Προς το περιεχόμενο

Στο Bios 2/3 ram και στα Windows 3/3 ram

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Όταν ανοίγω τις πληροφορίες του Bios βλέπω ότι φαίνονται εγκατεστημένες οι 2 απο τις 3 ram (δηλαδή 8gb εικόνα 1.) ενώ είναι πάνω και οι 3 ram ( θα έπρεπε δηλαδή να είναι 12gb).... πηγαίνοντας στα windows βλέπω με το cpu-z πως γράφει στην μνήμη 12gb (εικόνα 2.) ενώ το bios γράφει 8gb..... κάνοντας το test τον windows μου βγάζει βαθμολογία στις ram 5.5 ενώ πριν το έβγαζε στα 7.6 περίπου άρα κάτι παίζει με την μια ram..... ξέρει κάποιος τι μπορεί να φταίει και πως μπορώ να το φτιάξω ? 

Εικόνα 1.

post-180765-0-23262500-1387480898_thumb.jpg

Εικόνα 2. 

post-180765-0-23302600-1387480930_thumb.png

Γενικές πληροφορίες :

Αυτό παρατηρήθηκε μετά απο εγκατάσταση σκληρού SSD και format....Απο δικό μου ψάξιμο βρήκα πως οι ram δεν έχουν κάποιο πρόβλημα αλλά το πρόβλημα είναι στις slot που έχει η μητρική για τις ram και συγκεκριμένα η μεσαία.

sorry αν ήμουν υπερβολικά αναλυτικός.....

Ευχαριστώ εκ των προτέρων !  

Δημοσ.

βαλε μια μια της ραμ(και την καθε μια σε διαφορετικο σλοτ δοκιμαζοντας και τα 3)

και τσεκαρε απ το bios ποση ραμ βλεπει!

το έχω δοκιμάσει.... όταν είναι στις 2 ακριανές slot τις διαβάζει κανονικά..... όταν είναι στην μεσαία slot δεν ανοίγει καν το bios....μάλλον επειδή είναι σαν να μην έχει ram....πως γίνεται όμως στα windows να την βλέπει σαν μνήμη ? (απλά μνήμη.... δεν παίρνει απόδοση απο εκείνη) 

Υ.Γ

κάτι που ανακάλυψα τώρα αν βοηθάει σε τίποτα :

post-180765-0-51059200-1387481931_thumb.png

Δημοσ.

κλεισε τον υπολογιστη και βγαλε τη ραμ στο προβληματικο σλοτ,Φυσηξε η καθαρισε το σλοτ με αερα υπο πιεση(πχ μπιστολακι)η με καποιο πινελο και δοκιμασε να δεις μηπως και την διαβασει.

Αν οχι,υπαρχει μεγαλη περιπτωση να καηκε το σλοτ(ναι συμβαινουν και αυτα)

Δημοσ.

Το δοκιμασα και παλι τα ιδια....αν ειχε καει λογικα δεν θα επρεπε να μην εχει καθολου την μνημη στα windows ?

• Super Moderators
Δημοσ.

δεν τις βλέπει κι ως triple channel πάντως, υποθέτω ότι έχεις δοκιμάσει στα σωστά slots...

είναι στην compatibility list της μητρικής?

Δημοσ.

Ναι ειναι.....πριν τον SSD και το format δούλευαν κανονικα....μετα το format μου εβγαλε αυτο το προβλημα.... σε περίπτωση που εχει καει το slot παει για αλλαγη ολοκληρη η μητρική ?

• Super Moderators
Δημοσ.

Έχει και μόνο 3 slots η συγκεκριμένη μητρική, εκτός εγγύησης με την Foxconn να μην βγάζει πλέον retail κομμάτια...

έχεις δοκιμάσει με ένα ένα dimm ξεχωριστά κάθε slot? δλδ 9 δοκιμές...

Δημοσ.

Αρα παμε για καινουργια μητρική αν δεν καταφερω να φτιαξω το slot...

Αν εννοεις σε καθε ενα απο τα slot να δοκιμασω καθε μνημη ξεχωριστά ναι αυτο ηταν το πρωτο που εκανα...το δοκιμασα και με τις παλιές μου ram και μου κανει το ιδιο....το θεμα το έχει το συγκεκριμένο slot...

Δημοσ.

Για reset εβγαλα την μπαταρια της μητρικής....για latest bios αυτο γινεται μοναχα μέσω windows ετσι δεν ειναι ? δεν το σκεφτηκα αυτο....αν και δεν νομιζω αλλα θα δοκιμασω και θα ενημερώσω....

Δημοσ.

Το update της μητρικής μου λεει πως ειναι παλιο και δεν μπορω να το κανω με τα windows7.... αν και δεν πρεπει να εχει να κανει....και πριν ειχα το bios το αρχικό σίγουρα....

Δημοσ.

Αν εννοείς να κάνω bootable usb που να έχει μέσα το update και να το κάνω απο εκεί αυτό σκεφτόμουν τώρα να κάνω..... αλλά σαν επιλογή επιλογή όχι δεν το έχει...... καμιά ιδέα για guide του πως να κάνω το update απο το usb ? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...