Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα θέλω να φτιάξω ένα απλό PC δώρο στα ξαδερφάκια μου για τα Χριστούγεννα(12 και 13 χρονών)

Στόχος τα 200 Ευρώ (αν και στη σύνθεσή μου βγαίνει κάαατι παραπάνω)

Θα χρειαστούμε Μητρική - CPU - RAM - Κουτί

ΟΛΑ τα άλλα ( οθόνες, περιφεριακά γενικά , τροφοδοτικό, HDD) υπάρχουν οπότε δεν θα τα χρειαστούμε! Λειτουργικό υπάρχει windows 7 Ultimate x64 Greek Edition

Λειτουργίες: Browsing, κανά παιχνίδι τύπου sims χωρίς σοβαρές απαιτήσεις, και office.

Πήγα αμέσως σε AMD καθώς οι τιμές της intel ήταν απαγορευτικές. 

Ορίστε η σύνθεσή μου:

15q2rgh.jpg

Το σκεπτικό μου είναι να μπορούν να βάλουν στο μέλλον επιπλέον RAM ή ακόμα και SSD για αυτό και δίαλεξα τα συγκεκριμένα. Ακόμα με την GPU του επεξεργαστή θα μπορούν να κάνουν την δουλειά τους για τα παιχνίδια που παίζουν τα οποία ακόμα δεν ζητάνε και τίποτα. Αν στο μέλλον ασχοληθούν με κανενα σοβαρό game αγοράζουν μία GPU.   Ή έτσι νομίζω εγώ τουλάχιστον :P

Δημοσ.
Πήγα αμέσως σε AMD καθώς οι τιμές της intel ήταν απαγορευτικές. 

Από Intel ποιες τιμές κοίταξες εσύ;;

Ο 5500/5600 είναι σε επίπεδο haswell pentium σαν επεξεργαστής.

οπότε έχουμε

http://www.skroutz.gr/s/3765353/Intel-Pentium-G3420.html G3420 ~57€

http://www.skroutz.gr/c/31/motherboards-mhtrikes.html?from=catspan&keyphrase=s1150 μητρική από 45€ και πάνω

~45€ ποιο φτηνά....

Σε σχέση με τους amd χάνεις αρκετά σε δύναμη γραφικών χωρίς να χάνεις την δυνατότητα να παίζεις ακόμα και σύγχρονα παιχνίδια με χαμηλές ρυθμίσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Είναι για 12χρονα παιδάκια απ'όσο είδα (κυρίως παιχνίδια), οπότε για μένα σε αυτά τα λεφτά ο amd είναι μονόδρομος. ΑΝ ήταν για πισι γραφείου μαζί σου για ιντελ.

Δημοσ.

Ο 5600Κ είναι συγκρίσιμος με i3 ivy http://www.anandtech.com/show/6347/amd-a10-5800k-a8-5600k-review-trinity-on-the-desktop-part-2 και στα γραφικά καλύτερος σε gaming,OpenCL και στην υποστήριξη οδηγών (o haswell pentium έχει HD GT1 με μόνο 10 EUs).

Το FM2+ είναι ολόφρεσκο socket (2 μηνών) με καλύτερες (πιο πλήρεις) μητρικές σε τέτοια budget.Μπορείς να πας και σε Α6.

Δημοσ.

Ο 5600Κ είναι συγκρίσιμος με i3 ivy.

Ο i3 ivy είναι end of life...

Και ο g3420 είναι πλέον στα ίδια επίπεδα με τον i3-2120 αφού η intel βελτειώνει τους cpu με κάθε γενιά.

Για:

Λειτουργίες: Browsing, κανά παιχνίδι τύπου sims χωρίς σοβαρές απαιτήσεις, και office.

δεν χρειάζεται να δώσει 30€ παραπάνω ,αν θέλει προοπτική να πάιζει και κάνα αρκετά βαρύ game τότε ναι, μπορεί να το σκεφτεί για τον 5600.

Δημοσ.
Να υποθέσω ότι το pc που έχουν είναι παλιό για να θεωρείται αυτό που στήνεις τώρα αναβάθμιση σωστά?

Αν ναι επιβεβαίωσε ότι ο σκληρός δίσκος που υπάρχει ήδη στον παλιό είναι SATA και όχι ΑΤΑ.. (έχει κόκκινο λεπτό καλώδιο-> SATA και όχι γκρι πλατύ-> ATA )

γιατί η μητρική που διάλεξες δεν υποστηρίζει ΑΤΑ σκληρούς.

οποτε ή ψάχνεις μια που να υποστηρίζει ata ή πρέπει να αγοράσεις και σκληρό δίσκο..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...