Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Πριν κανα δυο μέρες αγόρασα νέο επεξεργαστή, μητρική και RAM για να αναβαθμίσω τον υπολογιστή μου, και μετά την εγκατάσταση τους το PC πλέον δε μπαίνει ουτε καν στο Post.

Οταν πατάω το power ο ανεμιστήρας της CPU ξεκινάει να λειτουργεί για 2" μετα σταματάει, και μετά κάποιες φορές ξεκινάει κάποιες όχι. Οπως και να έχει το Speaker δεν κάνει κάποιο beep, και ο υπολογιστής δεν μπαίνει στο post.

Δοκίμασα να ξαναβάλω τη CPU μήπως είχα κάνει λάθος, δεν έχει κανένα στραβομένο πινάκι, δοκίμασα boot μόνο με CPU και RAM, δοκίμασα τα πάντα αλλα τίποτα. Δοκίμασα και με άλλο τροφοδοτικό(μικρότερο) αλλα το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Πάνω έχω ένα AMD FX 8320, μια Gigabyte GA-970A-D3, και 1 dimάκι RAM MUSHKIN 8GB

Το τροφοδοτικό μου είναι ένα 550W που δε θυμάμαι τώρα τι μάρκα είναι.

Ολα με οδηγούν στη Motherboard, αλλα μήπως έχει κάποιος σας ανάλογη εμπειρία μην την γυρνάω τσάμπα αν δε φταίει αυτή; Υπάρχει περίπτωση να μην επαρκεί το τροφοδοτικό; Αν ήταν κάτι τέτοιο, όταν ήταν μόνο CPU , GPU και RAM δεν θα έπρεπε τουλάχιστον να postάρει; Η GPU δεν είναι τίποτα τρομερό, μια AMD 5670 είναι

Δημοσ.

το καλώδιο από το κουμπί power που πάει στη μητρική το έβαλες σωστά;

η αποστάτες είναι καλά βιδωμένη; μήπως ακουμπά η μητρική στο κουτί;

τη ραμ την έβαλες σε όλα τα σλοτ;

πες το τροφοδοτικό, δεν είναι τίποτα το κουτί άνοιξε και δες το

Δημοσ.

Τσέκαρε τροφοδοσίες μην τυχόν έχεις ξεχάσει τίποτα (το 8pin της cpu είναι συχνά ένοχος), κάνε reset bios, δοκίμασε με άλλη ram αν έχεις εύκαιρη.

Δημοσ.

Ναι, ολα τα καλώδια του Fpanel είναι σωστά. Έβαλα και όλους τους αποστάτες, αλλα για τον φόβο των ιουδαίων δοκίμασα και να την ξεβιδώσω τελείως και να την ακουμπήσω πάνω στο antistatic σακουλάκι της συσκευασίας της. Τίποτα.

Τη RAM της δοκίμασα και στα 4 Slots, τίποτα, έκανα και reset τα bios.

Και το 8πινο και το 20pin τα έχω συνδέσει κανονικά.

To τροφοδοτικό είναι αυτό http://www.e-shop.gr/product?id=PER.663404

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To τροφοδοτικό δεν είναι της προκοπής, αλλά δεν νομίζω πως προκαλείται από αυτό το πρόβλημα.

Δοκίμασε με άλλη ram αν βρεις, και αν δεν, πήγαινέ τα πίσω.

Επεξ/σία από liopyr
Δημοσ.

Βασικα ολα καινούργια ειναι εκτος απο κάρτα γραφικών που δεν μας ειπε τι εχεις , σιγουρέψου οτι εχει βάλει τις τροφοδοσίες στην motherboard και δοκίμασε αν εχεις και καποια αλλη ram γιατι τώρα να ειναι χαλασμένη καινούργια motherboard λίγο δύσκολο οποτε κατι μαλλον ξεχνάς η δεν βάζεις σωστα

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Πριν κανα δυο μέρες αγόρασα νέο επεξεργαστή, μητρική και RAM για να αναβαθμίσω τον υπολογιστή μου, και μετά την εγκατάσταση τους το PC πλέον δε μπαίνει ουτε καν στο Post.

Οταν πατάω το power ο ανεμιστήρας της CPU ξεκινάει να λειτουργεί για 2" μετα σταματάει, και μετά κάποιες φορές ξεκινάει κάποιες όχι. Οπως και να έχει το Speaker δεν κάνει κάποιο beep, και ο υπολογιστής δεν μπαίνει στο post.

Δοκίμασα να ξαναβάλω τη CPU μήπως είχα κάνει λάθος, δεν έχει κανένα στραβομένο πινάκι, δοκίμασα boot μόνο με CPU και RAM, δοκίμασα τα πάντα αλλα τίποτα. Δοκίμασα και με άλλο τροφοδοτικό(μικρότερο) αλλα το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Πάνω έχω ένα AMD FX 8320, μια Gigabyte GA-970A-D3, και 1 dimάκι RAM MUSHKIN 8GB

Το τροφοδοτικό μου είναι ένα 550W που δε θυμάμαι τώρα τι μάρκα είναι.

Ολα με οδηγούν στη Motherboard, αλλα μήπως έχει κάποιος σας ανάλογη εμπειρία μην την γυρνάω τσάμπα αν δε φταίει αυτή; Υπάρχει περίπτωση να μην επαρκεί το τροφοδοτικό; Αν ήταν κάτι τέτοιο, όταν ήταν μόνο CPU , GPU και RAM δεν θα έπρεπε τουλάχιστον να postάρει; Η GPU δεν είναι τίποτα τρομερό, μια AMD 5670 είναι

ειπε

Δημοσ.

Το έγραψα και στην αρχή. Μια AMD 5670 είναι η κάρτα. Και η RAM καινούργια είναι, δύσκολο να έχει πρόβλημα :P

Οι τροφοδοσίες είναι σωστά, έχω κάνει βίδες-ξανασυνδέσει αρκετές φορές το PC. Αλλωστε για να ποστάρει δε χρειάζεται και καμια δύσκολη συνδεσμολογία. CPU, GPU, RAM, CPU FAN και 20pin και 8pin..

RAM και επεξεργαστή δεν έχω άλλα για να δοκιμάσω, οπότε επιστρέφω τη Mobo και αν τελικά δε φταίει αυτή θα δώ. Ευχαριστώ για τη βοήθεια

Δημοσ.

βγαλτα όλα από το κουτι

ακούμπα τη μητρική στο χάρτινο κουτί που την αγόρασες και άσε πάνω μόνο cpu με την ψήκτρα του  , τη ραμ και το τροφοδοτικό

με ένα κατσαβίδι ακούμπα τα 2 πιν που κανονικά μπαίνει το καλώδιο από το power

πρόσεχε μην ακουμπήσει ταυτόχρονα με άλλο πιν.

Αν ανοίξει κλείσε από το κουμπί του τροφοδοτικού και βαλε σκληρό

Αν ανοίξει κλείσε και βαλε και κάρτα γραφικών και συνδεσετη με το μόνιτορ αν μπουταρει όλα οκ.

Αν δεις ότι δεν ανοίγει όταν συνδέεις το σκληρό τότε μάλλον αυτός έχει θέμα

Αν όταν βάλεις τη κάρτα μάλλον αυτή έχει θέμα.

Αν δεν ανοίξει καθόλου τότε τσεκάρεις το τροφοδοτικό με έναν συνδετήρα κάνοντας γέφυρα κάποια πιν από το 24πινο καλώδιο που βγάζει για τροφοδοσία μητικής(δεν θυμάμαι πια είναι, πρέπει να το ψάξω .

----------------------------

τα εχεις κανει ολα αυτα;

Δημοσ.

Δοκίμασε bios update. Το ίδιο είχα πάθει και εγώ με το pc μου. 90% πιστεύω ότι είναι το bios.<br><br>

By the way αν την έχεις γυρίσει πίσω και δεν έχει πρόβλημα πεστους να σου κάνουν το update επίσης μπορεί να μην εχεις συνδέσει σωστά τα power reset hdd καλώδια στην μητρική

Δημοσ.

Αν δεν ανοίξει καθόλου τότε τσεκάρεις το τροφοδοτικό με έναν συνδετήρα κάνοντας γέφυρα κάποια πιν από το 24πινο καλώδιο που βγάζει για τροφοδοσία μητικής(δεν θυμάμαι πια είναι, πρέπει να το ψάξω .

----------------------------

τα εχεις κανει ολα αυτα;

Find the green pin and a black pin (pins 15 & 16). You will be inserting the ends of the paperclip into the green pin (there should be only one) and a neighboring black pin. Before you do this, double check to make sure that the power supply is completely disconnected from any power outlet, that it is switched off, and that it is not connected to any computer components.

• The green pin is typically pin 15 on a pin chart.
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Λοιπόν, για να σας λύσω την απορία, τελικά ήταν η RAM, αφού ήταν ασύμβατη με τη motherboard. Τη δοκίμασα και σε άλλο υπολογιστή και δούλεψε κανονικά, για αυτό δεν πήγε το μυαλό μου εξάρχης εκεί, αλλα οταν έβαλα άλλη RAM όλα καλά.

Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια,

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...