Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα. Πήρα εδώ και μια εβδομάδα το HTC one από έναν συμφορουμίτη και μου παρουσιάζει το εξής θέμα με τις μπάρες του σήματος (cosmote). 

Στο σπίτι μου πάντα έπιανα 4-5 μπάρες με διάφορα κινητά. Ποτέ παρακάτω. Το HTC όμως μου δείχνει συνεχώς 1-2 μπάρες ενω ταυτόχρονα άλλα κινητά ακριβώς δίπλα 4-5 μπάρες.

Και το περίεργο συνεχίζεται.

Μόλις πάρω τηλέφωνο ή με καλέσει κάποιος στο HTC, τότε οι μπάρες που δειχνει το τηλέφωνο γινονται αμέσως και αυτές 4-5. Αυτό συμβαίνει παντου. Λίγες μπάρες όταν δεν καλεί και φουλ όταν μιλά.

Καμία εξήγηση κανείς ???

Δημοσ.

Οταν εισαι στις 2 γραμμες πιθανον πιανεις 3g δικτυο.Μολις καποιος σε καλει ομως αλλαζει αυτοματα σε 2g.Σε ολες τις καινουριες συσκευες γινεται αυτο.Παρεπιπτοντως αν δεν σου ειναι απαραιτητο το 4g η το 3g ολη την ωρα καλυτερα να τα απενεργοποιησεις γιατι αυτη η συνεχης εναλλαγη σκοτωνει τη μπαταρια

Δημοσ.

<p>Οταν εισαι στις 2 γραμμες πιθανον πιανεις 3g δικτυο.Μολις καποιος σε καλει ομως αλλαζει αυτοματα σε 2g.Σε ολες τις καινουριες συσκευες γινεται αυτο.Παρεπιπτοντως αν δεν σου ειναι απαραιτητο το 4g η το 3g ολη την ωρα καλυτερα να τα απενεργοποιησεις γιατι αυτη η συνεχης εναλλαγη σκοτωνει τη μπαταρια</p>

Αυτό με το να εχεις 3G/3.5G και να σε γυρίζει σε 2G/2.5G δεν παίζει.

Με αντίστοιχα, 4G όπου 3G/3.5G & 3G/3.5G όπου 2G/2.5G, γίνεται.

Οι γραμμές από την στιγμή που δεν ξέρουμε σε ποιες στάθμες ισχύος αντιστοιχούν δεν γίνεται να είναι κριτήριο.

Από τις ρυθμισεις της συσκευής θα βρεις την ισχύς σε dBm(ή dBu) την οποία εν συνέχεια θα την συγκρίνεις με την ισχύ που βλέπεις να έχει κάποια άλλη Android συσκευή με κάρτα ίδιου παρόχου, ίδιου τύπου δικτύου κινητής(πχ 3.5G), στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα.

Αν οι διάφορες είναι μεγάλες, κάνεις exchange τις SIM και μετράς πάλι.

Εκεί θα διαπιστώσεις αν είναι πρόβλημα συσκευής(με την ευρεία έννοια μια και μπορεί να είναι θέμα OS) ή του παρόχου σου.

Sent from my iPhone

Δημοσ.

Βάλε wcdma only να δεις τι παίζει με το σήμα. Είναι λογικό πάντως συνέχεια στο αυτόματο να χεις και θέμα σηματος και μπαταρίας

Δημοσ.

Οι γραμμές από την στιγμή που δεν ξέρουμε σε ποιες στάθμες ισχύος αντιστοιχούν δεν γίνεται να είναι κριτήριο.

Από τις ρυθμισεις της συσκευής θα βρεις την ισχύς σε dBm(ή dBu) την οποία εν συνέχεια θα την συγκρίνεις με την ισχύ που βλέπεις να έχει κάποια άλλη Android συσκευή με κάρτα ίδιου παρόχου, ίδιου τύπου δικτύου κινητής(πχ 3.5G), στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα.

Εκεί θα διαπιστώσεις αν είναι πρόβλημα συσκευής(με την ευρεία έννοια μια και μπορεί να είναι θέμα OS) ή του παρόχου σου.

Sent from my iPhone

Γιατι λες οτι δεν παιζει???Στην περιοχη μου πχ η καλυψη 3g ειναι χαλια.Αν πχ τυχει να πιανω 1-2 γραμμες 3g καποιες φορες οταν με παιρνουν τηλ αλλα και οποιαδηποτε αλλη στιγμη μπορει να παει σε 2g λογω αδυναμου σηματος

Δημοσ.

Sent from my iPhone

Γιατι λες οτι δεν παιζει???Στην περιοχη μου πχ η καλυψη 3g ειναι χαλια.Αν πχ τυχει να πιανω 1-2 γραμμες 3g καποιες φορες οταν με παιρνουν τηλ αλλα και οποιαδηποτε αλλη στιγμη μπορει να παει σε 2g λογω αδυναμου σηματος

Εφόσον υπάρχει θέμα κάλυψης οκ.Αλλά εναλλαγή από 3G σε 2G για διεκπεραίωση voice δεν υφίσταται εξ αρχής.Sent from my iPhone
Δημοσ.

Καταρχήν σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις. Αν και δεν σας κρύβω ότι εξαρχής μου φαίνονται λίγο κινέζικα, μου δώσατε μερικές καλές κατευθύνσεις για να ψαχτω. Θα κάνω τις μετρήσεις και θα σας πω.

Αληθείς, πόσα dBm είναι ένα καλό σημα;

Δημοσ.

Καταρχήν σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις. Αν και δεν σας κρύβω ότι εξαρχής μου φαίνονται λίγο κινέζικα, μου δώσατε μερικές καλές κατευθύνσεις για να ψαχτω. Θα κάνω τις μετρήσεις και θα σας πω. <br><br> Αληθείς, πόσα dBm είναι ένα καλό σημα;

-75 είναι full σήμα φαντάσου.

Αλλά έχει να κάνει και με άλλες παραμέτρους.

Sent from my iPhone

Δημοσ.

Και γιατί το LG g pro που το είχα μέχρι πριν 5 ημέρες έλεγε 4g ενώ το one λέει LTE στο επάνω μέρος της οθόνης,;;;

LTE = 4G

Sent from my iPhone

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...