Fulgore1 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Been there done that, σκληρός Samsung 204 2ΤΒ μου ήρθε και ήταν ήδη στο 9% με 0 ώρες χρησιμοποίησης με το που τον έβαλα πάνω, έβγαλα φώτο το HDS και έτρεξα τα αντίστοιχα εργαλεία της Samsung κτλ, φώτο και πίσω την ίδια μέρα στο visionstudio RMA! Εννοείτε έγινε αλλαγή απευθείας με άλλον. Με καλυψες
washcloud Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Και γω αυτο σκεφτομαι για rma μιας και εχω κοντα eshop point.. Η μακακια ειναι οτι ειναι γιορτες και δε ξερω ποτε θα μου στειλουν πισω καινουργιο τα τζιμανια.. Πρεπει να βρω που χω φυλαξει και την αποδειξη.. Με γιορτές ή άνευ, το ζήτημα του RMA είναι λίγο πονεμένη, ως ελληνική, ιστορία : Συνηθίζουν να το κάνουν σε bulk mode, που σημαίνει ότι αν είσαι τυχερός θα πέσεις κοντά σε καιρό που ετοιμάζουν μαζικές επιστροφές (στη μαμά WD) και η όλη διαδικασία θα πάρει κα'να 15μερο μέσο όρο. Αλλιώς ίσως να περιμένεις και πολλές βδομάδες. Δεν έχω ιδέα τί RMA rate έχουν αυτή τη στιγμή οι Ησοπατζήδες, αλλά η όλη κατάσταση στη χώρα δε με προδιαθέτει για "καλές υπηρεσίες" (τον νου τους περισσότερο μάλλον τον έχουν -όπως όλοι- στο πως θα βγάλουν κα'να φράγκο, παρά στο πώς να έχουν τους πελάτες αψόγως εξυπηρετημένους. Άσε που ανέκαθεν αυτά τα "μεγαλομάγαζα" είχαν aftersales εξυπηρέτηση δια τον τέτοιον). Ενστικτωδώς θα σου έλεγα να είσαι προετοιμασμένος τουλάχιστον για κα'να μήνα πάντως. Η άλλη επιλογή είναι να τον στείλεις ο ίδιος (αφού όπως είπα τον ξεμπερδέψεις εντελώς, από μόνος σου) στη Μαμά - πληρώνοντας γύρω στο 11άρι για συστημένο ΕΛΤΑ (η επιστροφή είναι της Μαμάς). Σε καμμιά δεκαριά μέρες θα έχεις αντικαταστάτη έτσι. Δοκιμασμενη πατεντα η πετσετα και το "oops επεσε" απ'το γραφειο? 'Η θα μας παρουν πρεφα οτι σε φαση "I saw what you did there" ? ...όχι ρε τρελλέ, από πουθενά δεν έπεσε. Είσαι καλά; Ούτε γι' αστείο. Το μόνο που θα τους πεις είναι απλά "δεν δουλεύει". Αν πάνε να σε ψαρώσουν με καμμιά μαλακία εσύ ούτε καν τον βαθμό και τη μονάδα σου δεν θα τους πεις. Το μόνο που θα παπαγαλίζεις θα είναι "δεν δουλεύει - δούλευε χθες - εγώ κοιμήθηκα και ξύπνησα, αυτός πάλι όχι" και θα είσαι κομπλές. (...Αν και γενικά οι Πλαισιατζήδες είναι οι "περίεργοι". Δε νομίζω καν να σου λάχει κα'νας "χαριτωμένος" Ησοπατζής...) Πρέφα κανείς δεν σε παίρνει, διότι η τπώση που λέγαμε έχει τα ίδια αποτελέσματα με ό,τι μπορεί να πάθει και μόνος του μεσ' το κουτί του υπολογιστή χωρίς να κουνηθεί ούτε χιλιοστό από τη θέση του (...κανόνισε μόνο να μην έχει εξωτερικά σημάδια - giveaways. Εξ' ου και το πετσετέ approach). * ...ώπα, λάθος μάλλον κατάλαβα πριν; Δεν εννοούσες ότι θα τους πεις "για το γραφείο", αλλά το έλεγες για 'μας εδώ το πως θα πάει το "και καλά" "ατύχημα", ε; 2
Skr1ll3x Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Με γιορτές ή άνευ, το ζήτημα του RMA είναι λίγο πονεμένη, ως ελληνική, ιστορία : Συνηθίζουν να το κάνουν σε bulk mode, που σημαίνει ότι αν είσαι τυχερός θα πέσεις κοντά σε καιρό που ετοιμάζουν μαζικές επιστροφές (στη μαμά WD) και η όλη διαδικασία θα πάρει κα'να 15μερο μέσο όρο. Αλλιώς ίσως να περιμένεις και πολλές βδομάδες. Δεν έχω ιδέα τί RMA rate έχουν αυτή τη στιγμή οι Ησοπατζήδες, αλλά η όλη κατάσταση στη χώρα δε με προδιαθέτει για "καλές υπηρεσίες" (τον νου τους περισσότερο μάλλον τον έχουν -όπως όλοι- στο πως θα βγάλουν κα'να φράγκο, παρά στο πώς να έχουν τους πελάτες αψόγως εξυπηρετημένους. Άσε που ανέκαθεν αυτά τα "μεγαλομάγαζα" είχαν aftersales εξυπηρέτηση δια τον τέτοιον). Ενστικτωδώς θα σου έλεγα να είσαι προετοιμασμένος τουλάχιστον για κα'να μήνα πάντως. Η άλλη επιλογή είναι να τον στείλεις ο ίδιος (αφού όπως είπα τον ξεμπερδέψεις εντελώς, από μόνος σου) στη Μαμά - πληρώνοντας γύρω στο 11άρι για συστημένο ΕΛΤΑ (η επιστροφή είναι της Μαμάς). Σε καμμιά δεκαριά μέρες θα έχεις αντικαταστάτη έτσι. ...όχι ρε τρελλέ, από πουθενά δεν έπεσε. Είσαι καλά; Ούτε γι' αστείο. Το μόνο που θα τους πεις είναι απλά "δεν δουλεύει". Αν πάνε να σε ψαρώσουν με καμμιά μαλακία εσύ ούτε καν τον βαθμό και τη μονάδα σου δεν θα τους πεις. Το μόνο που θα παπαγαλίζεις θα είναι "δεν δουλεύει - δούλευε χθες - εγώ κοιμήθηκα και ξύπνησα, αυτός πάλι όχι" και θα είσαι κομπλές. (...Αν και γενικά οι Πλαισιατζήδες είναι οι "περίεργοι". Δε νομίζω καν να σου λάχει κα'νας "χαριτωμένος" Ησοπατζής...) Πρέφα κανείς δεν σε παίρνει, διότι η τπώση που λέγαμε έχει τα ίδια αποτελέσματα με ό,τι μπορεί να πάθει και μόνος του μεσ' το κουτί του υπολογιστή χωρίς να κουνηθεί ούτε χιλιοστό από τη θέση του (...κανόνισε μόνο να μην έχει εξωτερικά σημάδια - giveaways. Εξ' ου και το πετσετέ approach). * ...ώπα, λάθος μάλλον κατάλαβα πριν; Δεν εννοούσες ότι θα τους πεις "για το γραφείο", αλλά το έλεγες για 'μας εδώ το πως θα πάει το "και καλά" "ατύχημα", ε; Πεθανα στο γελιο πρωι πρωι.. Τοσο τραγικα τα πραγματα με το rma του hsop δηλαδη? Τετοια λεγε μου να μην τον στειλω πουθενα.. Για την τελευταια προταση, οπως ακριβως το ειπες, δεν εννοουσα να τους αναφερω αυτα τα πραγματα, για το "μεταξυ μας" το ειπα.. Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2013 από Skr1ll3x
washcloud Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Eπίτηδες τα γράφω αυτά που γράφω όπως τα γράφω, για να γελάτε λίγο και να ξεχνάτε την δισκοπάθειά σας. Όσο για το Ησόπ, πως θα σου κάτσει είναι, όπως σου 'πα. Αν πάντως πεις να τον κρατήσεις, φρόντισε τουλάχιστον να κάνεις κάπου αντίγραφα, αν έχεις "αναντικατάστατα" αρχεία (κυρίως φωτογραφίες και δικά σου βίντεο συνήθως). Έστω και σε δισκάκια DVD (ή BD αν είσαι ευτυχισμένος κάτοχος BD drive ξερωγώ). Αν κολλάς να τον αυτοκτονήσεις δε που λέγαμε, αλλά σκοπεύεις να τον δώσεις στο Ησόπ για RMA παρ' ολ' αυτά, πρώτα τρέξε το DLGT (Data LifeGuard Tools) της WD (the long test). Αν αυτό -ως επίσημο- αποφανθεί ότι ο δίσκος είναι failed, τότε εκτύπωσε αν μπορείς τ' αποτελέσματα και δωσ' τα μαζί (για να το πάρουν πιο ζεστά εξ' αρχής το πράμμα. Για να μην απλώς τον βάλουν σε κα'να πισί να τον ελέγξουν τα καγκούρια του Ησόπ, δουν ότι "α, αναγνωρίζεται από το BIOS. Α, αναγνωρίζεται και στα Windows. A, μπορώ να κλικάρω μέσα του. Άρα ο δίσκος είναι εντάξει, δώστε τον πίσω στον Skr1ll3x". Διότι τα κάνουν κάτι τέτοια και βγάζουν για βόλτα τα προϊόντα που κανονικά θα έπρεπε ν' αλλαχτούν. Και στο Ησόπ και παντού. Όσο για το αυτοκτόνισμα, όταν πέσει από πχ 2 μέτρα (σε πετσέτα τυλιγμένη και πχ πιασμένη με σελοτέηπ για να μην ανοίξει, αλλά όχι μπάνιου και δεν πάθει κάτι - βάλε μια μικρή που ναι μεν το κόβεις να αποσωβήσει βαθουλώματα και σπασίματα στο εξωτερικό, αλλά θα είναι ένα κι ένα για δεχτεί αρκετό σοκ πρόσκρουσης ο σκληρός με συνέπεια οι κεφαλές του να χτυπήσουν εωτερικά. Κάτι που μπορεί να συμβεί και από μόνο του λόγω αστοχίας υλικών ή κατασκευαστικής ατασθαλίας. Δεν θα τον περάσουν κι από CSIικά forensics δα τον δίσκο στη Μαμά WD, για να ανιχνεύσουν πτώση. Αν είναι αναστολές που έχεις για να μην τους φορτώσεις έναν σκληρό που δεν είχε ακόμη πεθάνει εντελώς, εγώ λέω ότι ούτως ή άλλως δε θα βγάλει τα δύο χρόνια εγγύησής του (Blue δεν είναι; ). Οπότε, τί σήμερα-τί αύριο-τί τώρα που λέει και το τραγούδι. Αν επιλέξεις να τον στείλεις ο ίδιος στη WD, πες να σου πούμε καμμιά λεπτομέρεια.
Skr1ll3x Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Κατατοπιστικοτατος.. 2 μετρα υψος? Τοσο πολυ λες? Πρωτα θα τον παω στο τζιμανι του hsop point εδω κατω, να δω πανω κατω ποσες μερες θα μου πει αντικατασταση (αφου βρω την ριμαδα την αποδειξη) αλλιως θα δω αν ειναι να τον στειλω WD. Δεν σκοπευω να τον κρατησω γιατι πρωτον ειναι φρεσκος και εδειξε απο νωρις κακα συμπτωματα (πραγμα κακο), και δευτερον θελω να χω το κεφαλι μου πιο ησυχο.. Επεξ/σία 24 Δεκεμβρίου 2013 από Skr1ll3x
washcloud Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Υποθέτω πως ό,τι κι αν σου πει περί χρόνου αντικατάστασης δεν θα είναι βασισμένο σε πραγματικά δεδομένα πάντως (και στην πράξη να ξέρει ότι πχ κάνουν μέσο όρο έναν μήνα, δεν θα το "ομολογήσει". Εκτός κι αν ο χαρακτήρας του είναι τέτοιος που θα επιλέξει να το πει μπας και σε αποθαρρύνει, για να γλυτώσουν την διαδικασία αντικατάστασης οι ίδιοι...). ...αν βέβαια είναι από τους απλήρωτους του Ησόπ (τους παλιούς που τους χρωστάνε πολλά), τότε δεν αποκλείεται και να σε βοηθήσει ακόμη και στο αυτοκτόνισμα*..... *...αν έχεις αρκετά μακρύ καλώδιο τροφοδοσίας, και μπορείς να τον κρατάς στο χέρι στο πχ μισό με ένα μέτρο ύψος από το πάτωμα και να τον αφήσεις ενώ δουλεύει (το ιδανικό θα ήταν να γράφει κάτι) θα είσαι μια χαρά (δεν υπάρχει κίνδυνος να πάθει κάτι το πισί). Αλλιώς πετσέτα και 2μετρο-3μετρο free-falling.
Skr1ll3x Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Τελειωνω το test να δω αν βγαζει pass ή fail (το πιθανοτερο να βγαλει pass) και ενημερωνω.. Το πιθανοτερο free fall απο 2-3 μετρα τυλιγμενο με πετσετα μικρη (αν η προσκρουση γινει σε χαλι ειναι ok? για να ελλατωσω την πιθανοτητα βαθουλωματος ή τπτ τετοιο)
washcloud Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Περισσότερες λεπτομέρειες και συμπεράσματα θα βγάλεις ο ίδιος πειραματιζόμενος (από πόσο ακριβώς ύψος, πόσο πάχος χρειάστηκε να είναι η πετσέτα κτλ) και δοκιμάζοντας κάθε φορά (αν χρειαστεί), ανεβάζοντας τον πήχη των συνθηκών (πχ δοκίμασε σε χαλί πρώτα, κι αν δεν, το βγάζεις). Έχει να κάνει και με το πόσο ανθεκτικός θα αποδειχτεί ο κάθε δίσκος. Τον οποίο φρόντισε να τον ρίχνεις "με την κοιλιά", για να αποφύγεις την πιθανότητα σπασίματος, βαθουλώματος κλπ, και όχι "υπο γωνία". Και κάθε φορά πρέπει να τον ξανασυνδέεις και να δοκιμάζεις τί ψάρια έπιασε η πτώση.
Skr1ll3x Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Και ποτε ειμαστε ενταξει? Οταν δεν τον αναγνωριζει?
ssns Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 @Skr1ll3x μια βλακωδης ερωτηση να σου κανω μιας και δεν καταλαβα κατι. Απο την στιγμη που το OS το εχεις στον ssd πως γινεται να σου κολλησει το pc στο logo των windows? Το ιδιο ειχα παθει και εγω ακριβως με τον δικο μου μονο που ειχα και μεσα το OS και του πεταξα φορματ στο τελος
The_Winner Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Αποδειξη δεν νομιζω να χρειαστείςΑγόρασα πρόσφατα σκληρο δισκο απο eshop και στην αποδειξη ειχαν περασει το serial number του σκληρού . Λογικα θα κρατάνε βάση δεδομένων οπότε βάζοντας το serial number του δισκου σου θα δουν ποτε το αγόρασες κλπ κλπ
washcloud Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Αν βγάλει τον σκληρό μια χαρά θα συνεχίσει το μπουτάρισμα ο Εσές. Δεν είναι καθόλου περίεργο να επηρεάζει την εκκίνηση του λειτουργικού ένας "δεύτερος" προβληματικός δίσκος. Και ποτε ειμαστε ενταξει? Οταν δεν τον αναγνωριζει? Ε ναι. Θα τον ακούσεις να κάνει το click of death ο μηχανισμός κίνησης κεφαλών του.
ssns Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Αν βγάλει τον σκληρό μια χαρά θα συνεχίσει το μπουτάρισμα ο Εσές. Δεν είναι καθόλου περίεργο να επηρεάζει την εκκίνηση του λειτουργικού ένας "δεύτερος" προβληματικός δίσκος. Aυτο δεν το ηξερα.Ευχαριστω για την απαντηση!
Skr1ll3x Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Καλημερα! Λοιπον αφου εκανε χθες 7 ωρες extented test απο το προγραμμα της WD, καπου στην αρχη ηταν τα 17 bad sectors και εκει εκανε 3-4 ωρες να τα περασει.. Μετα πατησα repair bad sectors και το αφησα ολο το βραδι να τρεχει.. Το πρωι οταν ξυπνησα ειχε πεταξει failed to repair bad sectors και εμφανισε ενα X.. Στην καρτελα που δειχνει τους δισκους τον εχει σαν Pass βεβαια..
grwarlock Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Να υποθεσω οτι εχεις κανει δοκιμες με αλλα καλωδια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα