Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα σας :D θα μπορούσε κανεις να με βοηθησει με το παρακατω θεμα γιατι τα εχω χασει  και πρεπει να παραδωσω σε λιγο καιρο την εργασια και εχω αγχωθει... <3 

Έστω ένας τετραγωνικός πίνακας ακεραίων, μεγέθους N x N (N>2), του οποίου τα στοιχεία τόσο της κάθε στήλης, όσο και της κάθε γραμμής, είναι ταξινομημένα κατά αύξουσα σειρά. Επιπλέον, το κάθε στοιχείο του πίνακα είναι μοναδικό. Για παράδειγμα, εάν N=5, τότε ένας τέτοιος πίνακας είναι ο ακόλουθος:

Η παρούσα υποεργασία πραγματεύεται το πρόβλημα της αναζήτησης ενός στοιχείου σε έναν τέτοιο πίνακα, δηλαδή την εύρεση της γραμμής και στήλης του προς αναζήτηση στοιχείου στον πίνακα. Ζητούνται τα παρακάτω:

Α. Να υλοποιηθεί σε ψευδοκώδικα μια διαδικασία με όνομα BINARY_SEARCH_2D, η οποία θα εκτελεί διαδοχικά (Ν φορές) τη δυαδική αναζήτηση καλώντας την συνάρτηση BINARY_SEARCH (βλέπε το αρχείο 3_code_template.doc) σε κάθε γραμμή του πίνακα Α, μέχρις ότου βρεθεί το επιθυμητό στοιχείο. Η διαδικασία θα δέχεται ως παράμετρο τον πίνακα Α και το στοιχείο προς αναζήτηση Χ και θα εμφανίζει τη θέση του στοιχείου στον πίνακα εάν αυτό έχει βρεθεί, διαφορετικά θα εμφανίζει ένα κατάλληλο μήνυμα. Θεωρήστε ότι το Ν είναι σταθερά του προγράμματος.

Β. Να υλοποιηθεί η διαδικασία με όνομα SEQ_SEARCH_2D, η οποία θα παίρνει ως παράμετρο τον πίνακα Α και το στοιχείο προς αναζήτηση Χ, και θα εκτελεί τα παρακάτω βήματα για την αναζήτηση του στοιχείου Χ στον πίνακα A:

ΒΗΜΑ 1: Αρχικοποίησε τη βοηθητική μεταβλητή key με την τιμή A[1,N].

ΒΗΜΑ 2: Σύγκρινε την τιμή του στοιχείου προς αναζήτηση X με το στοιχείο key.

ΒΗΜΑ 3: Εάν η τιμή τους είναι ίση, τότε το στοιχείο βρέθηκε.

ΒΗΜΑ 4: Εάν η τιμή του Χ είναι μεγαλύτερη από την τιμή του key, τότε θέσε το key ίσο με το στοιχείο του πίνακα Α της ίδιας στήλης αλλά της επόμενης γραμμής (εάν έχει βγει εκτός ορίων των γραμμών του πίνακα τότε το στοιχείο δεν υπάρχει).

ΒΗΜΑ 5: Εάν η τιμή του Χ είναι μικρότερη από την τιμή του key, τότε θέσε το key ίσο με το στοιχείο του πίνακα Α της ίδιας γραμμής αλλά της προηγούμενης στήλης (εάν έχει βγει εκτός ορίων των στηλών του πίνακα τότε το στοιχείο δεν υπάρχει στον πίνακα).

ΒΗΜΑ 6: Επανάλαβε τα βήματα 2 έως 5

Θεωρήστε ότι το Ν είναι σταθερά του προγράμματος.

Για τα ερωτήματα Α και Β να χρησιμοποιηθεί το αρχείο 3_code_template.doc ως οδηγός επίλυσης.
ανεβασα και το αρχειο το οποιο ζηταει...αχ σας παρακαλω καποιος καποια βοηθεια :P

3_code_template.pdf

Δημοσ.

Ok, που εχεις προβλημα;

Το Α ειναι υλοποιοηση δυαδικης αναζητησης, το Β ειναι γραμμικη αναζητηση. Σας εχουν εξηγησει στο μαθημα τι ειναι αυτα τα 2 ή ειναι μερος της ασκησης να ψαξετε να τα μαθετε; Αν το 1ο, ανετρεξε στις σημειωσεις σου, αν το 2ο google για binary search και sequential search

Περαιτερω, εισαι σε θεση να καταλαβεις εστω και στο περιπου τον ψευδοκωδικα του pdf? Αν ναι, πες μας τα σκοτεινα σημεια να τα φωτισουμε

Αν ολα τα παραπανω σου ακουγονται κινεζικα, τοτε δε θες λιγη βοηθεια, θες να σου κανει καποιος αλλος την εργασια (για το οποιο btw δεν σε κριτικαρω)

PS το τιτλος του νηματος εχει μηδενικη περιγραφικη αξια

Δημοσ.

δεν θα διαφωνησω μαζι σου...απλα οτι εχω κανει μεχρη στιγμης οτι εχω κανει μου βγαινει λαθος...και στο compile που κανω ...τα παντα..και ολο το ξεκιναω απο την αρχη...αλλα παλι τα ιδια...

οχι δεν εχω σημειωσεις ουτε τιποτα...ειμαι στο ανοιχτο πανεπιστημιο....μονο ενα βιβλιο το οποιο δεν ειναι καν εκπαιδευτικο ειναι σαν εγκυκλοπαιδεια...κατι σημειωσεις εχω...αλλα δεν υπαρχει κατι ουσιαστικο που να με βοηθαει....οκ θα κοιταξω ετσι οπως το λες...και αν παλι δεν...αλλα γινεται ενα μπαχαλο...

Δημοσ.

Τωρα συνειδητοποιησα πως προκειται για προγραμμα γραμμενο σε ΓΛΩΣΣΑ. Νομιζα πως προκειται για ψευδικωδικα. Δικο σου λαθος, δε το ανεφερες πουθενα.

Δεν ειμαι καθολου εξοικειωμενος με τη ΓΛΩΣΣΑ αλλα έστω. Το προγραμμα του pdf οπως ειναι απειραχτο, το εβαλες να δεις αν μπορεις να το κανεις compile & run?

Δημοσ.

οκ οκ θα τα τσεκαρω τωρα...και θα σ στειλω πιο μετα αν ειναι μια λυση αν το καταφερω..για να μου πεις στο περιπου αν ειναι σωστη η μπορεις να μ ξεμπλοκαρεις καπως...σε ευχαριστω πολυ :D

χαζομαρα μου νομιζα οτι απο το copy paste θα εβγαινε και ο πινακας...αλλα δεν βγηκε...στιν εκφωνιση δινει και τον πινακα αυτο εκει που λεει : τέτοιος πίνακας είναι ο ακόλουθος:

3    4    8    9    15
     5    6   13   20   22
 Α=7  12   16   21   27

10  14   17  23   31

11   18   28  33  40

..το προγραμμα δουλευει...κανονικα...αυτο που εχω καταλαβει επισης ειναι οτι πρεπει αυτο το προγραμμα να το ενσωματωσω  το προγραμμα αυτο το προγραμμα μεσα σε αυτο που θα φτιαξω εγω.....το αλλο που θελει ειναι να κανεις μια στηλη μεχρι last και να μεγαλωνουν οι αριθμοι και μια γραμμη παλι μεχρι το last και να μεγαλωνουν και εκει οι αριθμοι....και οι αριθμοι πρεπει να ναι μοναδικοι...να μην υπαρχουν ιδιοι...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...