Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα... το title δεν είναι και το ότι πιό κατατοπιστικό αλλά τέσπα...

Το λοιπόν, κάνω κάποια 720p video render με sony vegas στο σύστημα της υπογραφής μου και ενώ χρησιμοποιούνται και οι 8 πυρίνες, όλοι έχουν usage της τάξης του 25-35%. Μιλάμε το rendering κρατάει 2 ώρες για 5min video σε avi. Πιστεύω θα μειωνόταν αρκετά ο χρόνος αν δεν πήγαινε χαμένο το 70% των πόρων του συστήματος...

Μιλούσα με έναν φίλο στο skype και μου είπε πως πιθανώς πρόκεται για κάποιο Ι/Ο limit. Λογικό μου φαίνεται και εμένα... αλλά... :(

Μπορώ να κάνω κάτι για να βελτιώσω το performance σε αυτήν την περίπτωση? Το overclocking θα βοηθούσε σε κάτι? Μου προκαλεί "reverse-bottleneck" στην cpu κάποιο hardware όπως ram/motherboard?

Από, και σε, ssd drive γίνεται το render οπότε δεν νομίζω ότι είναι εκεί το πρόβλημα (ίσως βέβαια επειδή διαβάζει και γράφει στον ίδιο δίσκο έχουμε και εκεί κάποιο θέμα). Τα πάντα είναι σε stock frequency, έχω win7 x64.

Επειδή θα κάνω συχνά-πυκνά αυτή την δουλειά θέλω να βελτιώσω το performance όσο μπορώ. Ευχαριστώ για κάθε πληροφορία/πρόταση.

Επεξ/σία από Alchemist`
Δημοσ.

Καλημέρα... το title δεν είναι και το ότι πιό κατατοπιστικό αλλά τέσπα...

Το λοιπόν, κάνω κάποια 720p video render με sony vegas στο σύστημα της υπογραφής μου και ενώ χρησιμοποιούνται και οι 8 πυρίνες, όλοι έχουν usage της τάξης του 25-35%. Μιλάμε το rendering κρατάει 2 ώρες για 5min video σε avi. Πιστεύω θα μειωνόταν αρκετά ο χρόνος αν δεν πήγαινε χαμένο το 70% των πόρων του συστήματος...

Μιλούσα με έναν φίλο στο skype και μου είπε πως πιθανώς πρόκεται για κάποιο Ι/Ο limit. Λογικό μου φαίνεται και εμένα... αλλά... :(

Μπορώ να κάνω κάτι για να βελτιώσω το performance σε αυτήν την περίπτωση? Το overclocking θα βοηθούσε σε κάτι? Μου προκαλεί "reverse-bottleneck" στην cpu κάποιο hardware όπως ram/motherboard?

Από, και σε, ssd drive γίνεται το render οπότε δεν νομίζω ότι είναι εκεί το πρόβλημα (ίσως βέβαια επειδή διαβάζει και γράφει στον ίδιο δίσκο έχουμε και εκεί κάποιο θέμα). Τα πάντα είναι σε stock frequency, έχω win7 x64.

Επειδή θα κάνω συχνά-πυκνά αυτή την δουλειά θέλω να βελτιώσω το performance όσο μπορώ. Ευχαριστώ για κάθε πληροφορία/πρόταση.

Μηπως έχεις ρίξει όλο το φορτο του rendering στην καρτα και όχι στον επεξεργαστή? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυστυχώς φίλε μου δεν ζούμε σε έναν εξιδανικευμένο κόσμο όπου το SW είναι καλογραμμένο (για όλο το είδους του HW) και εκμεταλλεύεται όλα τα resources που του δίνουμε. Kάτσε και αναλογίσου τι τέρατα VGA έχουν βγει για να παίζουμε στα PC απλά ports από κονσόλες :mad: στα 30 fps. Που θα έπρεπε κανονικά τα graphics να έχουν ξεφύγει τόσο στα PC μας ώστε δεν θα ήμασταν σίγουροι όταν κοιτούσαμε τον ήρωα του παιχνιδιού μας αν είναι αληθινός ή απλά GFX.

Επίσης είναι γνωστό πως η BD αρχιτεκτονική έχει κάποια "χτυπητά" flaws με κυριότερο αυτό της ελλιπής lvl2&3 cache. Ρίξε μια ματιά και στο review για να καταλάβεις:

http://www.expertreviews.co.uk/processors/1287799/amd-fx-8150/2

(έχει και test Με SONY Vegas)

Μπορεί απλά να φταίει και το plug-in και με κάποιον άλλον encoder (πιο optimized για AMD) να πάρεις αυτό που θες. Εγώ θα ψαχνόμουν στα official forums γιατί αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να σε βοηθήσει κάποιος με "ρηχές" γνώσεις στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Επεξ/σία από ninos30
Δημοσ.

Το ότι χρησιμοποιείς από λίγο όλους τους πυρήνες, δεν σημαίνει απαραίτητα πως η εφαρμογή είναι γραμμένη για αυτό τον σκοπό. Υπάρχει Load Balance όπου ακόμα και μία εφαρμογή για έναν πυρήνα, θα μοιραστεί και στους υπόλοιπους. Στην προκειμένη περίπτωση, δεν νομίζω ότι το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς δεν μπορεί να αξιοποιήσει όλους τους πυρήνες. Ίσα ίσα που τέτοια προγράμματα είναι η χαρά του FX!

Έχεις δοκιμάσει με κάποιο άλλο πρόγραμμα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...