους στο editing με το ίδιο budget στον επεξεργαστή) σημαντικό είναι να κοιτάξεις το συνολικό ποσο υποστηριζόμενης μνήμης! για video editing θα χρειαστείς αρκετή εξηγώ παρακάτω. Motherboard: Gigabyte X79-UD3 σαν μια μέση λύση εχει χαρακτηριστικά πιο ακριβών μοντέλων σε μια πιο προσιτή τιμή Ram όσα λιγότερα DIMS/GB τόσο το καλύτερο θα πρότεινα για ερασιτεχνική χρήση 2x8GB ram και από εκεί και πέρα βλέπεις για αναβάθμιση για πιο σοβαρά project 4x8GB ram είναι μονόδρομος και μάλιστα το ελάχιστο. Τελος όσο περισσότερα ΜΗz και χαμηλότερο CL τόσο το καλύτερο! RAM: G.Skill ARES F3-1600C9D-8GAO ή ο,τι αλλο βρείς με 1600Mhz τουλάχιστον και CL απο 9 και κάτω ξαναλέω πως ειναι σημαντικό να ειναι 1 module 8GB οποτε αν βάλεις 16 να ειναι 2.. αν βαλεις 32 να ειναι το πολυ 4 (ή 2 των 16GB) Σκληρός δίσκος στο budget video editing PC θα πρότεινα απλά ένα SSD μικρό για scratch disk και για να σηκώνει το λειτουργικό και τα προγράμματα. έναν σκληρό δίσκο sata μεγάλης χωρητικότητας για να αποθηκεύεις τα αρχεία.ssd: Intel 530 Series 80GBhdd: Seagate Video 3.5 HDD 4TB Για κάρτα γραφικών θέλεις κάτι με αρκετή vram... αλλα στο budget pc δεν έχει τόσο σημασία λόγω της αναλογίας κόστους/απόδοσης στηριζόμαστε στον επεξεργαστή κυρίως οποτε προτείνω κάτι φτηνό με αρκετά cuda cores δηλαδή μια GTX 660 Τi 2GB budget or not σίγουρα θέλεις υδρόψυξη για τον επεξεργαστή, τουλάχιστον, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο στην περίπτωση που τον καταπονείς συστηματικά και όχι περιστασιακά επισης ειναι μονόδρομος αν σκέφτεσαι το overclocking έστω και αν πρόκειται για "χαμηλό" overclocking η φτηνότερη λύση που παράλληλα έχει αξιόλογες αποδόσεις και είναι έτοιμη (δεν χρειάζεται να συναρμολογήσεις ξεχωριστά κομμάτια κτλ) είναι αυτή: corsair h100i επίσης θα χρειαστείς ανεμιστηράκια (τουλάχιστον 2) για το υπόλοιπο σύστημα εφόσον δεν θα το τρέξεις εξ ολοκληρου με υδρόψυξη προτείνω τα συγκεκριμένα γιατί έχουν τις καλύτερες επιδόσεις και είναι σχεδόν αθόρυβα http://www.noctua.at/main.php?show=productview&products_id=42&lng=enΓια τροφοδοτικό θα χρειαστείς κάτι στα 700-800 watt για να έχεις ήσυχο το κεφάλι σου όσο αφορά μελλοντικές αναβαθμίσεις (να προσθέσεις κι'άλλες κάρτες γραφικών σκληρούς κτλ) Οποιοδήποτε επώνυμο μοντέλο κάνει για αυτή την δουλειά έτσι αναφορικά προτείνω το Seasonic X-750 (είναι λίγο ακριβούτσικο αλλα με το τροφοδοτικό δεν θα έπρεπε να παίζουμε θέλουμε κάτι που να κρατήσει με τον χρόνο αλλα και κάτι που με τον χρόνο δεν θα φθείρει τα υπόλοιπα υποσυστήματα λόγω μικροαποκλίσεων στην τροφοδοσία... ειδικά όταν μιλάμε για overclocking) Για σύστημα που χρειάζεται μια λογική επένδυση για επαγγελματικές επιδόσεις στο VE: CPU: i7-4930K ή i7-4960XMobo: asus P9X79 WS ή P9X79 Deluxe RAM: 2xKingston DDR3 PC12800/1600MHz ECC LV 16GB (KTH-PL316LV/16G)SSD: Samsung 840 EVO 250GBHDD: 2x Seagate Constellation ES.3 4TB SATA III σε RAIDGPU: GTX 780 Ti 3GB ή περισσότερες Για σύστημα όπου το budget δεν αποτελεί θέμα: CPU: 2x Xeon E5-2687W Motherboard: Asus Z9PE-D8 WS RAM: 4x Kingston DDR3 PC12800/1600MHz ECC LV 16GB (KTH-PL316LV/16G) SSD: 1x OCZ RevoDrive 3 X2 960GB (Pci-e)HDD: 7x Ultrastar 15K600 600GB σε raid + 1x Seagate Constellation ES.3 4TB SATA III για back upGPU: 3x GTX 780 Ti ή 3x Tesla K40 η διαφορα δεν θα είναι τεραστια με τον πιο πάνω συνδυασμό που είναι αρκετές χιλιάδες euro φτηνότερος (αλλα θα είναι αισθητή) εκεί που θα φανεί τεραστια η διαφορα τους και θα δικαιολογεί το κόστος θα είναι σε αναλύσεις μεγαλύτερες των 2k ------------------------------------------------------------------- ΥΓ: Το budget σύστημα μπορεί τελικά να μην είναι τόσο φτηνό (υπερβαίνει τα 1000 euro) συγκριτικά με άλλους συνδυασμούς hardware αλλα είναι ό,τι φτηνότερο υπάρχει συνεχίζοντας όμως να παρέχει κορυφαίες επιδόσεις και αντοχή στον χρόνο. Γιατί είχα στον νου μου την επαγγελματική χρήση. Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2013 από The_Colonel
doomer Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Ευχαριστω για την μέχρι τώρα βοήθεια όλους η κάθε πρόταση που γίνεται σίγουρα θα με βοηθήσει να καταληξω για την τελική σύνθεση! Νομίζω ότι ο Colone το έθεσε σωστα προσπαθω να "χτισω" κάτι δυνατό πάνω στο video editing όχι ένα δυνατό pc γενικής χρήσης, με την πρόταση σου αρχίζω να έχω μια "εικονα". Sent from my iPhone using Insomnia
MoviemakerGr Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Χωρίς καμιά διάθεση κριτικής,ο φίλος από πάνω θα το είχε θέσει πολύ σωστά αν.. α) και σημαντικότερο είχε βάλει τιμές δίπλα.. άλλο Pc φτιάχνεις με 800 άλλο με 1000 εντελώς άλλο με 1500 και 2000+ β) αν το Pc κάνει rendering μέρα παρά μέρα,δηλαδή ήταν άκρως επαγγελματικό και έβγαζε τα χρήματα του σε καθημερινή βάση. γ) αν ειχε προτείνει μια μεταχειρισμένη GTX 580 όπου είναι μια από τις καλύτερες κάρτες γραφικών όσο αφορά το compute και σήμερα την βρίσκεις με 150-170 ευρώ και έχεις καλές πιθανότητες να έχει και εγγύηση ακόμα. Μονο τροφοδοτικό κουτί ψύξη και μια καλή μητρική με όλες τις διασυνδέσεις να βάλεις έχεις ξεπεράσει τα 500 ευρώ. που να πας σε raid η nas σε SSDs και επεξεργαστή - μνήμες - ups - (monitors που δεν ξέρουμε τι έχεις κ είναι σημαντικό κομμάτι) Μετά αν κόψεις τιμολόγιο είναι άλλες τιμές,αν δεν σε πειράζει ν'αγορασεις μερικά πράγματα από το εξωτερικό είναι άλλες τιμές,αν έχεις τον χρόνο να συλλέξεις μερικά κομμάτια που υπάρχουν σε κατάσταση καινούριου και να τα ενσωματώσεις έχει άλλο κόστος.. Τι θέλω να πω με όλο αυτό ? Ότι όλοι θέλουμε το καλύτερο,αρκεί να είμαστε και έτοιμοι να το πληρώσουμε,και να έχουμε πάντα στο μυαλό μας την σχέση απόδοσης - τιμής - χρηστικότητας. Ένα τέτοιο Pc λοιπόν είναι πραγματικά μια καλή πρόταση όταν και αν έχεις έτοιμο πελατολόγιο που σε περιμένει έξω από την πόρτα σου να μοντάρεις.Αν κάνεις 3 δουλειές τον χρόνο είναι πεταμένα χρήματα. Επειδή προέρχομαι από αυτόν τον χώρο και είμαι σε θέση να ξέρω με τι μηχανήματα μοντάρουν σήμερα,πάντα σε συνδυασμό με την αγορά έτσι όπως έχει διαμορφωθεί,η πιο συμφέρουσα και VFM για εσένα λύση θα ήταν ένας i7 με 16GB ram και μια GTX 580,και όταν θα υπάρξει η ουρά που είπαμε παραπάνω υπάρχει η εύκολη μεταπώληση χωρίς μεγάλο χάσιμο χρημάτων,και τότε είμαι μέσα και στους 2 και στους 4 Xeon. Εγώ λοιπόν λέω : ξεκίνα με μια καλή βάση που κατ'αρχην θα εξασφαλίσουν στο μηχάνημα 24/7/365 λειτουργία κουτί με καλό airflow και φίλτρα,ψύξη αθόρυβη και σίγουρη,τροφοδοτικό και πολύ καλούς δίσκους με 5ετη εγγύηση .. αυτά μπορείς να τα έχεις για μια 10ετια+ σε όποιον υπολογιστή,μετά δες πόσα χρήματα ακόμα έχεις να διαθέσεις και χτίσε το καλύτερο μέσα σε αυτά τα όρια σε συνδυασμό με τον όγκο δουλειάς που έχεις να παραδίδεις.. Επεξ/σία 22 Δεκεμβρίου 2013 από MoviemakerGr 1
Millennium Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Θα προτιμούσα Intel επεξεργάστη μιας και υπερτερούν σε multitasking χρήση!<br><br> Αναλόγως και για ποιά μοντέλα μιλάμε. Μπορείς να πας και σε amd κάρτα εφόσον τα προγράμματα που θα χρησιμοποιείς κάνουν χρήση OpenCL.Αν θες Cuda μη πας σε 6xx/7xx series αλλά προτίμησε 5.
The_Colonel Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Χωρίς καμιά διάθεση κριτικής,ο φίλος από πάνω θα το είχε θέσει πολύ σωστά αν.. α) και σημαντικότερο είχε βάλει τιμές δίπλα.. άλλο Pc φτιάχνεις με 800 άλλο με 1000 εντελώς άλλο με 1500 και 2000+ β) αν το Pc κάνει rendering μέρα παρά μέρα,δηλαδή ήταν άκρως επαγγελματικό και έβγαζε τα χρήματα του σε καθημερινή βάση. γ) αν ειχε προτείνει μια μεταχειρισμένη GTX 580 όπου είναι μια από τις καλύτερες κάρτες γραφικών όσο αφορά το compute και σήμερα την βρίσκεις με 150-170 ευρώ και έχεις καλές πιθανότητες να έχει και εγγύηση ακόμα. Μονο τροφοδοτικό κουτί ψύξη και μια καλή μητρική με όλες τις διασυνδέσεις να βάλεις έχεις ξεπεράσει τα 500 ευρώ. που να πας σε raid η nas σε SSDs και επεξεργαστή - μνήμες - ups - (monitors που δεν ξέρουμε τι έχεις κ είναι σημαντικό κομμάτι) Μετά αν κόψεις τιμολόγιο είναι άλλες τιμές,αν δεν σε πειράζει ν'αγορασεις μερικά πράγματα από το εξωτερικό είναι άλλες τιμές,αν έχεις τον χρόνο να συλλέξεις μερικά κομμάτια που υπάρχουν σε κατάσταση καινούριου και να τα ενσωματώσεις έχει άλλο κόστος.. Τι θέλω να πω με όλο αυτό ? Ότι όλοι θέλουμε το καλύτερο,αρκεί να είμαστε και έτοιμοι να το πληρώσουμε,και να έχουμε πάντα στο μυαλό μας την σχέση απόδοσης - τιμής - χρηστικότητας. Ένα τέτοιο Pc λοιπόν είναι πραγματικά μια καλή πρόταση όταν και αν έχεις έτοιμο πελατολόγιο που σε περιμένει έξω από την πόρτα σου να μοντάρεις.Αν κάνεις 3 δουλειές τον χρόνο είναι πεταμένα χρήματα. Επειδή προέρχομαι από αυτόν τον χώρο και είμαι σε θέση να ξέρω με τι μηχανήματα μοντάρουν σήμερα,πάντα σε συνδυασμό με την αγορά έτσι όπως έχει διαμορφωθεί,η πιο συμφέρουσα και VFM για εσένα λύση θα ήταν ένας i7 με 16GB ram και μια GTX 580,και όταν θα υπάρξει η ουρά που είπαμε παραπάνω υπάρχει η εύκολη μεταπώληση χωρίς μεγάλο χάσιμο χρημάτων,και τότε είμαι μέσα και στους 2 και στους 4 Xeon. Εγώ λοιπόν λέω : ξεκίνα με μια καλή βάση που κατ'αρχην θα εξασφαλίσουν στο μηχάνημα 24/7/365 λειτουργία κουτί με καλό airflow και φίλτρα,ψύξη αθόρυβη και σίγουρη,τροφοδοτικό και πολύ καλούς δίσκους με 5ετη εγγύηση .. αυτά μπορείς να τα έχεις για μια 10ετια+ σε όποιον υπολογιστή,μετά δες πόσα χρήματα ακόμα έχεις να διαθέσεις και χτίσε το καλύτερο μέσα σε αυτά τα όρια σε συνδυασμό με τον όγκο δουλειάς που έχεις να παραδίδεις.. Δεν διαφωνώ απλά είχα στο μυαλό μου την σύνθεση με καινούργιο hardware και επιπλέον από την στιγμή που το budget pc που προτείνω δεν υπερέβαινε σημαντικά το κόστος των προηγούμενων προτάσεων και παράλληλα είναι top pc και σταθερό στον χρόνο λόγω ψύξης και τροφοδοτικού αν μη τι άλλο και με προοπτικές αναβάθμισης το επέλεξα σαν λύση. Αν και συμφωνώ στο ότι θα μπορούσαμε να αλλάξουμε κάποια κομμάτια με μεταχειρισμένα όπως την κάρτα γραφικών (αν και η 660ti νομίζω είναι ταχύτερη από την 580, έχει και διπλάσιους cuda cores) απλά δεν έβαλα μέσα την επιλογή μεταχειρισμένων στο σκεπτικό μου. 1
MoviemakerGr Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Έχει άλλα προνόμια η GTX 580 στο Compute και στις σουίτες της Adobe όπως το ξεκλείδωμα όλων των Cuda cores σε αυτές,γι'αυτο και μόνο έβαλα στο παιχνίδι κάποιο μεταχειρισμένο part (πάντα σε σχέση με την τιμή της) αλλιώς δεν είχα λόγο,αν χρησιμοποιούσε osX αντι Win τότε θα πήγαινε καρφί στις καινούριες R9 της AMD τα υπόλοιπα τα έβαλα για να δώσω έναν άλλο τρόπο σκέψης - οικονομίας - χρηστικότητας,γιατί ξέρω ότι σήμερα όλοι μας λίγο - πολύ δεν έχουμε την άνεση του παρελθόντος ώστε να έχουμε ένα πολύ καλό Hardware να κάθεται πάνω από τις μισές μέρες του χρόνου.. Φυσικά κατάλαβες ότι δεν διαφωνώ με σχεδόν τίποτα από την πρόταση σου αντιθέτως θα συμφωνήσω απόλυτα ότι ο βασιλιάς είναι ο επεξεργαστής σε αυτά τα συστήματα,απλά καταθέτω κ μια άλλη οπτική.
Heatspreader Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2014 Σε PC για video editing όπου το κόστος είναι περιοριστικός παράγοντας, γιατί κάποιος να μην προτιμήσει AMD FX με 8 πυρήνες και με τα λεφτά που θα γλιτώσει να πάρει μία κάρτα γραφικών με Cuda; Υπάρχει κάποιος τρόπος ώστε ένας i7 4770 να μπορεί να εκμεταλλευτεί τη iGPU και να πηγαίνει καλύτερα από έναν FX έτσι ώστε να πούμε ότι αξίζει η επένδυση των παραπάνω 120+ Ευρώ; http://www.guru3d.com/articles_pages/core_i7_4770k_review,16.html
MoviemakerGr Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2014 Μπορεί να το κάνει φυσικά,απλά μην θεωρούμε τυχαίο οτι όλα τα Windows based Pcs που κατασκευάζονται ειδικά για αυτή την δουλειά είναι υλοποιήσεις της Intel,όπως και σε όποια κοινότητα και να μπεις από editor αυτό θα σου προτείνουν.. Σίγουρα θα έχουν δοκιμαστεί και οι AMD και για να μην μπορούν να σπάσουν το κατεστημένο της Intel σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά,και φαντάζομαι ότι μπορεί να μην είναι στην ταχύτητα αυτή καθ'αυτη αλλά στην σταθερότητα η στην υποστήριξη τους από τα ανάλογα chipsets.. Εξάλλου η AMD θα ασχοληθεί με APU απ'οτι ακούσαμε και η ψυχοσύνθεση του Εditor (αυτό είμαι σε θέση να το γνωρίζω) θέλει ένα μηχάνημα βράχο με σχεδόν αποστροφή να ασχοληθεί με το Hardware η κάτι παρόμοιο την στιγμή που θα πρέπει να βγάλει την δημιουργικότητα του. Ένα άλλο σημείο είναι ότι ο Editor τις περισσότερες φορές έχει την δυνατότητα να πάρει ένα κάλο και δυνατό μηχάνημα εκτός ίσως του πρώτου του,αλλά και το πρώτο το χτίζει να είναι αναβαθμίσιμο πάνω στο ιδεατό του ασχέτως αν καταφέρει κάποτε να φτάσει εκεί.
Millennium Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 3 Ιανουαρίου 2014 Σε PC για video editing όπου το κόστος είναι περιοριστικός παράγοντας, γιατί κάποιος να μην προτιμήσει AMD FX με 8 πυρήνες και με τα λεφτά που θα γλιτώσει να πάρει μία κάρτα γραφικών με Cuda; Και αυτό μπορεί να γίνει μιας και σε τέτοια προγράμματα είναι ανταγωνιστικοί των i7. Υπάρχει κάποιος τρόπος ώστε ένας i7 4770 να μπορεί να εκμεταλλευτεί τη iGPU και να πηγαίνει καλύτερα από έναν FX έτσι ώστε να πούμε ότι αξίζει η επένδυση των παραπάνω 120+ Ευρώ; Προς το παρόν σε κάποια λίγα τέτοια προγράμματα μπορεί να γίνει. http://www.guru3d.com/articles_pages/core_i7_4770k_review,16.html
nike1600 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Εγω παλι θα πω οτι προτεινω παντα σε επαγγελματιες που ψαχνουν pc. Aν η δουλεια και το εισοδημα σου βασιζονται σε αυτο το μηχανημα, θα ηταν καλυτερα να πας σε καποιο ετοιμο workstation (π.χ DELL που ειναι κορυφαια στον τομεα), καθαρα για λογους εγγυησης, αντικαταστασης και εξυπηρετησης. (Αμεση αντικατασταση με καινουργιο αυθημερον, καταπληκτικο και γρηγοροτατο σερβις σε περιπτωση βλαβης, και 24ωρη γραμμη εξυπηρετησης.) Δεν θα διαφωνησω με οσα ειπαν οι απο πανω, γιατι βρισκω τις προτασεις τους πολυ σωστες. Απλα εαν εξαρτασε απο ταυτο το μηχανημα καλυτερα, να μπορεις να εισαι σιγουρος οτι και αν συμβει θα εχεις υπολογιστη.
Heatspreader Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 4 Ιανουαρίου 2014 Μπορεί να το κάνει φυσικά,απλά μην θεωρούμε τυχαίο οτι όλα τα Windows based Pcs που κατασκευάζονται ειδικά για αυτή την δουλειά είναι υλοποιήσεις της Intel,όπως και σε όποια κοινότητα και να μπεις από editor αυτό θα σου προτείνουν.. Σίγουρα θα έχουν δοκιμαστεί και οι AMD και για να μην μπορούν να σπάσουν το κατεστημένο της Intel σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά,και φαντάζομαι ότι μπορεί να μην είναι στην ταχύτητα αυτή καθ'αυτη αλλά στην σταθερότητα η στην υποστήριξη τους από τα ανάλογα chipsets.. Εξάλλου η AMD θα ασχοληθεί με APU απ'οτι ακούσαμε και η ψυχοσύνθεση του Εditor (αυτό είμαι σε θέση να το γνωρίζω) θέλει ένα μηχάνημα βράχο με σχεδόν αποστροφή να ασχοληθεί με το Hardware η κάτι παρόμοιο την στιγμή που θα πρέπει να βγάλει την δημιουργικότητα του. Ένα άλλο σημείο είναι ότι ο Editor τις περισσότερες φορές έχει την δυνατότητα να πάρει ένα κάλο και δυνατό μηχάνημα εκτός ίσως του πρώτου του,αλλά και το πρώτο το χτίζει να είναι αναβαθμίσιμο πάνω στο ιδεατό του ασχέτως αν καταφέρει κάποτε να φτάσει εκεί. Δεν νομίζω ότι είναι τυχαίο. Απλά πιστεύω ότι: α) Ένας επαγγελματίας editor, δεν θα κάτσει να σκεφτεί τα 200€ παραπάνω που θα του κοστίσει η όλη φάση. Πάει και τα σκάει στο πιο ακριβό και τελειώνει η υπόθεση. β) Η βρώμα ότι οι AMD είναι αργοί είναι τόσο μεγάλη που οι μετρήσεις από μεγάλα τεχνολογικά site φαντάζουν ψεύτικες, όταν αυτά δείχνουν μικρές διαφορές στις επιδόσεις ή ακόμα σε κάποιες περιπτώσεις δείχνουν τους FX πιο γρήγορους. γ) Κάτι παρόμοιο πιστεύω ότι συμβαίνει και με τα Macintosh. Δεν είναι πιο σταθερά από τα PC. Πριν λίγο μου κράσαρε το Pages και αυτό μου έχει συμβεί στο παρελθόν ξανά όπου έχασα εργασία πολλών ωρών. Το Office δεν μου έχει κρασάρει ποτέ και γενικά το PC δεν μου έχει κρασάρει ποτέ αν εξαιρέσεις μερικά παιχνίδια που έχουν πρόβλημα και μπορεί να με πετάξουν στο desktop. Να κολλήσει τελείως το PC ποτέ! Όμως αγοράζοντας ένα Macintosh έχει το all in one και προβλήματα συγκεκριμένα, χωρίς να χρειάζεται να ψάχνεις ανάμεσα σε χιλιάδες. Εγω παλι θα πω οτι προτεινω παντα σε επαγγελματιες που ψαχνουν pc. Aν η δουλεια και το εισοδημα σου βασιζονται σε αυτο το μηχανημα, θα ηταν καλυτερα να πας σε καποιο ετοιμο workstation (π.χ DELL που ειναι κορυφαια στον τομεα), καθαρα για λογους εγγυησης, αντικαταστασης και εξυπηρετησης. (Αμεση αντικατασταση με καινουργιο αυθημερον, καταπληκτικο και γρηγοροτατο σερβις σε περιπτωση βλαβης, και 24ωρη γραμμη εξυπηρετησης.) Δεν θα διαφωνησω με οσα ειπαν οι απο πανω, γιατι βρισκω τις προτασεις τους πολυ σωστες. Απλα εαν εξαρτασε απο ταυτο το μηχανημα καλυτερα, να μπορεις να εισαι σιγουρος οτι και αν συμβει θα εχεις υπολογιστη. Ναι κάτι τέτοιο εννοώ με το (γ).
adtakhs Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Δημοσ. 5 Ιανουαρίου 2014 Καλησπέρα σε όλους είμαι Video Editor και ενδιαφέρομαι για στήσιμο Επαγγέλματικου Υπολογιστη για την δουλεια μου παρακάτω έχω συμπληρώσει την φόρμα οποιαδήποτε πρόταση ευπρόσδεκτη με ενδιαφέρει η απόδοση, ταχύτητα (το θέμα του rendering ειναι αρκετα χρονοβόρο και θα ήθελα να γίνει όσο ποιο γρήγορα!) και η αξιοπιστία μιας και αυτο που στηθεί θα ειναι για εργασία. <br><br> Θα προτιμούσα Intel επεξεργάστη μιας και υπερτερούν σε multitasking χρήση!<br><br> Γνωρίζω ότι το ποσό δεν ειναι αρκετα μεγάλο για κανα τέρας pc, άρα θα ήθελα με αυτο το πόσο να έχω όσο το δυνατόν την καλύτερη του αξιοποίηση ώστε να έχω και απόδοση στη δουλειά μου!<br><br> Ποσό που διαθέτουμε : 1000-1200€<br><br> Χρήση υπολογιστή : <br> -επεξεργασία Video, δημιουργία 3d γραφικών και επεξεργασία φωτογραφίας<br><br> Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε:<br> -Edius, Premier, After Effects, C4D, Photoshop <br><br> Στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη; <br> -ΟΧΙ <br><br> Στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι; <br> -ΟΧΙ <br><br> Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε. <br> -Αθήνα<br><br> Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα; <br> -Απο ένα κατάστημα θα ήταν προτιμότερο! <br><br> Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο;<br> -Θα στηθεί απο εμένα <br><br> Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο; <br> -ΟΧΙ<br><br> Σας ευχαριστω καλές γιορτές σε όλους!<br><br> Sent from my iPhone using Insomnia Επεξεργαστής έναv ή 2 X AMD OPTERON 6376 16CORE 32MB CACHE ! (Δεύτερο cpu μπορείς να βάλεις και αργότερα σαν επέκταση / αναβάθμιση) Αν πας σε 2X CPUs μπορείς να δεις και τους 12 πύρηνους που είναι φτηνότεροι και αξίζουν σαν VFM. Δυο από τους OPTERON 6344 ή OPTERON 6348 Μητρική μια ASUS KGPE D16 http://www.asus.com/Commercial_Servers_Workstations/KGPED16/ ή μια SUPERMICRO G34 αν δεν θες δεύτερο cpu , εγώ πάντως θα ήθελα την δυνατότητα αυτή. http://www.amazon.com/Supermicro-H8SGL-F-Motherboard-Single-board/dp/B003TLBUYW http://www.ebay.com/ctg/Super-Micro-Computer-H8SGL-F-Socket-G34-AMD-MBD-H8SGL-F-O-Motherboard-/97045569 Κοτσάρεις μνήμη όση μπορείς για αρχή και προσθέτεις μελλοντικά ! Παίρνει και ECC αλλά και no ECC . Επίσης παίζει με QUAD CHANNEL memory controller οπότε κάθε cpu θέλει και X4 DIMM μνήμες. Βάζεις ένα κουτί που δέχεται EBB μητρικές. Ενα τροφοδοτικό DUAL EPS = διπλή τροφοδοσία για τα 12v των CPU σε περίπτωση που πας σε dual socket μητρική.(πχ. asus) ή πας με αντάπτορα ! Κάρτα γραφικών κοιτάς ανάλογα τις εφαρμογές σε RADEON με GCN για καλό OPENCL ή σε GFORCE για CUDA. ----------------------------------------------------------------------------------------- Με αυτό τον τρόπο ξεκινάς το χτίσιμο ενός WORKSTATION για ανελέητο multitasking και multithreading με το οποίο μπορείς να εκτελέσεις πολλαπλές βαριές εφαρμογές χωρίς κανένα θέμα ! Το τελικό στήσιμο ενός τέτοιου μηχανήματος θα σε φέρει σε ένα αποτέλεσμα σαν το παρακάτω με 32 πυρήνες , 64 mb cache σε δυο επεξεργαστές και πολύ πολύ μνήμη που είναι απαραίτητη. Αυτή η λύση είναι από τις πιο οικονομικές, αν πας να ξεφύγεις από τα desktop συστήματα και κοιτάξεις σε κάτι ανώτερο με μεγαλύτερο προσανατολισμό προς την εργασία που θες να κανεις ! Ενοείται πως σε αυτή την περίπτωση η αγορά θα γινει από οποιοδήποτε Ευρωπαικό κατάστημα μπορεί να σου προσφέρει τις καλύτερες τιμές. Συνήθως ορισμένα Γερμανικά καταστήματα δίνουν πολύ καλές τιμές στα cpu και στις μητρικές αυτής της κατηγορίας. Εδώ είναι κάπως φαρμάκι τα πράγματα, αν και τον 6376 τον είδα σε καλή τιμή πριν περίπου 15 ημέρες σε ένα απο τα Αθηναικά καταστήματα αλλά πρέπει να έχει τελειώσει η διαθεσιμότητα αυτή την στιγμή. Ο επεξεργαστής κόστιζε λίγο κάτω από 600€ ... Δεν βάζω τιμές και δεν είδα το θέμα καθαρά με το budget. Απλά προσπάθησα να σε προσανατολίσω σε κάτι άλλο πέρα από τα κοινά desktop συστήματα με βάση πάντα το VFM κι την σταθερότητα και επεκτασιμότητα που δίνει ένα τέτοιο σύστημα. Ψάξτο , δες τα οικονομικά σου και προχώρα σε ότι πιστεύεις πως σε καλύπτει . 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα