Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το Location που θα το βάλω να το κάνει να είναι ο νέος σκληρός να φανταστώ; Δεν μου δίνει πολλές επιλογές..

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Άντε ρε.. άρα είναι 2 σε ένα. Δεν με εξυπηρετεί μόνο στο να μου σταμπάρει τις διαφορές, αλλά αναλαμβάνει και την όλη μεταφορά.

Ένα σου λέω. Τώρα μόλις πέρασα 2.7GB τραγουδάκια (261 αρχεία) από τον H: στον J: for Jukebox, και μου πήρε ακριβώς 40 λεπτά (τόσα έλεγε και η μεταφορά των Windows).

Μπορώ να του κάνω παύσεις του προγράμματος αν δω ότι μου παίρνει approx. ένα μήνα; Να τα βάζω λίγα - λίγα.. ανά βράδυ μου ακούγεται το καλύτερο.  :)

Δημοσ.

^ Ας υποθέσουμε πως ξέρουμε τι εστί (γ^μώ)μηχανικός δίσκος. Μήπως κάτι ξέρουν που δεν βάζουν εγγύηση περισσότερα έτη;

Mαράκι πάμε μια τελευταία φορά, για πλήρη εμπέδωση της κατάστασης :

1) Κανείς δεν μπορεί να σου πει πόσο θα κρατήσουν οι δίσκοι που, όπως δείχνουν, έχουν βγάλει πρόβλημα.

(Είναι καθαρά δικό σου θέμα πόσο δυνατά θ' ακούσεις το καμπανάκι που χτυπάνε.)

(Μπορεί να πάνε έτσι και για χρόνια, μπορεί στο μεταξύ να έχει παίξει και corruption σε ένας Θεός ξέρει πόσα και ποιά αρχεία και εσύ να λες "ΟΚ, καλά είμαστε", μπορεί στην αντίθετή περίπτωση να κρασάρει, έστω ο ένας από αυτούς, μέχρι και "πολύ σύντομα").

2) Το μόνο ΑΠΟΛΥΤΑ βέβαιο που σιγουρεύεις με την εγγύηση, είναι η αντικατάσταση του μέσου. Και ναι μεν οι πιο ακριβοπληρωμένοι δίσκοι (με την μεγαλύτερη εγγύηση) σημαίνουν ΚΑΙ καλύτερη ποιότητα κατασκευής, αλλά σιγουριά ότι θα κρατήσουν όσο η εγγύηση, γιοκ. Το ίδιο ισχύει και από την ανάποδη βέβαια : όταν παίρνεις έναν δίσκο των 2 χρόνων εγγύησης, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να σου κρατήσει και 3 και 5 και παραπάνω ίσως χρόνια. Πόσο μάλλον που εξαρτάται από πολλούς παράγοντες (εκτός απ' την κατασκευαστική ποιότητα, είναι και οι απρόβλεπτες αστοχίες στην κατασκευή, είναι η χρήση, είναι οι περιβαλλοντικές συνθήκες κτλ. Εν ολίγοις, είναι ΚΑΙ η....ΤΥΧΗ δηλαδή. Ένας HDD είναι άλλωστε αρκετά περίπλοκη και λεπτοφτιαγμένη κατασκευή, με αρχές λειτουργίας κοντά στο απίστευτο...).

Στην τελική, μια "καλή" εγγύηση, παίζει πάνω απ' όλα τον ρόλο που παίζει μια ασφάλεια οχήματος. Με ή χωρίς αυτήν, δεν εξασφαλίζεσαι ότι δεν θα τρακάρεις (...αλλά ΒΑΣΙΖΕΣΑΙ να βγεις στους δρόμους χωρίς αυτήν; ). Ταυτόχρονα, αν νοιάζεσαι για το...περιεχόμενο του οχήματος, φροντίζεις να βάλεις κι αερόσακκο, να έχεις καλά φρένα κτλ (...όπως στους δίσκους φροντίζεις να έχεις μπακάπ).

3) ...κάτι είπες για "δανεικά"...; Ποιά δανεικά. Για δόσεις είπα. Και αυτό σε περίπτωση που καίγεσαι για κάτι, αλλά δεν έχεις το ποσό. Και μάλιστα για ΑΤΟΚΕΣ δόσεις. Δεν θυμάμαι ποιά καταστήματα, αλλά μπαίνοντας σε αυτά, μέσω των σκρουτζοαποτελεσμάτων, θα τα βρεις. Αλλά και έντοκες να είναι, πάλι αξίζει.

4) Κάτι ανέφερες και για το ότι έχεις κάποιες θύρες, οι οποίες δεν είναι για δίσκο ούτε για optical drive...; Eμ τότε για το τί να είναι; Σύνδεσε έναν από τους δίσκους σου εκεί, και φαντάζομαι μια χαρά θα αναγνωριστεί. Στη χειρότερη [ας πούμε ότι έχουν κάποιο πρόβλημα, ή οι θύρες ή ο σχετικός controller - o oποίος απλώς φαντάζομαι ότι είναι με δυνατότητα για RAID διατάξεις)], αποσυνδέεις μία συσκευή (δίσκο ή optical drive) ΜΕΧΡΙ να κάνεις τα αντιγράφα που θες (κι ας πάρει όσο θέλει - άσε που ΙΣΩΣ αργεί στην αρχή γιατί ΙΣΩΣ οι προβληματικοί του sectors είναι στην αρχή του δίσκου, αλλά στη συνέχεια μπορεί να πάει σφαίρα), και στο τέλος αφήνεις στην άκρη τον δίσκο με τα αντίγραφα (και τον πιάνεις όταν ξανασυγκεντρώσεις αρκετό νέο υλικό, μετά πχ από 10 μέρες). Πάνω απ' όλα δηλαδή, νοιάξου για τα ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ αναντικατάστατα αρχεία, και όχι για τα "συντόμως μελλοντικά"...

• Like 5
Δημοσ.

Αυτός ο washcloud ρε παιδιά έφτασε, να γράφει σεντόνια... :P

αλλά σπάνια πλέον έχει άδικο σε κάτι από αυτά που γράφει. ;)

Έχει πιάσει το νόημα στα αποθηκευτικά.

/sc

• Like 3
Δημοσ.

Για μένα τα έγραψες όλα αυτά ρε; Ρε μαν από το 1995 έχω σκληρούς λες να μην ξέρω "ΠΩΣ" τα πάνε στη πιάτσα; Με δουλεύετε.. Κάνω στο που και που καμιά άκυρη ερώτηση, αλλά με την λογική να το πάρεις.. έχω αλλάξει 5 PC και αυτή τη στιγμή φοράω 5 μηχανικούς. Τι στο π%$τσο να μην έμαθα ότι είναι ΓΤΠΚ απ' τη μάνα τους και ότι όντως βασίζομαι στην "ψυχή" που θα μου κάτσει; Όχι γκόμενα, και Ολλανδικός ορνιθόρυγχος να ήμουν με 4-5 PC θα ήξερα τα αυτονόητα.
Εδώ εγώ περιμένω τα βγαίνουν/δοκιμάζονται τα έκαστα Firmware για να μην αγοράζω π.χ πατάτες φουρνιές (σαν την τότε .11 τις Seagate που έστελνε καράβια να τα αλλάξει όλα).

Σαν γκόμενα όμως, όντως δεν ξέρω τις 2 Satόθυρες τι να τις κάνω.
Behold, ότι σχετικό να μη σας βάζω σε κόπο:

P5Q

2 x Drive Xpert SATA connectors (orange and white)

6 x SATA connectors (red)

Storage:

Intel® Southbridge

- 6x SATA 3Gb/s 
- Intel® Matrix Storage Technology with RAID 0, 1, 5 10 support
Marvell® 88SE6111
- 1 x UltraDMA 133/100/66 for up to 2 PATA devices
Silicon Image® Sil5723 (Drive Xpert technology)
- 2 x SATA 3Gb/s 
- Supports EZ Backup and Super Speed functions
*Drive Xpert function is available only when the hard disk drives are set as data drives.

Υ.Γ: Να σας πω και το άλλο που το κρατούσα μέσα μου. Ο Walker στην προηγούμενη σελίδα μου έλεγε για τα κακά sectors ή οτιδήποτε είδε στο HDSentinel. Ο ένας μου HDD (που δεν τον είχε τον τεστ γιατί δεν μου τον χωράει τώρα το PC με την αγορά του SSD), είναι ένας 500ρης Seagate με μόλις 20% health εδώ και 2 έτη. Τώρα γιατί ο Walker, συνεχίζει να κοιτάει το HDS δεν ξέρω. Εγώ αν δεν μου το ζητούσατε δεν θα το έβαζα καν.. σαν πλασματικά τα έχω όλα του τα αποτελέσματα για τον λόγο του ότι ούτε εγγύηση δεν ενεργοποιείς με τα κακά σέκτορ, ούτε την καρδιά σου κάνεις καλύτερα γνωρίζοντας που και πόσα κακά σέκτορ έχεις, ούτε καν μπορείς να προβλέψεις το οποιοδήποτε μέλλον του κάθε μηχανικού.
Συμφωνεί παραπάνω σαφώς και ο Wash. Άρα γιατί μου τα ζητάτε;

Δημοσ.

Τελικά έχει και τα καλά του το Sentinel. Οι ενδείξεις του SMART.

Το error που τρώει ο Jukebox είναι το Current Pending Sector Count. Αυτό, που μπήκα μέσα στο Acronis, σημαίνει καταστροφή.

Description

Current Pending Sector Count S.M.A.R.T. parameter is a critical parameter and indicates the current count of unstable sectors (waiting for remapping). The raw value of this attribute indicates the total number of sectors waiting for remapping. Later, when some of these sectors are read successfully, the value is decreased. If errors still occur when reading some sector, the hard drive will try to restore the data, transfer it to the reserved disk area (spare area) and mark this sector as remapped.

Please also consult your machines's or hard disks documentation.

Recommendations

This is a critical parameter. Degradation of this parameter may indicate imminent drive failure. Urgent data backup and hardware replacement is recommended.

Τα ίδια λέει και για έναν ακόμα όμως, τον 640ρη, απλά με error Offline Uncorrecable Sector Count. Σκατά και αυτό, τα πάει πακέτο.

Δημοσ.

Μαράκι θες (virtual) ξύλο.

Κάνεις μπάσιμο με <<Μπορούμε πραγματικά να κρίνουμε αν πάει να πεθάνει;>> και επίλογο με <<Ρε μαν από το 1995 έχω σκληρούς λες να μην ξέρω "ΠΩΣ" τα πάνε στη πιάτσα;>> και ρωτάς αν εμείς σε "δουλεύουμε";

Ε λοιπόν, θα στ' ομολογήσω : δεν έγραψα το προηγούμενο ποστ "για να σου πω τα αυτονόητα", αλλά για να σε πείσω να τα ΧΩΝΕΨΕΙΣ.

Διότι δεν αντιλέγω "ότι γνωρίζεις", αλλά μοιάζει σα να είσαι..."in denial".

Διότι ΔΕΝ μπορεί να έχεις "αρχεία που αν τα χάσεις θα κόψεις τις φλέβες σου με τον λεμονοστίφτη", και να βγαίνεις να ρωτάς "πε μου τσιγγάνα, θα ζήσει ο δίσκος μου;". 

Διότι ζήσει δεν ζήσει, έχεις κάνει το φάουλ να "έχεις κάνει άλλες αγορές", ενώ θα έπρεπε να έχεις πάρει μπακαπόδισκο ΠΕΡΣΥ.

Ε τί να κάνω κι εγώ, την Αλφαβήτα θα σου ξαναπιάσω, γιατί τί να το κάνω που έχεις βγάλει το Μαθηματικό Αθήνας όταν σε κλέβει ο μπακάλης στα ρέστα...;

Κοντολογίς, καν δεν θα έπρεπε να έχεις χάσει χρόνο με αυτό το...μοιρολατρικό θρεντ πριονίζοντας τα πριονίδια του S.M.A.R.T. , αλλά εξ' αρχής να έχεις τσιμπήσει έναν δίσκο και τέλος.

(...σταμάτα λοιπόν να χτυπιέσαι - για καλό σου στα λέμε αυτά που σου λέμε.)

...περί HDS δε, επειδή έχει το 1) καλό ότι "λέει και κάποια πράγματα αναλυτικά" (όπως πχ και το Acronis), ε, "υπερέχει" σαν πρόγραμμα από πχ το Crystal...To No 2) του καλό, είναι ότι έχει ενσωματωμένα και disk surface testing εργαλεία.

Οβερώλ λοιπόν, είναι τζιτζάτο (...τώρα αν κάποιος όπως εσύ γουστάρει μινιμαλισμό και σχεδιάσμό inteface α-λα Κρίσταλ, ε ΟΚ). Όντως πάντως δεν "κάνει κάτι καλύτερο", ως πρόγραμμα, αναφορικά πχ με το BS detection (αφού στο κάτω-κάτω, ό,τι...λέει ο δίσκος ανακοινώνει και αυτό. Γράμμα διαβάζει, ναι, αλλά όχι βουλωμένο...). Τεσπα να μην τα πολυλογώ, για τα παραπάνω είναι που λέει (πια) ο κόσμος "βάλε HDS"...

Tέλος, μην τα ξαναπούμε για τις 2 Σατόθυρες που έχεις άδειες : βάλε δίσκο(-ους) πάνω. Σε ξεχωριστό controller αντιστοιχούνε απλά.

- - - - - - - - 

@ mad : α να χαθείς παλιόπαιδο. Με συγκίνησες.

• Like 4
Δημοσ.

Μαράκι θες (virtual) ξύλο.

Κάνεις μπάσιμο με <<Μπορούμε πραγματικά να κρίνουμε αν πάει να πεθάνει;>> και επίλογο με <<Ρε μαν από το 1995 έχω σκληρούς λες να μην ξέρω "ΠΩΣ" τα πάνε στη πιάτσα;>> και ρωτάς αν εμείς σε "δουλεύουμε";

Και το Crystal Disk Info και το HDS τα έβαζα στην ίδια θέση. Σε όλα σωστός είσαι, αλλά για την παραπάνω μου δήλωση πάρε πως <<από την μια μεριά έχω το ότι οι HDD μπορεί να έχουν άπειρα κακά σέκτορ και να ζήσουν 8 χρόνια ακόμα (μου έχει συμβεί και συμβαίνει παρόμοια ιστορία τώρα) και γιατί να κάτσουμε να παίρνουμε τις μετροιτοίς τέτοια προγράμματα;>> και επίλογο με <<γνωρίζω τι θα πει πλάτερ, ξέρω πως φθείρονται και το αν θα ζήσουν είναι όσο θαύμα είναι να μείνουν υγιεί τα πνευμόνια ενός που κάνει 2 Cooper / μέρα.. αλλά από το εργοστάσιο>>.

Ανέφερα στον επίλογο κάτι που κάνουμε εδώ στο τεχνικό Forum (ανατρέχουμε στα προγράμματα να δούμε errors/sectors) λες και μπορούμε να κάνουμε κάτι. Έτσι ρώτησα.. "ΜΠΟΡΟΥΜΕ τελικά να δούμε τώρα πού με καίει ο κώλος μου;"

Even so, ευγαινικότατα μου τα λες.. και όλα καλά για μένα είναι και σε ευχαριστώ ρε Γουώς. Θα κάνω παραγγελία, την είδατε τη στάση μου απ' την αρχή.. πορτοφόλι άνοιξα να δω - ήταν καιρός. :/

Δημοσ.

Έτσι για την ιστορία!

1ον) Θεωρούμε αξιόπιστο το HD Sentinel ή τι άλλο προτείνεται;

2ον) Έχω ένα Seagate 250άρι με 9% Health και άπειρα bad sectors από το 2009, ο οποίος από 100% μετά από format δεν ξέρω γιατί τα έπαιξε. Τον έχω system disk σε HTPC που δουλεύει τουλάχιστον 8 ώρες την ημέρα (δεν με ενδιαφέρει αν πεθάνει γιατί ο server είναι άλλος). Βέβαια δεν έκανα καμιά προσπάθεια διάσωσης του και το λέω αυτό γιατί ...

3ον) είχα και έναν WD20EARS 2TB SATA2 GREEN ο οποίος εντός εγγύησης (περίπου 20 μηνών) από 100% πήγε στο.....2%.

Τίγκα σε tv σειρές, που ευτυχώς "μετά κόποις και βασάνων" ξαναμάζεψα, και πάνω στο πανικό μου αντί να κάνω backup άρχισα να τρέχω διαγνωστικά μέχρι που έκανα  check disk μέσω windows και τον αποτελείωσα. Μετά δε έπαιζε ούτε format.

Το ευτύχημα είναι ότι ήταν εντός εγγύησης οπότε έχω καινούργιο δίσκο.

Το ερώτημα είναι, αν δεν τον πείραζα, θα δούλευε ακόμα όπως ο άλλος ή......δε θα το μάθουμε ποτέ δυστυχώς!

Και αφού το πάθημα έγινε μάθημα (καλά τα λέει ο washcloud) τώρα πλέον έχω πάει σε κόκκινους WD στο server για 24/7 και σε πράσινους WD σε άλλο PC (server backup) που δουλεύει μόνο για να γίνει το backup.

Οι τιμές τους έτσι κι αλλιώς επιστρέφουν σε ανεκτά επίπεδα μετά την κρίση του 2011 με τις πλημμύρες και ότι πληρώσεις παίρνεις όπως λέει πάλι ο washcloud

...η μία εναλλακτική είναι να σκάσεις έστω γύρω στο πενηντάρικο για να πάρεις 1ΤΒ Green WD. (...έτσι όμως πιάνεσαι κώτσος στην λίγη εγγύηση...)

H άλλη, είναι να δώσεις 65άρι και να πάρεις 2.5άρη Black WD, στα 750GB. Δεν χάνεις ούτε σε αναλογία €/εγγγύηση, oύτε σε €/GB.

Τσόις ιζ γιόρς.

(...σε κάποια μαγαζιά παίζουν και δόσεις εν τω μεταξύ. Θινκ αμπτ ιτ.)

Καλές γιορτές! :-)

Υ.Γ. Αλήθεια στον 840 EVO τον καινούριο πως το κατάφερες και πήγε 99% το health?

Δημοσ.

Άντε καλοφόρετος (στο case) Μαράκι. Καιρός ήταν να κάνεις ένα πραγματικά χρήσιμο δώρο στον εαυτό σου...(ψάξου καλά τί θες να πάρεις, με βάση τα όσα ειπώθηκαν στην προηγούμενη σελίς. ΙΣΩΣ να είναι ιδανικός ένας 2.5άρης Black Scorpio στα 750GB που λέγαμε. Και γλυτώνεις και κάτι ψιλόφραγκα. Κι ας είναι τσίμα-τσίμα σαν συνολική χωρητικότητα).

...Ναυαγέ, αν καλοδιαβάσεις αυτήν την σελίδα, ίσως και να καταλάβεις (δεν είναι ζήτημα αντίληψης, ειλικρινά ΠΑΙΡΝΕΙ κάποιο καιρό να sink-in η χρησιμότητα του HDS) ποιά είναι η απάντηση στο ερώτημά σου. Η περιληψή της πάντως είναι "ναι, είναι αξιόπιστο" (όπως και η ολότητα σχεδόν των παρόμοιων "S.M.A.R.T. readers" που κυκλοφορούν. Το θέμα είναι να πιάσεις τί ΑΚΡΙΒΩΣ σου λένε, και να μην επαναπαυθείς σε αυτά που σου λένε την κάθε δεδομένη στιγμή. Θες ΣΙΓΟΥΡΙΑ για τα αρχεία σου; ΜΙΑ είναι η απάντηση : αντίγραφα. Θες "εξασφάλιση" για το hardware; ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3χρονη εγγύηση αντικατάστασης, και ει δυνατόν, 5χρονη, που είναι αναλογικά πιο συμφέρουσα. Κι ας πλερώνεις άπαξ κάτι παραπάνω...).

2) ...ΔΕΝ "τα έπαιξε μετά από φορμάτ" (κατά πάσα πιθανότητα) : είχε ήδη θέματα, και μετά το "φορμάτ" (ειδικά αν εννοείς εγκατάσταση λειτουργικού), παραβγήκανε στην επιφάνεια. Ο οποίος ΙΣΩΣ, ΠΙΘΑΝΩΣ, είχε limited exposure σε κοκομπλόκο, και γι' αυτό ζει και βασιλεύει ακόμα και με τόση χρήση (...πάντως το μεγάλο ζόρι το τρώνε με τις εγγραφές οι σκληροί, και όχι τόσο όταν απλώς είναι online, ή/και idle και διαβάζουνε). Mind you αν "προσπαθήσεις να τον "γιατρέψεις", ΙΣΩΣ και αν μην μπορέσεις να τον ξαναχρησιμοποιήσεις (format, surface reinitialization κλπκλπ). Ίσως το να τον αφήσεις έτσι μέχρι που μια μέρα παραδώσει, να είναι το πρέπον. Αν κάνει δουλειά απλώς λειτουργικόδισκου, ασ' τον ήσυχο, αφού το βγάνει το ψωμί του --> (...φαντάσου στα καλά καθούμενα να χρειαστείς σκληρό απλώς για λειτουργικό σε ΗΤPC = κανένα 50άρι χαλαρά).

3) Πιθανώς δεν θα μπορούσες να κάνεις τίποτε. Υπάρχουν μερικά πραγματάκια να δοκιμαστούν σε πονεμένους δίσκους, αλλά γενικά μπα. (...μείνε λοιπόν καλύτερα με αυτή την εντύπωση : ήταν για να φύγει).

Καλές γιορτές και σε 'σένα (και σε όλους όσους τυχόν διαβάσουν το παρόν).

• Like 2
Δημοσ.

Το Crystal Disk Info τον δείχνει 100%, κλάιν τώρα για το 1%.

Αυτόν που λες θα πάρω Γουώς.

(...πάντως το μεγάλο ζόρι το τρώνε με τις εγγραφές οι σκληροί, και όχι τόσο όταν απλώς είναι online, ή/και idle και διαβάζουνε)

Ώπα. Λέτε να τα πειράζει το Bandicam; Γράφω πολλά .mkv από Online Gaming Footages (που παραδίδω μαθήματα ξέρεις), και αυτά πιάνουν ανά καιρούς και 400GB.

Πόσο τα φθείρει δηλαδή δε κατάλαβα.. δουλειά τους είναι! :(

Δημοσ.

Σόρρυ Washcloud το διάβασα στα γρήγορα και είχα και απορία τι είναι το HDS........

STUPID???? :confused:

Για το (2) συμφωνώ και επαυξάνω!

Δημοσ.

Το Crystal Disk Info τον δείχνει 100%, κλάιν τώρα για το 1%.

Αυτόν που λες θα πάρω Γουώς.

Ώπα. Λέτε να τα πειράζει το Bandicam; Γράφω πολλά .mkv από Online Gaming Footages (που παραδίδω μαθήματα ξέρεις), και αυτά πιάνουν ανά καιρούς και 400GB.

Πόσο τα φθείρει δηλαδή δε κατάλαβα.. δουλειά τους είναι! :(

Υπ' όψιν, ότι όπως ξέρουμε, τα προγράμματα αυτά ΑΠΛΩΣ αναφέρουν τί τους λέει ο ίδιος ο δίσκος με την "SMART τεχνολογία αυτοδιάγνωσης" που κουβαλάει. Επίσης, υπάρχει πάντα ενδεχόμενο ο δίσκος να είναι σε ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ κατάσταση από ότι μας λέει, και απλά να μην έχει ακόμη ανανεώσει το ραπόρτο του. Συν το ότι μπορεί από μέσα να είναι στα ΟΡΙΑ ψιλοπανούκλας και να τον βλέπουμε κούκλα εμείς απ' έξω (το layer των platter να είναι στο αμπάουτ να ξεφλουδίσει σαν Σουηδέζα στη Μύκονο, οι κεφαλές να βαρέσουν όπως ο μέσος Έλληνας το κεφάλι του στον τοίχο - για να μην πιάσω τα μικροηλεκτρονικά που από κατασκευή να είναι γιαλαντζί-ντολμά όπως στην Φατμαγκιούλ και είτε από ρεύμα ή θερμοκρασία γενικώς να σκάσουν σαν τον monsieur Creosote στο The Meaning of Life. Για την πιθανότητα να έχει πάρει το φίλτρο υγρασίας/αέρος υγρασία κι αέρα/σκόνη και να γίνει της Πόπης Μαλιωτάκη στο εσωτερικό, να πω κάτι; ).

Γι' αυτό είπα και πιο πριν το HDS (και το κάθε πρόγραμμα), "παίρνει καιρό" να "χωνέψει" κανείς τί, που, πώς, πότε, γιατί είναι χρήσιμο...

Το Μπαντι-τέτοιο που είπες δεν έχω ιδέα τί είναι, αλλά δες τους δίσκους όπως τις κασέτες (ήχου/βίντεο) : η άναγνωση ΜΑ ΚΑΜΜΙΑ σχέση την καταπόνηση που κάνει σε σχέση με την εγγραφή. Θεωρητικά λοιπόν, όσο πιο πολύ γράφεις/"σβύνεις"/ξαναγράφεις πράγματα, τόσο και επιβαρύνεται. Όχι ότι δεν μπορεί (...που λέγαμε...) να ψοφήσει ο δίσκος (ή έστω η πλακέτα του) κι από τόσες άλλες αιτίες κι ας μην τον πολυγράφεις. Εδώ το πέρασμα και ΜΟΝΟ του χρόνου takes its toll, τί να λέμε...(Δίσκος που έχει κάποιος αφήσει στην άκρη, επίσης μια χαρά μπορεί να βγάλει corruption. Xα!).

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΣΚΟΙ. Η ΜΟΝΗ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ. ΟΤΑΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΕΝΑΝ ΔΙΣΚΟ ΚΑΙ ΘΕΣ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΑΡΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ.

...τελικό λογικό συμπέρασμα : οι σκληροί δίσκοι εφευρέθηκαν στη Χίο.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...