Προς το περιεχόμενο

Ethernet driver

Xmmmm

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρα!

Ξεκιναω εδω το ποστ καθως υποθετω οτι το προβλημα σχετιζεται με καποιον driver.

Το προβλημα που αντιμετωπιζω εχει ως εξης:

Καθε φορα που απενεργοποιω τον υπολογιστη (για μεγαλο χρονικο διαστημα, καθως σε απλες επανεκκινησεις δεν εχω προβλημα), την επομενη φορα που τον αναβω δεν λειτουργει  το onboard ethernet adaptor. Πιο συγκεκριμενα, αναβει μονο το κιτρινο LED του ethernet και οχι και τα δυο. Μετα απο αρκετο "πειραματισμο" φαινεται οτι το προβλημα λυνεται (προσωρινα, μεχρι το επομενο σβησιμο/αναμα) αν κλεισω τον διακοπτη του τροφοδοτικου και το αφισω ετσι για κανενα 5λεπτο. Το "κολπο" αυτο βεβαια δεν πιανει παντα, καθως μερικες φορες μετα απο αυτη τη διαδικασια η συνδεση μεταξυ router και ethernet διαρκει για παρα πολυ λιγο (η ενδειξη ethernet σβηνει στο router) ενω σε αυτη την περιπτωση τα LED του ethernet παραμενουν αναμμενα (και τα δυο) ακομα και αν αποσυνδεσω το καλωδιο (σαν να εχει φαει κολλημα). Σε αυτη την περιπτωση κανω boot σε safe mode και κανω απεγκατασταση απο τη διχειριση συσκευων, τον σβηνω και κλεινω την παροχη απο το τροφοδοτικο οπως ανεφερα και παραπανω. Οταν τον αναψω (αμα βρει τον ethernet adaptor με την πρωτη...) βλεπω κανονικα την εγκατασταση του υλικου και λειτουργει κανονικα απο κει και περα.

Για το συστημα μου..

Windows 7 Ultimate 64-bit

ASUS M2N-E

Στο σημειο αυτο να αναφερω οτι εχω κατεβασει και δοκιμασει τους τελευταιους drivers (http://www.nvidia.com/download/driverResults.aspx/30655/en-us) χωρις καμια τυχη.

Αν καποιος εχει καμια ιδεα ας την ποσταρει να δουμε γιατι δεν λεει να ασχολουμαι μια ωρα με αυτο το θεμα καθε φορα που αναβω το pc.

Ευχαριστω.

Δημοσ.

Πες λιγο το μοντέλο της μητρικής σου.

Μηπως δεν υπάρχει πρόβλημα με την ethernet και εχει πρόβλημα το router η το καλώδιο , αλλαξε για αρχή καλώδιο

Δημοσ.

Ευχαριστω για την απαντηση SPANK

ASUS M2N-E η μητρικη και δεν παιζει να οφειλεται στο καλωδιο το θεμα καθως ολα λειτουργουν φυσιολογικα οταν χρησιμοποιω τον ιδιο εξοπλισμο στο laptop (ιδιο router ιδιο καλωδιο).

Δημοσ.

Σε αυτην την περίπτωση δεν ειναι και απίθανο να εχει καποιο πρόβλημα η ενσωματημένη ethernet , εχει τύχει σε δικιά μου motherboard να πεθάνει ετσι απλα εχει τύχει και σε αλλους γενικά , οποτε αν πρόκειται για τετοια περίπτωση μαλλον πρέπει να αγοράσεις ξεχωριστή κάρτα δικτύου  , εκτος και αν στην motherboard υπάρχει καποιος φουσκωμένος πυκνωτής που εχει άμεση σχέση και επηρεάζει την ethernet.

Έκανες format και οταν έβαλες τα 7 στο παρουσιάζει η ξαφνικά το έβγαλε ενω λειτουργούσε  ?

Δημοσ.

Το προβλημα ξεκινησε για την ακριβεια οταν ειχα ακομα ΧΡ. Τοτε ομως απλα δανειστηκα ενα wireless USB adapter απο ενα φιλο και το γυρισα στο ασυρματο (σχεδον καμια διαφορα στην ταχυτητα αφου router και desktop ειναι παρα πολυ κοντα). Οταν εβαλα τα Windows 7 παρατηρησα οτι το ethernet δουλευε κανονικα οποτε ειπα να μη χρησιμοποιω το USB πια. Μεχρι που σταμτησε να λειτουργει παλι οποτε το ξαναγυρισα σε USB. Τοτε, μια μερα εγινε διακοπη ρευματος και οταν το ρευμα ηρθε παρατηρησα οτι ξεκινησε να δουλευει παλι το ethernet (απο κει μου ηρθε και η ιδεα να κλεινω το τροφοδοτικο και να το ξαναναβω...). Δεν ξερω τι να πω.. Αν δε βρεθει λυση θα αγορασω ενα USB να τελειωνω.

Δημοσ.

Ειναι παρα πολυ συχνο προβλημα δυστυχως , το εχω παθει 2 φορες και οι 2 σε asus mb , η μια με atheros η αλλη με realtek οποτε αντε βρες τι ακριβως φταιει , εγω παντως ειχα μεινει με την εντυπωση οτι δεν φταιγανε οι καρτουλες συγκεκριμενα αλλα κατι ποιο γενικο στις mb.

Καλυτερα να δοκιμασεις μια pci καρτα πριν πας στην λυση του usb , καλωδιο > wifi για πολλους λογους ειδικα αν ειναι το "main" pc  σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...