The_Colonel Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 (επεξεργασμένο) Πως φενεται οτι ο ανθρωπος δεν γνωριζει τι να προτενει... Κουτι 25ευρο,πουθενα ο Ssd,πουθενα ψυκτρα(Μιας και προτεινεις Oc cpu),BR των 90ευρο,πουθενα το λειτουργικο που ζηταει ο ενδιαφερομενος και 120ευρο παραπανω απο το budget του. Για αυτα που ζηταει ο ts,χρηση και παιχνιδια κοιταζει σε κατι οπως τα παραπανω. Ολα τα αλλα ειναι να ειχαμε να λεγαμε. Ωραία είπα ότι δεν θα ασχοληθώ άλλο αλλα επειδή το γυρνάς σε προσωπική επίθεση και επειδή ο TS παίζει να μην μπορεί να καταλάβει τις βλακείες που λες θα το εξηγήσω λίγο πιο αναλυτικά για να φανεί ότι είσαι troll. 1) πριν ήσουν της άποψης ότι θα πρέπει να είναι λίγο χαμηλότερα τα specs για τις απαιτήσεις που φέρεται -έτσι όπως τις κατάλαβες εσύ- να έχει ο TS... τώρα ξαφνικά θες και super tower και ssd και φύκια για μεταξωτές κορδέλες... 2)ναι όταν κανεις μια επένδυση 1000 euro με στόχο την αντοχή στο μέλλον θα τσιγκουνευτείς τα τα 120 euro (που είναι 125 by the way) τι επιχείρημα καθαρή προσπάθεια trolling και η απάντηση μου ο σκοπός εδω είναι να κατασκευάσεις ένα σύστημα που να αντέχει στο μέλλον και να είναι αναβαθμίσιμο αλλα να είναι στα 1000 euro... δυστυχώς δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα... με 1000 euro δεν παίρνεις το top pc του πλανήτη τι να κάνουμε.. αλλα έδωσα προτεραιότητα στα υποσυστήματα που κάνουν την διαφορα στην γενική εμπειρία χρήσης και λιγότερα λεφτά στα δευτερεύοντα πράγματα.. όπως το κουτί.. αν και σε πληροφορώ το κουτί είναι ποιοτικότατο για τα χρήματα του και επώνυμο (ΑSUS) με extra θύρες και panel. ο ssd δεν μπορούσε να μπει γιατί θα ανεβαίναμε κιαλλο στα λεφτά με 1100 euro δεν έχεις ότι θέλεις.. αλλα μερίμνησα και γιαυτο και έβαλα hybrid σκληρό που θα είναι πιο γρήγορος από απλό hdd και λίγο αργότερος από καθαρόαιμο ssd... και παράλληλα έχει μεγάλη χωρητικότητα 1TB... αυτό είναι η εξυπνότερη λύση για να κρατήσεις αποδόσεις υψηλές σε όσο το δυνατόν χαμηλότερη τιμή. γιατί αυτός ήταν και ο στόχος.. το καλύτερο δυνατόν σύστημα για καθημερινή και όχι μονο χρήση στην τιμή των 1000 ευρώ με καλύτερο κουτί δεν θα έβλεπε διαφορα στα προγράμματα η στον χρόνο που ανοίγει το football manager και στα FPS... και με ssd δεν θα περίσσευαν λεφτά για αλλα υποσυστήματα οποτε θα έπρεπε να πάρουμε σε αλλα σημεία φτηνότερα πράματα που θα χαμήλωναν την απόδοση και την αντοχή στο μέλλον... οποτε καλύτερα να περιμένει πχ 35 δευτερόλεπτα να bootάρουν τα winwdows αντί για πχ 28 (που θα περίμενε με καθαρό ssd) και 5 δευτερόλεπτα αντί για 3 για να ανοίξει ένα βαρύ πρόγραμμα και να έχει όμως πολύ μεγαλύτερες ταχύτητες μέσα στο πρόγραμμα γιατί ο ssd επηρεάζει μονο τον χρόνο που φορτώνει μετά όλη την υπόλοιπη ώρα όταν τρέξει το πρόγραμμα η ταχύτητα που θα τρέχει εξαρτάται κυρίως από την ram και τον επεξεργαστή.. υποσυστήματα στα οποια δεν τσιγκουνεύτηκα επίσης μεγαλύτερες ταχύτητες rendering,FPS,ποιότητα γραφικών,blueray -το οποιο btw είναι από τα καλύτερα το λέω γιατί το χλεύασες και αυτό- περισσότερο χώρο να αποθηκεύει μεγάλες ταινίες και φωτό κτλ.. εξάλλου όλα αυτά που γράφω τώρα τα έχω αναλύσει σε πιο πάνω post .. να διαβάζεις καλύτερα τα post μου πριν απαντήσεις εκτος αν θεωρείς ότι είσαι τόσο έξυπνος και καταλαβαίνεις με την πρώτη τον σκοπό μου χωρίς να διαβάσεις τι λέω... Όταν εγώ πληρωνόμουν για να χτίσω συστήματα εσύ έβλεπες digimon με το γάλα σου γιαυτο σε παρακαλώ να λείπουν οι προσβολές οχι τίποτα αλλο μπορει να παραπλανήσεις και τον TS που δεν σου φταίει σε τιποτα. επισης η τιμή για αυτα που προτείνω δεν ειναι απαραίτητα 1125 ευρω μπορει να τα βρει και απο αλλο καταστημα με αλλη τιμη... μπορει να ζητησει να του κανουν εκτπωση κτλ Τέλος δηλώνω τώρα ότι αφού ξεκαθαρίστηκε και αυτό δεν θα απαντήσω σε οποιοδήποτε άλλο post τέτοιας φύσης. Εντάξει..,πραγματικά δεν γνωρίζεις πράγματα αλλά κάνεις και προτάσεις αγοράς. Δεν μπήκα στο google να βρώ ένα τυχαίο διάγραμμα που εμένα προσωπικά δεν λέει κάτι όταν οι τιμές RAM που σου ανάφερα είναι από δικές μου αγορές συστημάτων των 4-07 και τον 8-09 αντίστοιχα. Αλλά όταν εξακολουθείς και επιμένεις σε high end σύστημα LGA 2011 αλλά χωρίς SSD η όποια συζήτηση σταματά και τελειώνει εδώ. Καλή επιτυχία στον TS με τις προτάσεις σου. σου παρέθεσα γράφημα με τις τιμές τέλος... και βασικά δεν έχεις ιδέα και λες την γνώμη σου εγώ σου απαντάω με αποδείξεις (όπως το γράφημα από το toms hardware -που το tomshardware δεν είναι ότι νάνε σε αυτά- που αποδεικνύει και το άδικο σου για το SATAII SATAIII δεν ασχολούμαι άλλο όμως δεν είμαι ο καθηγητής σας.. Επεξ/σία 22 Δεκεμβρίου 2013 από The_Colonel
Vasilis 07 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 σου παρέθεσα γράφημα με τις τιμές τέλος... και βασικά δεν έχεις ιδέα και λες την γνώμη σου εγώ σου απαντάω με αποδείξεις (όπως το γράφημα από το toms hardware -που το tomshardware δεν είναι ότι νάνε σε αυτά- που αποδεικνύει και το άδικο σου για το SATAII SATAIII δεν ασχολούμαι άλλο όμως δεν είμαι ο καθηγητής σας.. Ελληνικά δεν καταλαβαίνεις ? Οι 2 τιμές RAM που ανάφερα είναι από αγορές. Το 2007 το 1 GB RAM 800ΜΗΖ για Ελλάδα έπαιζε στα 100Ε. Προσωπικά έχω αποδείξεις. Εσύ έχεις κάποια απόδειξη που να πήρες τότε RAM DDR 2 φτηνότερη ? Σου επαναλαμβάνω τα διαγράμματα δεν μου λένε κάτι όταν υπάρχει προσωπική εμπειρία. Καλά επιμένεις για το Sata III, επιμένεις για το κουτί ? Δεν έχει νόημα να πώ κάτι άλλο,όταν κάποιος δεν καταλαβαίνει ότι δεν γίνετε να προτείνει high end σύστημα με κουτί τον 27Ε και μηχανικό δίσκο όταν από το 2010 όποιος χτίζει νέο σύστημα πρώτα πάει σε SSD. Δηλ. αν ήθελε και οθόνη καλή θα πρότεινες αγορα Dell 32αρας 4κ (στα 4000-5000) και επειδή budget τέλος για tower θα έβαζες κάποιον Intel Celeron άντε P III ?... Και για να στο κάνω λιανά ΄(επειδή τώρα είδα και τα άλλα parts τις σύνθεσης) άστο το θέμα.Μπάζει από παντού.Προτείνουμε σύστημα που να έχει μια ισορροπία και να καλύπτει τον χρήστη όχι parts του 10 να συνυπαρχουν με parts του 1. Και οι προτάσεις αφορούν μια συγκεκριμένη περίοδο.Ότι και να αγοραστεί σήμερα κ. καθηγητά το 2020 θα είναι για το μουσείο της πληροφορικής. 1
The_Colonel Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Ελληνικά δεν καταλαβαίνεις ? Οι 2 τιμές RAM που ανάφερα είναι από αγορές. Το 2007 το 1 GB RAM 800ΜΗΖ για Ελλάδα έπαιζε στα 100Ε. Προσωπικά έχω αποδείξεις. Εσύ έχεις κάποια απόδειξη που να πήρες τότε RAM DDR 2 φτηνότερη ? Σου επαναλαμβάνω τα διαγράμματα δεν μου λένε κάτι όταν υπάρχει προσωπική εμπειρία. Να στο πω και αλλιώς ακόμη και έτσι να είναι (και να μην έκανες ατυχή αγορά εσύ απλά) δεν αλλάζει κάτι στην ουσία της συζήτησις που είναι ότι οι DDR4 μνήμες θα είναι πανάκριβες και δεν θα συμφέρει να βάλεις για τουλάχιστον 2,3 χρονια ακόμη Καλά επιμένεις για το Sata III, επιμένεις για το κουτί ? Δεν έχει νόημα να πώ κάτι άλλο,όταν κάποιος δεν καταλαβαίνει ότι δεν γίνετε να προτείνει high end σύστημα με κουτί τον 27Ε και μηχανικό δίσκο όταν από το 2010 όποιος χτίζει νέο σύστημα πρώτα πάει σε SSD. Αυτοί οι νομοι που γραφεις είναι γραμμένοι πάνω σε πετρα? του είπε ο θεός? η βγήκε κανένας νέος νομος του κράτους? τι είναι αυτά που λες? ποιος με υποχρεώνει να πρέπει να πάρω υποδεέστερα parts για να έχω χρήματα να πάρω ένα καλύτερο κουτί? Ψάξε λίγο την έκφραση στο google more bang for the buck και θα καταλάβεις Ο σκοπός είναι η ουσία.. ο TS να χαίρεται το pc με τα λεφτά που έδωσε... αν έχει πιο αργό pc δεν θα χαρεί τόσο και ας είναι καλύτερο το κουτί... εγώ μια φορα θα έπαιρνα αυτό το σύστημα από ένα σύστημα με χαμηλότερη κάρτα χαμηλότερη μνήμη χαμηλότερο επεξεργαστή αλλα με καλύτερο κουτί και ssd... lol δηλαδή.. Και για να στο κάνω λιανά ΄(επειδή τώρα είδα και τα άλλα parts τις σύνθεσης) άστο το θέμα.Μπάζει από παντού.Προτείνουμε σύστημα που να έχει μια ισορροπία και να καλύπτει τον χρήστη όχι parts του 10 να συνυπαρχουν με parts του 1. Και οι προτάσεις αφορούν μια συγκεκριμένη περίοδο.Ότι και να αγοραστεί σήμερα κ. καθηγητά το 2020 θα είναι για το μουσείο της πληροφορικής. βασικά όλα τα κομμάτια που μετράνε στην σύνθεση είναι του ιδιου υψηλού επιπεδου εκτος από το κουτί το και το cooler που δεν είναι κομμάτια που μετράνε για τον συγκεκριμένο σκοπό.. που και αυτά όμως είναι αξιοπρεπέστατα.... Το χτίσιμο pc δεν είναι ζωγραφική να πρέπει όλα να χρώματα να συμφωνούνε κοιτάς ποιος συνδυασμός θα σου κάνει καλύτερη δουλειά... δεν χρειάζεται να είναι όλα "ταιριαστά" μεταξύ τους.. αλλα να δουλεύει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για τα λεφτά που δίνεις (εφόσον λες ότι θες κάτι τέτοιο... αν το γούστο του αλλου είναι κάτι διαφορετικό παω πάσο) Ο TS όμως δεν ανέφερε ότι θέλει να έχει κουτί συγκεκριμένο η ότι καίγεται να έχει ssd... είπε ότι θέλει ΚΑΛΟ PC, αναβαθμίσιμο,και που να μπορεί να κάνει ότι θέλει και να παίζει και κανένα πιο ψαγμένο παιχνίδι.. όχι μονο σήμερα.. αλλα και το χρόνου και του παραχρόνου κτλ! ε αυτό είναι το καλύτερο pc στα περίπου 1000 euro για τον συγκεκριμένο σκοπό... τι να κάνουμε? Σας έχουν κάνει ρομποτάκια στα σχολεία να υπακούτε τυφλά διαταγές... ποιος σου είπε ότι είναι υποχρεωτικό να έχει κάποιος ssd? από την στιγμή που θέλει το καλύτερο με τα 1000 euro του.. ο ssd θα του φόρτωνε πχ το nero burning rom σε 3 δευτερόλεπτα αλλα μετά το decoding του video θα διαρκούσε 40 λεπτά (γιατί για να αγοράσει ssd θα έπρεπε να κάνει υποχωρήσεις σε αλλα υποσυστήματα για να κρατήσει την τιμή στα 1000 euro) ενώ ο hybrid θα ανοίξει το nero σε 4 δευτερόλεπτα αλλα το decoding θα κρατήσει 20 ή 30 λεπτά... το pc που θα είχε ssd (δεν είναι μονο το κόστος του ssd αλλα και του επιπλέον σκληρού + καλυτερο κουτι) και θα κόστιζε ~1000 euro θα άνοιγε το crysis σε 3 δευτερόλεπτα αλλα τα FPS του θα ήταν 30-40 το pc με τον hybrid θα ανοίξει το crysis στα 4 δευτερόλεπτα αλλα θα έχει 60-80 FPS και δεν μιλάω για φανταστικά pc... μιλάω για την δικη μου σύνθεση έναντι μιας σύνθεσης που θα έβαζες καλύτερο κουτί ssd + hdd και αναγκαστικά θα άλλαζες αλλα parts της σύνθεσης μου για να κρατήσεις την τιμή στα 1100 euro.... οποτε εγώ προτιμώ να περιμένω 1,2 δευτερόλεπτα παραπάνω και να έχω περισσότερο ζουμί.... ουσία για τα λεφτά που θα δώσω... εσύ άμα θες κάτσε να υπακούς στους κανόνες του marketing και κανε συστήματα που στα ίδια λεφτά είναι πιο αργά αλλα όλα τα κομμάτια είναι αρμονικά μεταξύ τους... lol EDIT και να επαναλάβω ότι το κουτι είναι μια χαρά κουτί! επειδή υπάρχουν και κουτιά για καγκουρες/gamers -πολλές φορές το ίδιο είναι- δεν σημαίνει ότι είναι χαλια το κουτι! είχε και αλλα διαθέσιμα στα ίδια λεφτά εγώ διάλεξα το συγκεκριμένο γιατί είχα λόγο...
Fulgore1 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Cpu http://www.e-shop.gr/product?id=PER.559643 144ευρω Μητρικη http://www.e-shop.gr/product?id=PER.522975 82ευρω Ram http://www.e-shop.gr/product?id=PER.550729 76ευρω Τροφοδοτικο http://www.e-shop.gr/product?id=PER.640645 64ευρω Dvd http://www.e-shop.gr/product?id=PER.321046 16ευρω Hdd http://www.e-shop.gr/product?id=PER.303039 55ευρω Case http://www.e-shop.gr/product?id=PER.810817 63ευρω Gpu http://www.e-shop.gr/product?id=PER.513622 320ευρο ή R9 280x αν την φερουν Ssd http://www.e-shop.gr/product?id=PER.345373 78ευρο Cooler http://www.e-shop.gr/product?id=PER.806759 35ευρο Συνολο 933ευρο και με την διαφορα και λιγα παραπανω αγοραζεις και οποιο λειτουργικο θες. Σε Intel Μερια Cpu http://www.e-shop.gr/product?id=PER.558400 Μητρικη http://www.e-shop.gr/product?id=PER.523121 Την προταση μου την εχω κανει.Ειναι στα χρηματα που διαθετει ο Ts(αντε να βγουν 20ευρο παραπανω λογω Windows).Επισης του προτεινα και Amd FX και Intel i5 να διαλεξει οτι αυτος πραγματικα θελει. Εγω ειμαι το τρολλ. Και ουτε προσωπικη επιθεση σου εκανα γιατι δεν σε γνωριζω την συνθεση που προτεινες σχολιασα αρνητικα,γιατι οντως εχει πολλα λαθη. Και δεν ειναι 125ευρο ακριβοτερη ειναι 210+ευρο ακριβοτερη μιας και δεν εχεις βαλει μεσα Windows που θελει ο ts. Και βεβαια δεν θα σχολιασω την ’’ψυκτρα’’ που εβαλες στην συνθεση για τετοιο επεξεργαστη.... Ας γραψει και κανενας αλλος πιο παλιος και πιο σχετικος στο forum να δουμε αν ειμαι ή δεν ειμαι τρολλ αυτο εχω να πω.
Zaknafein Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Αν και ακόμα είναι φήμη, οι Haswell-e δεν θα τρέχουν στα τωρινά LGA2011 motherboards. Οπότε ο φίλος μάλλον θα πρέπει να ξεχάσει το θέμα "αναβαθμισιμότητα" και να στραφεί σε μια όσο το δυνατόν καλύτερη λύση με τα τωρινά δεδομένα. Δηλαδή, έναν επεξεργαστή που να έχει μέλλον λόγω ισχύος και όχι λόγω πιθανής αναβάθμισης, σίγουρα SSD γιατί θα έχει μεγάλη διαφορά σε χρόνο φόρτωσης λειτουργικού/εφαρμογών κτλ και μια κάρτα γραφικών όχι πολύ ακριβή γιατί εκεί σίγουρα θα μπορεί να την αλλάξει πανεύκολα σε 2-3 χρόνια, αρκεί να υπάρχει ένα καλό τροφοδοτικό στη σύνθεση.
The_Colonel Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Αν και ακόμα είναι φήμη, οι Haswell-e δεν θα τρέχουν στα τωρινά LGA2011 motherboards. Οπότε ο φίλος μάλλον θα πρέπει να ξεχάσει το θέμα "αναβαθμισιμότητα" και να στραφεί σε μια όσο το δυνατόν καλύτερη λύση με τα τωρινά δεδομένα. Δηλαδή, έναν επεξεργαστή που να έχει μέλλον λόγω ισχύος και όχι λόγω πιθανής αναβάθμισης, σίγουρα SSD γιατί θα έχει μεγάλη διαφορά σε χρόνο φόρτωσης λειτουργικού/εφαρμογών κτλ και μια κάρτα γραφικών όχι πολύ ακριβή γιατί εκεί σίγουρα θα μπορεί να την αλλάξει πανεύκολα σε 2-3 χρόνια, αρκεί να υπάρχει ένα καλό τροφοδοτικό στη σύνθεση. http://wccftech.com/intel-roadmap-confirms-x99-chipset-ddr4-haswell-e-processors-compatible-socket-lga-20113/#ixzz2VGBurjYn αλλα και παραβλέποντας την αναβαθμισιμότητα πιστεύω ότι η σύνθεση μου εξυπηρετεί πάραυτα στο απόλυτο όλες τις ανάγκες του TS τώρα και στο μέλλον γιατί πολύ απλά είναι ένα πολύ ισχυρό σύστημα όπως και να το δει κανείς.
Zaknafein Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Κάτι σε πιο πρόσφατο που μιλάει για Χ99 και δεν λέει κουβέντα για συμβατότητα με Χ79: http://www.tomshardware.com/news/intel-haswell-e-engineering-sample,25416.html Δεν κριτικάρω τη σύνθεση σου (εγώ "ψήφισα με το πορτοφόλι μου" τη σιγουριά του 4770Κ έναντι μελλοντικής αναβάθμισης σε 4930Κ πχ αν πήγαινα σε 2011+4820Κ) απλά αναφέρω τον κίνδυνο της σύνθεσης υπολογιστή με βάση προβλέψεις, γιατί πχ αν δεν γίνει η αναβάθμιση, τότε θα έχεις χάσει τις παραπάνω επιδόσεις του Haswell για το τίποτα. Α και η ψύκτρα είναι πολύ μέτρια, αν και χωρίς OC δεν θα έχει θέμα ο 4820. Πάντως για την αναφερθείσα χρήση (εφ. γραφείου + football manager) οι i7 είναι υπερβολή, καλύτερα να πάει σε i5 και να βάλει τη διαφορά στην άκρη. 1
Fulgore1 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Δε χρειάζεται να δώσεις τόσα χρήματα πάντως για τη χρήση που λες.Όσο για την αναβαθμισιμότητα αυτή είναι σχετική μιας και είμαστε σε περίοδο αλλαγών και οι τεχνολογίες και τα socket αλλάζουν συχνότερα,οι επιδόσεις όμως όχι τόσο. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να φτιάξεις ένα καλό σύστημα δίνοντας βάρος σε μέρη που θα σου μείνουν,όπως το κουτί,το τροφοδοτικό και η οθόνη. Δε μιλούσα για τη σύνθεση σου αν και η συγκεκριμένη έχει ανισορροπία σε κάποια parts για σύστημα τέτοιου budget.Τροφοδοτικό,κουτί δεν έχουν αντίστοιχη ποιότητα με τα υπόλοιπα.Λειτουργικό και καθαρός SSD δεν έχουν μπει. To s2011 θα αντικατασταθεί το '14. Κατι post πιο πισω βλεπω σου εχουν κανει τις ιδιες παρατηρήσεις Κάτι σε πιο πρόσφατο που μιλάει για Χ99 και δεν λέει κουβέντα για συμβατότητα με Χ79: http://www.tomshardware.com/news/intel-haswell-e-engineering-sample,25416.html Δεν κριτικάρω τη σύνθεση σου (εγώ "ψήφισα με το πορτοφόλι μου" τη σιγουριά του 4770Κ έναντι μελλοντικής αναβάθμισης σε 4930Κ πχ αν πήγαινα σε 2011+4820Κ) απλά αναφέρω τον κίνδυνο της σύνθεσης υπολογιστή με βάση προβλέψεις, γιατί πχ αν δεν γίνει η αναβάθμιση, τότε θα έχεις χάσει τις παραπάνω επιδόσεις του Haswell για το τίποτα. Α και η ψύκτρα είναι πολύ μέτρια, αν και χωρίς OC δεν θα έχει θέμα ο 4820. Πάντως για την αναφερθείσα χρήση (εφ. γραφείου + football manager) οι i7 είναι υπερβολή, καλύτερα να πάει σε i5 και να βάλει τη διαφορά στην άκρη.
The_Colonel Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Κάτι σε πιο πρόσφατο που μιλάει για Χ99 και δεν λέει κουβέντα για συμβατότητα με Χ79: http://www.tomshardware.com/news/intel-haswell-e-engineering-sample,25416.html Δεν κριτικάρω τη σύνθεση σου (εγώ "ψήφισα με το πορτοφόλι μου" τη σιγουριά του 4770Κ έναντι μελλοντικής αναβάθμισης σε 4930Κ πχ αν πήγαινα σε 2011+4820Κ) απλά αναφέρω τον κίνδυνο της σύνθεσης υπολογιστή με βάση προβλέψεις, γιατί πχ αν δεν γίνει η αναβάθμιση, τότε θα έχεις χάσει τις παραπάνω επιδόσεις του Haswell για το τίποτα. Α και η ψύκτρα είναι πολύ μέτρια, αν και χωρίς OC δεν θα έχει θέμα ο 4820. Πάντως για την αναφερθείσα χρήση (εφ. γραφείου + football manager) οι i7 είναι υπερβολή, καλύτερα να πάει σε i5 και να βάλει τη διαφορά στην άκρη. Κοίταξε οι λόγοι που διάλεξα το 4820K είναι οι εξής 1) Οι πρακτικές διαφορες τους με τον 4770 στην καθημερινή χρήση είναι μηδαμινές 2) πιστεύω ότι θα βγούνε νέα μοντέλα πάνω στο LGA 2011 3) Ο 4820k έχει πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες και γενικά είναι λιγότερο δύσκολο να πετύχεις υψηλές ταχύτητες στο overclocking (βεβαια όχι με την standart ψήκτρα που έβαλα αλλα μιλάμε έτσι και αλλιώς για μια μελλοντική κίνηση εάν ο TS αποφασίσει ότι χρειάζεται παραπάνω ταχύτητα) τώρα ναι συμφωνώ ότι για απλές εργασίες δεν χρειάζονται τέτοια μηχανήματα... αλλα επίσης πολλά πράματα έχουμε που δεν τα χρειαζόμαστε με την έννοια του ότι κάποια πράματα τα αποκτούμε γιατί τα θέλουμε.. και όχι γιατί είναι πραγματικά αναγκαίο να τα έχουμε και εγώ κατάλαβα από το post του TS ότι θέλει κάτι καλο και όχι κάτι που ισα ισα θα κάνει τα βασικά που θέλει.. γιαυτο εξάλλου και λέει να επενδύσει 1000 euro σε αυτό αλλιώς γιατί να δώσει κανεις τόσα? εννοείται ότι υπάρχουν πιο οικονομικές λύσεις για απλές ανάγκες αλλα μου φαίνεται ότι περισσότερο ψάχνει για το χριστουγεννιάτικο του δώρο ο συγκεκριμένος (για να τονίζει τόσες φορες ότι ναι μεν δεν κάνει τίποτα το ιδιαίτερο αλλα θέλει να είναι καλο pc καλή κάρτα να παίζει και κανένα νέο παιχνίδι αφού θα έχει καλο pc κτλ ) οποτε είπα να σκεφτώ μια σύνθεση σε τέτοια φάση
Zaknafein Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Εντάξει, εγώ καταλαβαίνω το σκεπτικό σου, απλά είναι λίγο "στανταρντ" να προτείνονται πιο ολοκληρωμένες συνθέσεις, ειδικά σε μεγάλα budget. Πχ στα 1000€ είναι σχεδόν... αδικαιολόγητο να μην μπαίνει SSD ή κουτί των 25€, εκτός αν υπάρχουν συγκεκριμένες παραχωρήσεις που ζητάει ο TS και πρέπει να στριμωχτούν κάποια πράγματα. Μην το παίρνεις προσωπικά, κι εγώ τα έχω "ακούσει" για συνθέσεις που πρότεινα παλαιότερα, οι περισσότεροι καλοπροαίρετα κάνουν κάποιες παρατηρήσεις, με τελικό στόχο την, κατά το δυνατόν, βέλτιστη πρόταση στον χρήστη που ζητάει συμβουλές για τη σύνθεση του Η/Υ του και όχι για λόγους προσωπικής διένεξης.
Millennium Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Νέα μοντέλα σε 2011 δε θα βγουν,βγήκαν σχετικά πρόσφατα οι Ivy-E.
Vasilis 07 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Αυτοί οι νομοι που γραφεις είναι γραμμένοι πάνω σε πετρα? του είπε ο θεός? η βγήκε κανένας νέος νομος του κράτους? Απορώ γιατί συνεχίζω Κοίτα είναι η κοινή λογική. Δεν γίνετε σε σύστημα του 1000αρικου (που εσύ το έφτασες πολύ παραπάνω) να μην βάζεις έναν έστω 120αρη SSD. Επίσης δεν γίνεται να στήνεις 6πυρηνο σύστημα με το κορυφαίο socket της Intel και να το στεγάσεις σε case των 27 Ευρώ. Είναι σαν να πάρει κάποιος την Aston Martin Vanquish και να του λες να την παρκάρει στο Ζεφύρι για να γλυτώνει 200 ευρώ το πάρκινγκ. Αλήθεια, τι προδιαγραφές έχει το συγκεκριμένο case, είσαι σίγουρος ότι μπορεί να αξιοποιήσει στο μέγιστο ένα 2011 σύστημα κλοκαρισμένο με 4 dimm RAM ? Μήπως το σύστημα όταν πιάσει καλοκαιράκι θα ψήνεται ? Αν θελήσει ο TS να βάλει υδρόψυξη θα τον καλύψει ? Μην τα ισοπεδώνουμε όλα και όπου δεν μας συμφέρει-αρέσει (ssd-case) λέμε marketing. Γιατί και εγώ μπορώ να προτείνω σύστημα με i7-3970x σε case Νουνού αλλά αυτό δεν σημαίνει πώς ΅έπιασα τον παπά από τα κέρατα΅ Σπατάλη χρημάτων και μη σωστή ιεράρχηση των αναγκών θα είναι. 1
Fulgore1 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Κοίταξε οι λόγοι που διάλεξα το 4820K είναι οι εξής 1) Οι πρακτικές διαφορες τους με τον 4770 στην καθημερινή χρήση είναι μηδαμινές 2) πιστεύω ότι θα βγούνε νέα μοντέλα πάνω στο LGA 2011 3) Ο 4820k έχει πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες και γενικά είναι λιγότερο δύσκολο να πετύχεις υψηλές ταχύτητες στο overclocking (βεβαια όχι με την standart ψήκτρα που έβαλα αλλα μιλάμε έτσι και αλλιώς για μια μελλοντική κίνηση εάν ο TS αποφασίσει ότι χρειάζεται παραπάνω ταχύτητα) τώρα ναι συμφωνώ ότι για απλές εργασίες δεν χρειάζονται τέτοια μηχανήματα... αλλα επίσης πολλά πράματα έχουμε που δεν τα χρειαζόμαστε με την έννοια του ότι κάποια πράματα τα αποκτούμε γιατί τα θέλουμε.. και όχι γιατί είναι πραγματικά αναγκαίο να τα έχουμε και εγώ κατάλαβα από το post του TS ότι θέλει κάτι καλο και όχι κάτι που ισα ισα θα κάνει τα βασικά που θέλει.. γιαυτο εξάλλου και λέει να επενδύσει 1000 euro σε αυτό αλλιώς γιατί να δώσει κανεις τόσα? εννοείται ότι υπάρχουν πιο οικονομικές λύσεις για απλές ανάγκες αλλα μου φαίνεται ότι περισσότερο ψάχνει για το χριστουγεννιάτικο του δώρο ο συγκεκριμένος (για να τονίζει τόσες φορες ότι ναι μεν δεν κάνει τίποτα το ιδιαίτερο αλλα θέλει να είναι καλο pc καλή κάρτα να παίζει και κανένα νέο παιχνίδι αφού θα έχει καλο pc κτλ ) οποτε είπα να σκεφτώ μια σύνθεση σε τέτοια φάση Πρωτα απο ολα δεν ρωτας τον ts αν τον ενδιαφερει το Oc. Αν οντως τον ενδιαφερει του προτεινεις Oc Cpu χωρις μια καλη ψυκτρα για αυτο. Δηλαδη αν θελει να κανει Oc σε ενα μηνα θα πρεπει να δωσει και αλλα χρηματα για ψυκτρα?? Ο ts το λεει ξεκαθαρα οτι τα 900ευρο που θελει να δωσει για το συστημα του ειναι κυριως γιατι θελει καλη καρτα γραφικων. Και κατα τα αλλα παραδεχεσαι οτι οντως η συνθεση σου ειναι υπερβολικη ,αλλα τους αλλους τους βγαζεις τρολλ που βγαζουν συνθεσεις πανω σε αυτα που ζηταει ο ts. Καμια απολυτως λογικη...
trujillo2008 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2013 παιδες το θεμα με τους amd ειναι αν θα συνεχισει η εταιρεια να τους κατασκευαζει...υπαρχει η φημη οτι θα αποσυρθει απο τον τομεα των cpu δυστυχως....αν γινει θα βλεπουμε τους i3 να πωλουνται σε τιμες αστα να πανε....(μονοπωλιο γαρ)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα