Kostas_12ldb Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Καλημέρα! Εδώ και 1 εβδομάδα βιώνω ένα περίεργο θεματάκι με την προαναφερθήσα κάρτα γραφικών. Όταν την πρωτοπήρα, την είχα βάλει σε ένα μηχάνημα AMD Athl(i)on II με 4GB DDR2 @ 667MHz, και ομολογουμένως έπαιζε αρκετά καλά (WRC4 και Skyrim που με ενδιέφεραν άμεσα τα έπαιζε με όλα full). Είχα λοιπών στην άκρη έναν Intel Core 2 Quad Q6600 (ναι, και αυτός αρχαιοκαπηλία), και έστησα ένα καινούριο μηχάνημα με ΟΛΑ ίδια πλυν MotherBoard, CPU και μνήμες (έβαλα 4GB DDR3 @ 1600MHz οι οποίες παίζουν downclocked στα 1066). Το μηχάνημα, παρότι παλιό, είναι αρκετά καλύτερο του AMD. ΟΜΩΣ, από τότε ξεκίνησαν τα θέματα. Σε όλα τα παιχνίδια που δοκίμασα, έχω τρελό frame skipping. Και το περίεργο πιο είναι; Σε όλα τα παιχνίδια έχω τα ίδια συμπτώματα: Είτε τα τρέχω σε 1080p full, είτε σε 720p medium ρυθμίσεις, κάνουν ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο frame skipping (έχω ρυθμίσει και την ATI να μην κάνει override τις ρυθμίσεις του εκάστοτε παιχνιδιού). Δοκίμασα επίσης και τις παλιές DDR2 (αν και χάνω πολύ στην CPU), μπας και παίζει θέμα με τις DDR3 @ 1600MHz, αλλά, όπως καταλαβαίνετε, τα ίδια ακριβώς. Μπορεί κανείς να με πει τι στον γεροκόρακα συμβαίνει; Αν καταλαβαίνω καλά, κάτι προκαλεί bottleneck στο μηχάνημα. Δεν μπορώ να καταλάβω τι όμως... Επεξ/σία 19 Δεκεμβρίου 2013 από Kostas_12ldb
WalkerSW Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Έχου μπει τελευταίοι drivers? Στον catalyst γυρνα τα ολα σε default ρυθμίσεις... Αμα ενεργοποιήσεις το vsync μειώνεται το πρόβλημα?
Kostas_12ldb Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Καταρχάς ευχαριστώ για την απάντηση! Ναι, οι drivers είναι φρεσκοκατεβασμένοι (από ΑΤΙ, δεν έχω βάλει το Turbo_κάτι της MSI, το οποίο δεν το είχα βάλει ούτε και στον AMD)... Στον catalyst έχω γυρίσει ήδη μια φορά σε default, το δοκίμασα έτσι, και μετά άρχισα να το πειράζω πάλι απ'την αρχή. Όσο για το vsync, είδα μια μικρή βελτίωση όταν το είχα μονίμως forced ON μέσω catalyst.
WalkerSW Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Στα ποσα fps παιζεις περιπου κατα μεσο όρο ... σε τι οθόνη και με τι σύνδεση στην οθόνη?
Kostas_12ldb Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Παίζω σε Samsung TV 40" μέσω HDMI full HD. Για τα FPS δεν το έχω δει καν. Θα το καρατσεκάρω σήμερα δοκιμαστικά... Και πάλι θενξ για την προσπάθεια βοήθειας!
Xristaras12 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2013 αν καπου ετρωγες μπουκαλι θα ειχες frame drops οχι skips ποιο τροφοδοτικο εχεις στο συστημα; (μαρκα και watt)
Kostas_12ldb Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 Λοιπών παιδιά, ευχαριστώ κατ'αρχάς για τις απαντήσεις σας σχετικά με το θέμα μου! Μετά από πολύ ψάξιμο και πολλές δοκιμές, επιτέλους έλυσα το πρόβλημα, και απλά θα το αναφέρω σε περίπτωση που κάποιος άλλος αντιμετωπίζει κάτι αντίστοιχο... Η θερμική πάστα του επεξεργαστή είχε πάψει να υπάρχει (με τον καιρό είχε γίνει χώμα). Ενώ ο υπολογιστής τα πήγαινε μια χαρά σε περιβάλλον windows (από άποψη θερμοκρασίας, μόλις έβαζα κάποιο παιχνίδι έφτανε 90 βαθμούς κελσίου και σταματούσε εκεί, κάτι το εντελώς σατανικό, γιατί η προστασία του Q6600 (όπου σβήνει το PC και παίρνεις χαμπάρι κατευθείαν τι συμβαίνει) ήταν στους 95! Μάλιστα, επειδή δεν είχα πάστα (για CPU, γιατί πάστα σε γλυκό μας έχουν στουμπώσει λόγω εορτών) και τα μαγαζά δεν τα πρόλαβα ανοικτά, έβαλα μια αλουμινόπαστα από έναν φίλο υδραυλικό για δοκιμή (πάστα για αισθητήρες θερμοκρασίας καυστήρων), και έπαιξε τζιτζί!
Xristaras12 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 30 Δεκεμβρίου 2013 Μάλιστα, επειδή δεν είχα πάστα (για CPU, γιατί πάστα σε γλυκό μας έχουν στουμπώσει λόγω εορτών) και τα μαγαζά δεν τα πρόλαβα ανοικτά, έβαλα μια αλουμινόπαστα από έναν φίλο υδραυλικό για δοκιμή (πάστα για αισθητήρες θερμοκρασίας καυστήρων), και έπαιξε τζιτζί! την οποια θα σου ελεγα να βγαλεις οσο το δυνατον συντομοτερα και να βαλεις μια σωστη. ενδεικτικα αγορασε ειτε Arctic MX-4 ειτε Prolimatech pk-3 Nano νικαια που μενεις; ειμαι πανω στη λαοδικειας
Kostas_12ldb Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2013 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2013 @ Xristaras12 Ναι, την άλλαξα εννοείτε! Πήγα βέβαια και πήρα την Arctic Silver 5 (απ'ότι διάβασα κάνει καλή δουλίτσα). Από 45οC σε idle με την αλουμινίου πήγε στους 37οC με την Arctic Silver 5. Και παίζοντας WRC4, από 75oC με την αλουμινίου, τώρα πάει max 60οC. Κι εγώ επί της Λαοδικείας είμαι, πίσω από την πλατεία Χαλκηδόνας. Κοντοχωριανοί
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα