kostakis05 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Καλησπερα αλανια του ινσομνια.Πριν απο κατι μερες πηρα μια μνημη ddr3 1600 kingston την εβαλα πανω στην μητρικη ολα ωραια ολα καλα αλλα ανοιγα cpu-z απο περιεργια και η μνημη ελεγε σε παρενθεση 800 mhz απο τα 1600 επισης και με το προγραμα aida64 εμενα η μητρικη μου μεσα λεει max 1600 και απο κατω dual channel Μηπως επιδη εχω 1 4gb ram 1600 single channel και γι αυτο δεν δινει 1600 και δινει 800 mhz?
Haris San Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 By default οι μνημες δουλευουν στα 1333Mhz και πρεπει να τις αλλαξεις εσυ απο το BIOS για να πανε 1600..Αυτο πρεπει να το κανεις σιγουρα αν θες να ανεβασεις την ταχυτητα! Τωρα στο cpu-z και μενα τοσο μου λεει που εχω Corsair Vengeance (Black) 2x4GB 1600MHz CL9. Αυτο που σκεφτομαι ειναι ισως επειδη ειναι dual channel, σαν δυαδες οι ram δουλευουν στην target frequency και οχι σαν single modules! Ειδικα εσυ που εχεις 1 module χανεις παρα πολυ μεγαλη αποδοση να το ξερεις!Οπως βλεπεις δουλευει στην μιση ταχυτητα απ'οτι αν ειχες 4GB= 2x2GB
WalkerSW Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Καλησπερα αλανια του ινσομνια.Πριν απο κατι μερες πηρα μια μνημη ddr3 1600 kingston την εβαλα πανω στην μητρικη ολα ωραια ολα καλα αλλα ανοιγα cpu-z απο περιεργια και η μνημη ελεγε σε παρενθεση 800 mhz απο τα 1600 επισης και με το προγραμα aida64 εμενα η μητρικη μου μεσα λεει max 1600 και απο κατω dual channel Μηπως επιδη εχω 1 4gb ram 1600 single channel και γι αυτο δεν δινει 1600 και δινει 800 mhz? ddr = double data rate = 800Χ2 = 1600 κοινώς μια χαρά στα λέει το cpuz. 1
kostakis05 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 εμενα φιλε μου ειναι Default apo bios και σε κατι προγραμματα λεει οτι η μνημη που φοραω 1600 και απο διπλα ακριβως σε παρενθεση 800 mhz φιλε walker δεν εχω 2 μνημες 4gb αλλα 1 μνημη 4gb.
WalkerSW Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 εμενα φιλε μου ειναι Default apo bios και σε κατι προγραμματα λεει οτι η μνημη που φοραω 1600 και απο διπλα ακριβως σε παρενθεση 800 mhz φιλε walker δεν εχω 2 μνημες 4gb αλλα 1 μνημη 4gb. καμια σχέση το double data rate με το dual channel ... Για τελευταία φορά .. Σωστά στα λέει το cpuz στα 1600 τρέχουν οι μνήμες. Αν θες να συνεχίσεις να ψάχνεσαι χωρίς λόγο ... Be my guest.
kostakis05 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 By default οι μνημες δουλευουν στα 1333Mhz και πρεπει να τις αλλαξεις εσυ απο το BIOS για να πανε 1600..Αυτο πρεπει να το κανεις σιγουρα αν θες να ανεβασεις την ταχυτητα! Τωρα στο cpu-z και μενα τοσο μου λεει που εχω Corsair Vengeance (Black) 2x4GB 1600MHz CL9. Αυτο που σκεφτομαι ειναι ισως επειδη ειναι dual channel, σαν δυαδες οι ram δουλευουν στην target frequency και οχι σαν single modules! Ειδικα εσυ που εχεις 1 module χανεις παρα πολυ μεγαλη αποδοση να το ξερεις!Οπως βλεπεις δουλευει στην μιση ταχυτητα απ'οτι αν ειχες 4GB= 2x2GB Φιλε χαρη πραγματικα αυτο σκεφτομαι και εγω μηπως επειδη ειναι single channel δεν δινει ολη την ταχυτητα και δινει την μιση αλλα δεν ξερω ειναι σιγουρο ομως αυτο?
WalkerSW Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Ρε σοβαρευτείτε, δεν έχει καμία σχέση το dual channel με το double data rate.. Το cpuz δειχνει πάντα το base Clock των μνήμων και λογο ddr αυτο είναι ουσιαστικά 2*800 = 1600 .. Αντε να δουμε πόσες φορές ακόμη θα το πω. 5
kostakis05 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Ρε σοβαρευτείτε, δεν έχει καμία σχέση το dual channel με το double data rate.. Το cpuz δειχνει πάντα το base Clock των μνήμων και λογο ddr αυτο είναι ουσιαστικά 2*800 = 1600 .. Αντε να δουμε πόσες φορές ακόμη θα το πω. φιλε walker κοιταξα και με το προγραμμα το aida64 Και λεει memory 1600mhz (800mhz) Και λεω τι γινεται τωρα εδω
Haris San Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Εχει δικιο ο WalkerSW απλα οι κατασκευαστες διαφημιζουν το MT(megatransfers per sec) ως MHZ(frequency) και το MT ειναι διπλασιο επειδη παιρνει δεδομενα και στις 2 εναλλαγες του ρολογιου και οταν πηγαινει απο 0->1 και απο 1->0. Παντως το οτι χανεις αποδοση επειδη εχεις 1 module ειναι 100%!
kostakis05 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Εχει δικιο ο WalkerSW απλα οι κατασκευαστες διαφημιζουν το MT(megatransfers per sec) ως MHZ(frequency) και το MT ειναι διπλασιο επειδη παιρνει δεδομενα και στις 2 εναλλαγες του ρολογιου και οταν πηγαινει απο 0->1 και απο 1->0. Παντως το οτι χανεις αποδοση επειδη εχεις 1 module ειναι 100%! αρα hari καλα καταλαβα οτι με τις ddr2 667 2x2 4gb Πηγαινε ποιο γρηγορα καταλαβα διαφορα με την ddr3 1 4gb πηγαινε ποιο αργα
Haris San Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 αρα hari καλα καταλαβα οτι με τις ddr2 667 2x2 4gb Πηγαινε ποιο γρηγορα καταλαβα διαφορα με την ddr3 1 4gb πηγαινε ποιο αργα Χμμμμ δεν ξερω, δεν μπορω να απαντησω σε αυτο! Οι ddr3 θεωρητικα ειναι περιπου 2 φορες πιο γρηγορες απο τις drr2. Το dual channel αναφερεται πως τις χρησιμοποιει ο επεξεργαστης.ΠΧ ο απο πανω εχει i7 920 που εχει triple-channel. Αν βαλει dual channel ισως χασει και 40%-50% αποδοση. Το ιδιο αν χρησιμοποιεις 1 module αντι για 2 που θελουν ολοι οι επεξεργαστες πλεον. Αλλα τωρα αυτο που λες σε σχεση με 2xDDR2 δεν ξερω.. Θεωρητικα θα επρεπε να ειναι στα ιδια. Αν εχεις καλο συστημα και παιζεις παιχνιδια κτλ να ξερεις ειναι η μερα με την νυχτα το οτι εχεις 1 module. Αν ναι, να αγορασεις αμεσα αλλο 1 module ακριβως ιδιο με αυτο που εχεις..
ninos30 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2013 Προσοχή τι λέτε και τι συμβουλεύετε σε ανθρώπους που δεν γνωρίζουν πολλά. Ξέρετε τι λένε για την ημιμάθεια και την αμάθεια... Καταρχάς για το αρχικό ερώτημα φυσικά ο Walker έχει δίκιο. Κατά δεύτερον το "επιπλέον" που παίρνεις έχοντας dual-channel τις μνήμες σου, σε θεωρητικό επίπεδο είναι διπλάσιο. Σε πρακτικό όμως αγγίζει τα όριο του... 0. Άντε ας πούμε ένα ~+5% που δεν γίνεται φυσικά αντιληπτό με το μάτι αλλά θέλει μετροπρογράμματα. Κι αυτό γιατί στο PC μας έχουμε ένα σωρό bottlenecks τα οποία κρατάνε πίσω τα advantages που θα μπορουσε να δώσει η αύξηση του όγκου των δεδομένων που μεταφέρει η RAM. Περιττό να μιλήσω για τους HDD αλλά ακόμα και οι SSD είναι έτη φωτός πίσω σε ταχύτητα σε σχέση με την RAM, οπότε η ανάγνωση και η εγγραφή σε αυτούς υπερκαλύπτεται (κατά πολύ) ακόμα και από μία Single channel υλοποίηση. αρα hari καλα καταλαβα οτι με τις ddr2 667 2x2 4gb Πηγαινε ποιο γρηγορα καταλαβα διαφορα με την ddr3 1 4gb πηγαινε ποιο αργα Αυτό δεν παίζει με την καμία, αλλά και πάλι σε θεωρητικό επίπεδο μιλώντας Σε παρόμοια συστήματα, που το ένα τρέχει με DDR2 και το άλλο με DDR3 και τρέξεις κάποιο μετροπρόγραμμα, ΝΑΙ θα σου βγάλει διαφορές υπέρ της DDR3. Αν έχεις και κάποια βαρβάτη VGA με γρήγορες GDDR5 τότε οι διαφορές θα είναι ακόμα μεγαλύτερες. Αλλιώς δεν πρόκειται να αντιληφθείς κάτι. Δεν σε αμφισβητώ όμως που λες ότι πάει πιο αργά με τις νέες μνήμες. Οι λόγοι όμως για κάτι τέτοιο μπορεί να είναι δεκάδες. Προφανώς και έχεις υβριδικό ΜΒ που παίρνει DDR2&3 (τι κακό συνήθειο να αντιμετωπίζετε HW πρόβλημα και να μην αναφέρετε τι HW έχετε...). Αυτές οι mobo αρχής εξ αρχής πάσχουν και δεν δουλεύουν σωστά στο 100% με κάποιο από τα δύο είδη μνημών, ή πολλές φορές και με τις δύο. Επίσης μπορεί να χρειάζεται κάποιο BIOS update για να παίξει σωστά. Μπορεί η μνήμη που πήρες να μην είναι συμβατή με την Mobo σου. Μπορεί να πρέπει να πειράξεις ρεύματα και timings στο Bios. Μπορεί να έπεσες σε ελαττωματικό κομμάτι. Και πολλά ακόμη "μπορεί". Τελειώνοντας απλά να σου πω πως αν άλλαξες τις μνήμες από DDR2->DDR3 για να κερδίσεις σε ταχύτητα στον Η/Υ σου, κακώς έπραξες και δεν ρώτησες πρώτα εδώ μέσα (ή σε κάποιο άλλο ανάλογο forum). Το σετ ΜΒ/CPU είναι αυτό που μετράει (και η GPU όταν πρόκειται για παιχνίδια). Ένας SSD ξεφτιλίζει τα loading times των HDD. Αλλά πάντα να έχεις στο μυαλό σου το θέμα Bottleneck. Μην θες να παίξεις ας πούμε BF4 και μου αγοράσεις καμιά TITAN γιατί "φυσάει" στα reviews που διάβασες ενώ μείνεις με τον C2D/Athlon x2 σου, γιατί θα ήταν το ίδιο αν αγόραζες μια VGA με 100 ευρώ πχ 7770 και όχι 1000 που κοστίζει η προαναφερθείσα 3
kostakis05 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2013 ευχαριστω πολυ ολους πραγματικα οποτε λεω να παρω μια ακομα 4gb να γινει dual channel πιστευω θα ειμαι οκ!
Haris San Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2013 ευχαριστω πολυ ολους πραγματικα οποτε λεω να παρω μια ακομα 4gb να γινει dual channel πιστευω θα ειμαι οκ! Παρε ΑΚΡΙΒΩΣ ΙΔΙΑ με αυτη που εχεις ομως!!!
ninos30 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) ευχαριστω πολυ ολους πραγματικα οποτε λεω να παρω μια ακομα 4gb να γινει dual channel πιστευω θα ειμαι οκ! Αυτό κατάλαβες μετά από όλα αυτά που έγραψα; Μάλιστα... Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2013 από ninos30 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα