Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλέ μου φίλε το σκεπτικό σου δεν είναι λάθος,αλλά ξεχνάς ότι υπάρχει ορισμός για την τιτλοφόρηση κάποιου προϊόντος πέρα από το υποκειμενικό μέρος της γεύσης κ της απόλαυσης,, το "ρόφημα" λοιπόν σίγουρα του ταιριάζει καλύτερα από το "καφές" και αυτό για να το καταλάβεις δεν είναι υποχρεωτικό να έχεις πιει καφέ από την Jamaica,η την Ιταλία.

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δε χρειάζονται σε καμία περίπτωση μηχανές των 10000

για να πιεις αξιοπρεπή espresso. Οι καψουλιάρες όπως και

να το κάνουμε δεν κάνουν espresso όπως θα έπρεπε να είναι.

Και όταν πέφτει σχόλιο για μια τέτοια μηχανή από κάποιον "γνώστη"

δεν είναι επειδή θέλει να το παίξει "γνώστης" κι "έξυπνος" αλλά

για να ενημερώσει τον κόσμο τι είναι αυτό που σκέφτεται να αγοράσει.

Επίσης όπως στα πάντα έτσι και στο "σουβλάκια-πίτσα-μπύρες"

οι επιλογές είναι πολλές με αναλογία τιμής-ποιότητας

χωρίς να χρειάζεται να αντικαταστήσεις το χοιρινό στην πίτα με αστακό

για να φας κάτι αξιοπρεπές.

Το να μου λεει καποιος οτι ο καφες δεν πινεται απο μηχανη με κάψουλες, και οτι ειναι μονο για τους επισκεπτες  στην αναμονή,(αυτο παλι  αλλο ...δηλαδη για τους επισκεπτες έχουμε άλλα μετρα και άλλα σταθμα αλλά για την πάρτη μας ότι το καλύτερο?)

να με συγχωρείς αλλά κάθε άλλο παρά γνώστης είναι. Μου θυμίζει εκπομπή τύπου <<κατι ψήνεται>> όπου έχουμε κάτι τυπακια να το πάιζουν αυστηροί και γκουρμέ προκειμένου να το παίξουν γνώστες, και όταν έρχεται η σειρά τους, μαγειρεύουν σαχλαμάρες.

Διαφορά σε μηχανή των 40 ευρώ με των 70 ευρώ δεν υφίσταται. Εκτος και αν ο ουρανίσκος σου διαθέτει εκπληκτικές δυνατότητες.

Διαφορά με ακριβές επαγγελμάτικες υφίσταται με την πρώτη γουλιά. Για αυτό και αναφερθηκα στις επαγγελματικές.

Εκει είναι η μεγάλη διαφορά: Στον αστακό με το σουβλάκι. Όχι στο σουλάκι του Μπάμπη με το σουβλάκι του Λευτέρη.Και εφόσον δεν διαθέτουμε μηχανες των 10000 (αλλά ουτε και αστακούς), δεν έχει νόημα να είμαστε υπερβολικά αυστηροί και να ρίχνουμε μαύρο στις μηχανές των 40 ευρώ. Αξιοπρεπέστατο καφέ κάνουν. Αλλιώς δεν θα πουλούσαν ετσι ? Έχουμε μάει όοοολα να τα ψυρίζουμε και να τα περνάμε απο της μαιμους τον κ... πια.

• Like 2
Δημοσ.

Το να μου λεει καποιος οτι ο καφες δεν πινεται απο μηχανη με κάψουλες, και οτι ειναι μονο για τους επισκεπτες  στην αναμονή,(αυτο παλι  αλλο ...δηλαδη για τους επισκεπτες έχουμε άλλα μετρα και άλλα σταθμα αλλά για την πάρτη μας ότι το καλύτερο?)

να με συγχωρείς αλλά κάθε άλλο παρά γνώστης είναι. Μου θυμίζει εκπομπή τύπου <<κατι ψήνεται>> όπου έχουμε κάτι τυπακια να το πάιζουν αυστηροί και γκουρμέ προκειμένου να το παίξουν γνώστες, και όταν έρχεται η σειρά τους, μαγειρεύουν σαχλαμάρες.

Διαφορά σε μηχανή των 40 ευρώ με των 70 ευρώ δεν υφίσταται. Εκτος και αν ο ουρανίσκος σου διαθέτει εκπληκτικές δυνατότητες.

Διαφορά με ακριβές επαγγελμάτικες υφίσταται με την πρώτη γουλιά. Για αυτό και αναφερθηκα στις επαγγελματικές.

Εκει είναι η μεγάλη διαφορά: Στον αστακό με το σουβλάκι. Όχι στο σουλάκι του Μπάμπη με το σουβλάκι του Λευτέρη.Και εφόσον δεν διαθέτουμε μηχανες των 10000 (αλλά ουτε και αστακούς), δεν έχει νόημα να είμαστε υπερβολικά αυστηροί και να ρίχνουμε μαύρο στις μηχανές των 40 ευρώ. Αξιοπρεπέστατο καφέ κάνουν. Αλλιώς δεν θα πουλούσαν ετσι ? Έχουμε μάει όοοολα να τα ψυρίζουμε και να τα περνάμε απο της μαιμους τον κ... πια.

Να το θέσουμε και αλλιώς.... με τα 39 ευρω που κάνει παίρνει κανεις μετα βιας 13 καφέδες απο τα γαμιστερα (;) μικελ ή δε ξερω γω που...

Θεωρω οτι αξίζει να παρει αντι αυτών τη μηχανή που εχει τους καφέδες δώρο και ας του μείνει ή αν δε αρέσει δα τόσο πολύ να τη πουλήσει στη μιση τιμή να βάλει και αλλα 4-5 χιλιάρικα και να πάρει μια wega

• Like 2
Δημοσ.

Πιάστε το νόημα κ μην κάνετε ελεύθερη μετάφραση αυτών που γράφουν οι άλλοι.. Η συγκεκριμένη μηχανή που είναι στην προσφορά,δεν παράγει καφέ,αντιθέτως της ίδιας εταιρίας μηχανή παράγει καφέ..

Το "για του επισκέπτες στην αναμονή" που παραφράστηκε γιατι προφανώς μερικοί κρίνουμε εξ' ιδίων το σκεπτικό των άλλων,εγώ το έγραψα με την έννοια της ενασχόλησης και την επιλογή ροφήματος,και όχι με την έννοια ότι οι επισκέπτες δεν αξίζουν αυτό που πίνω εγώ..

Τώρα θέλετε να πάτε ν'αγορασετε την συγκεκριμένη μηχανή επειδή δίνει και 2 φλιτζανάκια δώρο κ να νομίζετε ότι πίνετε εσπρέσο κ αυτό δικαίωμα σας,εμείς που την δοκιμάσαμε το γράφουμε για να σας προφυλάξουμε.. Την δοκιμάσατε και εσάς σας αρέσει ? και αυτό δικαίωμα σας αλλά η τιτλοφόρηση εσπρεσιερα σύμφωνα με τα διεθνή και όχι προσωπικά πρότυπα δεν της ταιριάζει..

• Like 3
Δημοσ.

Όσοι πίνουν μόνο και αποκλειστικά εσπρέσο ας το σκεφτούν αν και πάλι λέω ότι ειναι θέμα γούστου. εχω γνωστούς που τους αρέσει και μάλιστα φίλους που δουλεύουν και σε καφε και δουλεύουν με επαγγελματικές μηχανές. Αλλα να μιλάμε για εσπρέσιερα με 70 ευρω και ότι δεν αξίζει αυτη στα 39 που σου δίνει και άλλες 10 επιλογές ειναι αστείο.. :)

• Like 1
Δημοσ.

Μαύρο δεν έριξα...απλά λέω πως δε φτιάχνει αξιοπρεπή espresso

Πέφτεις στην υπερβολή (και η υπερβολή δεν είναι επιχείρημα)

όταν λες πως χρειάζεσαι μηχανή των 10000 για να πιεις καλό φλυτζάνι.

Με 200 € είσαι άρχοντας

Παραδείγματος χάριν

http://www.insomnia.gr/topic/510848-%CE%BA%CE%B1%CF%86%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%B5%CF%81%CE%B5%CF%82-gaggia-classic-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-151-%CE%BB%CE%B9%CF%81%CE%B5%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%B1-180-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89-amazo/

Δημοσ.

Ελεος ρε παιδια τι το ψιριζετε μια χαρα προσφορα ειναι για την οικονομικη κατασταση των πλειστων. Ποιοτητα δεν ψαχνεις σε τετοιου ειδους μηχανες, αξιοπρεπεια θελεις βαση τιμης και την εχεις κατα τη γνωμη μου.

Sent from my U9200 using Insomnia

• Like 1
Δημοσ.

Μια χαρα  espresso φτιαχνει + ότι μπορεις να φτιαξεις σοκολατα, νες, νεσκουικ,τσαι και αλλα τοσα ροφηματα.

Αν καποιος θελει το απολυτο στον espresso τοτε εχει δυο λυσεις; Μηχανη με μυλο που αλεθει ή Nespresso.

Δημοσ.

Το να έχει η να μην έχει γουστο κάποιος δεν είναι ουτε καλό ούτε κακό. Λόγος δεν πέφτει σε κανένα για το προσωπικό γούστο του καθενός. Απλα πράματα. Επίσης ειναι ΠΟΛΥ σχετικό το θέμα του γούστου (και περικλείει μύρρια πράματα πιο σημαντικά και πέρα από την γέυση ενός καφέ). Εχε υπ'όψιν σου οτι με την ίδια λογική που χρησιμοποιείς κάποιος άλλος που πίνει καφέ από καλύτερη μηχανή απο την δικιά σου των 70 ευρώ θα μπορεί να σε χαρακτηρίσει εσενα ως κακόγουστο. Έχει λογική όμως αυτό? Καμμία απολύτως.

Στο κάτω κάτω ενα καφέ πίνουμε. Δεν τρώμε γκουρμεδιά σε εστιατόριο πανάκριβο που το έχουμε χρυσοπληρώσει και που έχουμε

μεγάλες προσδοκίες.

Και επειδή ρωτάς, την αρχική απάντηση την άλλαξα όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά γιατι παρέμενε σε κλίμα αστεισμού πράγμα παρεξηγίσιμο για καποιον που δεν διαθέτει χιουμορ όπως εσυ όπως και αποδείχτηκε. Γιατι αν διέθετες χιουμορ θα το έριχνες στην πλάκα, και δεν θα μίλαγες περι καλών  ή κακών τρόπων. Καλό είναι να καταλαβαίνουμε πότε κάποιος μας προσβάλλει και πότε κάνει χιουμορ. Αν το θεωρείς εσυ κακό τρόπο με γεια σου και με χαρά σου. Δεν έχω βλέψεις να σε πείσω για το αντίθετο.Για αυτό και απέσυρα την απάντηση εξάλλου. Ο σκοπός μου δεν είναι να στεναχωρώ τον κόσμο. :)

Όμως αντίστοιχα εγώ από την μεριά μου το αποδίδω απλά ως έλλειψη χιουμορ από σένα. 

Σε γενικές γραμμές μου έχουν πει ότι δεν έχω διάφορα πράγματα (λεφτά, μέλλον κλπ), αλλά ότι δεν έχω χιούμορ πρώτη φορά!!! Έζησα για να μου το πούνε και αυτό λοιπόν....

Παίρνω το θάρρος να μοιραστώ το χιούμορ σου με τα υπόλοιπα μέλη του insomnia βάζωντας σε αυτό το post το αρχικό σου μήνυμα το οποίο και στην συνέχεια αντικατέστησες με άλλο... όσο για το χιούμορ μου, αφήνω τους άλλους να το κρίνουν.... :)

Θεωρώ τον εαυτό μου εξαιρετικά ευτυχή που δεν κατάγομαι απο το Νέο Ρύσιο, καθότιν το παραπάνω μήνυμα αναδεικνύει περίτρανα την υψηλή αισθητική και εξαιρετικά καλή αίσθηση γεύσης των 'γκουρμεδιάρικων' κατοίκων της περιοχής. Οπότε αγόρασα την καφετιέρα και έμεινα ευχαριστημένος. Έμεινα το ίδιο ευχαριστημένος δηλαδή με τους καλεσμένους/φίλους του  karasardeli που ευτυχώς για αυτόν δεν εχουν την ίδια γευσιγνωσία με τον ίδιο και αρκούνται στους απλους ετοιματζίδικους εσπρέσο που τους πασάρει όταν έρχονται στο σπίτι του 

Στο θέμα μας τώρα, σε όποιον αρέσει το ρόφημα που παράγει η συγκεκριμένη συσκευή, καλά θα κάνει και θα την αγοράσει. Υπάρχει σίγουρα κόσμος που την αγόρασε και έχει μείνει ευχαριστημένος... εγώ απλά δεν είμαι ένας από αυτούς. Την αγόρασα με το σκεπτικό να πίνω εύκολα τον καφέ μου στον χώρο εργασίας μου, αλλά σύντομα κατάλαβα ότι το "ρόφημα" που έπινα δεν είχε καμμία σχέση με καφέ και προτίμησα να ετοιμάζω τον καφέ μου σε πλαστικό από το σπίτι (αυτό στο γκουρμεδιάρικο Νέο Ρύσιο). Η μηχανή είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμη για χρήση σε πολλά άτομα και με "καψούλες", όλοι και όλες όμως προτιμούν να πίνουν γαλλικό παρά το "ρόφημα" που βγάζει η συσκευή.

Δημοσ.

Λίγοι αυτοί που μπορούν να εκτιμήσουν έναν καλό espresso αλλά και λίγα τα μαγαζιά που επενδύουν χιλιάδες ευρώ σε μια καλή μηχανή καφέ...

Δημοσ.

Λίγοι αυτοί που μπορούν να εκτιμήσουν έναν καλό espresso αλλά και λίγα τα μαγαζιά που επενδύουν χιλιάδες ευρώ σε μια καλή μηχανή καφέ...

Δεν χρειάζεται να επενδυσει καποιος χιλιαδες ευρω για να φτιαξει καλο καφε. Ο λογος που οι επαγγελματικες μηχανες είναι ακριβες είναι για να μπορουν να ανταπεξελθουν στη σκληρη -επαγγελματικη χρηση και απαιτηση του επαγγελματια. Τιποτα περισοτερο. 

Από κει και περα μετραει ο καφες(το κοψιμο του,η ποικιλια που προερχεται ,αν είναι φρέσκος. Αν καναμε αυτή τη συζητηση πριν 15 χρονια θα μπορουσα να σου πω και για το ρολο της μηχανης, μιας και οι περισοτερες οικιακης χρησης μηχανες δεν ξεπερνουσαν τa 3,5 bar πιεση. Σημερα ολες πλεον δουλευουν με πιεσεις με πανω από 10 bar.

Δημοσ.

Αν ειναι ευκολο ας πει καποιος που την πηρε ή ξερει τι περιεχει μεσα για να δω αξιζει νακανουμε μια δοκιμη την οποια θα μας τη βγαλουν οι καψουλες ή οχι. Ελπιζω να εχει μεσα κανα 2-3 12αδες

Δημοσ.

Ελεος ρε παιδια τι το ψιριζετε μια χαρα προσφορα ειναι για την οικονομικη κατασταση των πλειστων. Ποιοτητα δεν ψαχνεις σε τετοιου ειδους μηχανες, αξιοπρεπεια θελεις βαση τιμης και την εχεις κατα τη γνωμη μου.

Sent from my U9200 using Insomnia

Οχι δεν ειναι καλη προσφορα για την οικονομικη κατασταση των πλειστων. Για την ακριβεια ειναι μια πολυτέλεια και συμφερει μονο αν τους καφεδες που θα φτιαξεις στο σπιτι θα τους αγοραζες απο εξω. Αυτο που πραγματικα προσφερει ειναι ευκολια όταν για παραδειγμα εχεις καλεσμενους. Η συσκευή φαίνεται φτηνή αλλα είναι κακό vfm. Δεν ειμαι ειδικος στους καφεδες αλλα και εγω δε νομιζω οτι φτιαχνει υψηλης ποιοτητας espresso αλλα για μενα ειναι αποδεκτη η ποιοτητα του με τον ιδιο τροπο που και η heineken amstel κλπ δεν ειναι υψηλης ποιοτητας μπυρες αλλα ευρειας καταναλωσης

• Like 2
Δημοσ.

Σε γενικές γραμμές μου έχουν πει ότι δεν έχω διάφορα πράγματα (λεφτά, μέλλον κλπ), αλλά ότι δεν έχω χιούμορ πρώτη φορά!!! Έζησα για να μου το πούνε και αυτό λοιπόν....

Παίρνω το θάρρος να μοιραστώ το χιούμορ σου με τα υπόλοιπα μέλη του insomnia βάζωντας σε αυτό το post το αρχικό σου μήνυμα το οποίο και στην συνέχεια αντικατέστησες με άλλο... όσο για το χιούμορ μου, αφήνω τους άλλους να το κρίνουν.... :)

Θεωρώ τον εαυτό μου εξαιρετικά ευτυχή που δεν κατάγομαι απο το Νέο Ρύσιο, καθότιν το παραπάνω μήνυμα αναδεικνύει περίτρανα την υψηλή αισθητική και εξαιρετικά καλή αίσθηση γεύσης των 'γκουρμεδιάρικων' κατοίκων της περιοχής. Οπότε αγόρασα την καφετιέρα και έμεινα ευχαριστημένος. Έμεινα το ίδιο ευχαριστημένος δηλαδή με τους καλεσμένους/φίλους του  karasardeli που ευτυχώς για αυτόν δεν εχουν την ίδια γευσιγνωσία με τον ίδιο και αρκούνται στους απλους ετοιματζίδικους εσπρέσο που τους πασάρει όταν έρχονται στο σπίτι του 

Στο θέμα μας τώρα, σε όποιον αρέσει το ρόφημα που παράγει η συγκεκριμένη συσκευή, καλά θα κάνει και θα την αγοράσει. Υπάρχει σίγουρα κόσμος που την αγόρασε και έχει μείνει ευχαριστημένος... εγώ απλά δεν είμαι ένας από αυτούς. Την αγόρασα με το σκεπτικό να πίνω εύκολα τον καφέ μου στον χώρο εργασίας μου, αλλά σύντομα κατάλαβα ότι το "ρόφημα" που έπινα δεν είχε καμμία σχέση με καφέ και προτίμησα να ετοιμάζω τον καφέ μου σε πλαστικό από το σπίτι (αυτό στο γκουρμεδιάρικο Νέο Ρύσιο). Η μηχανή είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμη για χρήση σε πολλά άτομα και με "καψούλες", όλοι και όλες όμως προτιμούν να πίνουν γαλλικό παρά το "ρόφημα" που βγάζει η συσκευή.

Καταρχάς δεν έχεις δικαίωμα να αναποστάρεις κάτι που έχει γράψει και έχει αποσύρει άλλος χωρις να πάρεις την άδεια του.

Έγραψα κάτι και το έβγαλα. Με ποιό δικαίωμα αναποστάρεις ? Νιούφης είσαι στα φόρουμ ?

Πρόσεξε με: δεν με ενοχλεί που μπήκε και είναι ορατό. Πλάκα έχει και γελάμε εδω με τους άλλους.

Αλλα ενοχλεί που δεν πήρες την άδεια για να ποστάρεις κάτι που είχε αποσυρθεί.

Τέσπα μην το βγάλεις τώρα. Αστο εκεί. Καλά είναι. :devil:  

Άλλα άλλη φορά να έχεις το νού σου όταν θα το ξανακάνεις σε κάποιον άλλο, γιατι θα στην πουν.

Φαίνεται οτι δεν γνωρίζεις βασικά πράγματα. Και τελικά μαλλον εσύ στερείσαι σωστής συμπεριφοράς.

Αλλα στην προσπάθεια σου να το παίξεις άνετος και να διαγράψεις την πρώτη εντύπωση που έδωσε η απάντηση

σου περι κακών τρόπων, το πόσταρες για να δείξεις οτι εισαι κουλ. Καλή η προσπάθεια αλλά δεν τσιμπάμε.

Οσες φορές και να το ποστάρεις απο δω και πέρα, η αρχική απάντηση σου επισφραγίζει το πόσο καλά δέχεσαι ένα

λαιτ χιουμοριστικό ποστ.

Επίσης δεν πείθει ότι πρώτη φορά σου λένε οτι δεν καταλαβαίνεις απο χιούμορ. Αστα αυτά. Στο έχουν ξαναπεί και κάνει

μπαμ αυτό απο το τρόπο που απαντάς.

ΚΑι άσε τις υπόνοιες περί <<κακου χιούμορ>>. Οταν κάποιος δεν εχει χιουμορ απλά λέμε ότι δεν έχει καλό χιουμορ (για τα γουστα μας) . Δεν του λέμε οτι έχει κακους τρόπους. Αλλα εσυ θίχτηκες, υπεραμύνθηκες, το πήρες σοβαρα ότι και καλά σου βρίζουμε την περιοχή και έκανες επίθεση κακοχαρακτηρίζοντας. Σιγα πια με το Ρύσιο λες και στο φάγαμε. Για δήμαρχος στο Ρύσιο κατεβαίνεις μήπως? Θα χρειαστεί κάτι παραπάνω για να σε εκλέξουν...

Ξανά στο θέμα μας λοιπόν.

Όσον αφορά τα περι υπερβολών που αναφέρθηκε από κάποιον, απλά θα αναφέρω άλλος ξεκίνησε τις υπερβολες

αλλά μάλλον του διέφυγε:

Οτι ο καφές απο μια καφετιέρα 40 ευρώ δεν πίνεται, ενω αυτη των 70 ευρώ ειναι μια χαρά.

Τι λες ρε παιδί μου!

Η κατακλείδα είναι ότι πρέπει να προσέχουμε τι συμβουλεύουμε και πότε ξεφεύγουμε από τα λογικά πλαίσια και πότε 

φτάνουμε στα όρια της υπερβολής γιατί το μόνο που προκαλούμε είναι σύγχιση στους ανίδεους υποψήφιους αγοραστές.

Με άλλα λόγια, πηγαίνετε και δοκιμαστε τον καφέ στα ντέμο των μεγάλων σουπερ μάρκετ πριν προβείτε στην αγορά της μηχανής

δέστε αν σας καλύπτει και αφήστε τον καθένα να λέει το μακρύ του και το κοντό του. 

Δημοσ.

μια χαρα vfm είναι στη τιμη που πλεον παιζει γενικα η DG.

Ασε που αν εχεις και καμια υποχρεωση την παιρνεις και είναι ένα αξιοπρεπεστατο δωρο

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...