paylidis Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 εβγαλε προσφορά πολυ καλή κατα τη γνώμη μου η ηλεκτρονική την εν λόγω καφετιέρα: http://www.electroniki.gr/electroniki/el_gr/appliances/kitchen/coffe-mach/dolce-gusto-kp1006gb-red.php @ skroutz http://www.skroutz.gr/c/437/kafetieres.html?from=catspan&keyphrase=DOLCE+GUSTO Την εχω πάρει εδώ και 3 περίπου μήνες και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.
karasardelis Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Εγώ πάντως που την πήρα στο γραφείο με την προηγούμενη προσφορά, την έχω απλά για λύση ανάγκης. Αυτό που βγάζει και ονομάζει καφέ, αν έχεις μάθει να πίνεις espresso, απλά δεν πίνεται Για να κερνάς καφέ σε επισκέπτες όμως είναι μια χαρά... 5
paylidis Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Τι να σου πω εμένα με ικανοποιούν κάποιοι απο τους καφέδες που κάνει! Και τη θεωρώ πολυ value for money 1
KoGi Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Τι να σου πω εμένα με ικανοποιούν κάποιοι απο τους καφέδες που κάνει! Και τη θεωρώ πολυ value for money Κι εγω μια χαρα τους βρισκω τους καφεδες της... τωρα βεβαια αν εχεις συνηθισει σε εσπρεσο απο καφετιερα των €10000, οπως ο φιλος απο πανω φανταζομαι, ε τοτε ισως να μην μεινεις τελειως ικανοποιημενος.
Fmtrx Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Μην τρελαινομαστε. Η καφετιερα είναι καλή. Ξαφνικά όλοι αρχίσαμε και γινόμαστε εκλεκτικοί και απαιτητικοί υπερ του δέοντος. Προφανως η καφετιερα δεν μπορεί να ανταγωνιστεί καφετιέρες των 5000 και 10000 ευρώ που έχουν οι επαγγελματίες. Αυτό που όμως προσφέρει είναι φορητότητα λόγω μικρού μέγεθος για να την έχεις φερ ειπειν στο γραφείο, κάτι που δεν είναι εφικτό ούτε και πρακτικό- για πολλούς λόγους -μια πανάκριβη και ογκώδης καφετιέρα. Μια παρατήρηση: Εχω χορτάσει και βαρεθέι να βλέπω περιπτώσεις όπου απαιτούν καφέ αρίστης ποιότητος, αλλά το βράδι να αρκούνται στα...σουβλάκια-πιτσα-μπύρα, χωρις να παραπονιούνται. Όταν θέλουμε να είμαστε απαιτητικοί, το νορμάλ είναι να είμαστε σε όλα ΑΝ μας βαστάει το πορτοφόλι. Τουτέστιν: την στιγμή που θα απαιτήσω μηχανή καφέ των 10000 για να πίνω τον τέλειο καφέ, θα είμαι υποκριτής το λιγότερο, αν ΕΠΙΠΛΕΟΝ δεν έχω σεφ να μου μαγειρεύει αστακούς κλπ, παραθαλάσσια βίλλα, κότερο 30 μέτρων τουλάχιστον και δυο μπέντλεη στο γκαράζ. Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2013 από Fmtrx 5
moredread Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Θεωρώ ότι είναι πεταμένα λεφτά (προσωπική γνώμη, δεν θέλω να μειώσω την αξία του thread, κάθε άλλο), και η πρώτη ύλη του καφέ που δίνουν και η μηχανή. Όσες compact λύσεις τις έχω δοκιμάσει σχεδόν όλες, δεν κάνουν σοβαρό espresso με εξαίρεση την nespresso που ήταν αξιοπρεπής "οριακά". Προτιμότερο είναι να πάρεις μια καλή καφετιέρα (όχι απαραίτητα Gaggia) και να κόβεις ένα καλό φρέσκο καφέ να ευχαριστιέσαι τον espresso σου. Π.χ εγώ έχω μια Site: Ariete combo που την είχε κάποτε προσφορά , Αν θέλετε φρεσκοκομένο ενας φτηνός και πολύ καλός μήλος είναι Πηγή: αυτός Πηγή: Zassenhaus Brasilia αν τον θες φρεσκοκομένο (απλά θα χρειαστεί λίγο κόπο στο καλιμπραρισμα , με δοκιμή, κόψιμο...) για αρχή είναι πολύ καλός. Για να έχεις ένα καλό αποτέλεσμα πρέπει και η μηχανή αλλά ακόμα περισσότερο η πρώτη ύλη (καφές) να είναι καλής ποιότητας και φρέσκος. Συνολικά με κάποια αντίστοιχη λύση μπορείς να έχεις καλύτερο καφέ,
Questioner Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Και τα mm στο παιχνίδι. Δεν ξέρω αν είναι ίδιο το gift box. http://www.mediamarkt.gr/mcs/product/KRUPS-Nescafe-Dolce-Gusto-Piccolo-RED-KP-100610,99452,397629,931434.html Απλά καλό θα είναι να δώσετε κάτι παραπάνω και να πάρετε κάποια αυτόματη γιατί με την ποσότητα θα χάσετε την μπάλα.
dpress Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Παιδιά η τιμη ειναι πολυ καλη. Ιδιαίτερα με το πακέτο της ηλεκτρονικής με το ποτήρι για να παίρνεις τον καφε μαζί σου που κανει 9,50 ευρω και δεν το βλεπω πλέον διαθέσιμο για παραγγελία - ειναι πολυ καλης ποιότητας - συν τις κούπες που έχει και κάποιες κάψουλες έχει βγει το κόστος. Όσον αφορά την ποιότητα καφε νομιζω ειναι θέμα γούστου. Εγω εχω βολευτεί με cortado, lungo και cappuccino. Η αλήθεια ειναι ότι δεν πρόκειται καθαρά για μηχανή espresso αλλα μηχανή ροφηματων. Οποίος πίνει μόνο espresso, σίγουρα υπάρχουν μηχανές ποιοτικότερες ίσως και με καλύτερης ποιότητας καφε στις κάψουλες αλλα και με πολυ μεγαλύτερο κόστος και της μηχανής και του καφε στη συνέχεια.
paylidis Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Και τα mm στο παιχνίδι. Δεν ξέρω αν είναι ίδιο το gift box. http://www.mediamarkt.gr/mcs/product/KRUPS-Nescafe-Dolce-Gusto-Piccolo-RED-KP-100610,99452,397629,931434.html Απλά καλό θα είναι να δώσετε κάτι παραπάνω και να πάρετε κάποια αυτόματη γιατί με την ποσότητα θα χάσετε την μπάλα. κι ομως παιζοντας εχω δει οτι μου αρεσει συγκεκριμενος καφές σε συγκεκριμένα ml - οχι ομως αυτα που προτεινει ο κατασκευαστης...
karasardelis Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Μην τρελαινομαστε. Η καφετιερα είναι καλή. Ξαφνικά όλοι αρχίσαμε και γινόμαστε εκλεκτικοί και απαιτητικοί υπερ του δέοντος. Προφανως η καφετιερα δεν μπορεί να ανταγωνιστεί καφετιέρες των 5000 και 10000 ευρώ που έχουν οι επαγγελματίες. Αυτό που όμως προσφέρει είναι φορητότητα λόγω μικρού μέγεθος για να την έχεις φερ ειπειν στο γραφείο, κάτι που δεν είναι εφικτό ούτε και πρακτικό- για πολλούς λόγους -μια πανάκριβη και ογκώδης καφετιέρα. Μια παρατήρηση: Εχω χορτάσει και βαρεθέι να βλέπω περιπτώσεις όπου απαιτούν καφέ αρίστης ποιότητος, αλλά το βράδι να αρκούνται στα...σουβλάκια-πιτσα-μπύρα, χωρις να παραπονιούνται. Όταν θέλουμε να είμαστε απαιτητικοί, το νορμάλ είναι να είμαστε σε όλα ΑΝ μας βαστάει το πορτοφόλι. Τουτέστιν: την στιγμή που θα απαιτήσω μηχανή καφέ των 10000 για να πίνω τον τέλειο καφέ, θα είμαι υποκριτής το λιγότερο, αν ΕΠΙΠΛΕΟΝ δεν έχω σεφ να μου μαγειρεύει αστακούς κλπ, παραθαλάσσια βίλλα, κότερο 30 μέτρων τουλάχιστον και δυο μπέντλεη στο γκαράζ. Το να έχει κάποιος γούστο δεν είναι κακό... το να μην έχει είναι. Κακό είναι επίσης και να μην έχει τρόπους κάποιος αλλά αυτό το αφήνω στην κρίση του κόσμου. Γιατί άλλαξες αλήθεια το ειρωνικό σχόλιο προς το άτομό μου και την περιοχή στην οποία μένω που έκανες αρχικά; Στο θέμα μας τώρα... Στο εξοχικό πίνω κλάσεις ανώτερο καφέ από μια απλή μηχανή AEG που πήρα με €70 και καφέ που αλέθω στα starbucks. Αν βάλεις τα λεφτά που δίνει κάποιος σε καψούλες Dolce Gusto, συμφέρει περισσότερο η αγορά μιας έστω και απλής μηχανής Espresso. 2
paulchro Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2013 Παντως δουλευα σε καφε και παρ' ολο που ειμαι κ λιγο περιεργος στο θεμα η tassimo μου μια χαρα espresso κανει..Νομιζω καλυτερο απ της προσφορας που εχω δοκιμασει..
paylidis Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2013 Ρε παιδιά μη μαλώνετε, τι κερδίζετε δηλαδή...; το θέμα της ποιότητας εχει πολυσυζητηθεί σε δεκάδες θέματα στο φορουμ και σε ολο το ιντερνετ... Η μηχανή για εμένα ειναι καλή και το καλή περιλαμβάνει και το ΠΡΑΚΤΙΚΗ καθως 7 το πρωι που ξυπναω δεν εχω κουραγιο ουτε να ντυθω - πόσο μάλλον να αλέθω καφέ και να τον κάνω σε κανονική μηχανή (που επίσης έχω). Η τιμή ειναι προσφοράς και αυτό μετράει για μενα. Και για να βοηθήσω τυχόν ενδιαφερόμενους... Οι 16 καφέδες βγαίνουν υπο κανονικές συνθήκες 4,80 ή όταν εχει -20% εκπτωση το σουπερ μαρκετ 3,80 - κοινώς 24 λεπτά ο ένας! Οι καφέδες/ροφήματα (chocochino/cappuchino) που απαιτούν 2 κάψουλες προφανώς κοστίζουν *2 αλλα αν θέλει κανεις σοκολάτα υπάρχει και η εναλλακτική του Nesquick που ειναι πολύ καλό και μονής κάψουλας. Προσωπικά εχω ξεχωρίσει σαν γευση τους Intenso, Buondi & Lungo - εχοντας παρει και πολύ καλα σχόλια για το cappuchino (δε πίνω - δεν εχω προσωπική άποψη). 2
Fmtrx Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2013 Το να έχει κάποιος γούστο δεν είναι κακό... το να μην έχει είναι. Κακό είναι επίσης και να μην έχει τρόπους κάποιος αλλά αυτό το αφήνω στην κρίση του κόσμου. Γιατί άλλαξες αλήθεια το ειρωνικό σχόλιο προς το άτομό μου και την περιοχή στην οποία μένω που έκανες αρχικά; Στο θέμα μας τώρα... Στο εξοχικό πίνω κλάσεις ανώτερο καφέ από μια απλή μηχανή AEG που πήρα με €70 και καφέ που αλέθω στα starbucks. Αν βάλεις τα λεφτά που δίνει κάποιος σε καψούλες Dolce Gusto, συμφέρει περισσότερο η αγορά μιας έστω και απλής μηχανής Espresso. Το να έχει η να μην έχει γουστο κάποιος δεν είναι ουτε καλό ούτε κακό. Λόγος δεν πέφτει σε κανένα για το προσωπικό γούστο του καθενός. Απλα πράματα. Επίσης ειναι ΠΟΛΥ σχετικό το θέμα του γούστου (και περικλείει μύρρια πράματα πιο σημαντικά και πέρα από την γέυση ενός καφέ). Εχε υπ'όψιν σου οτι με την ίδια λογική που χρησιμοποιείς κάποιος άλλος που πίνει καφέ από καλύτερη μηχανή απο την δικιά σου των 70 ευρώ θα μπορεί να σε χαρακτηρίσει εσενα ως κακόγουστο. Έχει λογική όμως αυτό? Καμμία απολύτως. Στο κάτω κάτω ενα καφέ πίνουμε. Δεν τρώμε γκουρμεδιά σε εστιατόριο πανάκριβο που το έχουμε χρυσοπληρώσει και που έχουμε μεγάλες προσδοκίες. Και επειδή ρωτάς, την αρχική απάντηση την άλλαξα όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά γιατι παρέμενε σε κλίμα αστεισμού πράγμα παρεξηγίσιμο για καποιον που δεν διαθέτει χιουμορ όπως εσυ όπως και αποδείχτηκε. Γιατι αν διέθετες χιουμορ θα το έριχνες στην πλάκα, και δεν θα μίλαγες περι καλών ή κακών τρόπων. Καλό είναι να καταλαβαίνουμε πότε κάποιος μας προσβάλλει και πότε κάνει χιουμορ. Αν το θεωρείς εσυ κακό τρόπο με γεια σου και με χαρά σου. Δεν έχω βλέψεις να σε πείσω για το αντίθετο.Για αυτό και απέσυρα την απάντηση εξάλλου. Ο σκοπός μου δεν είναι να στεναχωρώ τον κόσμο. Όμως αντίστοιχα εγώ από την μεριά μου το αποδίδω απλά ως έλλειψη χιουμορ από σένα.
MoviemakerGr Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2013 Εγώ πάντως που την πήρα στο γραφείο με την προηγούμενη προσφορά, την έχω απλά για λύση ανάγκης. Αυτό που βγάζει και ονομάζει καφέ, αν έχεις μάθει να πίνεις espresso, απλά δεν πίνεται Για να κερνάς καφέ σε επισκέπτες όμως είναι μια χαρά... Ακριβώς .. καφε δεν το λες ,ενα νόστιμο ροφημα για να παίζουν οι επισκεπτες οσο ειναι στην αναμονή ειναι ο καλυτερος τιτλος που μπορει κανεις να δώσει. 1
el00019 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2013 Δε χρειάζονται σε καμία περίπτωση μηχανές των 10000 για να πιεις αξιοπρεπή espresso. Οι καψουλιάρες όπως και να το κάνουμε δεν κάνουν espresso όπως θα έπρεπε να είναι. Και όταν πέφτει σχόλιο για μια τέτοια μηχανή από κάποιον "γνώστη" δεν είναι επειδή θέλει να το παίξει "γνώστης" κι "έξυπνος" αλλά για να ενημερώσει τον κόσμο τι είναι αυτό που σκέφτεται να αγοράσει. Επίσης όπως στα πάντα έτσι και στο "σουβλάκια-πίτσα-μπύρες" οι επιλογές είναι πολλές με αναλογία τιμής-ποιότητας χωρίς να χρειάζεται να αντικαταστήσεις το χοιρινό στην πίτα με αστακό για να φας κάτι αξιοπρεπές. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις